Info om nya riktlinjer 12 Januari 2022
2022-01-11 09:05

Hej!

Under gårdagens pressträff meddelande myndigheterna följande:

·         Avrådan från att arrangera cuper och läger förlängs till den 31/1.

·         Enskilda matcher och tävlingar berörs inte.

·         Träningsverksamhet kan fortsätta.

·         Kultur- och Fritidsverksamhet för vuxna ska ha 10m2/person

·         Allmänna och offentliga tillställningar för 20-500 personer måste vara sittande med 1m avstånd mellan sällskap. Max 8 personer i ett sällskap. Det krävs Covidpass.

·         Inga tillställningar över 500 personer tillåts.

Här kan ni läsa om hur både gamla och nya restriktioner samverkar:

RF:s infosida om corona och idrott

Fler åtgärder införs mot den ökade smittspridningen av covid-19 — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)

Förening och Anläggningsenheten

Uppdaterade riktlinjer för svensk fotboll
2021-12-22 15:26

Regeringen och Folkhälsomyndigheten redogjorde tisdag 21 december för nya åtgärder med anledningen av smittspridningen i samhället.

Åtgärderna träder i kraft från och med 23 december (några 24 dec) och finns att ta del av på bland annat Folkhälsomyndighetens webbplats.

SvFF har nu uppdaterat riktlinjer för svensk fotboll, vilka finns att ta del av nedan. De ersätter de tidigare och gäller från den 23 december.

Bland de åtgärder som meddelats och som införs från 23 december kan nämnas dessa som i olika grad påverkar svensk fotboll:

• Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 20 deltagare inomhus ska enbart ha sittande publik, oavsett om vaccinationsbevis används eller inte. Utan vaccinationsbevis begränsas sällskapens storlek till max 8 personer och 1 meters avstånd mellan sällskap. Här finns ett undantag för religiösa sammankomster.
  • Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare inomhus kräver vaccinationsbevis och en begränsad storlek på sällskap till max 8 personer samt 1 meters avstånd mellan sällskap. Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med 500 deltagare eller fler kan alltså inte anordnas utan vaccinationsbevis.
  • För kultur- och fritidsverksamheter inomhus, till exempel museer, konsthallar och gym, gäller minst 10 kvm per person med undantag för verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar födda 2002 och senare, till exempel träning, tävling.
  • Mellan den 23 december och den 16 januari 2021 införs en avrådan till föreningar för kultur, idrott och fritid från att ordna eller delta i läger, cuper eller andra större aktiviteter inomhus med deltagare som vanligtvis inte samlas. Enstaka aktiviteter, matcher och endagstävlingar, av typen seriespel eller motsvarande kan genomföras. Avrådan gäller inte sådan idrott som är yrkesmässig.
  • Smittskyddsåtgärder rekommenderas för utbildningar för vuxna, så att trängsel och stora samlingar undviks.

God Jul o Gott Nytt År
2021-12-20 15:25
God Jul o Gott Nytt År

Kronängs IF vill ta tillfället i akt att önska våra spelare, ledare, funktionärer,styrelsemedlemmar,personal,föräldrar, samarbetspartners,Kronängs IF medlemmar

Borås Stad ,RF-SISU,Västergötland Fotbolls Förbund,domare och övriga föreningar i Västergötland o alla deltagande lag i Kronäng Arena Cup 2021

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Med Vänliga Julhälsningar

Kronängs IF

Ansökan till Kyrkornas julhjälp 2021
2021-11-26 11:09