C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Kronängs Herrlag

 

Till säsongen 2022 har U-laget och junior-laget gått samman och bildar nu, tillsammans med en del rutinerade seniorspelare, en stor och flitig träningsgrupp med ett snitt på omkring 30 spelare på träningarna. 

 

En betydande stor andel av seniortruppen är därmed spelare som har spelat i Kronängs IF sedan barnsben - något som lyser igenom både på träningar och matcher där vi får se spelare som brinner för klubbmärket. 

 

Mängden spelare gör att Kronängs IF förutom ett A-lag i division fem södra, kan ställa upp med ett U-lag och C-lag - båda i herrar utveckling B. 

 

Kaptenen som leder skutan framåt heter Sanel Duzel och har till sin hjälp de spelande tränarna Lucas Nyman och Oskar "Ogge" Pettersson samt den oefterhärmlige profilen Ale Ceric. 

FILM: Säsongskrönika 2022
2022-10-23 20:17
 
Tvärred/Vegby – Kronängs IF: ”The winner takes it all”- i h*vete heller!
2022-10-02 22:35

 

Slutsignalen har precis ljudit.

 

Spelarna i Tvärred/Vegby hoppar runt och firar i guldiga hattar.

 

”We are the champions” spelas i högtalarna på Bergavallen och övergår snart i ”The winner takes it all”.

 

”The winner takes it allThe losers standing small”

 

I h*vete heller – för Kronäng var allt annat än små den här kvällen – och gick inte heller lottlösa.

 

                                                    ***

 

Tänk att en fotbollsmatch i division 5 södra i Sverige kan göra så här med oss.

 

Erik Niva brukar beskriva att de bästa matcherna för en åskådare är de där det känns som att man själv har varit med ute på planen och spelat.

 

Seriefinalen mellan Tvärred/Vegby och Kronäng var tveklöst en sådan.

 

Det är ju vansinnigt egentligen.

 

Allt hårt jobb ute i vinterrusk.

 

Alla ”skojiga” plankor som har gjorts i början på träningarna.

 

Alla löpmeter på allt från konstgräs till mindre bra fotbollsplaner.

 

Och så står allt på spel under säsongens avslutande 90 minuter.

 

Taktik?

 

Vad är det?

 

I det här lägena handlar det ändå mest om att visa karaktär och mod - och det kan man minst sagt säga att Kronäng gjorde den här kvällen.

 

                                                   ***

 

Efter att ha lidit sig igenom matchinledningen, kunde Kronäng ta tag i seriefinalen och till slut välförtjänt också ta ledningen i den med ett klassavslut från Besart Zeqiri.

 

Och tur var väl det.

 

Äspered hade samtidigt en stabil ledning i sin hemmamatch mot Mariedal – så nu var det endast seger som gällde för Kronäng om inte kvalet skulle glida laget ur händerna.

 

När ledningen sedan utökades tidigt i den andra halvleken, på en nick från Lucas Nyman, var det svårt att förstå vad det var som höll på att hända.

 

Ett mål skiljde nu.

 

Ett jävla mål.

 

Från vadå?

 

Undertecknad hade nog svårt att inse det just där och då.

 

Men ett mål var det som stod mellan Kronäng och seriesegern.

 

Och chanser saknades definitivt inte.

 

Men så.

 

En snabb omställning och ett reduceringsmål från hemmalaget.

 

Nu krävdes det två mål igen, samtidigt som ett baklängesmål skulle innebära att det inte ens skulle bli något kvalspel och hemmalaget hade ett par farliga omställningslägen.

 

Men så ”brötade” Arvid Elmgren Kopp in trean, med ett skott som styrde via en försvarare och in, och under matchens avslutning var det fortfarande så att en liten bolljävel i nät hade vänt upp och ned på allt.

 

Och möjligheter fanns.

 

Arvid Elmgren Kopp hade ett till avslut strax utanför och Edon Goq var inte långt ifrån att skicka upp avgörandet i det bortre krysset.

 

Nu blev det inte så och i stället stod vi där efteråt med blandade känslor.

 

Grymheten i att ha varit så vanvettigt nära att vinna serien på ett par av säsongens sista sparkar var såklart oerhörd.

 

Svårt därmed att känna någon omedelbar glädje över segern i sig.  

 

Så tänker man efter lite och inser vad det faktiskt var Kronäng uträttade den här kvällen och då går det inte att känna så mycket annat än stolthet.

 

Att åka till serieledarna med krav att vinna med tre måls marginal är allt annat än en enkel uppgift.

 

Men den kombination av tålamod, vilja och beslutsamhet som Kronängspelarna visade upp den här kvällen höll på att räcka till något helt vanvettigt.

 

Nu blev det inte så

 

”The winner takes it allThe losers standing small”

 

Nejdå, inte alls.

 

FÖRRA säsongens avslutningsmatch, när Bergdalen firade avancemang till division tre på Kronäng Arena – och Kronäng hade tagit en poäng på hela säsongen - då kändes det lite så.

 

Det här var något helt annat.

 

När september månad inleddes pratade tränare Sanel om en återstående månad med fem finaler.

 

Facit?

 

Fyra segrar och en oavgjord.

 

Det är ”ganska bra” gjort.

 

Dubbla segrar – med två måls marginal - mot laget som till slut stod som seriesegrare får också ses som ”helt ok”.  

 

Minst insläppta mål i serien – BRAVO!

 

Jodå, statistiken talar sitt tydliga språk och ljuger som bekant inte.

 

Våga inte påstå något annat, för då ringer Sanel till Polisen.

 

Men vad som är extra glädjande är vad som döljer sig bakom alla positiva siffror.

 

Nämligen ett starkt kollektiv som emellanåt känns omöjliga att rubba eller bryta ner, eftersom det finns en tydlig struktur där alla vet vad de förväntas göra för att få helheten att fungera – och en spelargrupp som dessutom är beredda att göra det match efter match.

 

Lägg därtill en nyttig blandning mellan äldre spelare, som bidrar mer erfarenhet och kvalité, och yngre spelare som bidrar med hunger och ungdomlig entusiasm.

 

Kronäng har ett A-lag att vara stolta över – något som inte minst de yngre spelarnas intresse för matcherna vittnar om.

 

En andraplats med kvalspel ska ses som en stor framgång och ett tydligt kvitto på att allt hårt jobb som har lagts ner också har givit resultat.

 

Dessutom är det ett positivt kval på så vis att det är en MÖJLIGHET att ta sig uppåt medan det för lag från division fyra är ett negativt kval eftersom det för dem i stället är en RISK att åka ner.

 

Den utmärkta prestationen i seriefinalen visade bara hur välförtjänt den här kvalplatsen faktiskt är och det ska bli ruskigt intressant att följa fortsättningen.  

 

//Henrik Johansson

 

                                                      ***

 

Startelva

 

Jihad Mohamad Jasemalonezi

 

Semir Todorovac - Carl Eriksson - Andreas ”Andy” Hjalmarsson - Edvin Jonsson

 

David Stolt - Dino Ratkovic – Emil Holmgren - Casper Svahn

 

Besart Zeqiri (c) - Lucas Nyman  

 

Ersättare

 

Oskar ”Ogge” Pettersson, Arvid Elmgren Kopp, Edon Goq, Hannes Andersson, Sebastian Hedlund, Marwin Skoglund, Thure Sigge.

Kronängs IF – Bollebygds SK: ”Det hade inte ens hänt i Italien”
2022-09-10 18:05

 

Tränare Sanel har, enligt egen utsaga, väldigt sällan fel – och har han fel så är det någon annans fel.

 

Nåja.

 

Hur som helst hölls ett pricksäkert införsnack om att jämna fotbollsmatcher inte brukar vara ensidiga utan tenderar att pendla fram och tillbaka och att det gäller att slå till när laget väl är inne i en bra period spelmässigt.

 

Men inte ens Sanel hade kunnat förutspå vilka starka svängningar fredagskvällens toppmatch på Kronäng Arena mellan Kronäng och Bollebygd skulle innehålla.

 

Första halvlek

 

Kronäng tog kommandot under de inledande minuterna.

 

Men momentumet skulle snart växla över till bortalagets favör under en tiominutersperiod - och än slank han dit, än slank han dit och känslan var att hemmalaget snart riskerade att slinka ner i diket.

 

Sen tog det två minuter och så stod Kronäng plötsligt där med ett tvåmålsöverläge efter tjugo minuter.

 

Vad hände där?

 

1-0 kom när Renzo Di Negro svingade sin magiska vänsterfot och lirkade in bollen centralt till Casper Svahn som fintade sig förbi försvararen fram till ett avslutsläge i straffområdet, från vilket han överdrivet kyligt (!) valde att göra en dragning till, innan han behärskat placerade in bollen i det högra hörnet. Ett mycket vackert fotbollsmål!

 

2-0 kom på den andra av två mycket välslagna hörnor från vänster av David Stolt som letade sig hela vägen fram till Casper Svahn vid den bortre stolpen som avslutade med en distinkt bredsida i samma hörn som vid ledningsmålet.

 

Efter de båda målen var det som att Bollebygd kom ihåg att det var de som hade haft övertaget spelmässigt dessförinnan och började nu pressa på igen.

 

Kronäng försvarade i vanlig ordning de centrala ytorna på ett effektivt sätt – det var på hörnor och frisparkar utifrån som Bollebygd skapade mest chanser.

 

Men så, när pressen från bortalaget började bli alltmer intensiv, skickade David Stolt fram bollen bakom motståndarnas backlinje, vilket gav lagkapten Besart Zeqiri ett friläge. Även Kalle och Klara i 3 B kan räkna ut att det innebar 3-0 för Kronäng, vilket också var ställningen i halvtid.

 

Andra halvlek

 

Om kommandot hade skiftat vid flera tillfällen så här långt blev den andra halvleken mer av en ensidig historia där Bollebygd hade bollen och Kronäng försvarade sig.

 

Problemet var inte att Kronäng försvarade sig – Bollebygd hade fortsatt svårt att skapa klara målchanser.

 

Problemet var att hemmalaget hamnade för lågt för att det skulle kännas riktigt bra med tanke på att det återstod en hel halvlek med fotboll att spela.

 

Även om det inte hade känts kassaskåpssäkert tydde ändå det mesta på att Kronäng skulle lyckas reda ut stormen med sitt tremålsöverläge med tio minuter kvar.

 

Men så gick allt så där snabbt igen.

 

Första reduceringen till 3-1 kom på en välslagen frispark i 83:e minuten och den andra fram till 3-2 på en MYCKET tveksam straffspark i den 87:e minuten.

 

I samband med straffmålet drog Jihad Mohamad Jasemalonezi på sig sitt andra gula kort och Kronäng var nu dessutom reducerade till tio man.

 

Snacka om utsatt läge.

 

Och det var ju dessutom tretton (!) minuter kvar - skulle det visa sig.

 

Tio övertidsminuter var svårt att förstå - även för Kalle och Klara i 3 B, trots att de har börjat räkna med plus och får använda miniräknaren ibland. 

 

Men tio övertidsminuter blev det och även om andra halvlek som helhet inte var någon höjdare går det inte annat än att berömma Kronängspelarna för sättet de hanterade avslutningen på.

 

Med tanke på allt som hade hänt hade Kronäng nu svårt att spela försvarsspel med hjärnan – så man fick spela försvarsspel med hjärtat, vilket räckte för att hålla undan till en viktig seger med blandade känslor efter slutsignalen.

 

”Tio minuter, det hade inte ens hänt i Italien”, var tränare Sanels omedelbara reaktion efter en slutsignal som måste ha låtit som Céline Dions "My heart will go on" i Kronängsspelarnas öron.

 

Sammanfattning

 

Ja, vem i hela friden ska vi ta in för att försöka förklara vad det var som hände på Kronäng Arena den här kvällen?

 

Erik Niva?

 

Nej, kan kommer försöka hitta en koppling till textilstaden Borås och berätta om hur arbetarna på fabrikerna förr i tiden minsann såg till att göra klart det mesta av jobbet före lunch, för att sen kunna ta det lugnt under eftermiddagen.

 

Glenn Strömberg?

 

Nej, kan kommer bara skrika: ”öhhhhhhhhhhhhhhh”.

 

Martin Åslund?

 

Nej, han kommer förmodligen ha en hypotes om att det hade med obalans i Kronängs balansräkning att göra - för tråkigt. 

 

Niklas Holmgren?

 

Nej, han är för nöjd med allt och hade i förbifarten ”råkat” nämna att han gjorde Champions League-finalen på Wembley mellan Barcelona och Manchester United 2011.

 

Lasse Lagerbäck?

 

Nja, kanske ändå.

 

Han hade säkerligen inlett med något i stil med ”det är detta som är så fascinerande med fotboll”.

 

Men därefter hade han låst in alla i caféet på en heldags föreläsning om varför han alltid föredrar att spela med två forwards, så det spricker ju av den anledningen.

 

Så vi får väl helt enkelt konstatera att det som hände var fotboll – för i fotboll kan allt hända.

 

Det ska inte behöva bli så som i andra halvlek kan man tycka.

 

Allt vet om det.

 

”Tänk 0-0”.

 

”Nu går vi ut och fortsätter”.

 

”Slappna inte av”.

 

Ändå händer det med jämna mellanrum oavsett nivå på fotbollen.

 

På något omedvetet plan går man ner ett par procent och när motståndarna väl kryper närmare och närmare kan det vara svårt eller för sent att koppla på igen.

 

Även om den omedelbara känslan efter slutsignalen inte var den vanliga segerkänslan får man inte heller glömma bort en stark förstahalvlek som gav tillräcklig marginal för ett slutresultat som alla Kronängare hade tagit på förhand.

 

//Henrik Johansson

 

Startelva

 

Jihad Mohamad Jasemalonezi

 

Carl Eriksson - Andreas ”Andy” Hjalmarsson - Oskar ”Ogge” Pettersson - Edvin Jonsson

 

Dino Ratkovic - Renzo Di Negro - David Stolt

 

Casper Svahn - Besart Zeqiri (c) - Lucas Nyman  

 

Ersättare

 

Arvid Elmgren Kopp, Emil Holmgren, Elliot Svensson, Edon Goq, Reza Ghafori, Hannes Andersson, Sebastian Hedlund.

 
Sponsorer