C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Kronängs IF:s P09/10-lag

 

Kronängs IF P09/10 är ett glatt gäng på omkring 20 stycken grabbar med ett minst sagt brinnande intresse för fotbollen. 

 

Både längre och fler träningar är något som ständigt efterfrågas av våra unga lirare som sprudlar av positiv energi och nyfikenhet. 

 

Önskemål som vi mer än gärna uppfyller med tanke på att dessa charmiga fotbollskillar, med sina härliga personligheter, gång på gång visar att seriositet och lek definitivt kan höra ihop. 

 

Målsättningen vi jobbar efter är att skapa så mycket fotbollsglädje som möjligt genom att alltid göra vårt bästa - uppträda korrekt - och inte glömma bort att ha roligt tillsammans. 

 

Utöver seriespelet siktar vi på att åka på en sommarturnering per år och lägger även fokus på att hitta på lagbyggande aktiviteter utanför fotbollsplanen. 

 

Vi som har förmånen att få hänga med och lära känna dessa fotbollsentusiaster är Daniel Nylén, Henrik Johansson och Tomas Ström.

 

Om ni vill följa med på vår resa eller har några frågor är ni välkomna att slå en signal. 

 

073 944 33 75 (Daniel Nylén)

076 273 01 83 (Henrik Johansson)

FILM: Hur mycket kan ett fotbollslag springa?
2021-05-17 21:36

 

Hur är det att möta ett fotbollslag som springer på varje boll som att det vore matchens sista?

 

Hur är det att möta ett fotbollslag som är villiga att ta det där extra löpmeterna hemåt för att förhindra ett baklängesmål?

 

Hur är det att spela i ett fotbollslag där alla verkligen hjälps åt?

 

Jobbar Alvin H lika hårt som Robertson?

 

Är "Jamilo" expert på att pricka stolpen eller ribban?

 

Kan Axel göra mål som inte ska gå att göra?

 

Skulle Melker O till slut få rulla in bollen i mål?

 

Ja, svaren får ni om ni tittar på filmen "Hur mycket kan ett fotbollslag springa?", som baseras på de två inledande seriematcherna mot Elfsborg och Kinna. 

 

Filmen, som vi tittade på gemensamt innan måndagens träning, finns nu även publicerad på lagets Youtube-kanal "Kronängs IF 09-10". 

 

Mycket nöje!

 

//Henrik Johansson

Kronängs IF – Gerdskens BK: Fotboll när den betyder något – på riktigt!
2021-05-16 21:34

Fotboll är en komplicerad sport.

 

Anledningen till det är att den består av så många olika delar, moment och dimensioner.  

 

Måste fotbollen alltid vara komplex?

 

Givetvis inte, men många gånger är den just det.

 

Att få fotboll att se enkelt ut – det, mina vänner - det är riktigt, riktigt svårt.

 

Det är någonstans den utgångspunkten vi måste ha om vi ska försöka oss på att sammanfatta en match där det verkligen går att diskutera huruvida den borde sammanfattas eller inte.

 

Är det inte lika bra att låta killarna sköta den biten också?

 

De verkar ju veta bäst själva hur fotboll ska spelas.                  

 

Vi skulle kunna berätta om hur killarna inför matchen kom överens om att spela passningsfotboll på tre tillslag – men mestadels nöjde sig med att använda ett eller två.

 

Vi skulle kunna berätta om modet och frenesin i uppspelsfasen med vältajmade överlappslöpningar som gång på gång skapade numerära överlägen längs med kanterna.

 

Vi skulle kunna prata om hur korta passningar varierades med lite längre krossbollar över mot den fria ytan på andra kanten.  

 

Vi skulle kunna prata om killarnas blixtsnabba reaktioner på att ställa om från anfalls- till försvarsspel vid bollförlusterna för återerövring.

 

Vi skulle kunna prata om markeringsspelet på hörnorna som killarna hade tränat på under veckan och nu tog med sig ut och fick nytta av i matchsituation.

 

Vi skulle kunna prata om hur killarna i slutet vågade lugna ner spelet, vila med bollen och använda målvakten i uppspelsfasen som en extra spelare.

 

Hög risk?

 

Absolut – men vad blev effekten?

 

När vi efter slutsignalen ödmjukt ställde den frågan till våra fotbollsintelligenta grabbar, började Erik (något försiktigt, men ändå resolut) peka med hela handen bort mot motståndarnas planhalva.

 

”Det blev helt tomt där”. ”Det öppnades upp stora ytor där” (eller något i den stilen), sa han.

 

Det exakta citatet spelar inte någon roll i sammanhanget.

 

Det som spelar roll är att Kronäng i drygt femtio minuter hade spelat sig fram till målchanser och mål med ett rörligt, varierat och effektivt anfallsspel på ett eller två tillslag där ALLA i LAGET fick vara med och spela.

 

Inte undra på att de hade kul där ute. 

 

Och när man inte trodde att det kunde bli så särskilt mycket bättre, höjde de nivån ytterligare under de avslutande tio minuterna genom att locka upp motståndarna, spela sig ur pressen med hjälp av ”Agge” i målet och därefter utnyttja ytorna som skapades bakom.

 

Det var så moget spelat och skickligt utfört på samma gång att undertecknad blev helt golvad.  

 

Mest känslosamt blev det ändå när man tittade in i ögonen på våra unga fotbollsgrabbar efter slutsignalen.

 

De små ögonen fullkomligt lyste av glädje, belåtenhet och stolthet över vad de hade lyckats med tillsammans där ute på fotbollsplanen.

 

Det var omöjligt att inte ryckas med av Leicester Citys FA-cup-triumf-firande på Wembley igår tillsammans med fansen (som hade fått vara på plats för första gången på över ett år).

 

Det var som en seger för hela fotbollen.

 

Vår riktiga fotboll var tillbaka.

 

Den fotboll som betyder något på riktigt för så många.

 

På samma sätt var det ofrånkomligt att bli berörd av såväl den vackra fotboll våra Kronängslirare visade upp som känslorna de förmedlade efteråt.

 

Helt skilda nivåer.

 

Helt olika världar.

 

Professionella fotbollsmiljonärer.

 

Unga fotbollsgrabbar.

 

Samma typ av känslor.

 

Att fotbollssporten är så stor och viktig världen över är dess förmåga att kunna svepa i väg med oss, och få oss att tappa fattningen, alldeles oavsett nivå.

 

Det kan hända oavsett om det är en FA-cup-final på Wembley mellan Leicester och Chelsea - eller om det är en seriematch i pojkar division 11 på Kronäng Arena mellan Kronäng och Gerdsken.

 

Fotboll blir inte bättre än när känslorna är hundra procent äkta och det kan de bara bli när den fotboll som spelas betyder något – på riktigt.

 

Tack för det fotbollen och tack för att vi fick titta på killar!

 

//Henrik Johansson

Kronängs IF – IF Olsfors: Trivdes som fiskarna i vattnet!
2021-05-15 22:16

 

Under fredagskvällen var de dags för hemmapremiär i seriespelet när Olsfors kom på besök till Kronäng Arena.

 

I de två inledande matcherna mot Elfsborg och Kinna (på två tajta naturgräsplaner) hade killarna visat upp en grym kämpaglöd och sprungit enorma sträckor - oavsett ledning eller underläge.

 

Energinivån hade varit så pass hög att den förmodligen hade räckt till Borås elförsörjning under ett helt år. Grymt imponerande!

 

Den passningsorienterade fotboll som vi vet att det här gänget kan spela i sina bästa stunder hade vi dock inte fått se så mycket av så långt.

 

Men det skulle bli annorlunda när de kom ut och fick sparka boll på det underlag där de har ägnat merparten av sina fotbollsdagar, det vill säga på konstgräset.

 

Ja, man skulle med lätthet kunna säga att Kronängspelarna trivdes som fiskarna i vattnet – inte minst med tanke på det kraftiga regnet.

 

Att spela fotboll med fötterna är enkelt.

 

Vem som helst kan sparka på en boll.

 

Att spela fotboll med fötterna och huvudet samtidigt (och därmed ha en tanke bakom) är desto svårare - men också det som kan få fotboll att se enkelt ut.

 

I stället för att driva boll, började Kronäng spela bollmed varandra.

 

Och då såg allt plötsligt mindre ansträngt ut.  

 

Genom att spela bollen till en lagkamrat - ta en ny löpning - och få tillbaka - var det svårt för motståndarna att komma intill och Kronäng spelade sig till målchans efter målchans.   

 

Bollen spelades till spelare som kom löpande i fart och väl framme vid straffområdet såg vi flera gånger hur en Kronängspelare osjälviskt valde att spela vidare till en lagkamrat i bättre avslutsläge.

 

Som nämnt hade vi tidigare sett prov på kollektivt försvarsspel.

 

Den här gången, när killarna var tillbaka i sitt rätta element, fick vi även se en uppvisning i kollektivt anfallsspel.

 

Jättefint spelat grabbar!

 

Matchens…

 

…Klubbrekord?

 

Det var inte lätt att hålla koll på antalet överlappslöpningar under den här matchen.

 

I vissa anfall fick vi se två i rad och, i något anfall, faktiskt tre (räcker ens planen till för det?).

 

Det måste väl ändå ha varit nytt klubbrekord?

 

Någon som hade kulramen med sig så att vi kan få det bekräftat och registrerat?

 

//Henrik Johansson

 
Sponsorer