C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Kronängs IF:s P09/10-lag

 

Kronängs IF P09/10 är ett glatt gäng på omkring 20 stycken grabbar med ett minst sagt brinnande intresse för fotbollen. 

 

Både längre och fler träningar är något som ständigt efterfrågas av våra unga lirare som sprudlar av positiv energi och nyfikenhet. 

 

Önskemål som vi mer än gärna uppfyller med tanke på att dessa charmiga fotbollskillar, med sina härliga personligheter, gång på gång visar att seriositet och lek definitivt kan höra ihop. 

 

Målsättningen vi jobbar efter är att skapa så mycket fotbollsglädje som möjligt genom att alltid göra vårt bästa - uppträda korrekt - och inte glömma bort att ha roligt tillsammans. 

 

Utöver seriespelet siktar vi på att åka på en sommarturnering per år och lägger även fokus på att hitta på lagbyggande aktiviteter utanför fotbollsplanen. 

 

Vi som har förmånen att få hänga med och lära känna dessa fotbollsentusiaster är Daniel Nylén, Henrik Johansson och Tomas Ström.

 

Om ni vill följa med på vår resa eller har några frågor är ni välkomna att slå en signal. 

 

073 944 33 75 (Daniel Nylén)

076 273 01 83 (Henrik Johansson)

FILM: "Bergdalen away and at home"
2022-04-18 14:06

 

Filmen från träningsmatcherna mot Bergdalen, "Bergdalen away and at home", finns nu publicerad på Youtube-kanalen. 

 

Ett par veckor mellan matcherna - stor skillnad ute på planen. Framförallt vad gäller förvarsspelet där killarna inte bara lärde sig att falla av tidigare, utan även att skydda de centrala delarna av planen och styra motståndarna ut mot kanterna. 

 

Två mycket starka insatser från grabbarna. 

 

//Henrik Johansson

 

 

Säsongsfirandet 2021: ”Vad ska vi göra i åtta timmar?”
2022-04-11 07:38

 

De hade väntat sedan december månad på att få fira fotbollssäsongen 2021.

 

Under veckan som gått hade det byggts upp spänning och spekulation kring vad som skulle hända.

 

”Vad ska vi göra i åtta timmar – spela vi fotboll?” undrade ”Jamilo” som hade lite svårt att få det hela att gå ihop.

 

Svaret blev att det enda som var säkert var att vi INTE skulle ägna oss åt fotboll. Det gör vi ju alltid annars - och dessutom nästan i överflöd.

 

Efter att ha blickat tillbaka på säsongskrönikan från fotbollsåret 2021, var det dags för pristävlingens första del (den hemliga aktiviteten) och hela gänget tog sig ut till boule-banan.

 

Det var ett par underhållande minuter när det stod 24 stycken grabbar där med ETT ENDA boule-set och tyckte att det verkade rimligt att det var aktiviteten som väntade.

 

Extas.

 

Ja det är nog ordet som bäst beskriver stämningen som uppstod när de fick reda på att boulen bara var en vilseledande manöver och att vi i själva verket skulle i väg på Laserdome.

 

De skrek, hoppade, kramades, dansade, hoppade i ring och började sjunga Kronängssången.

 

Väl inne på Laserdome var frågan ungefär var 30:e sekund ”när börjar det?”

 

Så spända.

 

Så laddade.

 

Så förväntningsfulla.

 

Som små barn på julafton i läget när det ringer på dörren och de förstår vem som är på väg in i rummet.

 

”Snabba byten så hinner ni spela Laserdome längre”.

 

En uppmaning killarna tog på allvar och bytena var i klass med ett blixtsnabbt depåstopp i Formel 1.

 

Efteråt hade de tillgång till alla tänkbara typer av arkadspel i över en timme, och förutom en välbehövlig drickapaus, höll de igång med allt från Mario Kart till Guitar Hero.

 

Väl tillbaka på Kronäng var killarna såklart helt slut?

 

Icke då.

 

I väntan på maten var de givetvis tvungna att stilla sin fotbollsabstinens ett tag borta på C-plan.

 

Maten som serverade var tacos och att den uppskattades märktes med tanke på den härliga aptit som killarna visade upp och efteråt sjöng vi för August som blev tonåring den här dagen.

 

Pristävlingen avgjordes sedan med andra deltävlingen i form av frågesporten ”Alla mot alla utan Filip och Fredrik” (eftersom duon uppskattningsvis tar 200 000 exkl. moms).

 

”Melkero” tyckte att det var ”många konstiga frågor”.

 

Som exempelvis den ifall Drottning Silvia var äldre än Kungen, Eurovision Song Contest, IKEA och fotbolls-EM.

 

Till slut bottnade nog ändå ”Melkero” i att konstiga/udda frågor var något positivt – det kan ju kanske ha att göra med att han var med i det segrande laget, men det är ju svårt att veta.

 

Oavsett var det återigen uppseendeväckande vilken bred bildning de här unga killarna har.

 

Det är vackert att se hur de samarbetar och bidrar med olika kunskaper, vilket skapar en kunskapsbank som är så omfattande att det är svårt att komma med frågor där de är helt borta.

 

Att ingen visste vad ”departures” betydde var kanske inte så konstigt.

 

Men när killen som föddes ute på högerkanten(?), ”Melkera”, briljerade med stavningen på ordet ”believe” gav det ett lugnande besked avseende engelskan.

 

När prisutdelningen var avklarad var det tid för utdelning av de individuella priserna med diverse olika utmärkelser från förra säsongen.

 

Årets ”Överlappskung”, ”Glenn Hysén” och ”Usain Bolt” var väl de utmärkelserna där det var som mest solklart för alla vem som skulle komma fram. Tar ni alla tre på uppstuds?

 

Killarna hyllade varandra på ett så hysteriskt sätt att det nästan blev ”våldsamt” – men på ett positivt sätt då det fanns så mycket positiv energi och glädje i rummet som fylldes av så många skratt.

 

Sammanfattningsvis var det mest positiva med dagen att så många kunde vara med.

 

Hade planerat för ett par sjukdomsbortfall under morgonen – men samtalen kom aldrig, vilket gjorde undertecknad genuint superglad.

 

För det här var killarnas dag.

 

En dag som de har kämpat och slitit ihop till med ett fullkomligt lysande uppträdande och en beundransvärd inställning till det vi håller på med.

 

De har därmed uppfyllt de enda två grundkraven de har på sig och så länge de bara gör det kommer vi att fortsätta ha det såhär trevligt tillsammans med inte alltför långa mellanrum.

 

Det ska även tilläggas att ett säsongsfirande med 24 stycken spralliga grabbar aldrig skulle kunna genomföras på det här sättet utan disciplin.

 

Killarna skötte sig lysande hela dagen och såg ut att trivas så utomordentligt i varandras sällskap att man bara stod där, kände hur tårarna var nära och hoppades att den här dagen aldrig skulle ta slut.

 

En stor bukett med blommor till Lisbet Häggström, Carl-Otto Isaksson, Petri Valkonen och Fredrik Andén som ordnade den delikata tacobuffén samt Torbjörn Ottosson, Erik Aspholmer, Abrahaley Gebru Gebreamlak, Jenny Sakko och Linda Modig som hjälpte till med logistiken.

 

Tack ska ni ha för den fina presentkorgen också – den uppskattas!

 

Framförallt stort TACK till alla grabbarna för att de är så charmigt underbara!

 

Det här är bara början – och så länge killarna bara fortsätter att sköta sin del – väntar ännu mer skoj framöver – det är ett löfte.

 

//Henrik Johansson

KRÖNIKA: Kan ungdomsidrotten bli vackrare och mer betydelsefull än så?
2022-03-27 22:42

 

Käftsmällen

 

För två veckor sedan var det dags för grabbarna i Kronängs IF P09/10 att spela sitt livs första 9-manna-match mot Bergdalen borta på Björkängsvallen.

 

Solen sken.

 

Men frågan är om inte lyskraften den här eftermiddagen var som allra starkast i ögonen på våra unga Kronängskillar.

 

Under alla mina år inom fotbollen har jag nog aldrig upplevt en mer passionerad och äkta glädje INFÖR (!) en fotbollsmatch.

 

Humöret var på topp hos samtliga, även om man märkte att spänningen och nervositeten började tillta ju närmare den där avsparken vi kom.

 

Minuterna före vi skulle gå ut till uppvärmningen var fokuset på den nivån att det förmodligen hade kunnat landa en helikopter på taket utan att någon hade reagerat.

 

Så började matchen.

 

Matchen som de hade sett fram emot sedan i vintras när de stod där ute på Kronäng i minusgrader och skottade snö för att kunna träna.

 

Pang!

 

Boom!

 

Krasch!

 

25 minuter senare låg de under med flera måls marginal.

 

Kontrasterna var lika tydliga som smärtsamma.

 

Killarna såg helt förkrossade ut.

 

Trots att man som ledare bara ville omfamna och trösta sina tappra fotbollshjältar var det här helt fel läge att tycka synd om sig själv.

 

En stor och viktig seger

 

Vi hade pratat med killarna om att 9-manna-spelet kommer att vara tufft i år - att det är en långsiktig satsning. 

 

Det var nu de hade möjligheten att gå ut och visa att de verkligen ville det här.

 

Att då se de här nedslagna grabbarna, endast 12–13 år gamla, gå ut och inte bara ta sig in i matchen utan faktiskt gå ut och ta över den är en fotbollsupplevelse som undertecknad sent kommer att glömma och alltid kommer att kunna referera till med enorm stolthet under många år framöver.  

 

Trots att det sammanlagda resultatet gick emot, kändes det som en stor och viktig seger efteråt.

 

Killarna hade visat att de kan hantera och resa sig från blytunga mentala lägen – där många fotbollslag hade vikit ner sig.

 

De visade även vilken oerhörd kapacitet de besitter när de jobbar hårt och spelar fotboll för att de tycker det är det roligaste som finns i deras tillvaro.

 

En markant positiv utveckling

 

Under den gångna helgen har ytterligare två 9-manna-matcher spelats – en mot Sandhult och ytterligare en mot Bergdalen.

 

Utan vetskapen om att det här var 9-manna-match två och tre hade det varit svårt att föreställa sig med tanke på den markanta positiva utveckling som har skett jämfört med den första.

 

Djupledsspelet med bollar fram på ytan BAKOM motståndarna har varit nyckeln bakom ett mer hotande och effektivt anfallsspel.

 

Försvarsmässigt börjar backlinjen känna av när de ska falla för att jobba mer rättvända – i stället för att bli överraskade av den längre bollen bakom.

 

Försvarsspelet från anfallarna och mittfältarna har varit kompakt och centrerat, vilket har förhindrat motståndarna att spela igenom där och i stället tvingats ut mot kanterna (där det inte finns några målburar uppställda).

 

Som att försvinna in i en magisk värld

 

Att ett gäng fotbollsgrabbar kan mogna SÅ mycket i en ny spelform på bara ett par veckor är givetvis vansinnigt roligt på alla sätt.

 

ÄNDÅ är inte det grejen med helgen.

 

Den gångna helgen i vårvädret på Kronäng kan sammanfattas med ett enda ord.

 

GEMENSKAP.

 

Många av killarna vägrat att acceptera samlingstiden en timme före match.

 

De har varit på plats en och en halv till två timmar före.

 

Varför då kan man fråga sig?

 

För att umgås helt enkelt.

 

Nej, nej, inte på Facebook – inte på Snapchat – här pratar vi IRL och (nästan) utan några mobiltelefoner framme.

 

Hur vanligt är det nuförtiden om man tänker efter?

 

De har suttit där i omklädningsrummet och småtjattrat innan de har tröttnat på det och, med det där oemotståndligt charmiga fotbollssuget i blicken, undrat om de kan ta med sig en bollsäck ut och lira.

 

Där ute på planen har de kört i gång någon spontan uppvärmningslek, som har framkallat många skratt.

 

Ungefär var femte minut har nyckeln till omklädningsrummet varit spårlöst försvunnen – för att till slut allt som oftast återfinnas inne i just omklädningsrummet.

 

Ja, det har varit omtumlande att se så mycket glädje och kamratskap komprimerat under en och samma helg att det emellanåt har blivit lite virrigt här och där (något som Lisbet Häggström vid flertalet tillfällen fick erfara). Nyckeln befann sig ju i ärlighetens namn lika ofta i undertecknads jackficka.

 

De senaste fotbollshelgerna har varit som att försvinna in i en magisk värld.

 

En värld där alla mår bra, skrattar, skojar, stojar, trivs alldeles förträffligt, delar en stor passion, jobbar mot ett gemensamt mål och därmed har kunnat stå för prestationer som vi bara för ett par veckor sedan inte trodde var möjliga.

 

Kan ungdomsidrotten bli vackrare och mer betydelsefull än så?

 

//Henrik Johansson

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Kronängs IF startsida, 18/05 14:29 
Kronängs IF startsida, 03/05 15:52 
Kronängs IF startsida, 02/05 13:06 
Kronängs IF startsida, 19/04 09:13 
Kronängs IF startsida, 13/04 07:59 
 
Sponsorer