Välkommna alla tjejer
F11 är ett gäng glada tjejer som tycker om att träffas för att ha roligt och träna fotboll tillsammans.

Vi kör igång träningarna efter påsk och det blir på tisdagar 17:30-19:00 och torsdagar 17:30-19:00

Vi blir gärna fler så kom till Kronängs IP och testa på.

Mvh Tränarna
Ny historisk milstolpe för F11
2020-09-30 10:36
Lagen mot Dalsjöfors

Nu har vi återigen skrivit in oss i Kronängs historieböcker efter att ha spelat med TVÅ F11 lag mot Dalsjöfors. För att kunna genomföra dessa matcher fick chefstränaren kallas in. Tyvärr så misstog Dalsjöfors honom för domare (antagligen beroende på hans unga utseende). Föräldrar med expertkunskaper fick då istället ställa upp vid sidlinjen (stort tack!!).

Eftersom jag endast följde det ena laget så har jag svårt att skriva någon mer djupgående analys av spelet mer än att de verkar haft kul och att det var en nyttig träning inför kommande säsonger.

Tack till alla som ställde upp med körning, hjälp vid sidlinjen samt knytning av skor.

Tuff bortamatch mot Fristad
2020-09-18 07:59
Laget mot Fristad

Nu är årets första bortamatch avklarad. Efter analys från tränarstaben och strategiteamet valde vi att plocka in 13 taggade tjejer för att kunna byta ofta och jaga livet ur motståndarna. Det såg ljust ut redan på samlingen på Kronäng där större delen av gänget drog iväg ut på plan för att springa av sig lite. Målvaktsfrågan var inte löst på förhand men tränaren hann knappt öppna dörren innan tjejerna erbjöd sig att stå i mål.

Tjejerna önskade på träningen att vi skulle åka med en spelarbuss men det fick bli privatchaufförer denna gången istället. När vi anlände till naturgräset i Fristad som möttes av viss skepsis av vissa på grund av att man kan få gräsfläckar. Vi gjorde en kort uppvärmning innan matchen drog igång. Uppvärmningen och taggningen gjorde dock att orken ebbade ut ungefär till första avspark. Taktiken med många avbytare blev inte som tränaren hade tänkt sig utan Fristad kunde kontrollera matchen och allt vi har tränat på var som bortblåst. Fristad var väldigt samspelta och de hade tjejer med väldigt bra skott.

Vi kämpade dock på och hade skoj vilket är det viktigaste. Jag såg iaf bara glada miner efteråt även om tränaren ibland visade sin frustration under matchen.

Nu kör vi några träningar där vi finslipar på det som gick mindre bra och hoppas på match snart igen. Tjejerna frågade på träningen för någon vecka sedan om vi kanske kunde möta Göteborg eller Holsjunga.

Som ni förstår är det mycket glädje i frustrationen.

Tack till alla spelare, chaufförer och föräldrar

/Tränaren

Äntligen träningsmatch
2020-09-02 11:17
Den 1/9 fick Englorna äntligen spela sin första träningsmatch för året. De flesta hade inte spelat match tidigare men alla var väldigt duktiga. Det var Dalsjöfors som gästade oss och som ledare tyckte jag att det såg väldigt bra ut och tjejerna verkade nöjda.
Det är viktigt att de får känna på hur det är att spela match. Det innebär att man måste kämpa som lag och där man får tacklingar, sparkar på benen, bollar i magen. Men viktigast är att vi har skoj tillsammans. Jag hoppas på ett par matcher till under hösten där vi kan utvecklas ännu mer.
Passar även på att tacka Fredrik och Jonas för hjälpen.
Återkommer om och när vi bokat speldatum.
Ha de gott allesammans