C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Kronängs IF:s Juniorlag
Kronängs juniorlag är ett gäng härliga, charmiga fotbollsgrabbar som drivs av en glädje och kompromisslös kärlek till fotbollen, vilket gör att det aldrig blir ointressant eller intetsägande att följa de här starka karaktärerna. 
Ett ständigt pågående kaos, som växlar mellan att vara kontrollerat och okontrollerat, är en passande beskrivning av det här laget - så om ni vill ha lugn och ro får ni följa några andra istället. 
Inför säsongen 2017 gick P03 och P04 samman till en än mer slagkraftig grupp. En grupp där många av killarna har spelat ihop sedan de var 5-6 år gamla, samtidigt som det har anslutit både nya och nygamla spelare genom åren.
Inför 2019 har våra sköna 05:or också anslutit och förstärkt spelartruppen mer ytterligare ungdomlig entusiasm. 
För tillfället har vi därmed en spännande spelartrupp på omkring 20 stycken spelare och ser med stor nyfikenhet fram emot en ny oförutsägbar fotbollssäsong där vi kommer ställa upp med ett juniorlag i pojkar division 2. 
De två punkter vi ser som de absolut viktigaste byggstenarna för en stabil grund är: 
1. Ett korrekt uppträdande mot såväl varandra, motståndare som domare, alldeles oavsett om det står 3-0 eller 0-3 på resultattavlan. 
2. Att vi kämpar och gör vårt absolut bästa i alla lägen. 
Så länge dessa båda grundläggande krav uppfylls finns det inga gränser för hur mycket roligt vi kommer att kunna hitta på tillsammans. För så länge vi har skoj ihop kommer vi aldrig att kunna förlora i det långa loppet. Under tiden är det såklart jättetrevligt om vi vinner fotbollsmatcher, spelar bra fotboll och ser en positiv utveckling hos killarna såväl på som utanför planen. 
Tack vare killarna själva och flertalet hjälpsamma föräldrar har vi en hel del filmat material som publiceras i form av filmer på lagets egen Youtube-kanal där man kan ta del av äkta fotbollsglädje, fotbollsgodis och en hel del annat smått och gott. 
Vi försöker åka på så många cuper som möjligt under inomhussäsongen och siktar även på att kunna åka på en sommarturnering varje år - som i somras då vi åkte till Halmstad och spelade. Det långsiktiga målet är att åka på Gothia Cup om ett par år - då det är en sprakande fotbollsfest som alla fotbollsspelare borde få uppleva. 
Vi har också som ambition att emellanåt ägna oss åt lagbyggande aktiviteter så som pristävlingar, lazergame, bowling, shuffleboard m.m. då det alltid är lika roligt att se killarna lösa problem tillsammans som inte har med fotboll att göra. 
Vi som har förmånen att träna, coacha och framförallt lära känna de här fina killarna är Robert "Robban" Andersson, Mikael "Domarvännen" Hultman, Frederik Kjellberg och Henrik Johansson. 
Om ni har några frågor, tankar, funderingar eller glada tillrop är det bara att höra av sig. 
FILM: 2021 - ett hoppfullt fotbollsår!
2021-12-31 14:17

 

När 2020 gick mot sitt slut var det inte tillåtet att träna fotboll (inte ens utomhus).

 

I början av 2021 var det tillåtet att träna fotboll utomhus, men inga träningsmatcher fick spelas.

 

Så det var ett par prövande månader där vi höll i gång med helgträningar och pristävlingen ”Timo Werners måltorka”, innan allt från och med början av maj och framåt gick i en alltmer positiv riktning:

 

  • Det blev tillåtet att spela träningsmatcher.
  • Fotbolls-EM 2020 kunde spelas - med publik – åtminstone till en viss del.
  • Säsongsfirandet för 2020 kunde genomföras.
  • Träningsläger i Nittorp kunde genomföras för andra sommaren i rad.
  • Seriespelet kom i gång.
  • Omklädningsrum blev tillåtna – en detalj som inte ska underskattas.
  • Inomhusträningar blev tillåtna.
  • Futsal-serien kom i gång.
  • Futsal-DM kunde genomföras – om än utan publik.
  • Säsongsfirandet 2021 fick traditionsenligt avsluta året.

Killarnas sätt att hantera den här svåra tiden har varit imponerande rakt igenom.

 

Därmed kändes det oerhört välförtjänt att höst- och vintersäsongen kunde genomföras under någon form av normalitet.

 

Ser man tillbaka på 2021 har vi trots allt kunnat hitta på en hel del roliga grejer tillsammans.

 

Killarna hittade dessutom en jämnhet och en mognad i sina prestationer som vi inte har sett tidigare – vilket liksom allt annat positivt under året har bidragit till hopp och framtidstro.

 

Något viktigare går väl knappast att uppringa i dessa tider – så stort tack grabbar för ett nytt fint fotbollsår, för vilket ni knappast kan få något annat än ett kraftigt överbetyg!

 

//Henrik Johansson

Säsongsfirandet 2021: Der Klassiker!
2021-12-14 23:31

 

Det har varit en höst/vinter där killarna har gått från klarhet till klarhet på så många plan.

 

Från den fina avslutningen på höstsäsongen kom killarna in med en sprudlande energi till futsal-säsongen där man genomgående har stått för imponerande insatser.

 

Det har ju varit ett speciellt år på många sätt.

 

Säsongsfirandet för 2020 hölls ju exempelvis i somras – vilket ju någonstans ändå gick i linje med att fotbolls-EM 2020 spelades då.

 

Killarna har kämpat på stenhårt hela året och har, trots restriktioner och massa krångel, hela tiden hållit modet och glädjen uppe.

 

Därför kändes det extra välförtjänt att både futsal-DM och säsongsfirandet kunde gå av stapeln under samma intensiva helg.

 

Som traditionen kräver var säsongsfirandet uppbyggt kring en lagtävling där bowling utgjorde den första deltävlingen.

 

På frågan hur det har sett ut med det här gängets utveckling vad gäller bowlingen, kan man med lätthet konstatera att den inte har stått stilla men att den tragiskt nog inte heller har gått framåt.

 

Väl tillbaka på Kronäng flög ”Barcelona-hånen” från alla håll genom klubbstugan under matchen Osasuna-Barcelona i väntan på pizzaleveransen.

 

Ett tips om ni ska beställa en stor mängd pizzor – skicka med namn och be pizzabagaren att skriva med det på kartongen. Allt blir så mycket smidigare.

 

Kvällen tillika lagtävlingen avslutades sedan med den kanske allra svåraste omgången av frågesporten ”Alla mot alla” hittills.

 

Men faktum är att samtliga lag återigen imponerade med sina breda kunskapsbanker – även om hälften av dem fick för sig att Sverige vann på straffar i bronsmatchen i fotbolls-VM 1994 (vilket ju ändå får ses som lite skamligt).

 

Lag Edvin med Wile, Hugo, Thure och Mago var lika självklara som Bayern München och tog hem en tydlig förstaplats framför lag Arvid med Carl, David, Alex och Marwin som därmed får liknas vid Dortmund (skickliga, men ändå chanslösa) om vi ska spinna vidare på Bundesligaspåret.

 

Faktum är att det här var det femte eller sjätte säsongsfirandet i ordningen (lite beroende på hur man räknar) och det har varit vansinnigt roligt att få följa och lära känna de här grabbarna under de här åren där de har gått från att behöva hjälp med att knyta bowlingskorna (via att köra moped) till att nu köra bil till och från bowlinghallen.

 

Tack för en alldeles förträffligt trevlig helg grabbar – och jätteskoj att så många kunde vara med!

 

//Henrik Johansson

Futsal-DM 2021: Ingen fullträff men fullt godkänt!
2021-12-14 22:32
Ladda album (+11 bilder) >>

 

Efter ett fjolår där det inte ens var tillåtet att träna inomhus har grabbarna under hösten/vintern fått spela en hel del futsal.

 

Insatserna i seriespelet har varit imponerande, men i vanlig ordning var det lite extra spänning i luften när det under lördagen var dags för DM – som spelades i Sjöbohallen.

 

Fyra matcher med speltiden 2 x 12 minuter motsvarande ungefär två och en halv match i serien. Det var med andra ord mycket futsal som skulle spelas under en lång och intensiv dag.

 

Efter en tuff inledningsmatch där Kronäng hade svårt att hänga med ett fysiskt starkt Dalsjöfors, stod grabbarna för en mycket stark prestation mot Borås AIK.

 

Försvarsspelet var nästintill prickfritt och faktum är att Kronäng inte var mer än en tiometersstraff i slutsekunden ifrån att lösa ett oavgjort resultat mot ett renodlat futsallag. Ett resultat som hade öppnat upp goda möjligheter i gruppen.

 

Tydliga segrar i de två avslutande matcherna mot Gånghester/Målsryd och Ulricehamn räckte tyvärr inte för avancemang, men vi fick liksom i seriespelet återigen se prov på disciplinerat försvarsspel i kombination med kreativa lösningar framåt och en hel del vackra kombinationer och mål.

 

Det var en dag när bollen inte studsade (futsalbollar studsar inte – men ni fattar) vår väg i rätt situationer (som den många gånger har gjort i höstens seriespel) och där korta perioder av oaktsamhet straffade sig mot skickliga motståndare.

 

Därmed var det svårt att aspirera på topplaceringarna, men insatserna var ändå tillräckligt starka för att indikera på att lite mer marginaler på rätt sida och större noggrannhet i vissa avgörande moment hade kunnat göra stor skillnad på utgången.

 

På det stora hela en fullt godkänd insats från grabbarna och en trevlig dag tillsammans innehållandes mycket futsal samt ett uppskattat ”MAX-besök” vid lunch – även om det var några stycken som hade den dåliga smaken att välja McDonald’s i stället.

 

Men att få någon att byta hamburgerställe är väl ungefär som att försöka få någon som håller på Paris Saint-Germain att inse att de håller på ett land och inte en fotbollsklubb. Har det väl gått så pass långt är det för sent att göra något.

 

Lite som när hamnar fel i försvarsspelet i futsal – då kan det gå undan på ett sätt som gör det svårt att hinna reparera – en faktor som gör sporten både otäck och underhållande att titta på.

 

Tack för allt hårt jobb grabbar!

 

//Henrik Johansson

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Kronängs IF startsida, 11/01 09:05 
Kronängs IF startsida, 22/12 15:26 
Kronängs IF startsida, 20/12 15:25 
Kronängs IF startsida, 26/11 11:09 
 
Sponsorer