Intersport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Kronängs IF:s Juniorlag
Kronängs juniorlag är ett gäng härliga, charmiga fotbollsgrabbar som drivs av en glädje och kompromisslös kärlek till fotbollen, vilket gör att det aldrig blir ointressant eller intetsägande att följa de här starka karaktärerna. 
Ett ständigt pågående kaos, som växlar mellan att vara kontrollerat och okontrollerat, är en passande beskrivning av det här laget - så om ni vill ha lugn och ro får ni följa några andra istället. 
Inför säsongen 2017 gick P03 och P04 samman till en än mer slagkraftig grupp. En grupp där många av killarna har spelat ihop sedan de var 5-6 år gamla, samtidigt som det har anslutit både nya och nygamla spelare genom åren.
Inför 2019 har våra sköna 05:or också anslutit och förstärkt spelartruppen mer ytterligare ungdomlig entusiasm. 
För tillfället har vi därmed en spännande spelartrupp på omkring 20 stycken spelare och ser med stor nyfikenhet fram emot en ny oförutsägbar fotbollssäsong där vi kommer ställa upp med ett juniorlag i pojkar division 2. 
De två punkter vi ser som de absolut viktigaste byggstenarna för en stabil grund är: 
1. Ett korrekt uppträdande mot såväl varandra, motståndare som domare, alldeles oavsett om det står 3-0 eller 0-3 på resultattavlan. 
2. Att vi kämpar och gör vårt absolut bästa i alla lägen. 
Så länge dessa båda grundläggande krav uppfylls finns det inga gränser för hur mycket roligt vi kommer att kunna hitta på tillsammans. För så länge vi har skoj ihop kommer vi aldrig att kunna förlora i det långa loppet. Under tiden är det såklart jättetrevligt om vi vinner fotbollsmatcher, spelar bra fotboll och ser en positiv utveckling hos killarna såväl på som utanför planen. 
Tack vare killarna själva och flertalet hjälpsamma föräldrar har vi en hel del filmat material som publiceras i form av filmer på lagets egen Youtube-kanal där man kan ta del av äkta fotbollsglädje, fotbollsgodis och en hel del annat smått och gott. 
Vi försöker åka på så många cuper som möjligt under inomhussäsongen och siktar även på att kunna åka på en sommarturnering varje år - som i somras då vi åkte till Halmstad och spelade. Det långsiktiga målet är att åka på Gothia Cup om ett par år - då det är en sprakande fotbollsfest som alla fotbollsspelare borde få uppleva. 
Vi har också som ambition att emellanåt ägna oss åt lagbyggande aktiviteter så som pristävlingar, lazergame, bowling, shuffleboard m.m. då det alltid är lika roligt att se killarna lösa problem tillsammans som inte har med fotboll att göra. 
Vi som har förmånen att träna, coacha och framförallt lära känna de här fina killarna är Robert "Robban" Andersson, Mikael "Domarvännen" Hultman, Frederik Kjellberg och Henrik Johansson. 
Om ni har några frågor, tankar, funderingar eller glada tillrop är det bara att höra av sig. 
FILM: Junior-DM-matchen mot GSK
2022-05-03 23:07

 

Inga direkta förutsättningar för fotboll, men det hände en hel del i Junior-DM-matchen mot GSK ändå. 

 

//Henrik Johansson

Kronängs IF – Ulricehamns IFK: "It aint over until the fat lady sings – or when Cristiano shoots”
2022-04-04 07:44

 

Det var en utmärkt söndagsförmiddag för fotboll på ett solbelagt Kronäng när det var dags för den första U-lags-matchen mot gästande Ulricehamn.

 

Matchen var satt på Borås Arena 2 (eftersom den skottas vid snöfall).

 

Men vi valde att flytta hem den till underbart vackra Kronäng Arena.

 

När undertecknad för ett par år sedan beskrev för en av de nuvarande juniorerna (vi nämner inga namn) vilka fantastiska förutsättningar vi har i Kronäng blev svaret: ”ja visst, men det finns ingen straffpunkt utritad på B-plan”.

 

Det var ju lite roligt sagt i och för sig – men ta er en titt nästa gång ni kommer dit (man blir så lätt hemmablind) – det finns verkligen ingenting att klaga på.

 

Okej om Elfsborg hade byggt en minikopia av Borås Arena och kallat den för Borås Arena 2 – ni vet som Mini Estadi som ligger ett par utdragna ”Puyol-krull” ifrån stora mäktiga Camp Nou (och verkligen är en mindre kopia).

 

Men så länge det bara är en konstgräsplan med stängsel runt omkring (med en läktare för fyra föräldrar och en hund) och utan kiosk eller drickautomat, som kallas så, flyttar vi hellre hem.

 

Den här matchen var extra intressant med tanke på att det var en ny konstellation som skulle spela fotboll tillsammans – något, liksom förväntat, märktes emellanåt.

 

Men framför allt var den här matchen en påminnelse om att allt börjar och slutar med hårt jobb som grund samt att det är på gränsen till osportsligt att ha med Cristiano Ronaldo i en fotbollsmatch.

 

Första halvlek

 

Med tanke på tidigare nämna ingångsvärden var Kronängs presspel inledningsvis över förväntan.

 

Den sattes in tillräckligt synkroniserat, kollektivt och aggressivt för att vid ett flertal tillfällen vinna bollen högt.

 

Spelet med boll var inledningsvis onödigt stressat, vilket gav Ulricehamn ett par omställningsmöjligheter varav en resulterade i ett bortamål.

 

Kronäng arbetade sig successivt in i matchen och i takt med att djupledsspelet började komma i gång skapades också ett par halvchanser framåt.

 

Känslan var att ett kvitteringsmål närmade sig – men i stället ledde lite slarv i uppspelsfasen fram till att Ulricehamn kunde utöka ledningen till två mål.

 

Ett tufft mål att släppa in i det läget, men Kronäng fortsatte att trumma på framåt och strax före pausvilan gav det utdelning när Fredrik ”Fidde” Johannesson uppfattade att målvakten hamnade på mellanhand och totalt orädd (!) knep bollen mellan sistnämnde och försvararen. Bollen hamnade framför fötterna på Felix Hultman som till slut kunde sätta dit reduceringen i tomt mål.

 

Ett betydelsefullt och psykologiskt tungt vägande mål. 

 

Andra halvlek

 

Kronäng hamnade lite fel i positionerna och därmed också i pressen under de tio första minuterna av den andra halvleken.

 

Men när hemmalaget började hitta lugnet med bollen och kombinera sig fram, i stället för att söka djupledsbollen i ett för tidigt skede – öppnade det upp sig stora ytor att anfall på och Kronäng skapade nu ett flertal öppna och klara kvitteringsmöjligheter.

 

Som när finurlige Vilgot Gunnarsson skojade bort ett par försvarare till kiosken (som inte var öppen – men den fanns ju ändå där) och tog sig in från höger i straffområdet fram till ett friläge.

 

West Ham-anfallaren Michail Antonio hade väl förmodligen forcerat in både målvakt och boll i nät i motsvarande läge?

 

Vilgots avslut var nog tillräckligt hårt, men målvakten med försvarare lyckades avstyra på något obegripligt sätt.

 

En outtröttlig Felix Hultman hittade både kombinationer, tog sig in i straffområdet och nickade (dessvärre) rakt på målvakten efter ett välregisserat anfall med uppspel, tillbakaspel och utspel på vänsterkanten följt ett svepande inlägg. Varför är det så sällan den här typen av skolboksanfall får resultera i mål?

 

Adnan Sheikh Mohamed, som sällan eller aldrig kliver in på en fotbollsplan utan att komma till målchanser, låg där och lurpassade vid offsidelinjen och var vid ett flertal tillfällen ett kort ”Puyol-krull” ifrån att komma igenom till ett friläge.

 

Adnan hade ett avslut strax utanför det långa hörnet, efter att ha brutit in från vänster, och tvingade i en situation dessutom målvakten att komma ut på ett sätt som innebar att Vilgot för en stund hade ett tomt mål att sikta på – men målet uteblev.

 

I en liknande situation något senare gick Vilgot Gunnarsson, med stort mod, in i en duell med målvakten. En situation som domaren först släppte – men som, efter en stund, genererade ett rött kort för Kronängkaptenen.

 

Rackarns!

 

Kvitteringsmålet kändes ju allt närmare för varje minut som gick med tanke på alla chanser Kronäng SPELADE sig fram till.

 

Inte kunde det väl få sluta såhär?

 

Skulle vi behöva stå där efteråt och, likt Janne Andersson den senaste tiden, bittert konstatera att tillräckligt med chanser skapades, men att bolluslingen bara inte ville in?

 

Ibland kan ett lags bensin ta slut totalt vid den här typen av käftsmällar sent i matchen efter att ha sprungit och kämpat järnet i 90 minuter.

 

Det struntade Kronängspelarna fullständigt i.

 

Kronäng fortsatte att pressa högt och Gustav Isaksson fintade, med sina mjuka rörelser, bort sin försvarare och avslutade med vänsterfoten en bit utanför bortre krysset.

 

I den 88:e matchminuten, eller däromkring, fick Kronäng en frispark långt utifrån och Simon ”Wimp” Willman lade beslutsamt, men samtidigt lugnt och behärskat, upp bollen.  

 

För er som är äldre och kunde följa fotbolls-VM i Japan/Sydkorea 2002 (eller om ni bara har sett SVT:s krönika) har ni säkert hört om hur den djupt religiösa italienska förbundskaptenen Giovanni Trappattoni hade tagit med sig heligt vatten från Rom som han skvätte på gräset för att ge Francesco Totti styrka vid en frispark.

 

Totti sköt i stolpen den gången och Alessandro Del Piero fick komma in och skicka Italien vidare istället.

 

Vi kunde därmed inte med säkerhet veta vad en skvätt vatten från Kronängs café hade kunnat ha för inverkan.

 

Så istället för att försöka få hjälp från honom där uppe lämnade vi över hela ansvaret till Simon.

 

Förstår hur ni tänker.

 

2002?

 

Det är tjugo år sedan nu.

 

Men om vi säger att det som skulle hända med ett par minuter kvar av den här fotbollsmatchen gav en tydlig flashback till fotbolls-VM 2018?

 

Känns det bättre?

 

Hänger ni med då?

 

Likheterna är ju skrämmande.

 

Portugal ligger under med ett mål mot Spanien.

 

88:e matchminuten.

 

Cristiano Ronaldo lägger upp bollen.

 

Står sedan där länge och väl för att fokusera på detta enskilda och potentiellt poänggivande moment.

 

Går sedan fram och skickar i väg en sådan där vobblande boll upp i det/mot högra krysset.

 

Det som skiljer åt är väl att Simons frisparksprojektil nog kom från ett par meter längre bak och faktiskt hamnade ännu längre upp i krysset än Cristianos?

 

(Lika bra att lägga skorna på hyllan där Simon - ett vackarare mål lär du aldrig göra). 

 

Det är alltid lätt att överdriva saker och ta till överord.

 

Men juryn har övervägt och är helt enig om att det här frisparksmålet höll absolut världsklass (till och med Cristiano själv hade varit avundsjuk och hade knappast kunnat göra det bättre - det är väl det mot Portsmouth 2008 som liknar mest), skapade en glädjefylld avslutning på den här matchen och samt en nyttig positivism inför fortsättningen.

 

Länktips på Ronaldos frisparkar

 

Mot Spanien 2018

https://www.youtube.com/watch?v=guPNTarPmBo

Mot Portsmouth 2008

https://www.youtube.com/watch?v=3hcfvObigQg

 

Sammanfattning

 

Försvarsmässigt fanns det absolut lite skönhetsfläckar här och där – det var inte alltid Kronäng hamnade rätt i pressen – lite som i A-lagets inledande match mot Mariedal.

 

Men sett till att det var första matchen på länge för många, samt att det var ett i många stycken nykomponerat lag, var det definitivt godkänt (starka +++) och något att bygga vidare på.  

 

Underläget tvingade upp Kronäng högre i försvarsspelet där man var modiga, vann tillbaka bollen högt och hade därigenon, frånsett de inledande tio minuterna, full kontroll på den andra halvleken.

 

Det offensiva spelet hackade till en början (inte så konstigt), men föll på plats allt bättre ju längre tiden gick och gav frukt i form av flertalaget goda målmöjligheter under andra halvlek.

 

Det som gladde mest med anfallsspelet var variationen.

 

Ett par lite längre djupledsbollar fick Ulricehamn att falla tillbaka och i ytorna som då uppstod centralt kunde Kronäng kombinera sig fram till öppna avslutslägen.

 

Disciplin.

 

Kände mig tvungen att skriva det ordet åtminstone en gång för att göra Sanel nöjd, men även för att Kronängs inställning till den här matchen var underbar att skåda.

 

Trots en tuff start gav spelarna aldrig avkall på det hårda jobbet och tog sig an den här matchen på helt rätt sätt.

 

Det fanns en ömsesidig förståelse och respekt för att det var mycket nytt för många på samma gång – och till slut fick de också utdelning för denna positiva attityd och kampvilja.

 

Ett fullständigt vanvettigt frisparksmål som inte bara innebar den kvittering som Kronäng så väl förtjänade sett till prestationen och en massa glädje – utan som även förlängde det gamla uttrycket "It aint over until the fat lady sings” till "It aint over until the fat lady sings – or when Cristiano shoots”.

 

//Henrik Johansson

 

                                                 ***

 

Matchens…

 

…Citat

 

”Det är bara att ringa om ni behöver hjälp någon mer gång”.

 

Simon ”Wimp” Willmans kommentar om MÅLET (!) strax efter slutsignalen.

 

 

Startelva

 

Simon Alexander Andersson

 

Edin Vatres – Simon ”Wimp” Willman – Edvin Jonsson

 

Fredrik ”Fidde” Johannesson – Marwin Skoglund – Vilgot Gunnarsson (c) – Reza Ghafori – Wile Lindqvist

 

Armin Kreutz – Felix Hultman

 

Ersättare

Adnan Sheikh Mohamed, Isak Nilsson, Gustav Isaksson, José Vasquez Rodriguez.

Grattis till seriesegern grabbar – nu kör vi fotboll!
2022-02-13 20:16

Fler bilder (+6) >>

 

Under lördagen firades seriesegern i futsalserien med träning och lite annat på Kronäng.

 

En serieseger som inte kan beskrivas som något annat än odiskutabel.

 

Sex segrar av sex möjliga.

 

39 gjorda mål och 9 insläppta på dessa sex matcher talar sitt tydliga språk.

 

Killarnas disciplin, noggrannhet och kompromisslöshet i försvarsspelet i sex futsalmatcher (som spelas i två gånger tjugo minuter effektiv tid) är bara att applådera - men är ju faktiskt något vi har sett prov på tidigare.

 

Skillnaden den här gången gentemot tidigare futsalsäsonger är att det snudd på prickfria försvarsspelet har genererat såväl fler målchanser som mål.

 

Farten, beslutsamheten, kreativiteten, finurligheten och effektiviteten i omställningsspelet har varit en ren fröjd att se – och det såg ut som att det var rätt så skoj där ute på planen också.

 

Tydligheten, kontinuiteten, tålamodet och kvalitén vad gäller de fasta situationerna har också varit en starkt bidragande faktor till målskörden.

 

Stort grattis grabbar och tack för en mycket trevlig futsalsäsong!

 

Nu riktar vi fokus mot den kommande fotbollssäsongen.

 

Futsalsäsongens…

 

…Nyckelmatch

 

Bortamatchen mot Falköping i Odenhallen var sett i kombinationen försvars- och anfallsspel den bästa futsalmatch det här gänget har stått för.

 

Allt, precis allt stämde (och gick vår väg – ska vi vara ärliga att säga) den kvällen och det var där killarna på allvar angav tonen.

 

…Svar på tal

 

”Ta det med VFF”

 

Domarens svar när undertecknad skickade frågan huruvida Thure var avstängd mot BAIK eller inte.

 

…Mago-stress 1

 

I matchen mot Brämhult ville Mago sätta igång spelet snabbt.

 

Kanske lite för snabbt?

 

Känslan var att han vräkte iväg bollen långt innan han ens hade den i handen.

 

Vart den hamnade?

 

Minns inte.

 

Kul såg det ut i alla fall.

 

…EM-guld

 

Den avslutande seriematchen mot Fristad/Sparsör/Borgstena skulle såklart börja precis samtidigt som Sveriges EM-final i handboll mot Spanien.

 

Men så inträffade tre saker som innebar att det gick att följa den så dramatiska avslutningskvarten av EM-finalen:

  • Tredjeprismatchen mellan Danmark och Frankrike gick till förlängning, vilket sköt fram EM-finalen en kvart.
  • Domaren ville hem och undrade om vi kunde börja vår match en kvart tidigare.
  • Fristad pressade inte lika högt som de andra lagen, vilket innebar att Kronäng kunde hålla i bollen mer och låta matchtiden rulla på snabbare.

Tack grabbar, hade väntat i 20 år på det EM-guldet, så det var bussigt av er!

 

…Försvarssekvens

 

Utvisningsperioden på två minuter i bortamatchen mot Fristad/Sparsör/Borgstena kom i ett pressat läge i slutet när hemmalaget var på väg tillbaka.

 

Men försvarsspelet i numerärt underläge var så väl utfört att motståndarna inte lyckades komma till något riktigt klart läge.

 

…Mago-stress 2

 

I den avslutande matchen spelades en av få felaktiga tillbakapassningar hem till Mago, vilket innebar att Mago inte kunde ta emot bollen.

 

Han väntade, väntade och väntade.

 

Till slut var han tvungen att agera (eftersom bollen var på väg mot mål). 

 

Så vad gjorde han?

 

Han fick panik och skickade iväg bollen rakt i planeten(?) på stackars Wile som hade rusat hemåt.  

 

…Comeback

 

Teo som, enligt egen utsaga, inte har varit borta i så mycket mer än ett och ett halvt år, gjorde comeback mot BAIK och såg till att komma med i målprotokollet.

 

…Mest belåtna

 

När vi hade svårt att få ihop det till matchen mot BAIK på grund av skador och sjukdomar fick Edvin direktivet att han inte fick byta på hela matchen.

 

Något som Edvin inte var jättemissnöjd med direkt – nej det var han INTE.

 

…Citat

 

”Adnan är alldeles för statisk där uppe”.

 

David Stolt sekunden innan skytteligavinnaren Adnan gjorde ett av sina mål i avslutningsmatchen mot Fristad/Sparsör/Borgstena.

 

//Henrik Johansson

Spelade matcher
Mån 19/12 20:00
0 - 4  
Lör 3/12 16:30
3 - 9  
Sön 27/11 16:30
6 - 2  
Sön 20/11
Lör 12/11 12:30
8 - 6  
Fre 4/11 18:30
9 - 3  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Kronängs IF startsida, 28/02 09:37 
Kronängs IF startsida, 22/02 14:02 
Kronängs IF startsida, 20/02 22:39 
Kronängs IF startsida, 15/02 10:07 
 
Sponsorer