Intersport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Kronäng P13

Kronängs P13 är ett lag med mycket glädje, energi och stor kärlek till fotboll. Laget består av en härlig mix av spelare med både mycket teknik och hårt jobb.

 

Vi tränar på tisdagar och torsdagar 17.30 - 19.00

Kronäng - Holmalund
2024-06-13 20:02

Igår var vi i Alingsås och spelade match mot duktiga Holmalund. Innan matchen pratade vi om att hitta tillbaka till vårt passningsspel, som vi varit så duktiga med under tidigare matcher. 
Vi satte tillsammans upp tre målsättningar:

1. Mål efter hörna (nick eller volley)

2. Tio passningar i rad utan att motståndaren bryter

3. Fem spelvändningar

 

Vi började matchen avvaktande och var lite väl försiktiga. Vi hade lite svårt med underlaget då naturgräs inte riktigt är vad killarna är vana vid. Det tar ett tag innan vi kommer in i matchen och kommer igång med passningsspelet, vilket Holmalund utnyttjar och tar ledningen efter en omställning där vi inte riktigt är på tårna. Sen tar vi tag i matchen och går upp till en 4-1 ledning. Men sen tappar vi allt spel igen och blir alldeles för passiva med både passningar och närkamper. Holmalund kommer in i matchen mer och mer och både kvitterar och tar ledningen. Men vi ger inte upp och fortsätter kämpa på och under matchens sista fem, sex minuter minuter tar Douglas taktpinnen och gör fyra snabba mål så matchen slutar 8-5 till oss. 

Lyckades vi med alla målsättningar? Nästan. Det var bara mål på hörna som saknades. Emil var väldigt nära i slutet på matchen då han, likt den klassiska tyska fotbollsspelaren och supernickaren Oliver Bierhoff, gjorde en riktigt bra nick som nästan letade sig in i mål. 

Ö-Bollen
2024-06-13 14:23

Under helgen 7-9 juni var vi på Öckerö och spelade öbollen. Vi spelade tre matcher på lördagen och tre matcher på söndagen. Men, är det matcherna som är viktiga under en sådan här helg? Nja, inte riktigt. Det är ju framförallt lagsammanhållningen som utvecklas under en sådan här helg. Att få hänga tillsammans hela laget, sova ihop för första gången och umgås från det man vaknar tills dess att man går och lägger sig. 

Det var en fantastisk helg med mycket skratt, många frågor och intensiva dagar. Men vi hade det kul. Fantastiskt kul, faktiskt. Men fotbollen då? Ja, vi spelade tre matcher på lördagen.

Första spelades mot norska Sprint Jeløy. Det här var en riktigt bra fotbollsmatch med mycket fart och fläkt och bra kamp från båda lagen. Vi tog ledningen med 1-0 och 2-1 men orkade inte riktigt hela matchen utan förlorade med 3-2. 

Andra matchen spelades mot IF Väster. Här hamnade vi från början i lite osynk med varandra. Vi vågade inte lika mycket som i första matchen och IF Väster satte hög press mot oss, vilket vi ofta hade svårt att ta oss ur. Matchen slutade 4-2 till IF Väster.

Tredje matchen spelade vi mot Landvetter. Här stod regnet som spön i backen och det var kallt. Men vi kämpade på och vann med 4-1. 

 

Andra dagen spelade vi ytterligare tre matcher. Första matchen var mot ett annat Landvetter-lag och här var vädret verkligen inte med oss. Först blåste det väldigt mycket och sen kom regnet. Och som det regnade. Och haglade. Det regnade från sidorna, nerifrån och uppifrån. Allt på en gång. Trots svårspelad match vann vi med 6-3. 

Andra matchen spelade vi mot Mossens BK. Även här blåste det väldigt mycket och regnade, men vi vann med 4-1. 

Tredje och sista matchen spelades mot Ytterby. Här tittade äntligen solen fram och vi vann med 7-2. 

 

Återigen ett stort tack till allesammans för den här helgen. Tack till alla föräldrar som kom och tittade och stöttade laget och tack till alla som var med och hjälpte till under helgen. 

Kronängs IF - IF Elfsborg
2024-06-03 11:28

I fredags spelade vi match igen och för motståndet stod duktiga Elfsborg för. 

Innan matchen hade vi tre målsättningar:

1. Göra 10 passningar i rad utan att motståndaren bryter bollen 

2. Göra mål på nick eller volley

3. Ha roligt!

 

Vi började matchen väldigt bra och satte bra press på Elfsborg. Vi vågade spela vårt spel och hade bra passningsspel vilket gjorde att vi snabbt kunde gå upp till en 3-0 ledning. Men precis som i tidigare matcher blir vi lite väl avslappnade när vi gjort mål så efter 10 minuter kom Elfsborg in i matchen rejält och utmanade oss ordentligt! De hade många duktiga spelare som tog sig förbi och hittade fram med farliga passningar. Det tog enda in i andra halvan av period två innan vi hittade tillbaka till vårt spel igen och vågade låta ”bollen göra jobbet”, med andra ord att vi hittade tillbaka med passningsspelet istället för att tänka att alla skulle framåt och försöka göra mål. 

Matchen slutade tillslut 9-5 i vår favör. Vi lyckades med två målsättningar; ha roligt och göra mål på nick. Tyvärr kom vi inte upp till tio passningar i rad. Nu laddar vi om till vår första cup, Öbollen, som spelas till helgen med många härliga matcher!

 
Sponsorer