Intersport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Om klubben
Välkommen till Kronängs IF - en anrik idrottsförening i Sverige, kanske mest känd för sin bakgrund inom damfotboll. Föreningen bildades 1946 på Kronängsgatan i stadsdelen Norrbygärde i Borås under namnet Kronängs IF. Under många år var sedan Hedvigsborgs IP hemmaplan. Den anläggningen är nu riven.
 
Vi flyttade 2013 till vår nya anläggning, Kronängs arena på Gässlösa. Här finns tre konstgräsplaner och flera boulebanor - och så en modern och fräsch klubbstuga som vi vill göra till en samlingsplats för människor i närheten.
 
Klubben har 2023 ungefär 700 medlemmar, från de minsta knattarna i fotbollsskolan till herrarnas o damernas seniorlag. 
Rökfritt på idrottsanläggningen
Bakom förrådsbyggnaden vid parkeringen kan man slänga fimpar i en särskild behållare.

Kronängs arena är en rökfri idrottsplats. Det gäller hela området, från infarten och självklart i närheten av klubbstuga, fotbollsplaner och boulebanor.

För er som har svårt att avstå rökning helt och hållet har vi en rökruta på baksidan av den mindre förrådsbyggnaden. Vi ber alla respektera att det är endast där som rökning är tillåten. Det finns en askkopp i form av ett avlångt rör (se bilden) att slänga fimpar i.

Fri surf på Kronängs arena
Kronängs arena är en så kallad trådlös hot-spot. Det är ett öppet trådlöst nätverk, fritt fram för alla att använda sig av för att surfa på nätet, ladda upp matchbilder direkt och annat kul oberoende av vilken operatör man har.
 
För att ansluta mobilen, surfplattan eller datorn, gå in på menyn för internetanslutningar och gå vidare till trådlösa nätverk. När man söker WiFi-nät så kommer apparaten att hitta nätet: Kronäng Guest. Lösenord: kronangshjarta (använd endast små bokstäver).
Föreningens historia
Ett minne för livet - boken om Kronängs historia
Leif Danielsson, Kjell Johansson och Björn Kristensen har gjort ett fantastiskt arbete för att dokumentera de första 65 åren i Kronängs IF historia, 1946-2011. Resultatet blev boken Ett minne för livet. Boken finns på vårt kansli i begränsad upplaga. Pris 100 kronor. Tack till alla sponsorer som gjort det möjligt för oss att få ner vår fantastiska historia på pränt!

 
Sponsorer