C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Seriepremiär i duggregn!
Dagen innan bjöds på strålande sol och något varmare temperaturer...
Efter en galet härlig lördag med temperaturer runt 20 grader vaknade våra pojkar till en gråmulen dag med regn. Detta märktes dock inte på spelarna utan de var taggade till tusen för dagens sammandrabbning mot Sandareds IF. Vi samlades i klubbstugan och det var minst lika nervösa och taggade föräldrar som mötte upp oss. Spelarna fick sina matchställ och sorlet ökade blandat med skratt och höga förväntningar. 

17:30 blåste de två domarna igång matchen och Kronängs "älvor" kämpade tappert. Ett försvar som resolut rensade bort bollarna och gav Sandareds 10-åringar ett tufft motstånd. Trots att vädret inte var det roligaste var både publik, spelare och tränare på gott humör. Vi fick stundtals se ett Kronäng som verkligen rann igenom motståndarlaget. 
Efter 60 minuter visade kanske inte siffrorna ett rättvist resultat, men faktum är att våra pojkar stänkte till med två strutar i motståndarens nät, vilket bidrog till stort jubel och applåder. Stort tack till alla er föräldrar, mor- och far-föräldrar som kommit upp till oss på Arenan. Det stödet är härligt för spelarna och tack för att ni tänker er för med avstånd i dessa tider.
Att Sandareds IF gav sitt "gröna kort" till vår målvakt var inte bara en vänlig utan oxå en rättvis bedömning. 

Det var trötta men väldigt glada spelare som tackade Sandareds IF för motståndet och även domarna med en varm applåd. Därefter antas att det var många som somnade gott senare på kvällen.

Nu laddar vi för träning på tisdag igen och visst har vi fått med oss lite att träna på. Det kommer att bli en spännande säsong detta med mycket lärdom, skratt och glädje.

/Henric
Vilken start! 13 augusti 2019
Så var vi äntligen igång och träna igen. Som vi har längtat, eller som en av barnen sa när de kom uppe i backen och man ser vår fina anläggning. "åh, vad jag har saknat detta" Vi fick en sån där härlig kväll, när regnet inte ville släppa utan vädergudarna lät istället lite ljummen kvällsluft fylla Arenan.
På läktaren hade flera föräldrar satt sig, och hejade på barnen. Inte bara sitt eget utan verkligen alla. Som ledare för barn i 7-8 års åldern är detta verkligen beundransvärt. Vi vuxna på planen säger alltid att vi inte räknar målen, vi är ju ett och samma lag som tränar. Då är ju inte målen det viktiga. Att då få njuta av hejarop från publiken, oavsett vilken färg på västen ens barn har är magiskt. 

Magiskt ja! Det kom fram en kille under träningen och var snudd på lyrisk när han såg upp på mig och sa. "Henke, det här är så roligt... vet du varför Kronäng är så bra" Det enkla svaret och i detta fallet det enda svaret blev, "Det är ju ni barn som gör Kronäng så bra och roligt". Killen nickade och sprang vidare in i spelet.

Det är ett privilegium att få träna dessa pojkar och flickor. Det hade inte varit möjligt om det inte hade varit för alla föräldrar som ställer upp. Det är en klick som alltid finns till hands på planen under träningen, jag vet att fler vill. Bara kom ner på plan så finns det att göra. Men även ni föräldrar som kanske känner att "äsch, jag kan ju inget om fotboll" ni är också betydelsefulla!! Att heja fram en passning, en räddning eller ett snyggt skott betyder mer än tusen ord ibland och våra barn är experter på att snappa upp det. Det, tillsammans med kontakten mellan spelare, ledare, tränare och er föräldrar bygger den styrka som Kronängs 11-or börja stå sig på. Ett stort tack till er!!

Till sist vill jag bjuda på en bild som jag tycker visar på ren och skär glädje... ja den talar sitt tydliga språk ;) Underst ligger tränaren Niklas!


Träning 21 maj
Fotbollsplanen kokar verkligen av barn som vill sparka boll! Fotbollsskolan, P09-10 och vi samsas om att hålla till på A-planen. Det blir inte mycket grön yta över och det gillas! Idag var vi över 20 pojkar och flickor som delades upp i olika grupper för att genomföra fyra olika övningar. Det är tur att vi har föräldrar som ställer upp så att vi kan dela upp oss i grupper. Stort tack till David och Robert, ni gjorde verkligen nytta idag och nästa gång föreslås att ni byter om ,hihi.
Mycket vilja och glädje genomsyrar träningspasset och i denna värme är det viktigt att barnen hinner med att dricka så vi vill påminna er föräldrar att skicka med en vattenflaska som är märkt med barnets namn. 
Nu får vi vila lite innan vi kör igen på tisdag nästa vecka. 

/Niklas & Henric
Sammandrag 18 maj
Vilket engagemang och driv våra spelare visade!! En kollektiv kämpa insats och som alltid ett stort tack till motståndaren och dess ledare.
Nytt sammandrag och med nya lag. Vi blandar och ger så att alla får känna att vi är ETT lag. Detta sammandrag hade vi tur att inte spela samtidigt med båda lagen, utan nu kunde vi få se våra vänner spela.
Först ut var Kronängs IF svart, direkt när den matchen var slut så var det Kronängs IF vits tur att bemästra fotbollsplan. Vilka killar och tjejer!!!!
Från plan kunde man höra "kämpa", "jobba hemåt" och "bra jobbat"... Spelarnas eventuella nervositet från det första sammandraget var som bortblåst. Nu var det fokus på den där runda läderkulan och att den skulle bara erövras! 
Utanför plan stod tränare Niklas med assistenterna David och Andreas och manade på våra spelare med god hjälp av alla föräldrar som följt med. Såå roligt!!


Träning 13 maj
Hej dagboken! 
Vilken träning vi hade idag!!! På två fotbollsplaner var det barn och ungdomar överallt. Där i mellan fanns alla föräldrar som passade på att fika lite i caféet. En del satt på läktaren och njöt av solen som tittade fram då och då. Å så dessa ideella stjärnor som ställer upp och stöttar med allt från bollkalle till rent aktivt bidrar i träningen. 

För oss i P11 var detta nog utan tvekan den träningen med mest pojkar och flickor. Ökar vi i denna takten kommer vi snart att behöva en hel plan för oss själva. Över 30 barn var med idag!! Strålande roligt!! Med föräldrar som ställer upp klarar vi av att dela upp alla i mindre grupper och träna olika moment. Idag var fokus på att springa, jaga, försvara och anfalla. Ja, typ det man gör i fotboll. 
Vid en övning stannade P09-10 upp och hade vattenpaus. Då frågar en klubbkompis ”vad gör ni?” Varpå en av oss svarar ”kämpar” med ett skratt.
Det du, dagboken, det kallar jag ren fotbollsglädje. 

/tränarna
 
Sponsorer