Intersport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Kronängs IF – Bollebygds SK: ”Det hade inte ens hänt i Italien”
2022-09-10 18:05

 

Tränare Sanel har, enligt egen utsaga, väldigt sällan fel – och har han fel så är det någon annans fel.

 

Nåja.

 

Hur som helst hölls ett pricksäkert införsnack om att jämna fotbollsmatcher inte brukar vara ensidiga utan tenderar att pendla fram och tillbaka och att det gäller att slå till när laget väl är inne i en bra period spelmässigt.

 

Men inte ens Sanel hade kunnat förutspå vilka starka svängningar fredagskvällens toppmatch på Kronäng Arena mellan Kronäng och Bollebygd skulle innehålla.

 

Första halvlek

 

Kronäng tog kommandot under de inledande minuterna.

 

Men momentumet skulle snart växla över till bortalagets favör under en tiominutersperiod - och än slank han dit, än slank han dit och känslan var att hemmalaget snart riskerade att slinka ner i diket.

 

Sen tog det två minuter och så stod Kronäng plötsligt där med ett tvåmålsöverläge efter tjugo minuter.

 

Vad hände där?

 

1-0 kom när Renzo Di Negro svingade sin magiska vänsterfot och lirkade in bollen centralt till Casper Svahn som fintade sig förbi försvararen fram till ett avslutsläge i straffområdet, från vilket han överdrivet kyligt (!) valde att göra en dragning till, innan han behärskat placerade in bollen i det högra hörnet. Ett mycket vackert fotbollsmål!

 

2-0 kom på den andra av två mycket välslagna hörnor från vänster av David Stolt som letade sig hela vägen fram till Casper Svahn vid den bortre stolpen som avslutade med en distinkt bredsida i samma hörn som vid ledningsmålet.

 

Efter de båda målen var det som att Bollebygd kom ihåg att det var de som hade haft övertaget spelmässigt dessförinnan och började nu pressa på igen.

 

Kronäng försvarade i vanlig ordning de centrala ytorna på ett effektivt sätt – det var på hörnor och frisparkar utifrån som Bollebygd skapade mest chanser.

 

Men så, när pressen från bortalaget började bli alltmer intensiv, skickade David Stolt fram bollen bakom motståndarnas backlinje, vilket gav lagkapten Besart Zeqiri ett friläge. Även Kalle och Klara i 3 B kan räkna ut att det innebar 3-0 för Kronäng, vilket också var ställningen i halvtid.

 

Andra halvlek

 

Om kommandot hade skiftat vid flera tillfällen så här långt blev den andra halvleken mer av en ensidig historia där Bollebygd hade bollen och Kronäng försvarade sig.

 

Problemet var inte att Kronäng försvarade sig – Bollebygd hade fortsatt svårt att skapa klara målchanser.

 

Problemet var att hemmalaget hamnade för lågt för att det skulle kännas riktigt bra med tanke på att det återstod en hel halvlek med fotboll att spela.

 

Även om det inte hade känts kassaskåpssäkert tydde ändå det mesta på att Kronäng skulle lyckas reda ut stormen med sitt tremålsöverläge med tio minuter kvar.

 

Men så gick allt så där snabbt igen.

 

Första reduceringen till 3-1 kom på en välslagen frispark i 83:e minuten och den andra fram till 3-2 på en MYCKET tveksam straffspark i den 87:e minuten.

 

I samband med straffmålet drog Jihad Mohamad Jasemalonezi på sig sitt andra gula kort och Kronäng var nu dessutom reducerade till tio man.

 

Snacka om utsatt läge.

 

Och det var ju dessutom tretton (!) minuter kvar - skulle det visa sig.

 

Tio övertidsminuter var svårt att förstå - även för Kalle och Klara i 3 B, trots att de har börjat räkna med plus och får använda miniräknaren ibland. 

 

Men tio övertidsminuter blev det och även om andra halvlek som helhet inte var någon höjdare går det inte annat än att berömma Kronängspelarna för sättet de hanterade avslutningen på.

 

Med tanke på allt som hade hänt hade Kronäng nu svårt att spela försvarsspel med hjärnan – så man fick spela försvarsspel med hjärtat, vilket räckte för att hålla undan till en viktig seger med blandade känslor efter slutsignalen.

 

”Tio minuter, det hade inte ens hänt i Italien”, var tränare Sanels omedelbara reaktion efter en slutsignal som måste ha låtit som Céline Dions "My heart will go on" i Kronängsspelarnas öron.

 

Sammanfattning

 

Ja, vem i hela friden ska vi ta in för att försöka förklara vad det var som hände på Kronäng Arena den här kvällen?

 

Erik Niva?

 

Nej, kan kommer försöka hitta en koppling till textilstaden Borås och berätta om hur arbetarna på fabrikerna förr i tiden minsann såg till att göra klart det mesta av jobbet före lunch, för att sen kunna ta det lugnt under eftermiddagen.

 

Glenn Strömberg?

 

Nej, kan kommer bara skrika: ”öhhhhhhhhhhhhhhh”.

 

Martin Åslund?

 

Nej, han kommer förmodligen ha en hypotes om att det hade med obalans i Kronängs balansräkning att göra - för tråkigt. 

 

Niklas Holmgren?

 

Nej, han är för nöjd med allt och hade i förbifarten ”råkat” nämna att han gjorde Champions League-finalen på Wembley mellan Barcelona och Manchester United 2011.

 

Lasse Lagerbäck?

 

Nja, kanske ändå.

 

Han hade säkerligen inlett med något i stil med ”det är detta som är så fascinerande med fotboll”.

 

Men därefter hade han låst in alla i caféet på en heldags föreläsning om varför han alltid föredrar att spela med två forwards, så det spricker ju av den anledningen.

 

Så vi får väl helt enkelt konstatera att det som hände var fotboll – för i fotboll kan allt hända.

 

Det ska inte behöva bli så som i andra halvlek kan man tycka.

 

Allt vet om det.

 

”Tänk 0-0”.

 

”Nu går vi ut och fortsätter”.

 

”Slappna inte av”.

 

Ändå händer det med jämna mellanrum oavsett nivå på fotbollen.

 

På något omedvetet plan går man ner ett par procent och när motståndarna väl kryper närmare och närmare kan det vara svårt eller för sent att koppla på igen.

 

Även om den omedelbara känslan efter slutsignalen inte var den vanliga segerkänslan får man inte heller glömma bort en stark förstahalvlek som gav tillräcklig marginal för ett slutresultat som alla Kronängare hade tagit på förhand.

 

//Henrik Johansson

 

Startelva

 

Jihad Mohamad Jasemalonezi

 

Carl Eriksson - Andreas ”Andy” Hjalmarsson - Oskar ”Ogge” Pettersson - Edvin Jonsson

 

Dino Ratkovic - Renzo Di Negro - David Stolt

 

Casper Svahn - Besart Zeqiri (c) - Lucas Nyman  

 

Ersättare

 

Arvid Elmgren Kopp, Emil Holmgren, Elliot Svensson, Edon Goq, Reza Ghafori, Hannes Andersson, Sebastian Hedlund.


Nyhetsarkiv
 
Sponsorer