C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Länghems IF – Kronängs IF: Vändningen som kännetecknade hela vårsäsongen!
2022-07-10 12:44

 

Det är så många som tror att fotboll handlar om att springa runt och jaga efter en boll.

 

I mångt och mycket stämmer det ju faktiskt med tanke på att en fotbollsspelare i genomsnitt inte har bollen mer än max ett par minuter per match.

 

Men det är ju inte för att göra slut på sina lungor man ägnar så mycket tid åt denna underbara sport – utan på grund av känslorna den har möjlighet att framkalla.

 

Det handlar om en strävan mot att få uppleva den där spontana glädjen som är så svår att beskriva för någon som inte har upplevt den - och som det fanns mängder av när Kronäng under fredagskvällen kunde åka hem från Ingsvallen och tuta för fullt åt efter en blytung seger i sexpoängsmatchen mot Länghem.

 

Första halvlek

 

Kronäng hade initiativet under den första halvtimmen och kom till tillräckligt många ”nästan-lägen” för att kunna ta ledningen.

 

Besart Zeqiri hade ett inspel från vänster i straffområdet som NÄSTAN hamnade framför fötterna på Lucas Nyman vid den bortre stolpen.

 

Arvid Elmgren Kopp löpte sig fram till ett öppet läge till vänster i straffområdet och lyckades NÄSTAN få bollen över den utrustande målvakten.

 

Andreas ”Andy” Hjalmarsson hann NÄSTAN hela vägen fram för att återigen göra mål på en hörna.

 

När utdelningen uteblev växte Länghem in i matchen alltmer och vi fick se en oroande tiominutersperiod där Kronäng blev för långa som lag och hemmalaget kunde skapa tryck mot gästerna mål.

 

Kronäng lyckades få ordning på defensiven under slutet av halvleken och därigenom se till att den förblev mållös.

 

Andra halvlek

 

Domaren hann knapp blåsa i gång den andra halvleken innan Länghem tog ledningen med 1–0.

 

Ett mentalt mycket svårt mål att släppa in och Kronäng behövde åtminstone fem minuter på sig för att återhämta sig från chocken.

 

Därefter började Kronäng hitta tillbaka in i matchen och skapa tryck i form av frisparkar och hörnor.

 

Med lite mer än timmen spelad fick Lucas Nyman i väg en hård och välplacerad frispark som tvingade hemmamålvakten till en jätteräddning. Men på returen fanns Andreas ”Andy” Hjalmarsson där för att raka in det så viktiga 1-1-målet för bortalaget.

 

Målet gav Kronäng förnyad energi och bortalaget gick nu verkligen för ett ledningsmål.

 

Besart Zeqiri lyfte in en frispark som Andreas ”Andy” Hjalmarsson sånär kunde nicka förbi den utrusande målvakten på klassiskt ”Kennet Andersson-manér”, men bollen gick strax över ribban.

 

Besart Zeqiri hade därefter, efter vackert kombinationsspel med Lucas Nyman, ett välplacerat avslut som såg ut att smita in vid den vänstra stolpen, men målvakten hann precis dit med nävarna.

 

Kronäng fortsatte att pumpa på framåt och i den 85:e matchminuten kom det förlösande målet när Lucas Nyman bröt in från höger i straffområdet och vred tillbaka avslutet vid den första stolpen. Avslutet var inte speciellt hårt, men tillräckligt välplacerat för att leta sig in hela vägen förbi mållinjen och 1-2 var ett faktum.

 

Glädjen visste inga gränser, men det återstod fortfarande ett par minuter att håll undan och även om Kronäng lyckades spela av matchen på ett bra sätt skulle hemmalaget, förutom ett par oroande hörnor, få en stor sista möjlighet till kvittering.

 

Men när bollen för en gångs skull gick förbi Jihad Mohamad Jasemalonezi i målet, fanns Andreas ”Andy” Hjalmarsson där som en räddande ängel och lyckades stoppa bollen precis lagom mycket (med ryggen?) för att Jihad skulle hinna tillbaka och fiska upp bollen innan den passerade mållinjen.

 

Domaren blåste kort därpå slutsignalen som förkunnade att Kronäng hade vänt på matchen och fått bästa tänkbara avslutning på vårsäsongen.

 

Sammanfattning

 

Det var länge sedan Kronäng överhuvudtaget släppte in mål och därmed också befann sig i underläge.

 

Så hur skulle spelarna reagera på det tidiga baklängesmålet i den andra halvleken?

 

Svaret blev att de reagerade på ett sätt som var signifikativt för hela vårsäsongen på så vis att de ännu en gång visade upp vilket starkt kollektiv de har vuxit samman till.

 

Förra säsongen hade målet inneburit ridå ner och att matchen var över – för Kronängs IF 2022 finns de ingenting som är över förrän domaren blåser av matchen.

 

Det finns en så enorm stark vilja och tilltro till vad de håller på med därute på planen att de, med en beundransvärd vinnarattityd, gav sig själva chansen till en vändning - och tog den.

 

Det är endast med den typen av mentalitet man kan få förmånen att uppleva fotbollens och idrottens absoluta höjdpunkter i form av sena avgöranden.

 

I och med att segerbollen rullade så pass långsamt in i mål, hann en total tystnad infinna sig innan den där totala euforin utbröt.

 

Ett antal sekunder under vilka man inte vet vilken dag det är, hur mycket klockan är eller vart man befinner sig.

 

Gemenskapen efteråt när glädjen skriks ut, Kronängssången sjungs på högsta volym och det bankas i väggar och dörrar innan alla åker därifrån med tutande bilar och tre poäng i bagaget, är också ett tillstånd som är svårt att begripa för alla som tror att fotboll handlar om att springa runt och jaga efter en boll.

 

//Henrik Johansson

 

Matchens…

 

…Förstasupportrar

 

Våra charmiga kompisar från 09/10-laget, Ali Sheikh Mohammad och Jamil Sheikh Mohammad, som båda två följde med till Länghem för att stötta laget och trots att de var ”lediga” tjänstgjorde som bollkallar under perioden i andra halvlek när Kronäng jagade mål.

 

När Kronäng väl hade tagit ledningen avbröt de jobbet och kom tillbaka till bänken. En ren slump, eller hur Sanel? 😊.

 

…Respekt

 

Planskötaren på Ingsvallen som har skött planen i 40 år och behandlar den som att den vore hans eget barn.

 

…Matchvinnarduo

 

Lucas Nyman (ett mål och en assist, i form av frisparken) och Andreas ”Andy” Hjalmarsson (ett mål och en räddning strax före mållinjen) som båda dessutom är föredömen vad gäller det hårda jobbet och den ”aldrig-ge-upp-mentalitet” som kännetecknar det här laget numera.  

 

…Tack för gästspelet!

 

Säger vi till Mael Le Noane som nu återvänder till Frankrike med den fina förstatouchen och blicken för spelet som har varit så sevärd i de senaste matcherna.

 

…På återseende ”tryhard”!

 

Mittfältsdynamon Edvin Sundström som knappt har fått smaka på Ales populära ”jordnöttsbuffé” eftersom han har lika svårt att hitta till avbytarbänken som undertecknad till Byblos…

 

Sedan Edvin anslöt till Kronäng 2019 har han varit med och höjt kravribban i juniorlaget till nya höjder samt visat vägen in och öppnat upp dörren till seniorlaget för både sig själv och andra.

 

Beskrivs av de andra juniorerna ofta som en ”tryhard”, vilket inte är helt obefogat med tanke på att han inte ens klarar av att hålla igen på en 09/10-träning – titta bara på det här klippet :

 

https://youtu.be/qEWHPLUx41Q

 

”Tryhard” är ett ord som kan ha en negativ klang, men som i Edvins fall har tagit honom hela vägen över Atlanten.

 

Stort lycka till Edvin – vi både hoppas och tror på ett återseende!

 

Startelva

 

Jihad Mohamad Jasemalonezi

 

Sami Helisten – Andreas ”Andy” Hjalmarsson – Carl Eriksson – Edvin Jonsson

 

Arvid Elmgren Kopp – Mael Le Noane – Edvin Sundström – Lucas Nyman  

 

Besart Zeqiri (c) – Oskar ”Ogge” Pettersson

 

Ersättare

 

Hannes Andersson, Reza Ghafori, Magomed Zakriev, Vilgot Gunnarsson, Wile Lindqvist, José Vasquez Rodriguez, Adnan Sheikh Mohammad.


Nyhetsarkiv
 
Sponsorer