C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sexdrega/Lockryd – Kronängs IF: ”Let´s see what they can do a windy Thursday night in Sexdrega”
2022-05-14 08:50

 

”Let´s see what they can do a rainy Tuesday night in Stoke”, brukade det heta.

 

Ja, i England ansåg man ju länge att spanjorerna kunde spela sin Tiki-Taka bäst de ville – för de skulle ju ändå aldrig klara av en regnig tisdagskväll på Britannia Stadium (numera Bet365 Stadium – fy fan) i Stoke.

 

Sen åkte ett svagt Valencia dit och vann och sedan dess har det väl varit lite tystare från brittiskt håll.

 

Ogästvänliga, blåsiga, regniga, kyliga, härliga Britannia Stadium där Stoke under Tony Pulis ledning alltid var svårforcerade och där det inte alltför sällan var ett långt inkast från Rory Delap som låg bakom det avgörande målet.

 

”It is not beautiful, but it is more beautiful to score than not to score”, som den brasilianske stortränaren Luiz Felipe Scolari sammanfattade det hela efter att hans Chelsea hade fått smaka på en av dessa tisdagskvällar.

 

När Kronäng nu för första gången i seriespelet den här säsongen skulle lämna Kronäng Arena fick de en blåsig torsdagskväll i Sexdrega att hantera.

 

Första halvlek

 

Kronäng inledde försiktigt och gjorde sitt bästa för att försöka vänja sig vid det hårda underlaget, vilket inte var helt okomplicerat då bollen studsade omkring lite som den ville.

 

Alla insåg därmed tidigt att de skulle handla mer om kamp än om skönspel. Men i den 23:e matchminuten fick vi se matchens i särklass bästa spelsekvens när Kronäng ställde om snabbt efter en av flera hörnor från hemmalaget.

 

Dino Ratkovic hade två spelalternativ och valde att spela bollen åt vänster till Reza Ghafori, som i sin tur kvickt spelade över till Lucas Nyman som hade löpt sig fri och utan minsta tvivel placerade in 0-1 för bortalaget.

 

Precis som mot Mariedal senast arbetade Lucas i 20-minuters-intervaller med målskyttet under den första halvleken.

 

För när klockan tickade upp mot 45 minuter var det dags för Lucas att skriva in sig i målprotokollet igen – den här gången med ett lite mer ”Stoke-igt” mål efter en del röra i straffområdet.

 

Merparten av spelarna verkade tro att spelet var avblåst eller något liknande eftersom Lucas avslut – trots att det rullade så långsamt att gammelmormor hade hunnit dit med rullatorn – sakta med säkert letade sin in i nät och betydde 0-2 för Kronäng i halvtid.

 

Andra halvlek

 

Under den andra halvleken hade Kronäng svårt att hitta rätt i pressen och Sexdrega/Lockryd skapade mer tryck mot bortalagets mål.

 

Reduceringen kom på en hörna där returen – efter att Magomed Zakriev i målet hade stått för en grym reflexräddning – till slut gick i mål och innebar 1-2 med lite mer än halvtimmen kvar att spela.

 

Ett kvitteringsmål låg verkligen i luften under den här perioden, även om Felix Hultman sånär kunde stänga tillställningen med kvarten kvar, framspelad av comebackande Ahmed Baker. Men målvakten klarade och matchen levde ett tag till.

 

Närmare bestämt fram till den 85:e matchminuten när Ahmed Baker stod för en lysande individuell prestation när han tog sig in till höger i straffområdet och, efter en blixtsnabb tvåfotsdribbling, kapades.

 

En straff kan knappast bli klarare än just så och Lucas Nyman gjorde ingen besviken från elvameters-punkten från vilken han fullbordade sitt hattrick och gav Kronäng det 1-3 som laget så väl behövde för att kunna plocka med sig samtliga tre poäng hem till Borås.

 

Att Sexdrega/Lockryd lyckades få in ytterligare ett reduceringsmål som innebar 2-3 blev endast av akademisk betydelse, eftersom nästa signal efter målvisslan blev slutsignalen.

 

Sammanfattning

 

Ja, hur klarade sig då Kronäng denna blåsiga torsdagskväll i Sexdrega?

 

Utmärkt.

 

I en halvlek.

 

Det var ingen som kunde förvänta sig eller kräva något skönspel när underlaget resulterade i en fotboll där man kände att speakern när som helst skulle ropa ut den rätta lottoraden.

 

Kronäng försvarade kompakt.

 

Kronäng var noggranna vid defensiva fasta situationer.

 

En av dem ledde dessutom fram till det estetiskt tilltalande omställningsmålet.

 

Oavsett hur det hade sett ut - efter lite gammalt hederligt ”Stoke-ande” - hade Kronäng ändå, om än något tursamt, fått med sig en tvåmålsledning till halvtid.

 

Stark försvarsinsats.

 

Tacksam utdelning framåt.

 

Goda förutsättningar att utgå ifrån inför den andra halvleken.

 

Men efter pausvilan kändes planen plötsligt dubbelt så stor, vilket var ett tecken på att Kronäng inte satt ihop på samma sätt längre.

 

Kronäng hade svårt att hitta rätt i pressen – var många gånger steget efter sina motståndare - och var mer utspritt än under den första halvleken.

 

Hemmalaget behövde inte slita lika hårt för att få in bollen i Kronängs straffområde och etablerade därmed ett tryck som fick oddset på 2-2 som slutresultat att sjunka mer och mer för varje minut som gick.

 

Istället en sekvens med teknisk briljans, ett fullbordat hattrick och tre tunga poäng med hem till Borås trots att det var många spelare som saknades.

 

Att Pep Guardiola hade blivit lika arg, uppretad, uppgiven och ledsen som matadoren i ”Tjuren Ferdinand” på julafton om han hade sett den här matchen – vem bryr sig?

 

Ingen kommer att minnas den i oktober månad ändå – då är det bara tre poäng i tabellen som syns, som tränare Sanel var inne på efteråt.

 

Och som Scolari var inne och nosade på – visst är det vackrare att vinna än att inte vinna?

 

//Henrik Johansson

 

Matchens…

 

…Besvikelse

 

Väl på Ängagärdet kunde det snabbt konstateras att det mesta för att kvala in till en klassisk fotbollsanläggning fanns där.

 

De gamla omklädningsrummen.  

 

Den trånga gamla ingången som knappt går att gå in igenom.

 

De stora rymliga avbytarbåsen i trä med mängder av utrymme och med stolpar som skymmer sikten (restricted view – som det kallas i England).

 

Naturgräset.

 

Träbänkarna utan ryggstöd.

 

Den lilla kiosken som öppnas genom att man helt enkelt fäller ut luckorna (så fiffigt).

 

De vita gamla högtalarna som har varit med sedan 50-talet och som sprakar så mycket att man har svårt att höra vilken låt det är som spelas.

 

Vanligtvis brukar endast en av dem fungera också. 

 

Men så visar det sig att dansbandsmusiken kommer från betydligt modernare högtalare som har burits fram provisoriskt och att de ”riktiga” högtalarna inte har använts på mer än tjugo år.

 

Stort plus givetvis för att ingen har brytt sig om att plocka ner dem på över tjugo år.

 

Men de nya högtalarna - med lite för bra ljud - i kombination med en digital resultattavla (man vill ju ha den där analoga som man måste vrida tillbaka i halvtid – och där klubbens eldsjäl behöver gå bort och hänga upp en ny skylt för varje mål) drar tyvärr ner helhetsintrycket på en i övrigt genuin anläggning.

 

Plusbetyg på Ängagärdet: ++

 

…Comeback

 

Ahmed Baker som var tillbaka, hoppade in på slutet och lyckades på mer eller mindre tre bollberöringar få till:

 

En frispelning av Felix.

 

Ett avslut utanför.

 

En straff som Lucas satte.

 

…Debutanter

 

Utöver tre poäng var det givetvis glädjande att ytterligare två juniorer, i form av Magomed Zakriev och Edvin Jonsson, fick A-lags-debutera för Kronäng den här kvällen.

 

…Messi vs Ronaldo?

 

Ni minns säkert hur det brukade vara när Messi och Ronaldo spelade i La Liga.

 

Gjorde Ronaldo ett hattrick var Messi tvungen att svara upp med detsamma – på så vis tvingade de upp varandra till nya nivåer.

 

Efter Besarts hattrick mot Mariedal och Lucas uppföljning nu mot Sexdrega/Lockryd är frågan om Kronängs duo håller på med samma pryl?

 

Startelva

 

Magomed Zakriev

 

Sami Helisten – Andreas ”Andy” Hjalmarsson – Oskar ”Ogge” Pettersson – Simon Axelsson Willman

 

Reza Ghafori – David Stolt – Edvin Sundström – Arvid Elmgren Kopp

 

Lucas Nyman – Dino Ratkovic

 

Ersättare

 

Thure Sigge, Felix Hultman, Ahmed Baker, Edvin Jonsson, Mael Le Noane, Jonathan Tidstål.


Nyhetsarkiv
 
Sponsorer