C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kronängs IF – Limmareds IF: På tio poäng – vart är vi på väg?
2022-04-14 20:47

 

Två och en halv månad.

 

Så länge hade de förberett sig inför premiärmatchen mot Limmared hemma på Kronäng Arena.

 

Disciplin.

 

Tränare Sanels nyckelord som har genomsyrat allt.

 

Välbesökta och tempofyllda träningar har följts av imponerande DM-resultat.

 

Det var nu spelarna skulle vara redo.

 

Spelarna kände sig redo.

 

Nu skulle de bara gå ut och visa det – och så tog det två och en halv minut.

 

Två och en halv månads förberedelser och så 0-1 på resultattavlan efter två och en halv minut.

 

Alla fotbollslag hamnar i underlägen – det säger därför inte så mycket om något.

 

Hur ett fotbollslag agerar i ledning berättar inte heller så värst mycket – i det läget är ju energin på topp och allt är skoj.

 

Det som visar ett fotbollslags sanna karaktär är hur de reagerar i svåra situationer, så som ett tidigt underläge hemma mot Limmared i en seriepremiär.

 

Förra säsongen hade bortalaget utökat ledningen efter dryga tjugo minuter och sen hade vi kunnat hyra in John Guidetti (för 100 000 ex moms?) för att uppmana alla att gå hem (ni som hajar hajar).

 

Men Kronäng 2022 är något helt annat än Kronäng under pandemiåren 2020 och 2021.

 

Trots en svag start fanns det någon slags grundtrygghet att falla tillbaka på, vilket i kombination med spetskompetens skulle fälla avgörandet den här kvällen.

 

Första halvlek

 

Kronäng hade svårt att hitta rätt in i den här matchen.

 

Limmareds 0-1-mål var vackert i form av ett välplacerat avslut i det långa hörnet. Men det var hur enkelt och ostört bortalaget hade fått spela sig fram till läget som oroade.

 

”Vi gör ju inte det vi har tränat på” utbrast tränare Sanel och syftade säkert på att Kronäng inte satt ihop defensivt, vilket även skapade en stress och osäkerhet offensivt.

 

En som hade vaknat på rätt sida var Edvin Sundström som inte bara vann många dueller, utan även fördelade ut flertalet precisa crossbollar ut mot Felix Ahlström på vänsterkanten, varifrån Kronäng skapade ett par halvchanser.

 

Men det var först med dryga halvtimmen spelad som den stora chansen dök upp för hemmalaget när Lucas Nyman frispelades, efter en vältajmad löpning in i straffområdet.

 

Vi var nog många som räknade in kvitteringen där, men målvakten stod för en vass reflexräddning och Kronäng var fortsatt i underläge i halvtid.

 

Andra halvlek

 

Var det en gammal hederlig ”Sir-Alex-Ferguson-hårtork” tränare Sanel bjöd på under pausvilan?

 

Sparkade han iväg en sko i huvudet på någon, som Ferguson gjorde på Beckham, för att väcka dem?

 

Oavsett vilket, var det ett helt annat Kronäng som kom ut till den andra halvleken.

 

Eventuella premiärnerver var som bortblåsta.

 

Vi fick se ett hemmalag som gick ut och tog tag i bollinnehavet och därmed också i matchen – något som bland annat märktes på att de båda ytterbackarna Hannes Andersson och Semir Todorovac började ta sig fram på offensiva utflykter.

 

I den 51:a matchminuten stod kapten Besart Zeqiri för en stark individuell prestation till vänster i straffområdet, tog sig till skottläge och på den efterföljande returen dök Lucas Nyman, sin vana trogen, upp på rätt plats vid rätt tillfälle och satte dit det så tungt vägande 1-1-målet.

 

Limmared stack emellan med en snabb omställning, som ledde fram till ett avslut i straffområdet som mycket väl hade kunnat resultera.

 

Nu kunde i stället Semir Todorovac ta ny fart framåt och spela in bollen i straffområdet till Besart Zeqiri som, ur dålig vinkel, fick iväg en blandning mellan avslut och inlägg (?) som sånär nådde pannan på Lucas Nyman vid den bortre stolpen.

 

Semir Todorovac fortsatte att gå framåt och det med framgång. I den 77:e matchminuten spelade den offensiva vänsterbacken således fram Besart Zeqiri till ett liknande läge som tidigare, fast i en tillräckligt mycket bättre vinkel för att sistnämnde skulle kunna placera in 2-1, vid den bortre stolpen – hur läckert som helst. Klass!

 

Glädjen varade dock inte så särskilt länge innan Kronängs superhabile mittbacksrese Carl Eriksson, i matchminut 82, fick syna det röda kortet och hemmalaget reducerades till tio man.

 

Kronäng tvingades därefter lida sig igenom en rörig femminutersperiod (när ett kvitteringsmål för bortalaget hängde i luften), innan ett för Kronäng minst sagt lämpligt spelavbrott innebar att Sanel kunde samla spelarna ihop spelarna och lägga upp taktiken för slutfasen.

 

”Släpp inte in något mer mål – gör gärna ett till framåt i stället” var Sanels ord.

 

Nej, det var det förmodligen inte – även om det var precis vad som hände.

 

För i den 88:e matchminuten vann Arvid Elmgren Kopp bollen centralt på mittfältet och lyckades få fram den till…

 

(Trumvirvel)

 

(Trumpetfanfar)

 

(Starwars-soundtrack)

 

Ja, vem tror ni?

 

Jo, just det, Besart Zeqiri som den här gången valde att avsluta högt när han stänkte dit 3-1 och därmed stängde den här fotbollsmatchen.

 

Sammanfattning

 

Det kan lätt bli såhär i en seriepremiär.

 

Det är lite spänt, vilket leder till att även enkla mottagningar studsar ifrån en.

 

Man vill vara där, men känner att man ändå inte riktigt är där i duellspelet som många gånger blir feltajmat och så får man kompensera med att dra på sig frisparkar.

 

Det skapas en frustration som leder till stress och felbeslut.  

 

Vi har sett det förut och vi kommer att se det igen.

 

Frustrationen var förståelig – spelarna visste ju hur mycket bättre de är kapabla att prestera tillsammans.

 

Något som de också visade genom att kliva ut och ta rejäl revansch på sig själva under den andra halvleken – ett ordentligt styrkebesked.

 

Ett styrkebesked som tyder på att det finns en grundtrygghet och stabilitet för det här laget att falla tillbaka på.

 

Det var tydligt att Kronäng var laget som orkade mest under den andra halvleken – och även om man behövde lida i ett par minuter efter utvisningen – var det hoppfullt att se den ”vi-kör-på-oavsett-vad-som-händer-mentalitet” som spelarna återigen visade upp.

 

Att Kronäng tar en, i slutändan, rättvis seger utan att imponera säger VÄLDIGT MYCKET om vilken typ av resa det här gänget har påbörjat tillsammans.

 

En resa där vi än så länge bara har klivit på tåget och där dörrarna har stängts.

 

En resa där vi - om Kristian Luuk hade ringt och frågat vart vi är på väg - aldrig hade vågat dra på tio poäng.

 

Och det är just den ovissheten som gör den här resan så spännande att följa.

 

//Henrik Johansson

 

                                                    ***

 

Matchens…

 

…Kung

 

Den oefterhärmlige Ale Cerić som på förhand hade krävt ”minst tre poäng” den här kvällen och som i ena stunden var ursinnig på precis allt som rörde sig - för att i nästa stund, med sitt karaktäristiska breda leende och en Cola Zero i handen (och trots avsaknad av chili-nötter), framstå som hela världens mysfarbror när han med en överlägsen övertygelse konstaterade hur lugnt allt kändes.

 

…Dino-citat

 

När Besart Zeqiri skojade friskt med motståndarna före ett av målen blev Dino Ratkovic så uppspelt att han försökte tvinga in ett ”fintade bort motståndarna till kiosken” eller ”ska du ha ketchup eller senap på den?” i den här texten.

 

När man sitter där och funderar på hur man ska framföra att det kanske är lite väl uttjatade fraser, kontrar Dino i stället med att man borde ha ställt följande fråga till motståndaren:

 

”Ska du till Göteborg eller Jönköping”? (för det var lite svårt att se).

 

Betyg: +++++.

 

…Glädjestund

 

Att Kronängsången ljöd på högsta volym i omklädningsrummet efter slutsignalen var förståeligt med tanke på att laget REDAN har tagit fler poäng i serien än under hela förra säsongen. En grym start!

 

En häftig stund också för bollpojkarna från Kronängs 09/10-gäng som fanns på plats under matchen och som fick vara med och dela segerglädjen efteråt. Vackert!

 

 

Startelva

 

Simon Alexander Andersson

 

Hannes Andersson – Andreas ”Andy” Hjalmarsson – Carl Eriksson – Semir Todorovac

 

Dino Ratkovic – Edvin Sundström – Besart Zeqiri (c) – Felix Ahlström

 

Lucas Nyman – Oskar ”Ogge” Pettersson

 

 

Ersättare

 

Simon Axelsson Willman, David Stolt, Arvid Elmgren Kopp, Reza Ghafori, Piero Ricardo Vargas Chumpitaz, Sami Helisten, Magomed Zakriev.


Nyhetsarkiv
 
Sponsorer