C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kronängs IF – Bergdalens IK Vit: ”Bredden is the shit”
2017-08-19 13:30


”Bredden is the shit”. Ja, det är väl inte bara positive Arvid som har tillåtelse att slänga sig med svengelska språket emellanåt? Det är normalt sett inget jag brukar använda mig av. Men efter Kronängs spelmässigt mycket imponerande insats mot Bergdalen hemma på Kronäng Arena under fredagskvällen var det svårt att låta bli. På något sätt måste vi ju förhålla oss till vad vi fick se – för det var en hel del.


Just bredden i anfallsspelet och spelvändningar är det som har varit fokuspunkterna under en trevlig träningsvecka där killarna verkade inse varför de båda aspekterna är så viktiga. Att vi dessutom lyckades få med oss det tankesättet ut på planen i matchsituation var som att uppleva en fyra månader för tidig julafton, där man endast fick hårda paket medan syskonen fick nöja sig med de mjuka.


Matchen


Bergdalen inledde bäst och tog kommandot i matchen mot ett Kronäng som uppträdde alltför försiktigt och obeslutsamt. Drygt tio minuter in i matchen lyckades hemmalaget lyfta upp spelet, skapa ett par hörnor och därifrån arbeta sig in i matchen för att till slut också ta över den.


Kronäng skapade ett flertal öppna målchanser som borde ha resulterat i mål. Simon ”Bagarn” Lindén, Oskar Omar, Gustav ”Överlappskungen” Isaksson och Rami Alhazouri var alla provocerande nära att ge hemmalaget ledningen.


Ett ledningsmål låg minst sagt i luften och till slut kom det också efter att Casper ”Piqué” Swahn hade drivit bollen från sin mittbacksposition hela vägen till straffområdet där han serverade Oskar Omar som avslutade lugnt och behärskat. Ett oerhört vackert och smart fotbollsmål!


Kronäng skulle hinna med att hitta nätet ytterligare en gång innan halvtidsvilan när Rami Alhazouri satte fart i en blixtsnabb omställning och, efter en lång löpning, från vänster spelade in bollen centralt i straffområdet till Oskar Omar som satte dit sitt och lagets andra mål för kvällen och utökade ledningen.


I halvtid pratade vi om att fortsätta hålla spelbredden och att hela tiden vara noggranna och fortsätta att ta det defensiva jobbet.


Killarna slappnade inte av det minsta och den andra halvleken var inte speciellt gammal när Read Alhsri (precis som mot Brämhult) pressade högt, vann bollen av försvararen och satte dit nästa Kronängsmål som han firade genom en utlovad ”dab”. Oskar Omar verkade ha inspirerats av sin lagkamrat och vann bollen på samma sätt när han fulländande sitt hattrick. Hårt jobb lönar sig!


Kronäng fortsatte att gå framåt och nästa mål kom till efter att Gustav ”Överlappskungen” Isaksson hade slagit en snabb frispark på mittplan till Casper ”Piqué” Swahn som återigen tog klivet upp som mittback och fortsatte hela vägen till straffområdet. Den här gången avslutade han själv med ett välplacerat och avstämt avslut i steget intill målvaktens vänstra stolpe. Häftigt att se Casper!


Innan domaren blåste av matchen skulle Kronäng hinna med ytterligare ett vackert anfall. Det började från Wile ”Ter Stegen” Lindqvist nere i målet som hittade ut till Adnan ”GarBale” Mohammad ute till höger. Adnan spelade in bollen centralt till Gustav ”Överlappskungen” Isaksson som gled förbi sina försvarare in i straffområdet där han bjöd dem på ”två kokta i ett bröd med senap och ketchup” innan han osjälviskt spelade fri Hannes Andersson vid den bortre stolpen, som fick äran att avsluta målskyttet och en laginsats värd att applådera. 


Sammanfattning


Frånsett den försiktiga inledningen stod Kronäng för en spelmässigt lysande insats där många bitar föll på plats och där många frågetecken rätades ut till utropstecken. Den stora skillnaden gentemot tidigare matcher var bredden i anfallsspelet som öppnade upp stora ytor – ytor som Kronäng använde till att spela en varierad och sevärd fotboll. Killarna underlättade ytterligare för varandra genom att kommunicera på ett tydligt sätt och därigenom hitta enkla lösningar i svåra situationer.


Det fanns ett lugn och ett tålamod i spelet där varje passning inte nödvändigtvis behövde spelas framåt och där vi fick se prov på ett flertal vägvinnande spelvändningar som drog isär motståndarna och ledde fram till öppna målchanser. Det var en ren fröjd för fotbollsögat att få stå där vid sidan och titta på och när killarna dessutom aldrig gjorde avkall på det defensiva jobbet är det inte omöjligt att det föll en och annan tår.


Matchens…


…En för alla, alla för en!

Vill lyfta hela laget där samtliga spelare stod för imponerande insatser och hjälpte varandra ute på planen på ett föredömligt sätt.


Backlinjespelarna med Casper ”Piqué” Swahn, Hugo ”Pirlo” Andersson, Alexander Mohammadian, Marcus Carlsson och Simon Ehrman såg till att hålla bredden och vara spelbara i uppspelsfasen så att Wile ”Ter Stegen” Lindqvist gång på gång kunde starta nya anfall.


Kantspelarna Simon ”Bagarn” Lindén, Read Alhsri och Hannes Andersson höll även de bredden på ett utmärkt sätt, vilket öppnade upp ytor centralt för Rami Alhazouri, Isak ”the magic left foot” Sångberg och Gustav ”Överlappskungen” Isaksson som kunde välja mellan att utmana framåt och vända på spelet.


Anfallarna Oskar Omar och Adnan ”GarBale” Mohammad som ständigt var spelbara och allt som oftast lyckades låsa fast bollen på offensiv planhalva för att därifrån fördela bollen till medspelare som kom löpande och fylla på i straffområdet.


…Hattrickhjälte

Oskar Omar, som förutom ett stenhårt defensivt jobb, agerade targetspelare, fördelade boll på ett föredömligt sätt och med ishavskyla i avslutsmomenten kunde sätta dit tre kassar. Mycket roligt att se Oskar!


…”Rabona”

När Simon Ehrman fick en höjdboll emot sig svarade han genom att få till en löjligt elegant utförd ”Rabona”. Det var tur att den inte ledde fram till ett mål för det hade blivit för mycket att hantera. Då hade jag nog fått sluta med att titta på fotboll.


…Tredje (och fjärde) gången gillt

Casper ”Piqué” Swahn tog två offensiva initiativ från mittbackspositionen mot Brämhult förra helgen som var nära att resultera. Den här gången ledde lika många försök fram till en framspelning och ett mål. Det gäller att inte ge sig!


Tack alla inblandade för ännu en underhållande fredagskväll på Kronäng Arena!


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer