HM, Elin Pettersson

ANF, Charlotte Almgren

ANf, Emelie Andrén

2:a vågen: Belinda Claesson, Maja Kos, Felicia Nilsson, Linnea Sundelin, Emma Andersson

Hestrafors som var på träningsmatch tidigare i vår. Då spelade vi 0-0 med mersmak, så hur skulle det gå denna gång?

I träningmatchen ställde Hestrafors upp med ett lag som var en härlig blandning av spelare i åldern 17-25. Men nu var det lite annorlunda. Laget som vi nu mötte var över lag äldre, mer rutinerat och tyngre. En spelare på 18 och resten äldre med tonvikt på 24-25 år.

Ett helt annat motstånd med andra ord.

Matchen då?

KÄMPA.

Det var ledordet för matchen.
Första 10 var tuffa. Då låg motståndarna på ordentligt, men vi klarade av pressen bra.

Därefter fick vi ordning på vårt spel och kunde flytta upp rejält.

Domaren var mycket bra matchen igenom, och i 14 matchminuten fick vi frispark från höger.

Vår lagkapten Emma Pettersson, slår en hård boll in mot målvakten, som i kamp med Charlotte Almgren inte kan hålla bollen och Emelie Andrén kan panga in bollen i mål.

ÄNTLIGEN. Efter 185 spelade minuter (2 träningsmatcher som slutat 0-0) så var det äntligen MÅL.

ca 30 minuter in i halvleken, fick Linn Andersson en rejäl tryckare på mittplan och fick lämna för lite omplåstring och återhämtning. Innan ersättaren riktigt kommit in i matchen ställde Hestrafors om med en snabb boll från höger till vänster och med ett riktigt bra skott, 25 meter från mål, lobbade Hestrafors nr 18 bollen över vår målvakt och därmed 1-1 i matchen.

Var det god natt nu?..

Nä!!! Moralen i truppen är så bra... Hjärta och hjärna var/är vårt motto. Och båda fick jobba resten av 1:a halvlek som var lite slitigt...

Halvtidssnack.. Mycket fokus på att hjälpa varandra och öka snacket.

2:a halvlek: Var en enda lång kamp.

Visst fanns det lägen åt båda håll, och åter var vi laget som låg på i slutet.

Men inga "kanon" lägen åt något håll.

Så 1-1.

Skall vi vara nöjda?

DEFINITIVT. Detta var första tävlingsmatchen mot kvalificerat motstånd.
Hestrafors kommer att överraska flera motståndare i år.

OCH Matchen lirare!

Definitivt Jennifer Andrén. Vår mittbacksmamma (bara 23, men enda mamman i laget :). ) som verkligen visade att hon har kvar glöden och glädjen. Dessutom med blåa tår på båda fötterna som gjorde "lite" ont :). Pådrivare, hjälpare och alltid på rätt plats.