Träningsmatch mot Hestrafors
2016-03-21 07:54

Så var det dags för vår andra träningsmatch för säsongen.

Hestrafors damlag som är ett stort och kraftfullt lag med spelare som spelat några år i damlagsserier. En värdemätare för oss helt klart. (Stommen är spelare födda 95, kryddat med 92:or och 99:or)

Vi börjar matchen lite nervöst och har klara problem med att hitta våra positioner. Pressen sätts in lite sent och i fel ordning, och ibland inte alls. Hur vi markerar har vi glömt till stora delar. Första 20 är det riktigt virrigt.

Men bättring kom. Vi avslutar halvleken på ett bra sätt och har några halvchanser. Press-spelet sitter bättre och uppspelen blir allt säkrare och vi börjar våga hålla i bollen.

Halvtid. Vi snackar igenom halvleken och vad som behöver fixas till andra. Vi vet att vi är bra tränade och att motståndarna börjar bli trötta.

Andra halvlek börjar vi bra. vi breddar spelet och skapar lägen. Motståndarnas anfall stoppas tidigt och vi ställer om snabbt och bra. Uppspelen på kanterna blir bara bättre och bättre. Vi skapar riktigt mycket chanser och orkar springa mer än våra motståndare. Vi är en insida stolpe och en riktigt hal bollusling från att göra både 1 och 2 mål.

0-0 med riktig mersmak.

Jossan och Ida stod var sin halvlek och gjorde ett kanon jobb. Det skall mycket till för att vi skall släppa in något mål med sådana målvakter.

Nämnas bör vår yngsta spelare, Fanny B som var den enda som spelade hela matchen.  Kondition och tuffhet ;)

0-0 i två träningsmatcher. Vi har inte släppt in något mål på 170 minuter (80 + 90). Det är bra. Nu skall bara bollen in i motståndarnas mål också.. :).. (eller sparar vi det till serien ....)