C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dalstorp/Grimsås/Limmared – Kronängs IF: Avslutade med glassplitter i Limmared!
2019-06-29 00:14


Var ska man annars sätta punkt för en vårsäsong om inte i Limmared?


Den lilla byn som är känd för sitt glasbruk (Glasets hus) och den välrenommerade schnitzeln på värdshuset.


Det var där, en bit in i skogen, på Glasvallen (som erbjöd en fullt duglig naturgräsplan) den avslutande drabbningen skulle äga rum.


När domaren hade blåste igång matchen var det som att Kronängsspelarna inte hade uppfattat signalen.


När domaren hade blåst av trodde vi att killarna hade kramat ur all energi som fanns kvar – men de hade ändå tillräckligt kvar för att krossa glas.


Matchen


Den första klara målchansen var hemmalagets redan i den första matchminuten. Men det öppna läget tog stenhårt i stolpen och bollen kunde, efter lite flipperspel i straffområdet, rensas bort till en resultatlös hörna.


Dalstorp/Grimsås/Limmared pressade högt och när Kronäng väl lyckades spela sig förbi fanns det stora ytor att anfalla på.


Adnan ”GarBale” Mohammad stod för en vältajmad djupledslöpning som hade lett fram till ett friläge om domaren inte felaktigt hade vinkat för offside.


Adnan skulle kort därpå få en ny djupledsboll att springa på. Den här gången tilläts han fortsätta och kunde, fri med målvakten, lugnt och behärskat rulla in ledningsmålet.


Det skulle dock inte dröja så länge tills Dalstorp/Grimsås/Limmared kvitterade på ett skott från distans, efter att Kronäng hade tappat bollen centralt när laget var på väg upp.


Isak ”the magic left foot” Sångberg drev sedan igång en snabb omställning och fortsatte framåt tills försvararna tvingades kliva upp på honom. Då släppte han både smart och skickligt bollen på djupet till Adnan ”GarBale” Mohammad som visade upp ett härligt självförtroende när han den här gången överlistade målvakten med en hög chip.


I halvlek pratade killarna om att släppa bollen snabbare till varandra och vända på spelet oftare.


Skador och avsaknad av avbytare innebar att Kronäng inte riktigt orkade hålla uppe spelet på samma sätt under den andra halvleken. Men svartvit lyckades ändå förhindra motståndarna att spela sig till några direkta målchanser.


Dalstorp/Grimsås/Limmared kändes dock hyperfarliga på varje fast situation då Kronäng vid ett flertal tillfällen helt missade i markeringsspelet.


Det var då Rami ”Kahn” Alhazouri i målet klev fram, stod för två riktiga idioträddningar och förhindrade därmed två till synes givna baklängesmål.


Det var två trötta lag under slutfasen. Men Kronäng lyckades, trots att det inte fanns möjlighet att byta längre, med en blandning mellan lugn, cynism och smarthet hålla undan till tre poäng.


Sammanfattning


Matchen inleddes i ett tempo som hade fått ett äldreboendes midsommardans att framstå som fartfylld.


Bollen måste ha känt sig lika otålig som en femåring på bilsemester när den färdades mellan spelarna. ”Är vi inte framme snart?”.


Nåväl, när Kronäng började spela fotboll istället för att ”krångla” fotboll lyckades man spela sig ur hemmalagets höga press och via ett effektivt djupledsspel ta kommandot i matchen.


Om det var lite småkyligt i skuggan vid avbytarbänken, var det desto varmare i kvällssolen ute på planen.


Frågan en bit in i andra halvlek var om Kronäng skulle palla med detta (med tanke på att skador innebar att det inte längre fanns någon möjlighet att byta)?


Det var först en halvtimme av uppoffrande närkampsspel där killarna visade prov på bra karaktär genom att fortsätta spela trots att de var trötta, hade lite småskavanker och åkte på en del tuffa smällar mot ett fysiskt motstånd.


Två ”akrobatik-utryckningar” från Rami ”Kahn” Alhazouri i målet får vi såklart inte heller glömma.


Därefter följde de tio avslutande minuterna av vårsäsongen under vilka killarna visade att de behärskade att spela av en fotbollsmatch och kontrollera hem en seger.


Det fanns inslag av cynism på så vis att killarna inte direkt hade jättebråttom att sätta igång spelet vid frisparkar och inkast – men det har vi sett prov på tidigare.


Något vi däremot inte har sett tidigare är det lugn med vilket killarna såg till att hålla i bollen och låta motståndarna jaga sig ännu tröttare än vad de själva var.


Oerhört frustrerande för motståndarna, vilket inte minst märktes i form av ett par sena tacklingar.


Fast som vi har konstaterat tidigare är det ingen som tackar oss efteråt för att vi är artiga nog att ge motståndarna möjlighet att kvittera eller vinna i slutsekunderna. Hur det känns vet de här Kronängskillarna tyvärr alltför väl efter förra våren.


Nu uppträdde killarna betydligt smartare och kunde därmed stå tillsammans och sjunga segersången efteråt med ett sådant tryck i de allt grövre tonårsrösterna att de som arbetar på glasbruket i Limmared säkerligen hade en del glassplitter att smälta ner och blåsa om när de kom till jobbet morgonen därpå.


Matchens…


…Messi till Suárez?

Sättet som Isak ”the magic left foot” Sångberg drev fram bollen på för att i precis rätt läge (när försvararna tvingades gå på) släppa vidare på djupet.


Den vältajmade löpningen i djupled och den kyliga självklarheten i chipavslutet från Adnan.


Ett mästerligt fotbollsmål som påminner om hur Messi och Suárez brukar kombinera med varandra i sina bästa stunder. Kanske framförallt när Suárez var ett par år yngre och ett par kilo lättare i och för sig.


…Herr Stolt gjorde en Herr Storch!

Visst lider man med Herr Storch i den första Sällskapsresan-filmen när han har filmat hela bröllopsresan på Kanarieöarna med linslocket på?


När vi samlades i omklädningsrummet för att sjunga segersången efteråt tyckte Anders Stolt att det nog var något som var värt att föreviga så han plockade fram mobilen.


Men visst led man med Herr Stolt när det framgick att han hade lyckats filma hela sången – fast utan att starta filmningen?


…Tappra Kronängkämpar!


Här har ni gänget som gav sitt yttersta och aldrig slutade ta jobbet trots att det gjorde ont och att det var en tuff andra halvlek.


+++++


Rami ”Kahn” Alhazouri


Hugo ”med foten” Andersson


Kasper ”ICA” Johnsen


Arvid Elmgren ”Captain Fantastic” Kopp


Sebastian Muñoz ”the master of observations” Cortes


Alexander ”Boom” Mohammedian


David ”Puyol” Stolt


Gustav ”Överlappskungen” Isaksson


Isak ”the magic left foot” Sångberg


Sami ”Vänster” Jalali


Simon ”Bagarn” Lindén


Isak ”den långe” Nilsson


Adnan ”GarBale” Mohammad


Tack ska ni ha för en trevlig avslutning på vårsäsongen grabbar!


//Henrik Johansson 


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer