C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kronängs IF – Ulricehamns IFK: Kolla grabbar, ni har ju skrivit en hitlåt!
2019-06-19 21:14


Har Kronäng Arena någonsin varit vackrare än denna soliga tisdagskväll i juni?


Unga fotbollsspelare överallt.


Både tjejer och killar.


Aktivitet på båda planerna som utnyttjades fullt ut.


Så mycket på samma gång att det inte fanns några koner kvar att hämta ut ur bollhuset.  


Ungdomar och vuxna med leenden som sprider positiva vibbar genom luften.


Den där sommarhärliga känslan som uppstår när sommarloven precis har börjat och semestrarna närmar sig.


Ja just det ja.


Höll på att glömma.


Det spelades ju även en fotbollsmatch mellan Kronäng och Ulricehamn.


En match som - trots att knotten gjorde sitt bästa för att få oss därifrån – fick oss att vilja stanna kvar och njuta av alla härliga känslor.


Matchen


Kronäng tog tag i matchen från start, pressade tillbaka bortalaget rejält och skapade en rad chanser till ett tidigt ledningsmål.


Efter dryga 20 minuter vändes allt upp och ner när Ulricehamn vid sin första bollberöring på offensiv planhalva lyckades ta ledningen i matchen.


Helt orimligt med tanke på matchbilden så långt, men det skulle inte dröja mer än ett par minuter innan Arvid Elmgren ”Captain Fantastic” Kopp pricksköt in kvitteringsmålet från distans.


Hemmalaget fortsatte att dominera spelmässigt, fast skulle ändå hamna i underläge i samband med att Ulricehamn för andra gången i matchen fick kontroll på bollen på offensiv planhalva.


Återigen skulle Kronäng lyckligtvis svara snabbt. För det hann inte gå mer än någon minut innan Felix ”Henke Larsson” Hultman tog sig förbi försvaret, skar in från vänster i straffområdet och mycket osjälviskt spelade bollen i sidled till nyss inbytte Simon ”Bagarn” Lindén som hade fyllt på med en löpning mot den bortre stolen och, tack vare det, kunde kvittera. 


Kronäng fortsatte att skapa målchanser även i inledningen av den andra halvleken. Men om avsluten inte gick rakt på (den förvisso skicklige) bortamålvakten var det antingen strax utanför eller i ribban som gällde.


Till slut kom så utdelningen när Kronäng vann tillbaka bollen högt och Gustav ”Överlappskungen” Isaksson (utan skon som hade åkt av) kunde släppa bollen till Simon ”Bagarn” Lindén ute till höger, som direkt lyfte in ett lysande inlägg som Sami ”Vänster” Jalali avslutade i mål på volley strax framför mållinjen. Wow, vilket fotbollsmål!


Kronäng hade bud på mer. Mycket mer.


Men ineffektiviteten innebar att Ulricehamn fortfarande hade chansen att komma ikapp och till slut dök det upp ett frisparksläge för gästerna.


Frisparken var på väg mot det högra hörnet, men då visade Magomed ”Mago” Zakriev upp sin imponerande reaktionsförmåga och räckvidd när han stod för en svettig och direkt matchavgörande räddning.


Frånsett ett par oroliga minuter kunde Kronäng därefter relativt bekvämt spela hem en minst sagt välförtjänt seger.


Sammanfattning


Killarna spelade fotboll - hamnade i underläge.


Killarna fortsatte spela fotboll - kvitterade.


Killarna spelade lite mer fotboll - hamnade i nytt underläge.


Killarna fortsatte ändå spela fotboll - kvitterade återigen.


Killarna spelade fotboll - tog ledningen och vann.


Där har vi kanske början till en ny hitlåt?


Det låter i varje fall som ljuv musik i öronen.


Ska vi ta den en gång till?


Och igen.


Kan inte få nog. 


Låt den bli en sommarplåga. 


Det är relativt enkelt att spela med tålamod i början av en match mot ett motstånd där man känner att man klarar av det.


Det är inte lika enkelt att fortsätta spela så efter två baklängesmål som var så ologiska och svårbegripliga att det hade varit enklare att förklara för någon hur elektricitet blir till än hur det var möjligt att släppa in två mål mot en motståndare som knappt hade haft bollen två gånger i matchen.


Det fanns en period under slutfasen på matchen när säcken skulle knytas ihop som Kronäng inte agerade jättesmart där ute på planen, vilket kunde ha kostat.


Nåja, det följdes ju trots allt upp av lite gammal hederlig cynism med flertalet inkast i rad uppe på offensiv planhalva och lite täck nere vid hörnflaggan, vilket helt slog sönder rytmen i Ulricehamns tänkta slutforcering.


Men framförallt var det såklart glädjande att se hur killarna gång efter annan valde att släppa bollen till varandra på två (ibland faktiskt även ett) tillslag och bjuda på fotbollsanfall som var så estetiska och intelligenta att de nästan framkallade ångest - eftersom man inte ville att de skulle ta slut.


Sättet killarna spelade fotboll på den här kvällen innebar att vi ledare såklart unnade dem segern extra mycket, varför det var extra skönt när domaren till slut blåste av matchen.


Efter slutsignalen samlades vi i en ring.


Där stod ett gäng stolta tonåringar på ett härligt skämthumör.


De hade inte bara varit ute och spelat fotboll.


De hade dessutom sett ut att njuta av varje sekund ute på planen.


Om vi nu ska skriva en låt är väl det en vacker slutfras?


Matchens…


…Profil


Varnad efter en kvart.


Inblandad i en del tuffa dueller även efter det. 


För ett par sekunder ställde man sig frågan om årets i särklass mest överraskande utvisning var på väg att äga rum framför våra ögon.


Genial ute på planen både i det långa och korta passningsspelet.


Tappade skon, fortsatte spela och gjorde en hockeyassist utan högerdojan.


Klev fram för att ta ansvaret från straffpunkten, men sköt över.


Ja, Gustav ”Överlappskungen” Isaksson var verkligen i händelsernas centrum den här söndagskvällen och hade varit så väl värd att få kröna den utmärkta insatsen med ett mål. Vansinnigt roligt att se Gurra!


…Kaptenkamp


När Kronängsången skulle sjungas efteråt delade de båda lagkaptenerna - "den yngre och den äldre" - David och Arvid på ansvaret.


Kanske var det så att David kände av pressen att låta lika mycket som sin ett år äldre kollega då han tog i för kung och fosterland varpå ansiktsfärgen övergick i samma röda nyans som Ulricehamns bortaställ.


…Spelarbetyg


Samtliga spelare förtjänar såklart inget annat än starka fem-plus efter en mycket fin insats.


+++++

Magomed ”Mago” Zakriev

Lugn och trygg i spelet med fötterna, delaktig i flertalet spelvändningar och en direkt matchavgörande räddning i andra halvlek. Härligt Mago!


+++++

Wile ”Ter Stegen Lindqvist”

Killen med den gyllene högerfoten skickade även den här kvällen fram ett flertal vältajmade bollar i djupled som med något mer luft hade lett fram till direkta frilägen.


+++++

Kasper Johnsen

Skakade av sig besvikelsen efter en kommunikationsmiss vid ett av baklängesmålen på ett bra sätt, var bidragande till lugnet i uppspelsfasen och var dessutom uppe och avslutade i samband med en fast situation.


+++++

Arvid Elmgren ”Captain Fantastic” Kopp

Styrde och dikterade tempot nere från backlinjen på ett utmärkt sätt och bidrog förutom med målet med ett gäng vägvinnande krossbollar och öppnande passningar.


+++++

Sebastian ”the master of observation” Muñoz Cortes

Offensiv och kreativ längs kanten som vänsterback. Lugn, rejäl och svårpasserad som mittback. Tog sig även vid ett tillfälle upp centralt och kom till ett vasst avslut från distans.


+++++

Alexander ”Boom” Mohammadian

Varierade mellan att släppa bollen enkelt och avancera framåt längs kanten, vilket skapade utrymme och tid. Vågade även ta klivet framåt i pressen och vinna tillbaka boll.


+++++

Thure ”den lurige” Sigge

Många gånger den som tack vare sin fina spelförståelse valde att lugna ner spelet och se till att laget kunde vila med bollen. Spelade sig lugnt och behärskat också ur ett par situationer när motståndarna väl hade flyttat upp.


+++++

Hugo ”Pirlo” Andersson

Hade fortsatt ont i foten, men ”brunkade” på i ungefär en halvtimme under vilken han, förutom en hel del bollvinster, även gjorde sig spelbar i fria ytor bakom motståndarna tack vare bra rörelse.


+++++

David ”Puyol” Stolt

”Städgumman” som sopade rent i ytan framför egen backlinje och såg till att avbryta de flesta av motståndarnas försök till omställningar innan de hann börja. Gav sig också iväg på fler offensiva utflykter än vanligt. Det får du gärna göra oftare David!


+++++

Marwin Skoglund

Fyllde på med offensiva löpningar och fanns på plats i eller utanför straffområdet när inläggen kom. Ett väl avstämt avslut från distans med en yttersida som hade ställt målvakten om det hade gått innanför målramen och dessutom inblandad i ett par läckra spelkombinationer på få tillslag på mittfältet.


+++++

Gustav ”Överlappskungen” Isaksson

Visade att hårt jobb och elegans visst kan hänga ihop.


Satte knappt en fot fel på hela matchen och lyckades med bedriften att få fotboll att se enkelt ut genom att ha koll på omgivningen före bollmottagningen, vilket innebar att han kunde släppa vidare på få tillslag.


Matchens spelare tog därutöver ett stort defensivt ansvar och klev in i närkamperna på ett resolut sätt.


+++++

Simon ”Bagarn” Lindén

Tog ständigt nya offensiva löpningar längs högerkanten och visade att ”släppa boll, ta ny löpning och få tillbaka” är ett vägvinnande koncept. Hann knappt beträda planen innan han hittade nätet och stod dessutom för ett delikat direktinlägg till det matchvinnande målet. Glöm inte att kolla på klockan efteråt nästa gång det händer (som Alexander Isak gjorde mot Malta).


+++++

Isak ”den långe” Nilsson

Sökte sig ofta in med löpningar centralt och gjorde ett bortdömt mål som enligt Micke ”Domarvännen” Hultman inte gärna kunde ha varit offside. Gjorde det också många gånger svårt för felvända motståndare genom att pressa dem till misstag.  


+++++

Sami ”Vänster” Jalali

Gick många gånger mer rakt mot mål än tidigare när han fick djupledsbollarna och tog sig därmed till en mängd konkreta målchanser. Kombinerade också kvickt ett par gånger med medspelarna och kontrollerade avslutet på ett behärskat sätt när han avgjorde matchen.


+++++

Felix ”Henke Larsson” Hultman

Var förutom en nyttig uppspelspunkt ett ständigt djupledshot med sina smarta, vältajmade och kraftfulla löpningar och hade med lite mer sinnesnärvaro i avslutsmomentet definitivt kunnat svara för ett nytt hattrick. Var i vanlig ordning även osjälvisk och satte sina medspelare i bra lägen – som vid det andra kvitteringsmålet.


Tack, tack, tack och tack ska ni ha för en oerhört energigivande fotbollskväll killar!


Glad midsommar på er allihopa!


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer