C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kronängs IF - Rydboholms SK: "När KIF tar tre poäng!"
2019-05-02 18:13

Så stod vi där samlade i ringen i omklädningsrummet efteråt. 

Snart skulle alla hoppa och sjunga av glädje i en varm gemenskap. 

Vägen dit?

Ja, den var väl ungefär som vanligt numera. 

Det var en seriepremiär som innehöll en lovande förstahalvlek, en bjudning i uppspelsfasen och trötta huvuden i slutet. 

Matchen

Kronäng kunde knappast ha fått en bättre start då Felix Hultman redan i den första matchminuten vann bollen strax utanför motståndarnas straffområdet och, med ett behärskat avslut, gav hemmalaget ledningen. 

Nästa mål kom till på en fast situation där Alexander "Boom" Mohammedian, med fin känsla och precision, lyfte in en frispark i straffområdet som landade precis bakom motståndarnas backlinje. 

Den tidigare Rydboholm-spelaren Hannes "Google" Andersson gick dit, vann duellen med den utrusande målvakten och spelade osjälviskt bollen i sidled till Felix Hultman som enkelt kunde rulla in tvåan i öppet mål. 

Därefter bjöd Kronäng in Rydboholm i matchen och gästerna skapade en del fasta situationer. En frispark utifrån högerkanten seglade hela vägen in i bortre krysset och reduceringen var ett faktum.  

Hemmalaget skulle dock snabbt ge svar på tal när Thure "den lurige" Sigge skickade fram en magnifik boll, i helt rätt läge, till Felix Hultman som fortsatt var säkerheten själv framför mål när han fullbordade sitt hattrick. 

Drygt tio minuter före halvtid tog Kronäng lite väl stora risker i uppspelsfasen, vilket (liksom många gånger under försäsongen) straffade sig i form av att Rydboholm kunde reducera på nytt. 

I halvtid pratade vi om att ha mer tålamod i spelet i den andra halvleken och till en början såg det riktigt lovande ut för det svartvita gänget. 

Den andra halvleken var fem minuter gammal när Felix Hultman satte högsta fart i en snabb omställning och släppte bollen vidare till en framstormande Sami "Vänster" Jalali som, fri med målvakten, inte gjorde något misstag. 

Kort därpå "brunkade" Hugo "Pirlo" Andersson med sig bollen hela vägen in i motståndarnas straffområde och spelade osjälviskt fram lagkapten David "Puyol" Stolt som med ett inte alltför hårt, men välriktat, avslut fastställde slutresultatet. 

Under återstående matchtid var det  som att Kronäng inte riktigt orkade hålla uppe koncentrationen för att kunna producera mer framåt. 

Rydobolm hade ett par lägen - bland annat en frispark som såg ut att vara på väg mot krysset. Men då var vår nye målvakt Magomed "Mago" Zakriev med på noterna och förhindrade ännu ett reduceringsmål. 

Sammanfattning

Seriepremiären i division fem påminde mycket om försäsongsmatcherna på så vis att Kronäng under den första halvleken på nytt visade att de är kapabla till att spela en såväl sevärd som effektiv fotboll. 

Försvarsmässigt var killarna noggranna med att ligga rätt i sina positioner och försvara tillsammans på ett sätt som innebar att Rydboholm hade svårt att hitta igenom. 

Men efter fortsatt goda intentioner i inledningen av den andra halvleken, var det återigen som att killarna inte orkade hålla uppe koncentrationen och därigenom tappade koncepten såväl offensivt som defensivt. 

Tålamodet i anfallsspelet var i det närmaste obefintligt, vilket ledde till stora avstånd mellan lagdelarna som i sin tur innebar en ryckig matchbild med mycket spring upp och ner.

Det blir som en ond spiral då trötthet ofta leder till felbeslut, vilket känns synd med tanke på hur bra det ofta har sett ut under förstahalvlekarna.

På det stora hela stod killarna ändå för en ny stabil insats med spelmässigt bra perioder som bådar mycket gott inför fortsättningen. 

Har ni någon bra idé på hur vi ska göra för att orka fortsätta på samma fina sätt i andrahalvekarna får ni gärna lämna en lapp i förslagslådan. 

Matchens...

...Uteblivna tvångsrakning
Det var inte bara positivt att Kronäng vann den här matchen. 

Vid förlust hade "Rydboholmaren" Hugo "Pirlo" Andersson, tack vare ett vad med polarna, nämligen varit tvungen att raka av sig håret. 

Vem hade inte velat se det?

...Moment av genialitet!
När Felix satte fart i omställningen, som ledde fram till fjärde målet, var han i princip fri från mittplan. 

Men när Felix insåg att han skulle ha svårt att orka dra ifrån den hårt tillbakajobbande försvararen hela vägen fram till straffområdet, bromsade han istället ner farten och inväntade Samis löpning. 

Därefter släppte han bollen vidare vid precis rätt tillfälle med precis rätt hårdhet för att sistnämnde skulle kunna få med sig bollen i fart och komma till ett friläge.  

Att i den farten ha den sinnesnärvaron att fatta det beslutet och dessutom utföra det med sådan tajming och precision är inget annat än genialitet. 

Tre mål och en framspelning av hög klass. 

Ja, som sagt, du var "ganska bra" i den här matchen Felix. 

...Glädjesång!

Efter matchen lärde Leo och Taha grabbarna Kronängs egen segersång som avslutades med något så banalt som: "När KIF marscherar in" och "När KIF tar tre poäng". 

Glädjen. Spralligheten. Skratten. Belåtenheten. Tonårsrösterna. 

Vi sjöng, hoppade och firade säsongens första seger med en sådan inlevelse att det var omöjligt att hålla tillbaka gåshuden.  

Tack för underhållningen killar! Skönt att säsongen är igång på allvar!

//Henrik Johansson

Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer