C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Brämhults IK – Kronängs IF: ”Fotboll är enkelt” – eller?
2019-03-17 19:41


”Fotboll är enkelt”.


Ja, det var så Leo ”Silbersky” Carlsson avslutade taktiksnacket där var och en av killarna fick komma med förslag på vad vi kunde göra bättre under söndagens match mot Brämhult, jämfört med den mot Norrby i fredags kväll.


Undertecknad delar kanske inte riktigt uppfattningen om att fotboll skulle vara enkelt, då det är en sport som innehåller så många olika dimensioner att den snarare är komplex och därmed intressant.


Fasta å andra sidan.


Att spela fotboll med fötterna är enkelt.


De allra flesta kan ju trots allt springa omkring och sparka på en boll.


Att spela fotboll med fötterna OCH huvudet SAMTIDIGT är mer komplicerat - men samtidigt det som får det att se enkelt ut. Hänger ni med?


Just enkelhet och tålamod är de ord som bäst sammanfattar de förbättringsåtgärder som killarna själva tog upp där i klubbstugan innan det var dags för ett tätt återbesök på Ramnavallen.


Sen gick det ut och fick fotboll att se enkelt ut.


Matchen


Ja, Kronäng hade verkligen bestämt sig den här eftermiddagen och satte högsta fart från start.


Tålamodet i uppspelsfasen, de precisa djupledsbollarna och löpningarna i djupled ledde fram till den ena klara målchansen efter den andra.


Det fanns bara ett problem.


Bolluslingen verkade ha bestämt sig för att ”nät-vägra”.


Under Kronängs mest intensiva period framåt ställde Brämhult om och var ett ribbskott ifrån att ta ledningen.


Istället fick vi till vår stora glädje (och lättnad) till slut se Kronäng få utdelning när Rami Alhazouri lyfte fram bollen i djupled till Sami Jalali som var klinisk när han hittade den bortre burgaveln med ett distinkt och välplacerat avslut. Samis första mål för klubben.


I inledningen av den andra halvleken tappade Kronäng koncentrationen för en kort stund, vilket Brämhult direkt utnyttjade till att sätta dit ett kvitteringsmål.


Kronäng blev något konfunderat. Men när Adnan ”GarBale” Mohammad blev helt sopren i straffområdet på Sami Jalalis välslagna hörna, var bortalaget återigen i ledning och nu gick det minst sagt undan där ute på planen.


Arvid Elmgren ”Captain Fantastic” Kopp (eller var det Armin Kreuts?) levererade en av många fina djupledsbollar ut till Ferdinand ”Ferdi” Göransson på högerkanten vars inspel nådde in i straffområdet till Adnan ”GarBale” Mohammad vars avslut tog i kryssribban.


Så nära det perfekta anfallet som var värt ett bättre öde. Men Kronäng regisserade snart fram en repris, fast med ett lyckligare slut.


Arvid Elmgren ”Captain Fantastic” Kopp i djupled till vindsnabbe Ferdinand ”Ferdi” Göransson vars tidiga inspel den här gången letade sig fram till Isak ”the magic left foot” Sångberg som hade tagit sig mot den bortre stolpen och avslutade behärskat på en studsande boll. SÅ spelar man fotboll!


Ferdinand ”Ferdi” Göransson fick senare också sätta dit sitt första mål för Kronäng när han hann före den utrusande målvakten och lyckades få bollen över densamma.


I matchens slutskede utnyttjade kvickfotade Sami Jalali sin fina teknik och blick för spelet när han från vänster ytterposition serverade Markus ”Sunshine” Olsson ett alldeles förträffligt avslutsläge i höjd med straffområdeslinjen. Markus tog emot och satte med ett distinkt och välplacerat vristskott mot det vänstra krysset punkt för en oerhört trevlig eftermiddag på Ramnavallen.


Brämhult tilläts visserligen reducera i slutminuten. Men det var mer av akademisk betydelse i en match som var Kronängs från början till slut.


Sammanfattning


Tålamodet i uppspelsfasen med spelvändningar.


De precisa, vältajmade djupledsbollarna in BAKOM motståndarbacklinjen.


De kraftfulla, fartfyllda djupledslöpningarna.


Ett fotbollslag som försvarade kompakt – som ett LAG – och gjorde det trångt och jobbigt för motståndarna att spela sig igenom centralt.


En backlinje som föll av i rätt lägen och förhindrade motståndarna att hitta in bakom.  


Den kollektiva pressen som flertalet gånger ledde till återerövring och ytterligare lägen framåt.  


Och så till slut – effektivitet och ackuratess i avslutsmomenten.


Ja, där har vi i stort listan som killarna själva gav oss under taktikgenomgången i klubbstugan inför matchen.


Att snacka om det är en sak.


Att gå ut och faktiskt genomföra det är en helt annan.


Vi ledare stod där i regnet, njöt, rös och gladdes något oerhört åt den varierade, sevärda och effektiva fotbollen killarna bjöd på.


Så fotboll är egentligen inte så himla svårt eller?


Nåja, det såg åtminstone enkelt ut så när Kronäng gick ut och gjorde rätt saker på rätt sätt den här eftermiddagen.


Ett bättre betyg är svårt att få.


Tack ska ni ha killar för att vi fick vara med och titta på! Ni ska alla vara grymt nöjda med era prestationer!


Matchens…


…Rättvisa!

När det första klockrena fotbollsanfallet avslutades i kryssribban kändes det som att fotbollsgudarna var emot oss. Särskilt med tanke på att det, sett till matchbild och antalet chanser, var helt orimligt att Kronäng inte hade en större ledning med sig till paus.


Därför kändes allt så oerhört rätt när matchens vackraste anfall fick resultera i ett spelmål som innehöll allt man kan önska sig.


Tajming i löpningarna, passningsskicklighet, snabbhet och effektivitet.


…End of discussion?

Efter den här matchen måste väl både Ferdinand och Sami ha insett att det går precis lika bra att spela på höger- som vänsterkanten?


Annars får vi nog byta formation och spela med två högeryttrar framöver 😊.


Det vore åtminstone originellt. Någonting nytt.


Alla som känner för att spela vänsterback på den kanten räcker upp en hand!


                                                    ***


Kryddförsäljningen har tagit fart!


Försäljningen av kryddorna har tagit fart rejält under helgen.


I nuläget ligger vi på 242 stycken sålda paket, vilket innebär att vi har tjänat 6543 kronor (dvs. lite mer än en tredjedel av vårt försäljningsmål).


Misstänker att siffrorna kan vara ännu bättre redan – så se till att registrera er som säljare via länken nedan och lägg in era beställningar så det syns i statistiken:


https://www.spicydream.se/reg/tbouqta


Strålande jobb såhär långt! Tillsammans, mot Helsingborg!

 

//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer