C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Kronängs IF – IFK Skövde FK: SKA VI VINNA? NEJ!!!
2019-01-28 22:00


Med lite mat i magen var det dags för dagens andra match mot ett Skövde som vi visste hade vunnit stort mot Falköping tidigare i seriespelet.


Skulle Kronäng verkligen orka ladda om en gång till och palla med ytterligare två gånger tjugo minuter effektiv tid mot högkvalitativt motstånd?


För att kolla läget när vi körde den sedvanliga ringen inför matchen ändrade undertecknad standardfrasen ” SKA VI FÖRLORA?” till ”SKA VI VINNA?”, varpå killarna per automatik svarade med ett rungande: NEJ!!!


Var underhållande att se killarnas glada, lite halvgenerade, miner halvsekunden efter.


Men de ljög.


Som de ljög killarna.


För det här skulle verkligen visa sig vara en helg där precis allt var möjligt, där Kronäng tog till vara på sina chanser och för en gångs skulle hade marginalerna på sin sida.


Matchen


Skövde hade som väntat mest boll och skapade också flesta lägen i den första halvleken.


Kronäng hade dock fått ordning på den defensiva organisationen och då det var stängt i mitten var det med skott utifrån sidlinjen som Skövde lyckades komma till avslut.


Men om inte skottet gick strax utanför var Wile ”Ter Stegen” Lindqvist med på noterna och fredade sitt mål.


Ologiskt sett till matchbilden, var det istället Kronäng som tog ledningen tack vare en individuell prestation utöver det vanliga.


Det SKA inte gå – särskilt inte mot ett såhär skickligt motstånd.


Men det var inget som Isak ”the magic left foot” Sångberg tog hänsyn till när han på egen hand med teknisk briljans, kombinerat med vältajmade tempoväxlingar, tog sig igenom hela motståndarnas försvar innan han spelade fram Adnan ”GarBale” Mohammad som återigen kunde avsluta i öppet mål.


David ”Puyol” Stolt skickade senare fram en lysande passning bakom Skövdes backlinje dit Carl ”Bumlingen” Ekdahl hade tagit sig med en vältajmad löpning.


En vänsterback till en vänsterback skulle man kunna säga.


Så hur tror ni då att Carl avslutade det hela?


Kanske med en nick?


Kanske med en bredsida?


Kanske med en direkvolley?


Nejdå, nejdå. Har ni ingen fantasi?


Carl skickade helt enkelt upp knät från vilket bollen fick en hiskelig fart och for rakt upp i det bortre krysset.


Att Carl kommenterade det hela med att ”det var planerat” säger mycket om grabben som hade sett till att Kronäng till pausvila med två måls försprång.


Att Skövde skulle vrida upp tempot ytterligare i den andra halvleken var ganska väntat. I halvtid pratade vi därmed om att minimera riskerna ytterligare genom att ta det säkra före det osäkra i uppspelsfasen för att på så vis inte bjuda motståndarna på några onödiga omställningslägen.


Detta tog killarna till sig på ett bra sätt och började spela enklare. Men så fort man ger ett lag som Skövde lillfingret tar de hela handen, vilket de också gjorde när Kronäng tappade fokus för en kort stund och de blåvita kunde reducera.


Passande nog skaffade Isak ”the magic left foot” Sångberg, kort därpå sig ett frisparksläge från långt håll och David ”Puyol” Stolt klev fram till bollen.


Vi från bänken ropade ”Dek tar den”, med tanke på hans lyckade skott tidigare under dagen.


”Äsch åk hem och lägg er” svarade David genom att skicka in en frispark i straffområdet som via en försvarare hamnade hos Read ”Big Bob” Alhsri som, med en bicykleta(!), lyckades få bollen i en bana över målvakten och i nät.


Ett ursinnigt vackert fotbollsmål – som naturligtvis kom i PRECIS RÄTT LÄGE – dvs. kort efter Skövdes reducering.


Skövde satsade nu allt framåt och satte in en utespelare som målvakt för att skapa numerärt överläge.


Under denna period var det Kronäng som skapade flest chanser och en vindsnabb omställning resulterade i ett öppet läge för Hannes ”Google” Andersson vars avslut, enligt honom själv, nådde nätet. Men domaren valde (efter viss tvekan) att inte godkänna målet.


Att Skövde hade plockat ut målvakten utnyttjades av Kronäng när Arvid Elmgren ”Captain Fantastic” Kopp drev bollen framåt i en omställning och (via touch på en försvarare) fick till en härlig skruv på bollen som innebar att den letade sig in i mål förbi en ställd målvakt som knappt hade hunnit tillbaka.


Isak ”the magic left foot” Sångberg lyfte sedan med härlig precision in bollen bakom Skövdeförsvaret där Read ”Big Bob” Alhsri dök upp och plockade ner bollen innan han kyligt avslutade mellan benen på målvakten och definitivt stängde matchen.


Sammanfattning


En defensivt mycket stark insats med en nästan skrämmande hög effektivitet framåt från Kronängs sida.


Att Kronäng ledde i halvlek var missvisande sett till matchbilden, vilket såklart innebar att frustrationen hos Skövde växte alltmer ju längre den andra halvleken gick.


Kronäng uppträdde oerhört disciplinerat, högg direkt på Skövdes misstag som blev allt mer frekventa och hade under slutfasen både flest och klarast målchanser. En matchbild som till slut resulterade i ytterligare ett par mål framåt för Kronäng som därigenom fick en lugn och behaglig avslutning.  


Ett stenhårt slit, hundraprocentig koncentration, cyniskt och riskminimerande spel, men så samtidigt kontrasten med Isaks genialitet med bollen, Carls vänsterbacksknä, Reads konstspark och Arvids sinnesnärvaro när målvakten inte var på plats.  


Ja, det här var en match man inte trodde fanns och som man fortfarande inte trodde existerade medan man såg den eller när slutsignalen ljöd.  


Det var som att allt som hände faktiskt hände, men att man samtidigt var så berusad av stunden att det inte gick att samla in alla intryck.


"Vad har ni nu ställt till med?" var frågan till spelarna efter matchen.


Inget svar.


Men det behövdes inte.


Svaret på frågan var kort och koncist:


Ett nytt fotbollskaos.


Robban ”Tillslagskungen” Andersson sammanfattade senare under kvällen två intensiva speldagar på bästa sätt:


”Jag är HELT slut. Det känns som att den här helgen har pågått i tre veckor”.


                                                     ***


Vi kan inte göra så mycket annat än att applådera, tacka för att vi får titta på och ge er alla starka fem-plus killar!


+++++


Wile ”Ter Stegen Lindqvist


Arvid Elmgren ”Captain Fantastic” Kopp


Isak ”the magic left foot” Sångberg


David ”Puyol” Stolt


Gustav ”Överlappskungen” Isaksson


Dek ”Kryckan” Ibrahim


Carl ”Bumlingen” Ekdahl


Hannes ”Google” Andersson


Read ”Big Bob” Alhsri


Adnan ”GarBale” Mohammad

 

//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer