C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Blåkläder Cup: ”Jag har spelat den här cupen sedan jag var tio år och aldrig gått vidare”
2019-01-26 20:51


”Jag har spelat den här cupen sedan jag var tio år och allt ser fortfarande exakt likadant ut här”.


Orden kom från lagkapten Arvid när vi ännu en gång klev in i Moga Fritid Idrottshall och ockuperade det omklädningsrum som killarna ”brukar ha när de är här” och därmed kände sig hemma i.


Vi var på plats i god tid inför den första matchen – till och med före cuparrangören – och det räckte med att fortsätta lyssna på Arvid ett par matcher in i turneringen för att inse betydelsen.


”Jag har spelat den här cupen sedan jag var tio år och aldrig gått vidare”.


”Det här är dessutom sista chansen – eftersom vi är för gamla nästa år”.  


Att det här inte bara betydde något extra för Arvid utan för hela laget skulle killarna visa med en sådan tydlighet att man skulle kunna tro att de hade spikat upp ett plakat på väggen bakom målet med texten:


”VI GER OSS ALDRIG!”


Kronängs IF - Dalsjöfors GOIF (1-0)


Redan i den första matchen mot Dalsjöfors stod Kronäng för allt man kan begära – allt förutom effektivitet.


Försvarsspelet var som vanligt solitt och efter en lite trevande första halva på matchen skapade Kronäng chanser i parti och minut – den ena vassare än den andra.


Hannes ”Google” Andersson hade ett skott som gick i ribban och ner på mållinjen, vilket var början på en målchanskavalkad under vilken det var näst intill omöjligt att förstå hur matchen fortsatt kunde vara mållös. Skulle det vara ”en sådan dag”?


Men så ett par minuter före slutet tog sig Isak ”the magic left foot” Sångberg (tror jag) fram längs vänsterkanten, ner till kortlinjen och skickade över bollen mot den bortre stolpen där mittback David ”Puyol” Stolt dök upp (vad gjorde han ens där uppe?) och satte dit det förlösande målet.


Kronäng kunde därefter spela av matchen utan några som helst problem och avgå med segern i en match där till och med tre måls marginal hade varit i underkant.


Mariedal IK - Kronängs IF (1-2)


Det skulle hetta till rejält i den andra matchen mot ett erkänt duktigt Mariedal.


Efter en något slarvig inledning från Kronängs sida – som mycket väl kunde ha straffat sig – började killarna hitta rätt i försvarsspelet och då hade Mariedal förtvivlat svårt att hitta någon väg igenom.


När Adnan ”GarBale” Mohammad dessutom vann tillbaka bollen, ställde om i en ruskig fart och satte dit ledningsmålet höjdes intensiteten i matchen ytterligare.


Kronäng blev lite väl heta och flyttade fram för många spelare på en offensiv hörna, vilket resulterade i en omställning på vilken Mariedal kunde kvittera och det skulle faktiskt bli än mer dramatiskt.


Mariedal hade dragit på sig för många frisparkar, vilket innebar att Kronäng tilldömdes en tiometersstraff där lagkapten Arvid Elmgren ”Captain Fantastic” Kopp ställdes mot sin polare Ferdinand i Mariedal-målet som klarade straffen.


Med 39 sekunder kvar (!) på klockan avgjordes detta spektakel när Simon ”Bagarn” Lindén med en intelligent slagen inspark från vänsterkanten hittade in med bollen centralt till Isak ”the magic left foot” Sångberg som, i höjd med straffområdeslinjen, borrade in segermålet i målvaktens vänstra hörn.


Eftersom Kronäng också hade dragit på sig för många frisparkar hade nästa inneburit tiometersstraff för Mariedal, men killarna lyckades hålla sig tillräckligt kalla under den sista halvminuten och undvek på så vis att ge motståndarna någon kvitteringschans.


Fristad/Sparsör/Borgstena - Kronängs IF (1-0)


Den tredje gruppspelsmatchen dominerades av Fristad/Sparsör/Borgstena, men Kronäng stred stenhårt tillsammans defensivt och gjorde det svårt för motståndarna att komma till klara lägen.


Vid ett tillfälle, när Kronäng tittade lite för mycket på boll och glömde bort motståndarna, lyckades F/S/B spela sig igenom och sätta dit ledningsmålet genom ett vackert anfall på få tillslag.


De flesta chanserna F/S/B skapade var annars skott utifrån – men Wile ”Ter Stegen” Lindqvist visade upp ett superhabilt målvaktsspel och höll sitt lag kvar i matchen.


Kronäng hade dock svårt att hantera den höga, intensiva pressen och lyckades aldrig riktigt hota framåt mot ett F/S/B som vann välförtjänt om än knappt.


Apel 99 - Kronängs IF (0-1)


Seger i den sista gruppspelsmatchen skulle innebära stora möjligheter för Kronäng att bli grupptvåa bakom suveräna Fristad/Sparsör/Borgstena.


Försvarsspelet satt återigen där det skulle, men Kronäng lyckades inte få till det där blixtrande omställningsspelet och spelade dessutom med för lågt tempo för att hota motståndarna i det uppställda anfallsspelet.


Men när det återstod ett par minuter till ett antiklimax slog Adnan ”GarBale” Mohammad en hörna från vänster över till David ”Puyol” Stolt som på nytt fyllde på framåt längs högerkanten. David tvekade inte en sekund när han smällde in segermålet stenhårt rakt upp i det första krysset.  


Ett vansinnigt estetiskt tilltalande mål som skulle visa sig räcka hela vägen till avancemang tack vare att Kronäng blev bästa grupptvåa!


Ska man skjuta sitt lag vidare så kan man väl lika gärna göra det ordentligt?


Sammanfattning


Det finns inte mycket som inte redan är sagt om detta kaotiska fotbollslag.


Väljer därför att sammanfatta det hela med de timmar som följde från det att vi hade spelat klart tills att alla grupperna var färdigspelade och vi fick reda på den glada nyheten.


Cuparrangören verkar nämligen tro att det var 1999 och inte 2019 vi skiftade år till på nyårsafton och har därmed inte ännu kommit på det där med att resultatservice via sajten kunde vara en fiffig idé.  


Så när Arvid 13:57 hörde av sig och undrade när vi vet om vi gått vidare eller inte fick vi ge svaret att han antingen fick bege sig ut till Svenljunga och läsa på pappret som satt upptejpat på väggen eller vackert vänta tills alla matcher var färdigspelade. Förhoppningen var att cuparrangören då skulle skicka ut resultaten via mejl.


16.30 hörde en otålig lagkapten av sig igen och undrade om vi hade fått något mejl, med negativ respons.


18:47 hade även Robban fått nog med att vänta och undrade om vi hade någon att kontakta.


Skickade då över numret till Robban eftersom undertecknad själv inte riktigt pallade med att ringa med tanke på killarnas förhoppningar.


18:56 skickade så Robban slutligen följande SMS:


”Hmmm..jo…Tydligen var det en viss klubb med ett KAOS-lag som blev BÄSTA 2:A..”


                                                  ***


Såg för egen del killarna som de stora vinnarna oavsett avancemang eller inte med tanke på deras starka prestationer i en turnering där konkurrensen är stenhård och endast ett fåtal lag får spela vidare.


Men när man under dagen började föreställa sig hur de här killarna sedan tio-års-åldern har åkt ut till Svenljunga med förväntningar och förhoppningar som varje gång har krossats är det inte utan att det blev känslosamt när det stod klart att de hade lyckats lirka sig igenom det där tajta nålsögat – inte minst med tanke på att det mycket väl kan ha varit sista chansen.


Det gör bara sagan ännu vackrare.


                                                 ***


Här har ni våra vilt kämpande hjältar som alla är förtjänta av starka fem-plus:


+++++


Wile ”Ter Stegen” Lindqvist


Arvid Elmgren ”Captain Fantastic” Kopp


David ”Puyol” Stolt


Sebastian Muñoz Cortes


Alexander ”Boom” Mohammadian


Isak ”the magic left foot” Sångberg


Hannes ”Google” Andersson


Simon ”Bagarn” Lindén


Adnan ”GarBale” Mohammad


Stort grattis grabbar, det var ni väl värda!


OBS! Det mest troliga datumet för fortsatt spel i turneringen är söndagen den 3 februari.


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer