C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BUA-cupen: Som Kalle Anka på julafton utan hackspetten
2018-12-02 21:55


Lika säkert som att Kalle Anka & hans vänner kommer att sändas på julafton - ja, lika säkert är det att en inomhussäsong innehåller en resa till Rångedala och BUA-cupen.


Visst är väl BUA-cupen är lite som Kalle Anka på julafton?


Egentligen är man lite trött på den och tycker att man kunde hitta på något nytt istället – men så finns den ju ändå där som en trevlig tradition att ta till vara på, då den innehåller vissa godbitar.  


Ångrar mig varje år när jag sitter och tittar på den där irriterande hackspetten.

Men har däremot aldrig ångrat ett besök till Rångedala – helt enkelt beroende på att det alltid är medryckande att åka på turneringen med de här Kronänggrabbarna som alltid bjuder på något minnesvärt.


Dalsjöfors GoIF 1 - Kronängs IF 2 (0-0)


Killarna som fick ta morgonpasset var påtagligt trötta och sov sig mer eller mindre igenom den inledande matchen mot Dalsjöfors som slutade mållöst tack vare två lag som försvarade sig mycket bra och därmed tog ut varandra i en chansfattig tillställning.


Kronängs IF 2 - Borås AIK 1 (1-2)


I nästa match mot Borås AIK hamnade Kronäng i ett tidigt underläge, men hade betydligt mer energi och fick igång ett rörligt anfallsspel som ledde fram till ett flertal fina målmöjligheter.


Kvitteringsmålet var förmodligen ett av hela turneringens allra snyggaste och uppkom efter att Gustav ”Överlappskungen” Isaksson, från högerkanten, lyft över bollen till vänster där Thure ”den lurige” Sigge såg ut att ha en bollmagnet på skon när, han hur läckert som helst, plockade ner bollen. Thure fintade upp sin motståndare till kiosken på den andra våningen innan han spelade tvärs över till Marwin Skoglund som rakade in bollen i mål.


Borås AIK återtog sedan ledningen och Kronäng skapade en sista chans efter att Wile ”Ter Stegen” Lindqvist tog klivet upp på offensiv planhalva under slutminuten. Men avslutet gick utanför och en tung förlust var ett faktum efter en bra insats från Kronäng som förtjänade minst oavgjort.


BIF/HIF 2 - Kronängs IF 2 (0-1)


Kronäng behövde därmed vinna nästa match mot Bollebygd/Hestrafors och killarna knöt verkligen nävarna när de gick ut och, tack vare fokuserat försvarsjobb och smart anfallsspel, hade fullt kontroll under merparten av de tio minuterna.


Segermålet kom när Marwin Skoglund vände upp med bollen centralt och hittade ut till Simon ”Bargarn” Lindén på vänsterkanten vars inlägg fann pannan på Gustav ”Överlappskungen” Isaksson som nickade bollen i mål.


Ja, ni läste rätt. GUSTAV NICKADE (!) alltså in bollen i mål och Kronäng tog en ytterst välförtjänt seger där en marginal på tre mål hade varit mer talande för matchbilden.  


Kronängs IF 2 - Mariedals IK 3 (0-0)


I den avslutande gruppspelsmatchen lyckades inte Kronäng hitta samma flyt i spelet som blev alltför statiskt. Kanske var det också lite underskattning inblandat i det hela och när de målchanserna, som trots allt skapades, inte resulterade blev det tyvärr något av ett antiklimax för Kronäng som dessutom hade behövt vinna med ett par mål för att avancera från gruppspelet.

 

Borås GIF - Kronängs IF 1 (0-3)


Att nästa gäng hade fått sova längre den här lördagsmorgonen märktes tydligt var gäller energinivån i den första matchen som Kronäng vann tämligen komfortabelt.


Alexander ”Boom” Mohammadian smällde in ledningsmålet på en frispark med ett skott som var lika hårt som det han avlossade i Bergdalen Cup för ganska så exakt ett år sedan.


När Felix Hultman fälldes i straffområdet tilldömdes Kronäng en straff som lagkapten David ”Puyol” Stolt förvaltade på bästa sätt.


Ali ”the boat” Abdirahman avslutade sedan målskyttet på framspelning från Alexander ”Boom” Mohammadian och satte därmed punkt på en utmärkt start på turneringen.


Borås AIK 2 - Kronängs IF 1 (0-4)


Kronäng fick en bra start även i nästa match mot Borås AIK efter att Ali ”the boat” Abdirahman vunnit tillbaka bollen, satt fart och med ett rappt avslut prickskjutit in ledningsmålet från cirka tio meter.


Nästa mål var ett fint spelmål där hela laget var involverat i anfallet. Lagkapten David ”Puyol” Stolt spelade upp bollen till Isak ”den långe” Nilsson som hittade över till Wile ”Ter Stegen” Lindqvist ute till höger vars direktpassning mot den bortre stolpen serverade Ali ”the boat” Abdirahman öppet mål.


Ali ”the boat” Abdirahman stod sedan för en ny individuell prestation fram till det tredje målet innan Felix Hultman vann tillbaka bollen på ett smart sätt och, till skillnad från på träningen i veckan, valde att avsluta bredvid målvakten istället för rakt på och fastställde med det fina direktskottet därmed slutresultatet.


Kronängs IF 1 - Mariedals IK 1 (3-0)


Kronäng fortsatte på den inslagna vägen och tog kommandot tidigt även mot Mariedal när David ”Puyol” Stolt vann tilllbaka bollen och, på egen hand, tog sig fram till ett läge och avslutade via stolpen i mål.


Felix Hultman och Wile ”Ter Stegen” Lindqvist väggspelade sedan så pass bra och effektivt att förstnämnde kunde sätta dit tvåan i öppet mål och avsluta det fina anfallet.


Ali ”the boat” Abdirahman kunde såklart inte hålla sig utanför målprotokollet den här matchen heller, utan vann som så många gånger tidigare tillbaka bollen, utmanade i fart och avslutade i mål när han spikade slutresultatet.


Kronängs IF 1 - Brämhults IK 2 (0-1)


I gruppfinalen låg Kronäng på nytt helt rätt i det defensiva spelet och Brämhult skapade egentligen bara två chanser på hela matchen. En av dem utnyttjades till ett ledningsmål och trots att Kronäng skapade tillräckligt frmåt, räckte det inte till poäng den här gången.


Det ska tilläggas att sjukdomar och andra bortfall innebar att vi behövde ta med spelare som hade spelat tidigare samma dag i det andra laget för att få ihop lag till eftermiddagen, vilket inte är tillåtet enligt tävlingsbestämmelserna.


För att både vi och motståndarlagen ändå skulle få spela matcherna, kom vi överens med motståndare och domare att ändå spela matcherna – men att det ändå skulle innebära seger för motståndarlagen på pappret.


Killarna tog detta på ett mycket bra sätt och imponerande, med tanke på dessa förutsättningar, än mer med sina klanderfria prestationer såväl defensivt som offensivt och såg till att vinna matcherna ute på planen ändå. Starkt gjort killar, tack ska ni ha!


Sammanfattning


Killarna tog med sig det minst sagt välfungerande försvarsspelet från tidigare cuper som frustrerade och ställde enormt stora frågor till motståndarna även den här dagen.


På totalt åtta spelade matcher släppte Kronäng alltså inte in mer än tre mål (!) sammanlagt, vilket utan minsta överdrift är starka papper.


Att Kronäng dessutom totalt lyckades göra tolv mål framåt, och hade bud på många fler, tyder på att det kollektiva försvarsspelet också ledde fram till tillräckligt med målchanser för att vinna samtliga av de åtta matcherna.


För vissa spelare var det här sista besöket i Rångedala för BUA-cupen. För de yngre kommer chansen tillbaka nästa år och med tanke på den underhållning vi bjöds på den här lördagen kan vi inte annat än att välkomna traditionen även då. Att se Kalle Anka få tokspel på en hackspett känns dock inte fullt så lockande.


Turneringens…


…Ledargestalt

David ”Puyol” Stolt som, i egenskap av lagkapten den här dagen, visade prov på imponerande ledaregenskaper och tog ett stort ansvar. Visade vägen för sina lagkamrater med sin beundransvärda attityd i försvarsspelet och lugn och ”smartness” med bollen i uppspelsfasen. Jättekul att se David!


…Båt?

Med tanke på hur allt bara flyter på och hur lätt allt ser ut när Ali spelar fotboll för tillfället, kläckte tränarkollega Leo "Silbersky" Carlsson ur sig det briljanta smeknamnet i form av ”båten”.


För att det ska hålla internationellt skarvar vi till med Ali ”the boat” Abdirahman.


…Fotbollsgodis!

Gustavs briljanta passning från höger över till vänster.


Thures magnifika nedtagning och aviga fint.


Passningen över tillbaka till Marwin som avslutade anfallet.


Ja, det var bara att njuta – målet mot Borås AIK innehöll så många tekniska och spelskickliga moment att det verkligen stack ut från mängden.


Väljer här och nu att utse det till turneringen mål. Har såklart inte sett alla mål – men brukar vara hyfsat pricksäker när det gäller att gissa rätt i dessa lägen.


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer