C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ekorre-cupen: Tog till vara på äventyret i Vara!
2018-11-11 23:55


Ledda av en polis-bil, som inte ens Robban ville köra om, begav vi oss i lugn takt till Vara under lördagen för ett annorlunda äventyr i form av Ekorre-cupen.


En inomhusturnering som spelas på konstgräs på en 7-manna-plan, fast med 11-manna-mål.


Efter ett kort taktiksnack pratade vi mest med killarna om att man troligtvis aldrig kommer spela någon mer turnering med samma upplägg och att de därför bara skulle se till att ta till vara på tillfället och ha så roligt som möjligt tillsammans – något som killarna minst sagt såg till att göra.


Gruppspel


Halvorstorp IS Gul – Kronängs IF (2-1)


Kronäng fick inte alls igång spelet, men lyckades trots det komma tillbaka och kvittera underläget efter ett riktigt klassmål signerat Casper ”Piqué” Swahn på en mästerlig framspelning från lagkapten Arvid Elmgren ”Jason Puncheon” Kopp.


Kronäng skapade tillräckligt med chanser för att vinna den här matchen. Allra närmast att få utdelning var Adnan ”GarBale” Mohammad.


Men när chanserna inte utnyttjades kunde Halvorstorp stå som segrare genom att ta till vara på två bjudningar från Kronäng, som fick en tuff start på den här turneringen.


Kronängs IF – Vara SK Svart (2-0)


Killarna greppade nytt mod och såg till att få ordning på spelet direkt i den andra matchen som Kronäng hade bra kontroll på från början till slut.


Ledningsmålet kom till efter en tålmodig speluppbyggnad som ledde fram till att Isak ”the magic left foot” Sångberg kunde vända på spelet över till Carl ”Iceman” Ekdahl som hittade in med bollen till Adnan ”GarBale” Mohammad i straffområdet. Adnan tog emot, vände om snabbt och hittade nätet.


Lagkapten Arvid Elmgren ”Jason Puncheon” Kopp visade ännu en gång att han bara kan missa straffar på träningar när han med just en säker straffspark definitivt satte punkt för en strålande spelmässig insats från Kronängs sida.


Kronängs IF – Skultorps IF Vit (2-1)


Det krävdes seger i den avslutande gruppspelsmatchen mot Skultorps IF för att avancera till kvartsfinal – något som kändes långt borta när Skultorp tog ledningen i matchen.


Men Kronäng skulle med ett välorganiserat försvarsspel bita sig kvar och vända på underläget genom två makalöst vackra fotbollsmål.


Kvitteringen kom via en frispark som lagkapten Arvid Elmgren ”Jason Puncheon” Kopp hängde upp i det vänstra krysset.


Arvid spelade sedan också fram Casper ”Piqué” Swahn som dundrade in segermålet upp i det högra krysset.


Skultorp skapade ett visst tryck på slutet, men tack vare stenhårt jobb från hela laget kunde Kronäng hålla undan utan att släppa till särskilt mycket och avancera till kvartsfinal.

 

Kvartsfinal


Skultorps IF Gul - Kronängs IF (4-0)


Tio minuter var den vilopaus Kronäng fick innan man ställdes mot nästa skickliga Skultorp-lag.


Det var alldeles för kort tid för att kunna ladda om både fysiskt och mentalt.


Faktum är att Kronäng hängde med bra till en början och skapade de bästa chanserna att ta ledningen. Men till slut tog tröttheten ut sin rätt och Skultorp vann till sist både komfortabelt och rättvist.


Synd att det blev så tätt inpå då känslan var att vi hade kunnat ge Skultorp en bättre match med lite längre mellanrum från gruppspel till slutspel.


Sammanfattning


Det var en start som fick oss att tvivla, men på vilket imponerande sätt det här gänget reste sig därefter.


När killarna började löpa in i rätt ytor och variera ett tålmodigt kortpassningsspel med de lite längre bollarna i djupled, bjöd de på en mycket inspirerande och sevärd fotboll innehållande både lagspel och individuella prestationer.


I försvarsspelet jobbade killarna så hårt och tog ansvar för laget på ett sådant bra sätt att vi ledare inte behövde sköta några byten alls. Det var snarare så att vi efter slutsignalen mer eller mindre fick hjälpa dem av planen eftersom samtliga spelare tömde sig maximalt på energi. 


Turneringens…


…”Henke Larsson-rutin”

När det återstod 15 sekunder att spela i den avgörande gruppspelsmatchen mot Skultorp såg Carl ”Iceman” Ekdahl till att lyfta fram bollen till Arvid Elmgren ”Jason Puncheon” Kopp som med styrka och skicklighet lyckades låsa fast bollen ute vid hörnflaggan tills domaren blåste av.


En situation som förde tankarna tillbaka till VM 2006 när Henrik ”Henke” Larsson fick viktiga minuter att gå när Sverige lyckades hålla 1-0-ledningen mot Paraguay och avancera till slutspelet.


Är svag för den typen av klok cynism i slutet av fotbollsmatcher som gäller avancemang. Bara älskar sånt!


…Citat

"Killar ska vi gå ut och ta lite varm luft?”


Isak ”the magic left foot” Sångberg när hela laget satt i omklädningsrummet och var helt genomsvett minuterna före kvartsfinalen skulle börja.


…Bortafölje

Marcus Ekdahl och Eva Elmgren som hjälpte till med såväl transporten som filmningen av matcherna.


Stort tack för det!  


…Spelarbetyg

Ja, här har ni gänget som bjöd oss på en jätterolig lördagseftermiddag i Vara!


Read ”Big Bob” Alhsri (+++++)

Tog plats mellan stolparna i matchsituation för allra första gången och gjorde det med den äran med många säkra ingripanden utan att släppa retur och bra igångsättningar. Starkt jobbat Read!


Hannes ”Google” Andersson (+++++)

Var i vanlig ordning noggrann och följsam i defensiven, men hittade även fram med ett par längre välslagna passningar (däribland en diagonal-boll som var fem-plus) och gav sig iväg på offensiva löpningar längs kanten.  


Kasper ”Carlos” Johnsen (+++++)

Hittade snabbt rätt positionsmässigt, lade inga fingrar emellan i närkampsspelet och höll ihop försvaret på ett utmärkt sätt. Bidrog dessutom med viktigt tålamod i uppspelsfasen med många spelvändningar.


Carl ”Iceman” Ekdahl (+++++)

Vann många dueller genom att gå in resolut i närkampsspelet och var dessutom många gånger snabb upp i pressen för att förhindra motståndarna att komma till avslut utifrån. Fyllde även på längs kanten och fick med sig en assist till Adnan på kontot.


Casper ”Piqué” Swahn (+++++)

Vred igång anfall efter anfall genom att ständigt våga gå rakt emot och utmana motståndarna som hade svårt att hänga med. Stod för två riktiga klassmål där mottagningen i fart på passningen från Arvid var ett tekniskt nummer som är svårt att utföra även för spelare på högsta nivå.


Isak ”the magic left foot” Sångberg (+++++)

Vågade hålla i bollen och invänta löpningar från medspelarna så att laget kunde etablera mer spel på offensiv planhalva. Bjöd även på ett flertal tekniska nummer där han ”hal som en ål” gled förbi sina motståndare och öppnade upp spelet.  


Arvid Elmgren ”Jason Puncheon” Kopp (+++++)

Den ständiga pådrivaren och föredömet som, utöver den kompromisslösa arbetsinsatsen, bjöd på ett par riktiga delikatesser med känsla i form av en framspelning av den högre skolan och en frispark som knappast kan slås bättre.


Markus ”Sunshine” Olsson (+++++)

Fysisk, kraftfull och intensiv i försvarsspelet på ett sätt som gjorde det oerhört jobbigt för motståndarna att ta sig förbi. Dessutom löpvillig och finurlig i offensiven med aviga finter och bra kombinationsspel.


Adnan ”GarBale” Mohammad (+++++)

Var mer delaktig i försvarsspelet än någonsin, vilket var dåliga nyheter för motståndarna. Kom liksom alltid, tack vare sin löpvilja, till ett flertal lägen och fick till slut välförtjänt utdelning. Sökte sig emellanåt också längre ner i planen för att hämta och fördela boll.


Tack killar för en annorlunda, spännande och mycket trevlig fotbollsdag tillsammans!


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer