C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kronängs IF – Alingsås IF FF: ”Off-pitch” – men fartfyllt, vackert och effektivt!
2018-10-13 18:33


Såhär borde alla fredagskvällar alltid vara.


Det finns såklart en underhållningsfaktor i att se Idol-juryns ansiktsuttryck när deras favoriter sjunger surt eller höra dem beskriva en fotbollsspelare från Västra Frölunda som ”ett kommunalråd på firmafest” när han försöker dansa på scen för första gången någonsin. 


Men vad är det mot att bege sig ner till Kronäng Arena en mörk och sommarljummen oktoberkväll som inte bara lystes upp av elljusen, utan även av glöden i ögonen hos fotbollssugna tonårsgrabbar?


Matchen


Kronäng fick en pangstart på matchen när Dek ”Kryckan” Ibrahim och Casper ”Piqué” Swahn pressade högt, vilket ledde fram till ett friläge för sistnämnde som var säkerheten själv när han placerade in ledningsmålet.


Hemmalaget hade svårt att hitta lugnet i spelet, men som det gick undan framåt.


Lagkapten Arvid Elmgren ”Jason Puncheon” Kopp hittade in med bollen bakom motståndarbacklinjen, vilket utnyttjades på bästa sätt av Dek ”Kryckan” Ibrahim som med fart tog sig in till vänster i straffområdet och osjälviskt spelade bollen i sidled till en helt fristående Casper ”Piqué” Swahn som utökade ledningen.


Minuterna före halvtid fick vi se en ny fin djupledsboll, den här gången på högerkanten. Casper ”Piqué” Swahn var först på den, bröt in till höger i straffområdet och försökte bjuda tillbaka genom att söka Dek ”Kryckan” Ibrahim. Försvararen hann emellan men bollen gick, för bortalagets del, ändå olyckligt i mål.


I halvtid pratade vi om att försöka spela mer tålmodigt i den andra halvleken, men det skulle visa sig vara lättare sagt än gjort och vi fick se ytterligare ett par vackra mål.


Dek ”Kryckan” Ibrahim såg Casper ”Piqué” Swahns vältajmade löpning (inte ens nära offside den gången) och skickade fram en delikat djupledsboll på vilken Casper hann först och, efter att ha passerat den utrusande målvakten, kunde fullborda sitt hattrick.


Ännu vackrare skulle det bli när Gustav ”Överlappskungen” Isaksson upptäckte att målvakten stod långt ut och, från långt avstånd, lyfte in ett mål som var precis lika briljant utfört som det han gjorde mot Elfsborg på Ryda i somras.


Dek ”Kryckan” Ibrahim fick i slutminuten, efter många försök och en hel del marginaler emot de senaste veckorna, äntligen sätta dit bollen i nät på en välslagen hörna från David ”Puyol” Stolt och satte därmed punkt för den här varma oktoberaftonen.


Sammanfattning


Kronäng lyckades inte hitta samma lugn, tålamod och variation i anfallsspelet som vi har sett de senaste matcherna. Men energinivån hos killarna var det definitivt ingenting fel på.


Det fanns ytor att anfalla på bakom motståndarnas backlinje, vilket Kronäng utnyttjade med ett fartfyllt, kraftfullt, beslutsamt och effektivt djupledsspel.


Ja, det gick verkligen undan och många gånger var det längs kanterna Kronäng tog sig framåt. Därefter fylldes det på med löpningar in i straffområdet vilket, tack vare en helt annan ackuratess i avslutsmomenten, ledde fram till ett par mycket vackra spelmål.


Defensivt fanns det knappt något att anmärka på. Trots en del ovana positioner såg killarna till att göra det trångt centralt och vara noggranna med att falla av när motståndarna kom rättvända med boll, vilket innebar att Alingsås knappt hittade in med en enda boll bakom Kronängs backlinje på hela matchen.


Om Alingsås ville anfalla fick det vara längs kanterna, vilket bortalaget visserligen gjorde riktigt bra genom att överbelasta med hjälp av överlappslöpningar och skapa numerära överlägen. 


Men Kronäng såg till att få bort såväl inspelen från kanterna som de fasta situationerna och kändes defensivt solida matchen igenom då samtliga spelare var med och bidrog till försvarsspelet.


Så om man tillåter sig att vara Idol-jurymedlemmen Anders Bagge för en liten stund, skulle helhetsomdömet bli att det var lite ”off-pitch” överlag med tanke på det spelmässiga, men att känslorna av hunger som förmedlades den här kvällen, i kombination med de vackra målen, vägde upp det hela till en klart godkänd insats och en ny häftig fotbollskväll tillsammans.  


Matchens…


…”Nice try”

Gustav ”Överlappskungen” Isaksson nickskarvade bollen till en motståndarförsvarare som olyckligt passade bollen i eget mål. Gustav konstaterade ändå att: ”jag gjorde två mål”, när han gick av planen.


Bra försök Gustav, men den lätta går vi inte på. Fast kanske är beredd att ge dig rätt i slutändan ändå med tanke på att det vackra skottet från långt håll borde ha varit värt två mål.


…”To good to be true”

Matchens allra vackraste fotbollsanfall var det som vänsterback Ali Abdirahman satte igång genom att först väggspela ett par gånger med Dek ”Kryckan” Ibrahim och gå förbi ett par försvarare innan han hittade in till Casper ”Piqué” Swahn i straffområdet. Casper spelade sedan i sin tur vidare till Arvid Elmgren ”Jason Puncheon” Kopp som fick iväg ett rappt och välplacerat avslut som tog i stolpen och ut. 


Varför fick inte detta utsökta fotbollsgodis resultera i ett mål? Hade det varit för snyggt helt enkelt eller vad var problemet?


…Spelarbetyg

Även om det fanns mer att önska spelmässigt som lag, framförallt i anfallsspelet, stod ändå killarna för fina insatser den här kvällen. 


Wile ”Ter Stegen” Lindqvist (+++++)

Stod inte bara för ett par imponerande reflexräddningar utan agerade även säkert vid ett flertal höjdbollar från inlägg och skott från distans. Grym kul att se Wile!


Hannes ”Google” Andersson (+++++)

Uppträdde i vanlig ordning habilt bakåt, men var även många gånger involverad i anfallsspelet – både via de lite längre bollarna, men även genom att transportera bollen framåt och fullfölja med offensiva löpningar.


Hugo ”Pirlo” Andersson (+++++)

Fick sent besked om att hoppa in som mittback för blott andra gången den här säsongen, men agerade med så mycket självklarhet och pondus att man kunde tro att det var den tjugoandra gången. Förlorade inte en närkamp, fattade många korrekta beslut och var, liksom sin mittbackskollega, inte sen att ge sig av på offensiva äventyr när det var läge.


Alexander ”Boom” Mohammadian (+++++)

Såg till att ligga tätt på sina motståndare, inte låta dem vända upp och kunde på så vis många gånger bryta deras anfallsförsök och starta nya anfall.


Thure ”den lurige” Sigge (+++++)

Fick testa på en ovan position (högerback), men löste uppgiften med bravur genom att behålla lugnet och avvakta istället för att rusa rakt på med risk att gå bort sig. Fuskade heller aldrig i hemjobbet, vilket bland annat innebar en bollvist som ledde fram till att Kronäng kunde ställa om och göra mål framåt.


Ali Abdirahman (+++++)

En minst sagt offensiv vänsterback som alltid är svårpasserad tack vare sin snabbhet och som dessutom var den som drev upp matchens häftigaste fotbollsanfall, som helt klart var värt ett bättre öde.


David ”Puyol” Stolt  (+++++)

Vågade och orkade, trots knäproblem, fylla på framåt med offensiva löpningar och erbjuda alternativ i anfallsspelet. Bidrog dessutom med kvalité till de fasta situationerna med sin känsliga högerfot.


Gustav ”Överlappskungen” Isaksson (+++++)

Bjöd på ett par tekniska nummer med sin mjuka bollbehandling och var dessutom ihärdig i närkampsspelet på ett sätt som var härligt att se. Stod ju dessutom för matchens delikatess i form av det vackra målet.


Arvid Elmgren ”Jason Puncheon” Kopp (+++++)

Var uppskruvad till max och visade vägen i duellspelet och presspelet med en inneboende vägran att bjuda motståndarna på något. Använde dessutom sitt fina tillslag till att slå de vägvinnande djupledsbollarna, som anfallarna sedan förvaltade.


Isak ”the magic left foot” Sångberg (+++++)

Var i vanlig ordning hal som en ål och ställde många frågor till motståndarna som hade svårt att komma åt honom med schyssta medel. Såg med sin fina teknik till att Kronäng kunde hålla i bollen emellanåt och flytta upp laget.


Marwin Skoglund (+++++)

Hittade efter ett tag rätt positionsmässigt (i sin första 11-manna-match på centralt mittfält) och var med ett hårt jobb med och bidrog i försvarsspelet. Tog sedan för sig mer och mer och var mer delaktig i anfallsspelet ju längre matchen gick genom att släppa bollen enkelt. Bra jobbat Marwin!


Dek ”Kryckan” Ibrahim (+++++)

Var glödhet i det offensiva spelet och agerade, trots målhungern, osjälviskt i många situationer. Två jättefina framspelningar och ett mål måste väl till och med Dek vara nöjd med, eller?


Ahmad Zeidan (+++++)

Jobbade hårt på de längre bollarna som slogs längst kanterna och såg antingen till att Kronäng kunde behålla bollen eller tvinga motståndarna att slå ut den över sidlinjen. Tog ett större defensivt ansvar än tidigare.


Simon ”Bagarn” Lindén (+++++)

Hela tiden beredd på att löpa i djupled och var inblandad i en jättefin vägvinnande kombination på få tillslag längs kanten som ledde fram till en bra målchans. Kunde sånär hitta nätet när läget dök upp under den andra halvleken.


Casper ”Piqué” Swahn (+++++)

Löpte betydligt smartare den här kvällen, undvek därmed offsideavblåsningarna och var distinkt, beslutsam och kylig när lägena väl dök upp. Härligt att se Casper!


Tack för underhållningen grabbar!


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer