C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Laxacupen 2018: Det viktiga är inte vad vi gör – utan att vi gör det tillsammans!
2018-07-31 09:54
Ett kaotiskt fotbollsgäng!

Att åka på fotbollsturnering på sommaren är det bästa jag vet.


Att få åka på fotbollsturnering på sommaren med sitt favoritgäng är därmed svåröverträffat.


Det är jätteroligt att kunna konstatera att killarna spelmässigt nådde upp till en nivå som precis lika gärna hade kunnat leda till en tredjeplats i A-slutspelet som i B-slutspelet.


Det var tydligt att vårens spel i den tuffa 15-års-serien har givit resultat då killarna var betydligt bättre förberedda för spel i P15-klassen om man jämför med hur det såg ut i Oddebollen för snart ett år sedan.


Men trots att killarna visade upp så mycket bra fotboll, är det bestående intrycket ändå hur fint de uppträdde mot varandra och oss ledare oavsett hur det gick på fotbollsplanen.


Alla var så glada och tacksamma och även om vi var här för att spela fotboll tydliggjorde killarna att det viktiga inte är VAD man gör - utan att man gör det TILLSAMMANS.


Ni föräldrar kan vara mycket stolta över dessa självständiga, socialt begåvade, omtänksamma, artiga och allmänt genomgoa grabbarna som tillsammans bildar en kaotisk grupp som, när alla starka viljor drar åt samma håll, är urstark och svårstoppad.


Fortsätt bara att vara er själva precis som ni är nu killar, så kommer det gå bra för er oavsett vad ni hittar på i framtiden.


Stort tack killar och tack Robban för en fotbollsupplevelse, fylld av en sprudlande glädje och stark gemenskap, jag aldrig kommer att glömma.


En stor bukett blommor också till alla föräldrar som hjälpte till med logistiken, vilket underlättade vistelsen avsevärt.


En extra ros till Anders Johnsen för de häftiga matchbilderna (som även kommer läggas ut på hemsidan) ni ser i Youtube-filmerna som på ett bra sätt sammanfattar fyra dagar som för alltid kommer ha en mycket speciell plats i fotbollshjärtat.


Turneringens…


…Lyckliga slut

Det uppstod drama redan kvällen före avresan till Halmstad, i slutet av det sista träningspasset, när Adnan skadade handen så pass illa att hans medverkan de första cupdagarna kändes osäker. Det var svårt att inte känna med Adnan som var helt förtvivlad.  


Många minns nog hur Adnan för snart ett år sedan, under Oddebollen, ådrog sig den ryggskada som han inte har blivit kvitt förrän ett par veckor tillbaka. Så att Adnan kunde vara med och sätta ett ordentligt avtryck under Laxacupen, tyder på att det finns någon form av kosmisk rättvisa.  


…Obestridde kung

Frågan är om Casper Swahn någonsin har haft högre status bland de andra grabbarna än efter sin insats på discot under fredagskvällen? Snacka om att stå överst i gödselstacken och sprätta!


…Passning

Markus som, enligt säkra uppgifter från Sebbe, var den som ”serverade” Casper ”ett friläge” på discot så att sistnämnde enkelt kunde ”skjuta in bollen i öppet mål”. Osjälviskt gjort, men nästa gång kan du gott gå själv i det läget Markus!


…Duell

Den som ständigt pågick i hatkärleken mellan Wile och Simon. Wile roade sig med att släppa ut luften ur folks luftmadrasser - något som inte uppskattades av Simon som i sin tur hämnades genom att gömma Wiles luftmadrass på diverse olika ställen. Något som Wile i sin tur inte uppskattade då han tydligen var ”helt oskyldig”.


Enligt kriminalprofessor Leif ”GW” Persson finns det ingen teknisk bevisning som binder Wile till brottet, men han framhäver samtidigt att gärningsmannen ofta är någon i offrets närhet, att man som polis inte bör krångla till det i onödan och inte heller tro på slumpen.


…Bumlingsjakt

Att Carl Ekdahls favoritgodis är bumlingar råder det inga som helst tvivel om efter den här helgen. Problemet var att många andra också föredrar denna godissort och vart Carl än försökte gömma påsen var det alltid någon som lyckades hittade den.


Ett tips från coachen var att det kanske var lite väl riskfyllt att gömma den vid sin sovplats. Men Carl ville ju samtidigt ha påsen lättillgänglig, så kan förstå problematiken.


…Passiva deltagare

Sebbe gjorde sitt bästa för att sova när det var dags för deltävlingen ”Våga skjuta över”, men killarna i hans lag lyckades ändå involvera honom i uppträdandet där han halvt sovande gjorde stor succé som Will Grigg.  


…Känsla av lättnad

Den som lagkapten Arvid Elmgren Kopp, som tycker sig ha ett jobbigt liv då han enligt egen utsaga ”typ har minst surfmängd i hela Borås”, upplevde när det framgick att det fanns fritt Wifi på skolan.


…Luring

Alexander Mohammadian som har förmågan att förvränga sin röst på ett sätt som skapade roliga situationer, då han exempelvis kunde lura de andra att det var någon vaktmästare eller liknande på skolan som kom för att påpeka det svårförståeliga bollförbudet. Får väl erkänna att jag också hoppade till ett par gånger.


…Exemplariske gosse

Först upp av alla första morgonen på skolan och på den bäddade sängen hade han prydligt lagt upp matchkläderna och badkläderna som han hade sköljt av och haft på tork ute på ”balkongen”.


Ja, David var verkligen förberedd på allt – förutom det att han skulle stå över dagens match.


…Talande citat

”Såhär spelar man fotboll”, Hugo som även han var nöjd med spelet i den avslutande matchen mot Sandsbro vilket, med tanke på hans höga och sunda ambitioner, tyder på att Kronäng måste ha spelat riktigt bra fotboll.


…Trogna följeslagare

Read och Rami som hela tiden var fast beslutna att agera bärhjälp åt undertecknad så att han skulle slippa få ont i ryggen igen. Snacka om lyxhjälp!


…Spaning

Ahmad, som var med och stöttade laget under turneringen, sprang mer än någonsin under spontanfotbollen på kvällen. Enligt Sebbe (som alltid håller koll på och analyserar sin omgivning) berodde det på antalet tjejer som fanns med på planen.


…Sanningen kommer alltid fram

När jag har frågat om det är några som ska åka till Varberg under sommaren har David alltid svarat ja på den frågan. Sen när vi kom fram till den ”Östra Stranden” och parkerade precis utanför sommarstället visade det ju sig att det låg i Halmstad och inte alls i Varberg. Vem ska man kunna lita på om man inte ens kan lita på David?


...”Kvartsfinalvaskare”

Isak, som ”vaskade” kvartsfinalen i Oddebollen för ett år sedan, tvingades även den här gången att titta på från sidan. Anledningen? En tåskada han ådrog sig under badet tillsammans med tjejerna. Nästa turnering får vi nog låsa in honom i klassrummet inför kvartsfinalen, för säkerhets skull.


…James Milner

Jonathan, som liksom alltid var den lojala lagspelaren som både kan och kan tänka sig att spela på olika positioner för lagets bästa, vilket underlättar extra mycket under en turnering när skador och annat snabbt kan förändra förutsättningarna. Drömmen för en tränare!


…Roligaste min

Hannes minst sagt förvånande ansiktsuttryck när undrade hur tusan hans Premier-League-boll hade hamnat ute på skolgården och dessutom på asfaltsplanen. När han sedan såg att bollen var från säsongen 2017/2018 var det tydligen ingen ko på isen längre.  


…Höftrörelser

Deks dans under tävlingen ”Våga skjuta över” var rytmiska, likt hans finter på fotbollsplanen, och nästan så bra att det hade kunnat leda till minuspoäng.


…Vuxenduell

Ja, vem var egentligen mest vuxen?


Kasper Johnsen som var den enda som insåg att det var en bra idé att lägga sig i tid sista kvällen och konstaterade att det var ”lugnet före stormen” innan de andra skulle komma tillbaka?


Eller var det Gustav som såg så belåten och världsvan ut med sin kaffekopp i matsalen?


…Förhandlare

Robban som lyckades förhandla sig till det bästa klassrummet på hela skolan så att alla kunde bo tillsammans, vilket helt klart förhöjde vistelsen i Halmstad. Viktigt!


…Bragd

Att undertecknad efter fyra dagar, utan knappt någon hjälp alls från GPS:en, lyckades lära sig vägen mellan boendet på Söndrumsskolan och Halmstad Arena där matcherna spelades. Synd bara att det då var dags att åka hem, så att det kunde uppfattas som lite meningslöst. Men ändå, ändå.


//Henrik Johansson

Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer