Intersport

Laxacupen - dag 4: ”10 minuter av brutal press”
2018-07-30 23:13

Kikki började sjunga klockan 06:00 den här morgonen och redan klockan 06:30 hade förbluffande nog följande hänt:

• Alla killarna hade vaknat
  • Alla killarna hade gjort ordning och packat ihop alla sina grejer
  • Alla killarna hade bytt om till fotbollskläder

Ja, alla förutom en viss Isak ”the magic left foot” Sångberg. Men vissa saker förändras ju aldrig och det är ju skönt att det finns saker att klamra sig fast vid, som är konstanta och alltid gäller….

Killarna hann dessutom med att ställa tillbaka alla bänkar i klassrummet före avfärd till matchen. Med andra ord en mycken stark insats så långt under den avslutande dagen. Frågan var nu om de hade gjort sig av med den energi som fanns kvar eller om det fanns mer att hämta i matchen om tredjeplatsen mot Sandsbro AIK?

Kronängs IF – Sandsbro AIK (2-0)

Jodå, nog fanns det energi kvar bland killarna som, precis som vi kom överens om inför matchen, gick upp och pressade sönder sina motståndare fullkomligt under den första halvleken.

De första tio minuterna var den mest brutala press vi har sett det här laget sätta in hittills och Sandsbro hade inget motmedel. Kronäng vann på så vis ständigt tillbaka bollen på motståndarnas planhalva och vid bollvinst kontrollerade killarna tempot efter eget tycke och varierade kortpassningsspel med längre passningar i djupled bakom motståndarnas backlinje.

Det rörliga, varierade och fartfyllda anfallet ledde fram till chans på chans, men trots många bra försök ville bollen till en början inte hitta nätet. I slutet av halvleken kom till slut den utdelning som vi alla väntade på och Kronäng var i ledningen i halvtid.

Sandsbro hade haft ett par lägen under avslutningen av första halvlek, fast i andra var det återigen Kronäng som tog tag i matchen och etablerade spel på motståndarnas planhalva.

Vi fick inte bara se prov på fint passningsspel och spelvändningar utan även en rad överlappslöpningar längt kanterna som skapade två-mot-en-situationer som ledde fram till vassa avslutningslägen och till slut kunde Kronäng också sätta dit tvåan via ett vackert nickmål och definitivt säkra tredjeplatsen i B-slutspelet.

Hade vi kunnat få en bättre avslutning rent spelmässigt? Nej, har svårt att se det då det var lite totalfotboll över det hela då det var tydligt hur HELA laget var med och deltog både i det defensiva presspelet, som var intensivt och välsynkat, och i anfallsspelet som var glimrande.

Så många korrekta passningar inom laget på offensiv planhalva kan jag, utan att kunna styrka det med någon statistik, lova att vi inte har haft i någon match hittills den här säsongen.

Det var en härlig känsla att ta med sig när det nu tyvärr var dags att bege sig hemåt till Borås. Killarna hade gärna stannat kvar ett tag till och det var något man såklart kunde skriva under på efter fyra helt underbara dagar i fotbollens och glädjens tecken.