C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Elfsborg – Kronängs IF: Killarna kämpade sig igenom helgen på Ryda!
2018-06-10 21:26


Det hade gått ett knappt dygn sedan vi lämnade Ryda under lördagen, innan vi var tillbaka igen för ny bortamatch mot Elfsborg.


Det är inte många dagar under ett år man ser moln och lite lätt regn som någonting positivt. Men med tanke på hur påfrestande värmen hade varit dagen före, var det skönt att få spela en fotbollsmatch under mer rimliga förhållanden.


Planen var fortsatt i lika uselt skick, men det var inget som killarna hade tid att lägga någon större vikt vid – de var fullt upptagna att ge sitt allt i en ny imponerande kämpainsats.


Matchen


Elfsborg tog hand om bollinnehavet och Kronäng fick i stort sett enbart ägna sig åt försvarsspel – något som laget också såg till att göra bra med hårt jobb och koncentrerade överflyttningar.


I ett par situationer blev Kronängsspelarna dock lite för ivriga istället för att avvakta, vilket gjorde att Elfsborg kunde komma igenom och skapa chanser. Men det var framförallt att Elfsborg var hetare och mer resoluta i själva straffområdet, som gjorde att de kunde gå till halvtidsvila med ett par måls marginal.


I halvtid pratade vi om att fortsätta med det fina defensiva spelet, men att försöka hålla oss lite kallare för att inte gå bort oss, samtidigt som de längre passningarna på ytan bakom motståndarnas backlinje återigen var det som skulle ta oss in i matchen.


Precis som i lördagens match fick vi se en uppryckning i den andra halvleken från Kronäng, som i takt med att bollarna nådde fram längre i planen kunde flytta upp laget och därigenom vinna tillbaka bollen högt upp i planen.


Något som föranledde reduceringsmålet som Gustav ”Överlappskungen” Isaksson så vackert hängde in över målvakten som stod långt ut. En mycket stark period från Kronäng, som fortsatte att skapa chanser.


Som när Jonathan ”Tid” Tidstål lyckades få med sig bollen förbi den utrusande målvakten och i dålig vinkel, med fel fot, avslutade strax utanför stolpen. Eller som när lagkapten Arvid Elmgren Kopp vände på spelet till Simon ”Bagarn” Lindén, som hade tajmat sin löpning utmärkt och tvingade målvakten till en vass räddning.


När Kronäng vågade fylla på alltmer framåt öppnades såklart ytor för Elfsborg som inte behövde anfalla mot ett lika samlat försvar, vilket ledde fram till ett par mål av den billigare sorten.


Men mycket hellre att vi vågade satsa offensivt i det läget och gå för det, vilket gav en matchavslutning som var trevlig att titta på då Kronäng hade mer att säga till om vad gäller eget anfallsspel.


Sammanfattning


Ja, vad gäller inställning och attityd fanns det som vanligt ingenting att anmärka på när det här sköna gänget samlas för att spela fotboll.


Trots att merparten hade spelat en liknande match dagen före, var killarna helt klart beredda på att ta kampen även den här eftermiddagen, vilket alltid är nummer ett på prioriteringslistan.


Defensiven var i det stora hela återigen väl genomförd från Kronäng, som verkligen har tagit till sig varför det är så viktigt att falla när motståndarna kommer rättvända med bollen, vilket förhindrade många farliga lägen.


Något vi kan förbättra är, liksom i tidigare matcher, att bli mer rejäla och resoluta i det egna straffområdet för att därigenom se till att få bort bollen från ytorna där motståndarna kan straffa oss.


Faktum är att det var få gånger Elfsborg lyckades spela sig igenom till de där riktigt klara målchanserna, vilket är ett gott betyg till Kronäng som mötte ett mycket skickligt fotbollslag (som ska flytta upp två divisioner efter sommaruppehållet för att få motstånd).  


Extra glädjande var att killarna, efter att ha slitit så hårt defensivt, lyckades flytta upp spelet så till den grad att det skapades ett par klara målchanser, varav en resulterade.


Att vi tappade lite fokus i försvarsspelet under den här perioden är inget att lägga någon större vikt vid. För efter att ha lagt ner ett så hårt defensivt jobb två matcher i rad, var killarna minst sagt värda att släppa på spärrarna och bara köra på framåt när de kände att det gick bra. Älskar den attityden och framåtandan!


Vi ledare är mycket nöjda och stolta över sättet som våra härliga fotbollshjältar tillsammans kämpade sig igenom en helg på Ryda som satte dem på stora prov – både fysiskt, fotbollsmässigt och mentalt.


Matchens…


…Kämpar (+++++)!

Wile ”Ter Stegen” Lindqvist

David ”Puyol” Stolt

Kasper Johnsen

Casper ”Piqué” Swahn

Carl ”Iceman” Ekdahl

Elias ”Citatmaskinen” Arnesson

Gustav ”Överlappskungen” Isaksson

Rami Alhazouri

Jonathan ”Tid” Tidstål

Isak ”the magic left foot” Sångberg

Simon ”Bagarn” Lindén

Arvid Elmgren Kopp

Read Alhsri

Hugo ”Pirlo” Andersson


Ja, här har ni gänget som försvarade Kronängs färger på ett så vackert sätt den här eftermiddagen!


…Teamwork

När Jonathan ”Tid” Tidstål efter matchen hade problem med att cykellåset hade fastnat i kedjan (eller något liknande – vet faktiskt inte exakt) var det genast ett par snälla lagkamrater som kom till undsättning.


Som tur var fanns Jonas ”den morgonpigge” Lindqvist och Robban ”Tillslagkungen” Andersson i närheten för att reda ut det hela.


På så vis slapp undertecknad lägga sig i saken och Jonathan behövde därmed inte övernatta på Ryda.


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer