C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kronängs IF – Bollebygd/Hestrafors/Töllsjö: En chokladlåda till!
2018-06-04 23:57


Efter den kraftfulla urladdningen i fredagsmatchen mot Ulricehamn var frågan om Kronäng skulle orka ladda om inför nästa drabbning när Bollebygd/Hestrafors/Töllsjö kom på besök till Kronäng Arena.


Ett Kronäng Arena som var stekhett i fredags var, i och med tidigare avsparkstid, ännu varmare den här kvällen, men det spelade ingen som helst roll. 


För de här sköna fotbollsgrabbarna hade återigen bestämt sig för att gå ut och SPELA fotboll på ett sätt som får den här sporten att se enkel ut – vilket är just det som är så svårt.  


Matchen


Kronäng fick sånär utdelning framåt redan i det första anfallet när Dek ”Kryckan” Ibrahim lyfte fram bollen i djupled till Markus Olsson, vars avslut smet strax utanför den bortre stolpen.


Ledningsmålet kom istället några minuter senare när Read Alhsris välslagna hörna var så välslagen att den seglade hela vägen in i mål på ett estetiskt tilltalande sätt.


Cirka tjugo minuter senare var det inte direkt mindre vackert när Read Alhsri hade löpt sig fri ute till höger och spelade snett inåt bakåt till Hugo ”Pirlo” Andersson, som avslutade direkt på första tillslaget och fick iväg bollen i en härlig bana över målvakten som stod lite för långt ut.


Nästa mål kom bara minuten senare när Casper ”Piqué” Swahn drev upp bollen, utmanade mittförsvaret och släppte bollen vidare till Read Alhsri som, i höjd med straffområdeslinjen, placerade in bollen tätt intill målvaktens vänstra stolpe.


Kronäng fortsatte att trycka på och när det dök upp ett frisparksläge var det Casper ”Piqué” Swahn som lade upp bollen för att ge det ett försök – och det gjorde han rätt i. Utan någon större kraft, men med känsla och kuslig precision smekte han in bollen i det vänstra krysset.


I halvtid pratade vi om att fortsätta på den inslagna vägen och våga vila med bollen för att på så vis orka hela matchen. Killarna spelade fotboll även i den andra halvleken. Men då det var svårt att hålla uppe full koncentration i värmen blev det inte samma utdelning framåt.


Kronäng skapade tillräckligt för att kunna få i ett par bollar i andra halvlek också, men fick nöja sig med den som nådde nätet efter att Isak ”the magic left foot” Sångberg hade skaffat sig skottläge strax utanför straffområdet och fintat bort målvakten åt vänster och lagt bollen till höger.


Sammanfattning


Ja, vad säger man? När man redan en gång har snurrat på det där chokladhjulet på Liseberg och belåtet vandrat hem med en sådan där stor mjölkchoklad är det ju inte direkt så att man vågar hoppas på att få uppleva samma lycka ett par dagar senare.


Efter den typen av urladdningar som i fredags, kan det lätt komma en reaktion. Men faktum är att det här underbart charmiga fotbollslaget har bjudit oss på två stora chokladlådor den här helgen.    


För även mot Bollebygd fick vi se ett Kronäng som gick ut och gjorde det enkelt för sig och därigenom svårt för motståndarna. Bollarna spelades fram på ytorna bakom motståndarnas backlinje, vilket inte bara ledde till målchanser – utan automatiskt också till större ytor centralt att anfalla på.


Defensivt såg vi också den tydliga rollfördelningen med hur anfallarna låg kvar högt och tvingade fram längre bollar från motståndarna. Höjdbollar mot vilka mittfältet arbetade, medan backlinjen föll och samlade in de som droppade ner.


Merparten av målchanserna Kronäng skapades föregicks av en bollvinst på motståndarnas planhalva och en väsentlig skillnad gentemot tidigare matcher var dessutom att anfallen ofta ledde fram till ett avslut.


I den här matchen var det inte heller vilka avslut som helst – det var vackra sådana och det var bara att stå där i solen och njuta av en fotboll som var tydlig, enkel, varierad och effektiv.


Tack för en oförglömlig fotbollsvecka killar! Ni har varit grymma!


Matchens…


…Sämsta pokerface!

”Trots att vi har sprungit tusen mil, kommer vi springa tusen till”.


Ja, så börjar den gåshudsskapande svenska VM-låten "När vi gräver guld i USA" från VM 1994.


Jag vet inte om han har hunnit springa tusen mil än. Men som Hugo ”Pirlo” Andersson har fortsatt att kämpa och slita för att ÄNTLIGEN få sätta dit det där målet.


”Det var inte ens snyggt”, menade Hugo själv i ett försök att verka cool och oberörd.


Ett tips bara Hugo: spela inte poker – du kommer bli ruinerad :)


…Frisparksmål version 2.0!

Tänk att det om några veckor har hunnit gå ett helt år sedan Casper ”Piqué” Swahn öppnade upp matchen mot Elfsborg på Borås Arena 2 med ett frisparksmål som påminde om Anders Svenssons mot Argentina i fotbolls-VM 2002.


Frisparksmålet den här kvällen var helt klart en uppgradering då målvakten, den här gången, inte var på bollen som därutöver letade sig rakt upp i krysset.


Så nu kan ni andra ta över den här sysslan ett tag och så ger vi Casper chansen igen om cirka ett år, eller vad säger ni?


…Spelarbetyg


Wile ”Ter Stegen” Lindqvist (+++++)

Hade en ovanligt lugn dag på jobbet – men var ständigt delaktig i uppspelsfasen och hittade i vanlig ordning fram med ett par läckra lyftningar in bakom motståndarna när de korta alternativen saknades.


Alexander Mohammadian (+++++)

Vågade ta klivet fram i den höga pressen när motståndarna hade vänt på spelet, var resolut i duellerna och spelade enkelt på få tillslag i uppspelsfasen.


Sebastian Muñoz Cortes (+++++)

Noggrann i det defensiva arbetet och såg även till att ta löpningar framåt för att ge alternativ åt medspelarna.


Hannes ”Tillslagsprinsen” Andersson (+++++)

Spelade med stort tålamod, varierade korta uppspel med längre och snackade mycket med övriga i backlinjen om när det var dags att falla.


Felix Hultman (+++++)

Vår härliga kompis från 05-laget, som löste uppgiften som mittback med bravur genom att vara klockren i defensiven och lugn och trygg med bollen i uppspelsfasen. Gött är det Felix!


David ”Puyol” Stolt (+++++)

Använde sin fina spelförståelse till att läsa motståndarnas spelvändningar och bröt ofta passningarna motståndarna försökte slå mellan ytterback och mittback. Blev dessutom offside som högerback, vilket alltid är uppskattat då det tyder på offensivlusta.


Elias ”Citatmaskinen” Arnesson (+++++)

Spelade liksom alltid fotboll med en härlig energi, som smittar av sig, i planens båda riktningar, men såg även till att använda sin fina passningsfot till att lugna ner spelet emellanåt.


Gustav ”Överlappskungen” Isaksson (+++++)

”Överlappskungen” gjorde inte bara en vältajmad överlappslöpning, utan spelade också fotboll med max två tillslag matchen igenom, vilket skapade ett härligt flyt i spelet och gjorde att Kronäng kunde behålla bollen inom laget och genomföra flertalet spelvändningar. Du är så duktig i det spelet Gustav!


Isak ”the magic left foot” Sångberg (+++++)

Vicekaptenen som, i Arvids frånvaro, visade sig redo att axla det ansvar som kaptensbindeln medför. Föregick med gott exempel genom att arbeta stenhårt defensivt och spela enkelt och varierat offensivt.


Hugo ”Pirlo” Andersson (+++++)

Fortsatte att jobba hårt och ge sig iväg framåt på offensiva löpningar, vilket till slut resulterade i en välförtjänt belöning i form av det där målet som vi är många som har väntat på. Grattis Hugo!


Casper ”Piqué” Swahn (+++++)

Varierade rappt kortpassningsspel med att ställa frågor till motståndarna genom att utmana med fart rakt emot dem, vilket antingen ledde fram till avslutslägen eller fria ytor att släppa bollen till medspelarna på.  


Simon ”Bagarn” Lindén (+++++)

Tog det viktiga hemjobbet för att hjälpa till defensivt, fyllde på med löpningar framåt längs kanten och varierade direktpassningar på ytan i djupled (precis de vi vill ha!) med att utmana försvararen.


Markus Olsson (+++++)

Löpte både ofta och smart i djupled, vilket ledde fram till ett flertal kanonlägen. Visade en härlig ”killer instinct” framför mål när han satsade så pass hårt, för att hinna före målvakten i en duell vid stolpen, att han for in i nätet. Bara fortsätt löpa Markus, så kommer det!


Dek ”Kryckan” Ibrahim (+++++)

Var i vanlig ordning en användbar uppspelspunkt tack vare sin förmåga att hålla i bollen, invänta medspelarnas löpningar för att på så vis kunna välja mellan att släppa bollen vidare eller utmana inåt och gå på avslut.


Read Alhsri (+++++)

Brukar oftast utmärka sig på grund av fart och kraft i djupled, men visade den här kvällen även upp passningsskicklighet och kyla i avslutssituationerna med två mål och en framspelning.


                                                   ***


OBS! VM-femman # 6 kommer ut någon gång under tisdagen – eller när ni minst anar det. Det börjar dra ihop sig nu och är fortsatt jämnt där uppe i toppen.


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer