C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Vings IF – Kronängs IF: ”De där tjugo minuterna”
2018-05-25 20:23


Vet inte varför det är så.


Vet inte om ni håller med.  


Vet bara att jag ÄLSKAR att åka på bortamatcher.


Särskilt att åka till platser där man tänker att ”här kan det ju omöjligtvis finnas en fotbollsplan”.


Särskilt att åka till idrottsanläggningar där klubbstugan och omklädningsrummen är så pass gamla och slitna att de inte får renoveras på grund av K-märkning.


Särskilt att åka till fotbollsplaner där matchklockan är analog, sådär lagom svår att läsa av och där man hänger upp nummerskyltar på resultattavlan för att rapportera resultat från andra matcher.


Särskilt att åka till fotbollsanläggningar där högtalaren (om det nu finns en sådan) är en sådär där megafonliknande historia, som ger ifrån sig det där skraltande ljudet när speakern spelar musik där det sjungs på det svenska språket - från tiden före högertrafikomläggningen.


Det är någonting med det där gamla och genuina som tilltalar, då det är så långt ifrån ett hypermodernt, kommersiellt och plastigt Emirates Stadium man överhuvudtaget kan komma.


Slottsvallen i Hökerum, där Kronäng skulle möta Södra Vings, är just en sådan där gemytlig anläggning, mitt ute i ingenstans med gångavstånd till vattnet och där blott knotten var det som fick en att vilja åka därifrån.


Ja, Kronäng var här och spelade fotboll också -  åtminstone efter ”de där tjugo minuterna”.


Matchen


Kronäng hade, liksom i tidigare matcher, svårt att få igång fötterna inledningsvis. Södra Vings kunde därmed ta kommandot och efter en rad fasta situationer resulterade till slut en välslagen frispark i ett ledningsmål för hemmalaget.


Kronäng arbetade sig så sakteliga in i matchen och när lagkapten Arvid Elmgren Kopp lyckades låsa fast bollarna på offensiv planhalva kunde ett par halvchanser skapas när Read Alhsri satte fart längs högerkanten och piskade in ett antal inlägg. Närmast att komma rätt till bollen var Rami Alhazouri, men de där riktigt klara chanserna saknades.  


I halvtid pratade vi om att vikten av att variera de korta passningarna med de längre för att inte köra fast och bjuda motståndarna på omställningslägen och i andra halvlek kunde Kronäng flytta upp spelet på offensiv planhalva.


Kronäng gick in mer distinkt i duellerna, vann därigenom fler närkamper och började nu söka bollarna i djupled allt oftare, vilket ställde fler frågor till motståndarna jämfört med den första halvleken.


Defensivt hade Kronäng bra kontroll på läget och vågade därmed flytta fram positionerna alltmer och etablera ett konstant tryck. Men tyvärr för Kronängs del var passningarna oftast antingen lite för långa eller för korta, vilket gjorde att det sällan hettade till på allvar framför mål.


Närmast att hitta nätet var debuterande Markus Olsson när han lyckades ta sig igenom i straffområdet med bollen under kontroll, men målvakten hann ut och lyckades reda ut den situationen.


Sammanfattning


Kronängspelarna var ofta steget efter närkampssituationerna inledningsvis, vilket ledde fram till en mängd frisparkar emot och en ryckig matchbild som passade hemmalaget Södra Vings utmärkt.


För många korta passningar i rad innebar dessutom att hemmalaget kunde vinna tillbaka bollen relativt enkelt, samtidigt som Kronäng hade svårt att flytta fram positionerna till offensiv planhalva.


När Kronäng väl började hitta enkelheten i spelet och utnyttjade ytorna som fanns på kanterna kunde laget gradvis arbeta sig in i matchen för att i andra halvleken också ta över den.


Nu saknades precisionen och tajmingen i passningarna för att skapa de där riktigt klara målchanserna den här kvällen. Men precis som vanligt är det skönt att se hur det här gänget har en förmåga att bita sig kvar och tugga sin in i matcherna via en vägran att ge upp och genom att aldrig, aldrig sluta försöka, oavsett vad som händer.


Kronäng gick verkligen för det hela vägen fram till slutsignalen och var, trots att killarna själva vet att det fanns mycket som kunde göras bättre spelmässigt, värda minst en poäng.


Så de uppgivna minerna efter slutsignalen var förståeliga, men det var inte så mycket att göra åt. Det var lika bra att bege sig de 200 meterna ner till sjön och bada istället.


Medan ni plaskade runt, i det uppskattningsvis svalkande vattnet, kanske ni funderade över varför vi återigen väntade ”de där tjugo minuterna” innan vi började ge motståndarna en riktig match?


Kvällens…


…”Öh jaha...varför det?”

”Jag vet inte hur ni gjorde i Elfsborg. Men här väntar vi för säkerhets skull i tjugo minuter – innan vi börjar spela fotboll på riktigt”.


Inte undra på att vår nya kompis Markus Olsson såg fundersam ut när vi berättade om vår oönskade tradition under matchgenomgången.


Utöver en fin debut var Markus också närmast ett kvitteringsmål. Bra jobbat och varmt välkommen till Kronäng!


…Alltid lika talande ordspråk

Det uppstod en härlig förvirring när Robban och undertecknad skulle säkerställa transporten hem genom att baklänges försöka räkna ut hur många av killarna som kunde tänkas vara kvar nere vid badplatsen.


Till slut fick David ”Puyol” Stolt nog och tog det uppoffrande ”löpet” ner till badet för att reda ut det hela.


”Det man inte har i huvudet, får man ha i benen”, som min farfar Sven alltid påminde om. På tal om folk som gillade att hålla fast vid det gamla.  


                                                  ***


”VM-femman” - #2


I skrivande stund är det bara 19 dagar, 20 timmar, 32 minuter och 36 sekunder kvar till fotbolls-VM i Ryssland och vi fortsätter därmed med den andra deltävlingen i pristävlingen ”VM-femman”.


Så vad tror ni? Är det sant eller falskt? (OBS! Läs igenom HELA påståendena noga innan ni svarar)


1. När Sverige senast var med i ett fotbolls-VM (Tyskland 2006) gjordes alla de svenska målen när Zlatan Ibrahimovic INTE fanns med på planen.


2. I fotbolls-VM i Brasilien för fyra år sedan bet den uruguayanske stjärnanfallaren Luis Suárez den italienske mittbacken Giorgio Chiellini i nacken.


3. Den tyske anfallaren Miroslav Klose är den spelare som har gjort flest VM-mål i fotbollshistorien.


4. Yaya Tourés storebror Kolo Touré missade Elfenbenskustens VM-premiär i Sydafrika-VM 2010. Anledningen? Han lyckades gå på fel flygplan och hamnade i ett helt annat land.


5. När Spanien vann VM i Sydafrika 2010 var det landets första VM-guld i fotboll någonsin.


                                                        ***


Hur gör man för att delta i tävlingen?


Enkelt.


Ni sms:ar in era svar till 076 – 273 01 83


Svara på de fem påståendena med S för sant och F för falskt och avsluta med ert namn enligt nedan exempel:


F-S-F-S-F //Ove-Reiner


                                                      ***


Rätt svar från ”VM-femman” - #1


(Endast en tävlande lyckas pricka in rätt svar)


1. När sydkoreanen Ahn Jung-Hwan, med sitt avgörande mål, skickade ut Italien ur fotbolls-VM 2002 fick han sparken av sin italienska klubb Perugia, som inte längre ville ha honom i sitt lag. (S)


2. Sverige har vunnit fotbolls-VM en gång. (F)


3. Den spanska landslagsmålvakten Santiago Cañizares missade fotbolls-VM 2002 på grund av att han skadade foten när han tappade en parfymflaska i duschen och tog emot den som när man tar emot en fotboll. (S)


4. Lionel Messi är den spelare som har gjort flest VM-mål i fotbollshistorien. (F)  


5. Brasiliens stjärnforward Romário vägrade att följa med till fotbolls-VM 1998 på grund av att han inte fick fönsterplats på flygplanet när laget skulle resa till Frankrike. (F)


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer