C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kronängs IF – Fristad/Sparsör/Borgstena: Sju års olycka? Knappast!
2018-05-19 19:50

Det hade gått nästan två veckor sedan senaste matchen mot Brämhult. En match där Kronäng stod för en bländade insats – men där fotbollsgudarna på ett retfullt sätt skrattade oss rakt i ansiktet, likt en anka i ankdammen, genom att se till att alla tänkbara marginaler gick emot.


Det finns inget värre i idrottssammanhang än att tvingas se matchens sista spark bli avgörande till det egna lagets nackdel – samtidigt som det inte finns mycket som slår det motsatta. 


Undertecknad hade ändå svårt att acceptera det bittra matchslutet och tappade det tyvärr lite -  just på grund av att killarna, sett till prestationerna, hade gjort sig förtjänta av så mycket mer så långt den här säsongen.


När det äntligen var dags för match igen mot Fristad/Sparsör/Borgstena under fredagskvällen var vindarna inte bara varma. De hade också vänt, blåste nu Kronängs väg och trots att det fanns mer att önska spelmässigt kändes det ändå inte mer än rätt.


Matchen


Kronäng började, precis som vanligt, med en svagare period de inledande tjugo minuterna under vilka Fristad/Sparsör/Borgstena pressade på rejält och kom till en del farliga lägen.


Men Wile ”Ter Stegen” Lindqvist i målet stod för ett par viktiga räddningar och såg till att det var fortsatt mållöst när Kronäng började arbeta sig in i matchen alltmer och, efter ett par missade mer eller mindre öppna lägen, kom till slut utdelningen.


Casper ”Piqué” Swahn skickade fram bollen i djupled till den ständigt löpande lagkaptenen Arvid Elmgren Kopp som, likt senast mot Brämhult, något tursamt lyckades få in bollen i mål via målvakten.


I halvtid pratade vi om att släppa bollen lite enklare till varandra och variera de korta passningarna med längre för att inte köra fast på mitten och få omställningar emot oss där FSB kändes farliga.


Kronäng fick nu grepp om matchen på ett helt annat sätt och när Arvid Elmgren Kopp löpte sig fram till nästa friläge, på framspelning av Hugo ”Pirlo” Andersson, och fick bollen i mål via målvaktens huvud, stolpen och målvakten igen, förstod vi att det var en match där Kronäng hade marginalerna på rätt sida.


Därefter uppträdde Kronäng med ett större lugn i spelet, men fortsatte löpa mycket vilket ledde fram till en stor mängd målchanser. Efter att ytterligare ett par öppna lägen resulterade i avslut utanför mål, lät Isak ”the magic left foot” Sångberg vänsterfoten tala när han slog djupledspassningen fram till Arvid Elmgren Kopp, som den här gången hade lärt sig att det var säkrare att lägga bollen jämte målvakten för att hitta nätet.


Kronäng var nu inne i sin bästa period spelmässigt och då fick vi också se matchens anfallssekvens. När Dek ”Kryckan” Ibrahim fick bollen ute till vänster, uppfattade Casper ”Piqué” Swahn detta och fyllde på med en blixtrande snabb överlappslöpning. Dek släppte vidare bollen i precis rätt läge (för att det inte skulle bli offside) till Casper som fri med målvakten valde att spela i sidled till – vem tror ni? – Arvid Elmgren Kopp som kunde raka in sitt, lagets och matchens fjärde och sista mål.


Sammanfattning


Frånsett inledningen, där Kronäng inte alls var med i matchen, fanns det inte mycket att anmärka på vad gäller försvarsspelet och arbetsinsatsen. Killarna tog jobbet.


Kronäng hade dock svårt att hitta tålamodet, lugnet och spelvändningarna i anfallsspelet som ofta blev onödigt stressat, vilket tillsammans med för många tillslag på bollen ledde till en mängd omställningslägen för motståndarna – som backlinjen, tillsammans med Wile i målet, dock redde ut på ett utmärkt sätt.  


MEN, när det gäller den här matchens fokuspunkt - som var att vi ville se fler offensiva och varierade löpningar i anfallsspelet (likt hur det ser ut när A-laget spelar) – var det här ett stort steg i rätt riktning.


I tidigare matcher, när passningsspelet förvisso har flutit på bättre, har vi varit lite väl statiska i våra positioner. Men den här kvällen fick vi se hur killarna fyllde på framåt med såväl flertalet överlappslöpningar som vältajmade löpningar i djupled. För en som hävdar att ”fotboll är en löpsport” var det här efterlängtat och välsmakande ögongodis som man kan äta hur mycket som helst av utan att få ont i tänderna.


Framöver hoppas vi såklart att kunna kombinera den mer tålmodiga passningsfotbollen med den här härliga ambitionen och viljan att skapa alternativ för sina medspelare med smarta offensiva löpningar.


Kronäng hade absolut en del medflyt vad gäller både domslut och avslut. Men efter att ha fått trampa i motvind med en rostig gammal cykel utan växlar (när killarna egentligen hade gjort sig förtjänta av en elcykel med inbyggd GPS) är det absolut ingenting att skämmas över.


Killarna har bara fortsätt att trampa på och därigenom kämpat över marginalerna till rätt sida, vilket är precis det som gör att jag känner så starkt för det här gänget som alltid är lika underhållande och intressanta att följa.


Starkt jobbat killar!


Matchens…


…Jackpott!

Vi hade ritat det på taktiktavlan inför matchen. Hur vi skulle släppa ut bollen på kanten, komma runt med en överlappslöpning för att skapa numerärt överläge och därigenom komma till inlägg eller avslut.


Bara att få se hur killarna tog med sig detta tankesätt och rörelsemönster ut på planen var glädjande nog. Att det dessutom ledde fram till ett mål var inget annat än full utdelning med jackpott.


Se vad enkelt det kan se ut att spela fotboll om man löper – och dessutom gör det på rätt sätt!


…Sju års olycka? Knappast!

Lagkapten Arvid Elmgren Kopp hade känt sig otursförföljd hela dagen och inte blev det bättre när han på vägen till matchen tappade mobilen vars display krossades.


Det är väl egentligen en spegel som ska krossas för att det ska kunna bli sju års olycka, men det var ändå inget bra omen inför matchen.


Fast efter att Arvid hade stått för matchens samtliga mål – varav två var med flytväst – kan vi väl ändå slå hål på den vidskepelsen en gång för alla?


… ”Men alltså, kom igen!”

Ett smolk i glädjebägaren var att Dek ”Kryckan” Ibrahim, som precis hade kommit tillbaka från en fotskada, olyckligt skadade sitt knä i slutet av matchen, så till den grad att vi fick åka till akuten.


Väl i väntrummet stod såklart TV4 på med mitt ”favoritprogram” Let´s dance – utan en fjärrkontroll som man enkelt hade kunnat lösa problemet med.


När TV:n äntligen höll på att stänga av sig själv på grund av inaktivitet (och man jublade inombords) – var det givetvis en man i rullstol som frågade om jag inte kunde hämta personalen och be dem trycka på knappen för att hålla igång TV:n. Svårt att säga nej i det läget, eller hur?


Nåja, det var ju trots allt mest synd om Dek. Hoppas du är tillbaka på planen snart igen!


                                                         ***


Premiär för ”VM-femman”!


Ja, i skrivande stund är det bara 25 dagar och 20 timmar, 59 minuter och 34 sekunder kvar tills fotbolls-VM i Ryssland drar igång!


Därmed kör vi här och nu igång ”VM-femman” – en pristävling som kommer att vara fram till dagen innan VM-premiären och som går till såhär (läs noga så ni vet vad som gäller):


Ni kommer att få fem påståenden som rör VM-historien i fotboll.


Er uppgift är att avgöra om påståendet är sant eller om det är falskt.


De tre första som SMS:ar in rätt svar får 3, 2, respektive 1 poäng.


Det gäller alltså inte bara att ha rätt – det gäller också att vara snabb.


Därmed får ni fundera på om det lönar sig att ”googla runt” eller om det kan vara smartare att gå på känsla och gissa.


Vinnarna (de tre som har lyckats samla ihop flest poäng) presenteras dagen före VM-premiären dvs. efter matchen mot Rävlanda hemma på Kronäng onsdagen den 13 juni. Fina priser utlovas!


Nedan följer den första deltävlingen av ”VM-femman”.


                                                             ***


”VM-femman” – #1


Är detta sant eller falskt?


1. När sydkoreanen Ahn Jung-Hwan, med sitt avgörande mål, skickade ut Italien ur fotbolls-VM 2002 fick han sparken av sin italienska klubb Perugia, som inte längre ville ha honom i sitt lag.


2. Sverige har vunnit fotbolls-VM en gång.


3. Den spanska landslagsmålvakten Santiago Cañizares missade fotbolls-VM 2002 på grund av att han skadade foten när han tappade en parfymflaska i duschen och tog emot den som när man tar emot en fotboll.


4. Lionel Messi är den spelare som har gjort flest VM-mål i fotbollshistorien.  


5. Brasiliens stjärnforward Romário vägrade att följa med till fotbolls-VM 1998 på grund av att han inte fick fönsterplats på flygplanet när laget skulle resa till Frankrike.


                                                         ***


Hur gör man för att delta i tävlingen?

 

Enkelt.


Ni sms:ar in era svar till 076 – 273 01 83


Svara på de fem påståendena med S för sant och F för falskt och avsluta med ert namn enligt nedan exempel:


F-S-F-S-F //Evert


Lycka till nu allihopa och glöm inte att det viktiga inte är att vinna – utan att vinna med mycket!


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer