C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bergdalen Cup: Resultaten berättar inte alltid hela sanningen
2017-12-05 20:59


Redan dagen efter säsongsfirandet var det dags att dra på sig fotbollsdojorna igen för Bergdalen Cup i Boråshallen.


En välarrangerad turnering där vi på nytt fick ett kvitto på vilken betydelse rätt inställning har i fotboll, samt hur små marginaler det kan vara som skiljer mellan med- och motgång.


Men precis som vanligt kunde de här killarna inte spela fotboll utan att bjuda på ögonblick av spänning och starka känslostormar.


Kinna IF Lag Blå – Kronängs IF Svart (2-0)


Kronäng hade lite svårt att få igång fötterna i inledningsmatchen mot Kinna och det var som att den där hundraprocentiga inställningen och viljan saknades från start. 


Kinna skapade inte särskilt många klara chanser, men ändå tillräckligt för att vinna matchen mot ett Kronäng som hamnade för lågt och därmed inte fick igång omställningsspelet.


Kronängs IF Svart – Bergdalen IK Röd (1-0)


Killarna insåg själva att det skulle krävas hårdare jobb och mer fart i omställningarna – något som de visade direkt i nästa match när Bergdalen stod för motståndet.


Det var häftigt att se hur Kronäng låg helt rätt i sina försvarspositioner och, tack vare ett disciplinerat och ihärdigt försvarsspel, gång på gång kunde vinna tillbaka bollen för att ställa om med beslutsamhet, fart, rörelse och finess.


Kronäng spelade sig vackert till ett flertal öppna lägen och borde ha avgjort matchen tidigare. Men kylan och ett par centimeter saknades i avslutningsmomenten och det skulle bli kusligt spännande på slutet.


Målet kom till efter att en kort hörna spelades bakåt till Alexander Mohammadian, som fick kalasträff och dundrade in ett pressat skott upp i vänstra krysset. Löjligt vackert och viktigt mål!


Kronäng skapade ytterligare ett par finfina chanser att definitivt avgöra. Men oskärpan framför mål höll i sig och i matchens slutskede var det Wile ”Ter Stegen” Lindqvist i målet som klev fram, när det behövdes som allra mest, räddade ett friläge och därigenom såg till att Kronäng fick med sig en seger i en match laget i övrigt hade haft full kontroll på.


En imponerande insats rakt igenom, där endast ett par mål till saknades för att uppnå perfektion.  

 

Solängens BK Vit – Kronängs IF Svart (1-0)


Kronäng fortsatte att uppträdda disciplinerat i defensiven även i nästa match mot Solängen som hade uppenbara bekymmer med hur de skulle förhålla sig till den typen av försvarsspel.


Precis som mot Bergdalen spelade sig Kronäng till flertalet målchanser – både genom snabba omställningar och i det uppställda spelet. Men på nytt var det pricken över i:et eller grädden på moset som saknades.


När matchen stod och vägde i slutet visade killarna att de verkligen ville gå för seger och med en och en halv minut kvar skapades en jättechans. Men målvakten klarade och istället kunde Solängen avgöra med drygt 40 sekunder kvar att spela.


Blytungt naturligtvis och svårt att acceptera för killarna, som hade gjort en ny stark insats och förtjänade mer. Helt rätt ändå att våga gå för seger!

 

Kronängs IF Svart – Alingsås IF Grön (2-3)


I sista matchen mot Alingsås hittade Kronäng inte samma noggrannhet i försvarsspelet och hamnade i ett tidigt underläge. Glädjande nog fick killarna än bättre fart på anfallsspelet där den ena fina kombinationen, på ett och två tillslag, avlöste den andra.


Kvitteringen kom från Casper ”Piqué” Swahn, men Alingsås svarade omgående med att återta ledningen. Killarna gav dock inte upp för det och efter att Casper stått för ett utomordentligt fint förarbete visade Simon ”Bagarn” Lindén upp - precis den ”power” som hade saknats framför mål tidigare i turneringen – när han kastade sig in i situationen, kom först till bollen och kvitterade på nytt.


Dessvärre för Kronängs del upprepades mönstret med att Alingsås kort därpå hittade nätet. Killarna visste inget annat än att återigen knyta nävarna och i slutskedet kom den stora kvitteringschansen som hade inneburit en välförtjänt poäng – men målvakten klarade och resultatet stod sig. 


Trist att den fina spelmässiga insatsen inte gav några poäng, men vilket häftigt yrväder till match det här var att titta på i den kompakta B-hallen!


Sammanfattning


Frånsett den första matchen, där vi ledare var överens med killarna om att det fanns mer att ge, var det (precis som under BUA-cupen) underbart att se hur noggrant och kompromisslöst killarna arbetade tillsammans i försvarsspelet och fick bra effekt på det, på så vis att det ledde fram till flertalet väl genomförda omställningar.


Sex insläppta mål på fyra matcher talar sitt tydliga språk om att motståndarna fick kämpa hårt för att skapa målchanser. Gällande offensiven är siffrorna faktiskt inte särskilt talande om hur det såg ut spelmässigt, då Kronäng skapade tillräckligt framåt för att vara med i samtliga gruppspelsmatcher.


Med tanke på hur små marginaler det är i fotboll (inte minst inomhus) är det, som vi pratade om efteråt, viktigt att inte stirra sig blind på resultatet, utan att främst se till prestationen. 


Som helhet stod killarna för tre utmärkta prestationer, som med lite mer kyla framför mål och marginalerna på rätt sida, definitivt hade kunnat leda till avancemang från en jämn och intressant grupp.


Under BUA-cupen var det vi som hade det där extra flytet på vår sida – den här gången var det tvärtom. Bara att acceptera, gå vidare, kämpa lika hårt och våga lika mycket nästa gång det är dags för cupspel.


Turneringens…


…Jo visst, tjena!

”Jag tyckte inte att det var särskilt hårt”

Alexander Mohammadian om skottet som kan ha flyttat Boråshallen tio meter närmare centrum.


…Superhjälte

Wile ”Ter Stegen” Lindqvist, som uppfattade situationen blixtsnabbt och räddade sitt lag från ett sent baklängesmål mot Bergdalen med en vältajmad utrusning.


…Hur ska det gå med körkortet?

Det spelar ingen roll att det är så pass trångt på planen att det mer eller mindre står skyltar som säger ”stopp”, ”enkelriktat” eller ”lämna företräde”. Casper ”Piqué” Swahn, ska minsann igenom ändå - och lyckas på något sätt krångla sig ur de mest bisarra situationerna med bollen under kontroll. Vet inte hur du gör det, men du får nog ta det lite lugnare när det väl är dags för uppkörningen Casper!


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer