C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FUTSAL-DM: José Mourinho eller Jürgen Klopp?
2017-11-27 23:18


Hur skulle ni ha gjort om ni skulle spela fotboll och motståndarlaget hette Barcelona och spelplatsen var Camp Nou? Hade ni gjort en José Mourinho och parkerat dubbla bussar framför mål eller hade ni likt Jürgen Klopp försökt pressa Messi & Co högt?


Det vanligaste är såklart att bortalaget försvarar lågt mot Barcelona för att minska deras ytor att spela på. Fast emellanåt finns det lag som vågar kliva upp och försöker vinna bollen högt på Camp Nou. 


I de flesta fallen har Barcelona straffat sina motståndare rejält och vunnit stort. Men det finns undantag när Barcelona har blivit störda och även mindre namnkunniga lag har lyckats ta med sig tre poäng hem från jättegrytan – just för att de vågade.


Avvägningen mellan att vara taktiskt smart och att våga är alltid svår, vilket var en intressant aspekt när vi begav oss till Stenbockshallen i Ulricehamn för futsal-DM där vi på förhand visste att vi skulle ställas mot motstånd av högre kaliber än normalt i en mycket tuff grupp.


Det var en påtaglig känsla av spänning och förväntan som cirkulerade runt i omklädningsrummet inför att matcherna skulle börja. Vi pratade om att gå ut och jobba stenhårt tillsammans oavsett vad som händer, men kanske framförallt om att inte glömma bort att ha roligt, njuta av stunden och om att våga – och någon brist på mod fanns det definitivt inte hos de här killarna under den här intressanta fotbollsdagen. 


Ulricehamns IFK - Kronängs IF (2-1)


Kronäng inledde mot ett fysiskt starkt Ulricehamn och hittade omgående rätt i det låga försvarsspelet. Hemmalaget fick skjuta från distans för att skapa något, men David ”Piggelin” Nylén såg långa stunder omutlig ut i målet med den ena vassa räddningen efter den andra.


När Ulricehamn något slumpartat lyckades få in ledningsmålet var det som att några spärrar av nervositet släppte och Kronäng började skapa målchanser – både genom att par snabba omställningar och ett par bra skott skottförsök som smet strax utanför.


När hemmalaget utökade ledningen började killarna sätta in en högre press, vilket gav resultat i form av ett reduceringsmål från Isak ”the magic left foot” Sångberg och om matchen hade fått pågå ett par minuter till är det mycket möjligt att även kvitteringsmålet hade kommit, då Kronäng hade kommit igång på allvar.


På det stora hela en stabil insats där killarna växte in i det allt bättre för varje minut som gick.


Borås AIK - Kronängs IF (4-2)


Kronäng inledde försiktigt även mot Borås AIK som tog ledningen fem minuter in i matchen. Därefter höjde sig Kronäng och kvitterade med drygt halva matchen spelad, efter en mäktig individuell prestation från Casper ”Piqué” Swahn, som dundrade upp bollen i krysset. 


I det här läget hade Kronäng ett flertal bra anfall som mycket väl hade kunnat resultera, men BAIK var effektivare och kunde skaffa sig ett tvåmålsförsprång.


Kronäng vägrade dock att ge upp, började pressa högt och fick in ett, som det kändes, välförtjänt kvitteringsmål när Gustav ”Överlappskungen” Isaksson lyfte fram bollen till Casper ”Piqué” Swahn, som avslutade behärskat. 


Borås AIK svarade dessvärre omgående med att gå ifrån till 4-2, men Kronäng fortsatte att skapa chanser tack vare den höga pressen och var en stolpträff från Oskar ”Ankara” Omar ifrån ytterligare ett mål.


En stark insats från Kronäng som, efter att ha inlett med det låga försvarsspelet, verkligen vågade kliva upp och störa ett spelskickligt Borås AIK på ett sätt som, med lite högre effektivitet och flyt, mycket väl hade kunnat leda till poäng.


Kronängs IF - Sjömarkens IF (2-8)


När det var dags att möta Sjömarken fanns inte riktigt samma energi och disciplin i försvarsspelet som tidigare och med halva matchen spelad var underläget 0-3.


Kronäng gav dock inte upp och när Adnan ”GarBale” Mohammad kontrade in en 1-4-reducering ville killarna ge sig själva chansen med en högre press. Något som Sjömarken omedelbart utnyttjade innan Casper ”Piqué” Swahn reducerade till 2-5 med ett skott från distans.   


Kronäng fortsatte att pressa högt och spelade i det här läget jämnt ute på planen med en härlig framåtanda, vilja och intensitet. Under slutminuterna började dock orken att tryta, vilket ledde fram till ett par billiga baklängesmål.


Slutresultatet till trots, var det ändå häftigt att se hur killarna vågade gå framåt mot en mycket svår motståndare och under perioder stå upp riktigt bra.


Kronängs IF - Norrby IF (2-6)


Efter att Norrby tidigt hade tagit ledningen kände killarna för att köra på med den höga pressen redan efter fem minuter. Även om den straffade sig i form av ytterligare ett mål från Norrby ledde den också fram till att Read Alhsri vann bollen högt till David ”Puyol” Stolt som reducerade till 1-2. 


Hannes Andersson var dessutom inte långt ifrån att kopiera kontringsmålet (mot just Norrby) från BUA-cupen dagen innan, men den här gången var vinkeln något sämre.


Norrby kunde istället gå ifrån igen efter tre rätt så slumpartade mål – bland annat ett skott som gick stolpe, stolpe in. Men Kronäng gav inte upp för den saken skull och Arvid Elmgren Kopp fick in ett reduceringsmål till 2-5 via en välslagen frispark innan Norrby kunde fastställa slutresultatet.


Trots att Kronäng på nytt blev straffade mot skickligt motstånd, visade killarna upp en härlig vilja att gå framåt och försöka störa motståndarna högt.  


Sammanfattning


Sammanfattningsvis var det en givande dag på många sätt och vis då killarna verkligen fick känna på för- och nackdelar med det låga kontra det höga försvarsspelet mot kvalificerat motstånd. 


Men framförallt var det befriande att se hur killarna tillät sig att njuta av situationen, vågade släppa loss och bara körde på. Visst, det gjorde såklart att det ramlade in ett par extra mål bakåt. Men samtidigt var det också detta mod som ledde fram till sju gjorda mål framåt och att det fanns bud på fler.


Så, måste man verkligen välja mellan José Mourinho eller Jürgen Klopp? Kanske är det kombinationen eller variationen mellan dem båda som är det bästa? Eller vad tror ni killar?


DM-dagens…


…Häftigaste

Casper ”Piqué” Swahns mål mot Borås AIK osade klass rakt igenom och är något som etsade sig fast på näthinnan efteråt.


…Svettigaste

David ”Piggelin” Nylén som stod emot bombardemanget från motståndarna på ett enastående bra sätt med såväl reflexräddningar som utrustningar.


…Pådrivare

Arvid Elmgren Kopp, som under såväl uppvärmning som pågående match fortsatte att driva på sina lagkamrater med en härlig inställning och attityd oavsett ställningen på resultattavlan.


…Multifunktionella maskot

Kronängsupportern Erik ”Mini-Gustav” Isaksson, som hängde med laget till Ulricehamn och förutom att hjälpa till med målvaktsuppvärmningen höll koll på allt från avbytarnas västar till att alla matchkläderna packades ner i väskan efteråt. Tack ska du ha Erik, du är kungen!


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer