C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Kronängs IF – Alingsås IF Vit: Samma fotbollskillar – ett nytt fotbollslag
2017-10-14 16:16

Kommer ni ihåg vad som hände fredagen den 10 mars 2017?


Trots att sju högintensiva fotbollsmånader har gått, har ni väl inte glömt hur säsongen startade?


Det var kvällen när Kronängs P03/04 spelade säsongens första träningsmatch och Elfsborg stod för motståndet.


Det var en glimrande insats från killarnas sida. En insats som fick oss alla att våga drömma, att våga tro, att våga hoppas – på någonting mer, på någonting större.


Sedan dess har vi spelat 52 stycken fotbollsmatcher (!) tillsammans.


Konstgräsmattan på Kronäng Arena är fortfarande densamma. Målen med de rostiga hjulen står kvar. Elljusen lyser fortfarande upp vår vackra hemmaarena.


Samma underbara, charmiga och målmedvetna fotbollskillar – men ett annat fotbollslag.


Ett fotbollslag som såg till att avsluta säsongen på bästa tänkbara sätt, genom att visa upp allt de har lärt sig under säsongen, när Alingsås IF kom på besök till Kronäng Arena.


Matchen


Kronäng tog tag i matchen direkt och när Oskar ”Ankara” Omar gav hemmalaget ledningen med ett kyligt avslut efter förarbete från Isak ”the magic left foot” Sångberg, kom det som ett brev på posten.


Nästa mål initierades av att Casper ”Piqué” Swahn vände över spelet från höger- till vänsterkanten, där Elias Arnesson höll spelbredden och skickade fram bollen i djupled till Adnan ”GarBale” Mohammad. Adnan tog sig ner till kortlinjen och lyfte in en boll som seglade hela vägen in i den bortre nätmaskan. Hur vackert som helst!


Hannes Andersson vann sedan tillbaka bollen tack vare en hög press och frispelade Read Alhsri, som lyckades få med sig bollen förbi målvakten och sedermera enkelt kunde rulla in nästa mål.


I halvtid pratade vi om att det spelmässigt fungerade som bäst när vi använde oss av kanterna och att vi skulle fortsätta med det i halvlek nummer två, samtidigt som det inte var något annat än fortsatt hårt jobb som gällde.


Efter en tveksam inledning på den andra halvleken lyckades Kronäng hitta tillbaka till lugnet och tålamodet i spelet, vilket resulterade i flertalet sevärda och vägvinnande fotbollsanfall och fler mål framåt.


Read Alhsri, som var dunderhet framför mål den här kvällen utökade målkontot med ytterligare tre mål. Det vackraste var när han vek in från vänsterkanten och avslutade med ett välplacerat och distinkt skott vid den bortre stolpen. Ett riktigt klassavslut!


På tal om klassavslut skulle vi få se ett till när Hannes Andersson fick utrymme och tid att ladda ute på högerkanten, efter en ny fin spelvändning. Hannes avfyrade kanonen och fick iväg ett mäktigt skott som borrade sig in rakt upp i det bortre krysset. Wow! Vilket fotbollsmål!


Trots det stora övertaget fortsatte Kronäng att spela bra fotboll. Ett av de fina anfallen avslutades vackert av Oskar ”Ankara” Omar, som därmed satte dit sitt andra mål för kvällen.


Kvällens mest originella mål uppstod dock när Adnan ”GarBale” Mohammad lyfte in bollen i straffområdet där Teo Lagerstedt dök upp och på något sätt lyckades få träff på bollen – utan att få ordentlig träff på bollen – vilket lurade alla inklusive målvakten som fick se bollen gå i en perfekt bana över sig och in i mål. Inte ens målskytten själv kunde beskriva hur det gick till – men mål blev det i alla fall.


Innan domaren skulle blåsa av såväl matchen som hela säsongen hann en viss David ”Puyol” Stolt ge sig iväg på ett offensivt äventyr längst vänsterkanten, bryta in och avlossa en skott som letade sig hela vägen in i mål, vilket satte punkt för en ny inspirerande fotbollskväll tillsammans.


Sammanfattning


Säsongens sista match blev någon form av slutprov där killarna lyckades pricka in alla rätt med ett par extra guldstjärnor i kanten. Killarna visade upp alla de spelmässiga bitarna de har kämpat med och tagit till sig under säsongen med en sådan kraft och tydlighet att det bara var att lyfta på hatten, Barcelonakepsen (eller vad man nu har på huvudet) och applådera.


Det här sköna Kronängslaget som i våras var ett hårt arbetande lag med ett effektivt och fartfyllt djupledsspel som främsta anfallsvapen, har nu även lagt till en tålmodig fotboll med spelbredd, spelvändningar och kantspel i verktygslådan.


I den avslutande matchen mot Alingsås föregicks i stort sett varje målchans och mål av en genomtänkt spelsekvens. Ett resultat av det här gängets ihärdiga målmedvetenhet om att aldrig vara nöjda, utan att alltid villa ha mer och ta kliv framåt.


När man gick runt där på planen i regnet och samlade in sidlinjeskonerna för sista gången där här säsongen var det svårt att inte känna något annat än glädje, stolthet och tacksamhet. Tacksamhet över att ha fått se de här underbara killarna sakta men säkert ta steg för steg i rätt riktning såväl individuellt som kollektivt.


Om man jämför vårens matcher med höstens är det bara att konstatera att det är samma fotbollskillar som spelar, men att det är ett helt annat fotbollslag vi ser nu. Ett fotbollslag som fortfarande arbetar hårt tillsammans, men där fler spelare är delaktiga i det offensiva spelet som både är mer varierat, sevärt och utvecklande.


Det har varit en lång resa som har gått i raketfart. En resa där varje månad, vecka, dag, timme, minut, sekund har känts meningsfull och givande. En resa som såklart är långt ifrån att ha nått sin slutdestination och där jag kommer vara beredd att tälta lång tid utanför färdbiljettskontoret för att få fortsätta åka med.


Tack killar, tränarkollegor, föräldrar, småsyskon och alla andra som har varit en del av denna vackra gemenskap som har gjort den här säsongen möjlig. Vissa saker kan inte köpas för pengar – den här säsongen är en av dem.


Matchens…


…Laginsats


David ”Piggelin” Nylén i målet satte oftast igång spelet längs marken till egen backlinje med kvalitet i passningarna, vilket skapade förutsättningar för lugn och tålamod i uppspelsfasen.


Mittback Casper ”Piqué” Swahn spelade med stort tålamod och vände på spelet från kant till kant, vilket öppnade upp ytor att anfalla på.


Ytterbackarna Marcus Carlsson, Elias Arnesson och David ”Puyol” Stolt som tack vare spelbredd och mod att ta fram bollen och fylla på med offensiva löpningar, ständigt var delaktiga i det offensiva spelet.


Yttermittfältarna Adnan ”GarBale” Mohammad, Hannes Andersson och Read Alhsri som höll spelbredden och varierade sitt rörelsemönster genom att i ena sekvensen komma ner och möta boll för att i nästa sticka iväg i djupled - något som gjorde dem svårfångade. 


De centrala mittfältarna Teo Lagerstedt, Gustav ”Överlappskungen” Isaksson och Isak ”the magic left foot” Sångberg som förutom ett hårt jobb i båda planens riktningar ännu en gång visade hur passningar ut mot kanterna öppnar upp ytorna centralt.


Anfallare Oskar ”Ankara” Omar, som inte bara arbetade hårt i defensiven och höll sig framme på rätt plats vid rätt tillfälle i straffområdet, utan även var nyttig som uppspelspunkt och delaktig i ett flertal fina spelkombinationer.  


…Reaktion

Lika häftigt som det var att se Hannes Anderssons kanon leta sig in i krysset, lika underhållande var det att se hur Robban ”Tillslagskungen” Anderssons inte riktigt visste hur han skulle förhålla sig till konststycket. Man såg att det var ett vrål på gång, men det kom aldrig. För en gångs skulle var även Robban mållös och bara stod och gapade.


…Bättre sent än aldrig

David ”Puyol” Stolt, som hade kylan att vänta med sitt första mål till sista matchen, sista halvleken, sista minuterna på hela säsongen.


…Välkommen tillbaka

Säger vi till Adnan ”GarBale” Mohammad som inte har kunnat vara med fullt ut sedan Oddebollen i somras på grund av ryggproblem. Underbart roligt att se dig tillbaka på fotbollsplanen igen Adnan! Du såg minst sagt ut att trivas.

 

OBS! Kom ihåg att vi tränar inomhus imorgon (söndag) i Björkängshallen klockan 14.00-15.20. Hoppas vi ses där!


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer