C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Kronängs IF – Byttorps IF: En kall och varm höstkväll på Kronäng Arena
2017-10-07 23:15

Det var dags för en ny sen fotbollskväll på Kronäng Arena. En fredagskväll där David ”Puyol” Stolt fick besöka omklädningsrummet i halvtid för att hämta handskar till sina djupfrysta händer. 


Men det var också en kväll där vi fick se killarna bygga vidare på det välfungerande kantspelet från senaste matchen mot Holmalund – och ta det ett steg längre.


Matchen


Kronäng tog kommandot i matchen redan från start och skapade ett par halvchanser trots att spelet inte riktigt flöt på inledningsvis. Det var när hemmalaget började använda kanterna som det hettade till framför mål på allvar. Men ledningsmålet lät vänta på sig till sista delen av halvleken – och det var ett mål värt att vänta på.


Rami Alhazouri skickade ut en hög boll på högerkanten att löpa på för Simon ”Bagarn” Lindén som stod för ett imponerande konstnummer när han på halvvolley lyckades vrida in inlägget till David ”Piggelin” Nylén, som använde långa stortån till att sätta dit bollen i mål på direktvolley. Vilket häftigt fotbollsmål!


Av bara farten kämpade Simon ”Bagarn” Lindén tillbaka bollen på mittplan för att direkt släppa fram den i djupled till Simon ”Rabona” Ehrman, som kom löpandes in centralt från vänsterkanten och avslutade direkt med en kylig chip över den utrusande målvakten.


I halvtid pratade vi om att det såg som allra bäst ut spelmässigt när vi utnyttjade planens bredd och hittade ut med bollen till kanterna. Det betonades dessutom att det inte var något annat än ett fortsatt stenhårt hemjobb som gällde vid bollförlust. ”Vi får inte började underskatta dem nu” som Isak ”the magic left foot” Sångberg mycket klokt uttryckte det – och både inställningen och spelet skulle bara bli bättre i den andra halvleken.


För det dröjde inte länge innan just Isak ”the magic left foot” Sånbgerg med en vältajmad passing hittade fram med bollen i djupled till, den alltid lika målsugne, Casper ”Piqué” Swahn som utökade ledningen - och det var ändå bara början.


Kort därpå fick vi se matchens vackraste anfall resultera när Wile ”Ter Stegen” Lindqvist satte igång spelet ut till högerback Fredrik Grahn, som släppte ut bollen till Simon ”Bagarn” Lindén som hade hållit bredden och var spelbar längs kanten. Simon spelade i sin tur in bollen centralt till Isak ”the magic left foot” Sångberg, som tog emot och passade tillbaka i djupled till förstnämnde vars inlägg letade sig in i straffområdet till Simon ”Rabona” Ehrman som ännu en gång kom inlöpandes från vänster och var iskall i avslutsmomentet. Ett klockrent skolboksexempel på en sevärd, fartfylld och effektiv fotboll med mycket rörelse och flertalet spelade involverade. Wow!


Simon-duon Lindén & Ehrman snickrade även ihop till nästa mål när förstnämnde hittade fram med en ny boll bakom motståndarnas backlinje till sistnämnde som minst sagt visade näsa för mål den här kvällen när han fullbordade sitt hattrick.


Hugo ”Pirlo” Andersson fyllde sedan på framåt från sin vänsterbacksposition och när det blev för trångt längs vänsterkanten tittade han föredömligt upp och vände över spelet till Thure ”den lurige” Sigge som, i den bortre delen av straffområdet, tog emot och avslutade distinkt i det långa hörnet. En spelvändning som gav resultat!


Sen var det dags för Kasper ”Roberto Carlos” Johnsen att testa mållyckan med en ny frispark och efter ribbträffen i Byttorp för en vecka var vi såklart många som gladdes lite extra när vi fick se bollen leta sig hela vägen in i mål. Att det här var något Kasper har väntat länge på framgick med all önskvärd tydlighet av målfirandet.


Byttorp skulle få in ett tröstmål innan Kasper ”Roberto Carlos” Johnsen skickade fram en längre djupledsboll till Isak ”the magic left foot” Sångberg som hade tajmat sin löpning utmärkt och med en hårsmån lyckades peta bollen vid sidan av den utrusande målvakten och fastställde därmed slutresultatet. Kasper och Isak hade snackat ihop som om varianten strax innan, vilket ledde till extra starka glädjescener. En passande avslutning på en ny underhållande fredagskväll.


Sammanfattning


Det spelar ingen roll att det inte var det bästa motståndet Kronäng har mött den här säsongen. Det var ändå njutbart att se hur killarna har tagit till sig de bitarna vi har fokuserat mest på under såväl träningar som matcher under höstsäsongen.


Det har under en längre period blivit naturligt och självklart för killarna att bredda spelet när vi har bollen, vilket har resulterat i större ytor att spela fotboll på centralt och en bättre uppspelsfas från egen backlinje. 


Men den senaste tiden har det här laget tagit det ett steg längre genom att även börja utnyttja bredden till att dra isär sina motståndare och få igång ett kantspel som var obefintligt långa stunder under våren och sommaren.


Under den här vädermässigt kalla, men spelmässigt varma, fredagskvällen på Kronäng Arena exemplifierades detta gång på gång genom att fler spelare var involverade i anfallsspelet, samtidigt som Kronäng kom till fler inlägg än under någon annan match tidigare under säsongen – inlägg som dessutom var välslagna och ledde fram till såväl målchanser som mål.


Det var glädjande att se hur killarna den här gången inte förflyttade fokus till att gå rakt i djupled för fler mål - utan insåg att vägen till målet blev enklare genom att spela via kanterna.


Vi ledare är mycket stolta över hur killarna kämpar och sliter vecka ut och vecka in under träningar och matcher och tar till sig nya direktiv med en inneboende strävan om att vilja bli bättre. Det är därför extra glädjande när laget får göra den här typen av insatser som en välförtjänt belöning för allt hårt jobb.


Tack ska ni ha killar!

 

Matchens…


…Laghyllning


Målvakt Wile ”Ter Stegen” Lindqvist behövde inte stoppa särskilt många bollar, men var ständigt delaktig i speluppbyggnaden med sina precisa och hårda passningar som gav medspelarna tid med bollen.


Mittback Kasper Johnsen, gjorde (förutom ett mål och en assist) en superhabil defensiv insats kombinerat med ett härligt lugn och tålamod i uppspelsfasen. Stod för flertalet vägvinnande spelvändningar tack vare såväl hårdhet som precision i passningarna.


Ytterbackarna Fredrik Grahn, Alexander Mohammadian, David ”Puyol” Stolt och Hugo ”Pirlo” Andersson visade alla upp ett smittande självförtroende med boll och fyllde därutöver på med offensiva löpningar, deltog i anfallsspelet och kom till inlägg.


De centrala mittfältarna Teo Lagerstedt, Rami Alhazouri och Isak ”the magic left foot” Sångberg visade tydligt hur mycket enklare fotboll kan se ut när man släpper bollen i tid och vilka effekter som kan uppnås när man inte alltid väljer den kortaste vägen till mål, utan även blickar ut mot kanterna.


Kantspelarna Simon ”Bagarn” Lindén, Thure ”den lurige” Sigge, Simon ”Rabona” Ehrman och Casper ”Piqué” Swahn såg till att hålla bredden, ständigt vara spelbara och dessutom ta nya löpningar efter att ha släppt bollen för att på så vis kunna få tillbaka den på djupet.


Anfallsduon Lukas ”Väggen” Gustafsson och David ”Piggelin” Nylén höll sig centralt och var hela tiden en möjlig uppspelspunkt, samtidigt som de erbjöd alternativet i djupled och fanns på plats i straffområdet när inläggen piskades in.


…Spelsekvens

Fem spelare involverade. Få tillslag. Vältajmade löpningar och passningar. Effektivitet framför mål. Det går inte att önska sig så mycket mer än de ingredienser som fanns med i anfallsspelet som ledde fram till det fjärde målet i matchen. En fotbollsanfall som var poesi.


…Nystartade firma?

Simon ”Bagarn” Lindén & Simon ”Rabona” Ehrman borde kanske, med tanke på det fina samarbetet, starta en egen firma. Rollfördelningen framspelare och avslutare känns ju tämligen given. Att parterna ska lyckas komma överens om vem som tar hand om VD-posten känns väl mer oklart.


…Ovana målskyttar

När David ”Piggelin” Nylén, för en kväll, lämnade målvaktpositionen och fick äran att ”öppna boken” (som han själv uttryckte det) genom att sätta dit sitt första mål för Kronäng – tyckte Kasper ”Roberto Carlos” Johnsen såklart att det var passade att göra detsamma. Vältajmat båda två!


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer