C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kronängs IF – Norrby IF: Som att vakna upp på en annan planet – eller var det bara en dröm?
2017-09-17 19:53

”Imorgon möter vi Norrby – ett av Borås bästa 03-lag. Vad ska vi göra då?”


En fråga som Arvid Elmgren Kopp ställde sig i omklädningsrummet efter vattenkriget borta i Kinna - dryga femton timmar innan matchen mot Norrby skulle sparkas igång under lördagsförmiddagen.


Svaret på frågan blev att de här underbart fotbollstokiga killarna beslutsamt gick ut och fulländade ett nytt kaos. Ett kaos som totalt pågick under sjutton helt bisarra timmar under vilka det kändes som att, på rekordtid, förflytta sig mellan två olika planeter.


Från regnet, kylan och mörkret i Kinna till klarblå himmel och solsken på Kronäng Arena. Från besvikelsen och de uppgivna blickarna efter de tunga slutminuterna, till en kämpainsats som fick allt att explodera i eufori och positivism - med en sådan kraft att man funderade på om åskovädret var på väg tillbaka. Men tack och lov var det bara Kronängs P03/04 som hade spelat fotboll igen.


Matchen


Det var en intensiv matchinledning mellan två lag som pressade varandra högt och Kronäng stod upp bra i det fysiska spelet. Precis som mot Kinna var det Arvid Elmgren Kopp som direkt klev in kompromisslöst i ett par dueller och därigenom angav tonen varpå lagkamraterna hängde på.


Det var också Arvid Elmgren Kopp som skulle få matchens första klara målchans efter en härlig genomskärare från Rami Alhazouri, men förstnämnde fick, störd av försvararen, ingen riktig träff på bollen och avslutet gick utanför.


Nästa målchans hade Hannes Andersson på en välslagen frispark från långt håll. Bollen såg ut att vara på väg över, men dök sista biten, vilket tvingade målvakten att rädda till en resultatlös hörna. På tal om hörnor hade Read Alhsri något senare en som höll på att gå direkt i mål, men tog i ribbans överkant.


Norrby hade också ett par goda målmöjligheter med välplacerade och hårda skott utifrån, men David ”Piggelin” Nylén stod för ett par vansinnesräddningar och såg därmed till att förhindra ett underläge.


Nästa Kronängschans hade Marcus Carlsson på en hörna från Read Alhsri som dök ner vid den bortre stolpen. Avslutet gick på mål, men var inte av tillräcklig kraft för att testa målvakten fullt ut. 


Casper ”Piqué” Swahn lyfte sedan fram en alldeles utmärkt frispark från egen planhalva, som till slut hamnade framför fötterna på Isak ”the magic left foot” Sångberg. Men inte ens den magiska vänsterfoten fick någon ordentlig träff på bollen och det var därmed fortsatt mållöst i halvtid.


I halvtid pratade vi om att attityden, inställningen och uppträdandet, som betonades i snacket inför, var beundransvärd så långt och att det var härligt att se hur killarna vågade kliva in i duellerna. Vi kom överens om att gå ut och jobba ännu hårdare i den andra halvleken, inte vika ner oss oavsett vad som händer och fortsätta variera det långa och korta spelet framåt.


Kronäng inledde den andra halvleken på ett strålande sätt och pressade tillbaka Norrby som endast fick ägna sig åt försvarsspel. Efter ett par halvchanser tog Isak ”the magic left foot” Sångberg ett imponerande hemjobb och vann tillbaka bollen. Isak släppte direkt ut bollen på vänsterkanten till Marcus Carlsson som väggspelade tillbaka till förstnämnde som såg ytan och lirkade fram bollen i djupled till Adnan ”GarBale” Mohammad. Adnan tajmade löpningen väl, lyckades få med sig bollen förbi den utrusande målvakten och kunde slutligen rulla in bollen i öppet mål. Ett kusligt vackert fotbollsmål!


Direkt på den efterföljande avsparken satte Adnan ”GarBale” Mohammad en hög och intensiv press mot motståndarnas backlinje, vann tillbaka bollen och skaffade sig därigenom ett nytt friläge. Men den här gången blev avslutet för högt och målvakten kunde reda ut situationen.


Adnan ”GarBale” Mohammad skulle snart få ett nytt läge när David ”Piggelin” Nylén lyfte fram bollen bakom backlinjen, varpå Adnan tryckte sig fram och fri med målvakten lyckades stöta in bollen i den minimala lucka som fanns kvar vid den första stolpen.


Därefter blev det en matchbild där Norrby satsade allt framåt och där Kronäng mestadels fick ägna sig åt försvarsspel och snabba omställningar. Trots att Kronäng försvarade sig riktigt bra, skapade Norby ett par vassa reduceringschanser. Men då stod David ”Piggelin” Nylén i målet i vägen med såväl en räddning på ett öppet friläge samt en vägran att ens lämna retur på skotten utifrån.


Faktum är att Kronäng var närmast nästa mål via de omställningslägen som skapades. Men ställningen stod sig matchen ut och en galen kämpainsats hade gett resultat.


Sammanfattning


Vi skojade lite i omklädningsrummet inför om att parkera bussen framför mål med sju backar och en ensam anfallare. Men istället för att backa hem och ge Norrbyspelarna det utrymme och den tid med bollen de ville ha, fick vi se ett Kronäng som klev upp i en intensiv press, stod upp i närkampsspelet och gjorde det kompakt centralt vilket innebar att Norrby hade svårt att hitta igenom och komma till klara målchanser. När chanserna väl skapades var det oftast genom skott från distans när Kronäng inte hann upp i pressen. Men då stod David ”Piggelin” Nylén där – stabil som Eiffeltornet.


Framåt var det en kombination mellan det raka djupledsspelet och längre anfall med kortpassningsspel samt fasta situationer som ledde fram till målchanserna och när Adnan ”GarBale” Mohammad hade sprungit in två mål på kort tid, var Kronängsspelarna beredda att offra sig gränslöst i varje situation för att stå emot trycket som Norrby etablerade under slutfasen. 


Det var som att killarna insåg att det inte var ett alternativ att slappna av mot ett lag av Norrbys kaliber och gav inte bort en millimeter gratis, vilket innebar att segern aldrig kändes riktigt hotad – ett stort överbetyg till defensiven över hela planen. Oj, oj, oj vad ni sprang killar! Ni gav verkligen precis allt ni hade! Så oerhört kul att se er!


Kontrasterna mellan känslorna efter slutsignalen mot Kinna kontra Norrby är precis vad fotbollen handlar om för mig. Om regnet och mörkret i Kinna var signifikativt för besvikelsen, tårarna och tomheten som upplevdes under fredagskvällen, var solskenet och värmen under lördagsförmiddagen talande för den glöd, glädje och sprudlande energi som spelarna visade upp såväl under som efter den fina insatsen mot Norrby.


När domaren hade blåst av matchen och spelarna hade lämnat planen stod man kvar där och blickade ut över vackra Kronäng Arena, kliade sig i huvudet och funderade på om vi verkligen hade fått vara med om allt detta på så kort tid eller om allt bara var en märklig dröm?


Matchens…


...Rysningsögonblick

Isak ”the magic left foot” Sångberg vann först tillbaka bollen för att därefter väggspela med Marcus Carlsson och lirka fram en djupledspassning – i precis rätt läge, med exakt hårdhet – till Adnan ”GarBale” Mohammad som var kylig i avslutsmomentet i samband med ledningsmålet.


Det var en magisk spelsekvens som innehöll hårt jobb, spelskicklighet, spelförståelse, tajming, fart och effektivitet. Så oemotståndligt vackert att det framkallade rysningar!


...Bortskrämda spöken?

Då hemmastället inte hade hunnit torka efter fredagskvällens vattenkrig användes de "fruktade" vita tröjorna istället. Efter den här insatsen hoppas vi att alla potentiella spöken kring det vita matchstället är bortskrämda för gott. 


…Laginsats

Det finns inte mycket som slår att uppnå resultat när samtliga spelare känner sig delaktiga och TILLSAMMANS bidrar till framgången på det här sättet:


David ”Piggelin” Nylén var som nämnt omöjlig att göra mål på den här eftermiddagen, samtidigt som Casper ”Piqué” Swahn och Simon Ehrman var lika lugna och behärskade i försvarsspelet som vanligt.


Elias Arnesson var fortsatt Sveriges gladaste vänsterback, David ”Puyol” Stolt visade att han var tillbaka på allvar efter skadefrånvaron och Alexander Mohammadian gick in resolut i varje närkamp och stod för såväl vältajmade brytningar som djupledspassningar.


På mittfältet fick vi se Arvid Elmgren Kopp kämpa och slita som att det var sista matchen någonsin och med jämna mellanrum, med viss möda, ta sig ut till bänken som en slagen hjälte. Marcus Carlsson kom, i en ovan position, till avslutslägen samtidigt som han var delaktig i ledningsmålet.


Read Alhsri slog giftiga hörnor samtidigt som han fick lära sig att ta ett större defensivt ansvar än vanligt och Hannes Andersson fick löpa långa sträckor utan boll, men höll på att göra ett riktigt drömmål med den dykande frisparken.  


Centrala mittfältstrion med Rami Alhazouri, Isak ”the magic left foot” Sångberg och Teo Lagerstedt slet hårt i planens båda riktningar med bra balans. 


Anfallsduon Oskar Omar och Adnan ”GarBale” Mohammad gav ständigt ett alternativ i djupled och inledde dessutom försvarsspelet med en hög och intensiv press.


Tack ska ni har killar, för en förtrollad och känslosam fotbollshelg!


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer