C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kinna IF Vit – Kronängs IF: Vattenkriget med 13 rätt och uppäten kupong
2017-09-16 21:00

”Hej! Tror du matchen blir av ikväll med tanke på ovädret som väntar?” (SMS från Sofia Stolt klockan 15:51 på fredagseftermiddagen).


Även om undertecknad bara ville låtsas som att det regnade (förlåt, kunde inte låta bli), var frågan helt klart berättigad och med tanke på att åskovädret fortfarande pågick när vi kom fram till Viskavallen för ombyte, var det inte mycket som talade för att matchen skulle spelas.


Allsvenska mötet mellan Häcken och Elfsborg blev inställt. Andra seniormatcher längre ner i seriesystemet kunde inte heller spelas. Men även om spelarna snarare hade behövt ha simfötter än fotbollsskor den här fredagskvällen, kändes det ändå häftigt att få spela en fotbollsmatch som samtliga inblandade kommer att minnas under lång tid framöver - om än på lite olika sätt. 


Båda lagen gjorde det bästa av situationen och spelade en match innehållande många märkliga situationer och stundtals bra spel med tanke på förutsättningarna. Men framförallt fick vi på nytt se vilka oerhörda känslor fotbollen kan framkalla när den är som bäst – och värst – på en och samma gång.  


Matchen


Kinna inledde matchen bäst och tog också ledningen efter ett vackert fotbollsanfall. Kronäng hade svårt att etablera anfallsspel och fick springa mycket defensivt. Men när bollarna började nå in i ytan bakom motståndarnas backlinje kunde bortalaget successivt arbeta sig in i det hela och skapa tryck via ett flertal fasta situationer som sånär resulterade.


Kvitteringsmålet kom istället till när Elias Arnesson lyckades nå fram med bollen i djupled till Read Alhsri, som satte dit bollen i öppet mål bakom den utrusande målvakten. Ett viktigt mål för Kronäng som fick alltmer att säga till om i matchen.


I halvtid pratade vi om behovet att börja utnyttja kanterna mer för att på så vis dra isär motståndarnas försvar och göra anfallsspelet mer svårläst. Killarna tog till sig direktiven på ett utmärkt sätt och inledningen av den andra halvleken var lagets spelmässigt bästa period i matchen – en period när bortalaget också skulle ta ledningen.


Hannes Andersson lyfte fram en delikat krossboll ut mot vänsterkanten. Bollen hamnade till slut hos Isak ”the magic left foot” Sångberg, som tog sig ner till kortlinjen, tittade upp och spelade in bollen i straffområdet till Read Alhsri, som satte dit både sitt och Kronängs andra mål för kvällen.


Kronäng fortsatte att spela en bra fotboll och skapade tillräckligt med chanser för att stänga matchen. Bästa läget hade Thure ”den lurige” Sigge efter en klassisk handbollsupprullning där Rami Alhazouri och Isak ”the magic left foot” Sångberg stod för förarbetet.


Casper ”Piqué” Swahn hade även ett par vassa skottförsök från distans innan matchen återigen skulle svänga över till Kinna som pressade tillbaka Kronäng och när kvitteringsmålet kom kändes det allt annat än ologiskt. Faktum är att det fanns bud på fler mål från hemmalaget, men Kronäng lyckades stå emot och skulle dessutom få en chans att avgöra matchen med bara minuter kvar.


Isak ”the magic left foot” Sångberg visade att han inte har några nerver alls när han återigen lade upp bollen på straffpunkten. Men det här var inte Kronängs kväll och när straffen inte resulterade kunde istället Kinna kontra in det sena segermålet. Snacka om snöpligt avslut på denna ovanliga och tokiga fotbollsmatch.


Sammanfattning


Med tanke på att varje passning längs marken riskerade att stanna på den vattenfyllda konstgräsplanen blev det ofrånkomligen mer fokus på kampen än det spelmässiga. Utifrån det ska båda lagen ha beröm för att de, efter att ha vant sig vid underlaget, stundtals lyckades spela fotboll. Men framförallt var det två lag som gillade läget, gjorde det bästa av situationen, offrade sig gränslöst i närkampsspelet och därigenom bjöd upp till en sevärd och händelserik fotbollsmatch.


Det var lätt att förstå Kronängspelarnas tomma blickar efter slutsignalen. Att kämpa och slita så kopiöst i 70 minuter plus tillägg, i någon form av kallt vattenkrig, och få den här avslutningen var såklart lika skönt som att få en boll i magen. Arvid Elmgren Kopp såg ut som att han hade fått 13 rätt på Stryktipset, men fått kupongen uppäten av katten och Isak ”the magic left foot” Sångberg kunde inte hålla tårarna borta.


Det var givetvis smärtsamt att se och det var omöjligt att inte bli berörd. Men det var vackert att se hur killarna hanterade det hela som ett lag och stöttade varandra i motgången. Trots att allt kändes blytungt där och då är det samtidigt det här jag anser är tjusningen och charmen med fotbollen – de starka känslorna. Tänk att fotbollens kraft är så pass stark att den kan framkalla den här typen av känsloyttringar och få oss att må såhär dåligt.


Det är så många gånger jag själv har bestämt mig för att aldrig någonsin se en fotbollsmatch igen, efter den här typen av slutminutersavgöranden. Men varje gång har kärleken till fotbollen varit för stark - för oemotståndlig - och fört mig tillbaka. 


För på samma sätt som att fotbollen kan vara obarmhärtig och hänsynslös en regnig och kylig kväll i Kinna, är vi fotbollsälskare också medvetna om hur vacker den kan vara nästa dag – en solig förmiddag på Kronäng Arena.


Tack för alla löpmeter i ösregnet killar!


Matchens…


…Vägvisare

Med lagkaptensbindeln runt armen visade Arvid Elmgren Kopp, med hundraprocentiga satsningar från första matchminut, att han var redo för kamp och drog på så vis med sig sina lagkamrater. Att leda genom exempel kallas det visst. Härligt Arvid!


…Snacka om att gilla läget!

Regnet öste ner. Det var kallt. Vattnet rann inte av planen, vilket gjorde att bollen stannade i pölarna som bildades i stort sett överallt på konstgräset. Det började mörkna.


Casper ”Piqué” Swahn såg dock bara möjligheter. Här är några sprudlande Casper-citat från uppvärmningen:


”Henke, jag älskar det här!”


”Det blir en helt annan känsla när matchen spelas på kvällen och lamporna lyser upp planen!”


”Det känns som att vi ska spela en stormatch som många kommer att titta på!”


…Paraflax

Alla verkade inte trivas i ösregnet. Read Alhsri tog det allra längst genom att springa runt med jacka och paraply på uppvärmningen för att slippa bli våt. Sen gick han, som utlovat, ut och gjorde två mål. Du är för rolig du Read!


…Modigaste

Att som Isak ”the magic left foot” Sångberg, kliva fram och ta ansvaret från straffpunkten under slutminuterna, efter straffmissen mot FSB, kräver stort mod - och lite galenskap.


Du ska vara stolt för att du vågade Isak och tänk på att storheter som tjänar miljontals kronor på den här sporten har gått samma öde till mötes. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Zlatan Ibrahimovic för att nämna några namn.


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer