C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FSB-KIF:Vad är det som gör att vi har ett så mycket sämre snitt i vitt?
2017-09-05 23:49

Bortamatch mot FSB(Fristad/Sparsör/Borgstena). Återigen på Trollevi i Sparsör. Det innebär att  

KIF får spela i bortaställ. De vita tröjorna.

 

Försnacket.

Vi talade om att det är stor skillnad på gräs och konstgräs. Bollen hoppar och far, stannar i gräset och byter riktning. Detta skulle vi lösa genom att spela med lite större marginaler, sätta högre fart på bollen och ha kroppen bakom i mottagningarna. Vi snackade även om att lägga fokus på rätt grejer och allt gnäll på saker som vi inte kan påverka skulle upphöra. Fokus på det vi kan påverka. Vårt spel.

Att försöka komma runt på kanterna och slå inlägg. Skjuta mycket mot mål som kunde ställa till det för deras målvakt med tanke på det våta gräset.

 

Första halvlek.

Halvleken hann knappt börja innan Elias kom framstormande på vänsterkanten och blev nergjord i straffområdet och domaren tvekade inte utan blåste straff. Isak stegade fram för att utöka sin svit från straffpunkten. Men denna dagen mötte ”the magic left foot” den ”even more magic right pole” som sög till sig bollen. Klockrent i stolpen. Det for en tanke genom huvudet… nej…inte en sån dag...
Kronäng fortsatte dock diktera spelet och pressade på för ledningsmål. Vi använde kanterna och både Hannes och Elias tog sig ned till bra inläggslägen. Gustav stod för ett par riktigt sköna passningar ut till Hannes som piskade in inlägg som sånär kunnat resultera på framrusande lagkompisar. Vårt mål skulle också komma från ett inlägg men det kom från andra kanten där Elias stod för ett fint lågt inlägg som Hannes lätt placerade in.

Kronäng fortsatte att spela bra fotboll och med normal utdelning så hade det nog kunnat bli ett par mål till i första halvlek men lite tröjdragningar, märkliga offsideavblåsningar och ovanan vid naturgräs satte stopp för det. FSB då? Jo, de kämpade sig in i matchen. De krigade på och när de vann boll så slog de den djupt så deras långa forward kunde springa på. Våra backar hamnade ofta felvända och tappade de där viktiga tiondelarna när motståndaren kommer springande. FSB hann med att både kvittera och ta ledningen innan första halvlek var över.

 

Halvtidssnack

Vi skulle fortsätta försöka spela vårt spel. Siffrorna speglade inte matchen även om vi hade börjat slarva lite och kanske föll tillbaka till lite konstgrässpel. Vi pratade om att försöka spela upp bollarna mer längs långsidorna när ytterbackarna hade bollen och undvika att försöka slå in den till central mittfältare om vi inte var helt säkra på att nå fram med passningen. Vi pratade även om att ha tålamodet, väga chanserna. Vända på spelet och låta våra motståndare jaga.

 

Andra halvlek

FSB satte press på bollhållaren då de märkt att vi inte var helt tillfreds med de extra toucherna vi fick göra för att få bollen dit vi ville. Vi hamnade lite i tidsnöd och vi glömde av det där vi kommit överens om. Lugnet, de lite längre bollarna, spelet längs sidorna. Spelet övergick mer till kämpafotboll och Wile fick göra skäl för handskarna. Fast det var många räddningar/rensningar med benen också :-)

FSBs målvakt hade också en hel del att stå i med ett par frilägen som var värda ett bättre öde.

FSB kunde tyvärr utöka sin ledning till 3-1 en bit in i andra men Kronäng fortsatte kämpa. Till slut kom i alla fall en reducering genom Read som kom rusande med bollen för att sedan dunka in den i nättaket. Det var bra tryck i det skottet. Kronäng hade chanser för en kvittering men det var en sån dag. Förlust med 3-2

 

Sammanfattning 

Mot slutet av bägge halvlekarna så tappar vi ganska mycket bredd och vill gärna gå rätt på mål. Det gör att vi blir ganska lättlästa och motståndarna kan centrera sitt försvar. Det gör också att vi blir sårbara för kontringar när vi tappar bollen. Idag var det tungsprunget och det har varit ett tätt matchande. Tre matcher på fyra dagar och så en träning på det…

Spelmässigt gjorde vi en helt okej match. Vi har vunnit matcher där vi spelat sämre än idag men ibland vill det sig inte. Ni agerade på rätt sätt och hur tråkigt det än låter så är det viktigare att vi ställer motståndare offside eller släpper bollen till en kompis som kommer framrusande i bättre läge för mål. Att sen domaren inte blåser offside i första läget men gör det på vårt friläge kan vi inte göra så mycket åt. Ni på planen gjorde helt rätt. Vi på sidan såg det och det är precis så ni skall göra för då har ni lärt er. Det är det som är det viktiga.

 

Backlinjen med Simon E, Elias, Kasper J, Fredrik och Alex M sköter sig bra och löser ofta uppspelen utmärkt. Vi får lite problem när vi får snabba spelvändningar mot oss och helst då när motståndarna lyfter bollen djupt. Ibland blev vi även stressade till misstag när motståndaren kommer rusande.

 

Hannes, Teo, Elias, Simon E sprang åtskilliga meter som yttrar och försökte långa stunder hålla ordentlig bredd. Det är ett tufft jobb att vara ytter och det är inte alltid man får bollen trots att man gjort en bra löpning men det är så viktigt för laget att löpningarna fortsätter komma. Det skapar bra ytor för medspelare.

 

På det centrala mittfältet kämpade Rami, Isak och Gustav förtjänstfullt. Många fina bollar till kanterna, en och annan läcker tunnel och många hårda närkamper.

På topp delade Oskar och Read på sysslan. Stångades mot deras duktige mittback. Med lite tur hade både Oskar och Read fått in ett par bollar till.

Wile, siste utposten och en härlig pådrivare och fantastisk målvakt.

 

Matchens….

 

…Evighetsmaskin

Rami. Han kan springa hur mycket som helst. Sen springer han lite till.

 

…Sena ankomst.

Fredrik skulle åka direkt till Trollevi. Problemet var bara att de inte visste riktigt var det låg 😊.

Men efter lite oro i lägret fick Teo tag på honom på telefon och allt löste sig.

….Vänsterkant.

Elias fick spela vänstermittfält när matchen startade. Trots fina ruscher, inlägg och målpassning så bönade han Simon E att få byta till vänsterback. Simon E som är en hyvens kille bytte naturligtvis.

Om jag inte minns helt fel så spelade väl Elias på topp inomhus?…och nu vill han vara vänsterback…märkligt…snart står han väl i mål…men bara på vänster sida...

 

…bästa!

Inte ett ord, inget tjafs, inget gnäll. Ni höll vad ni lovade innan matchen. Ni lät domaren vara.

Riktigt, riktigt starkt gjort. Kanske speciellt idag. Jag fick bita ihop så hårt att jag antagligen spräckt flertalet tänder. Robban hade ett par blodådror på halsen som såg ut att vara på väg att brista. Skämt åsido. Robban och jag är stolta över ert uppträdande idag. Fokus på rätt grejer. Vi representerar Kronäng och skall uppträda därefter. Att andra lag uppför sig illa innebär inte att vi också skall göra det.

 

….tröjfärg.

Vitt…varför funkar det så sällan i vitt?

Nästa gång vi möter FSB borta kör vi med de svarta under.

/AJ 


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer