C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Oddebollen - dag 4: En signifikativ avslutning
2017-08-08 18:36


Det var inte så att viljan saknades, men när det var dags för första slutspelsmatchen klockan 08:00 på söndagsmorgonen var det som att de där sista procenten saknades för att kunna ge motståndarna en ordentlig match. Spelarna var såklart slitna efter åtta matcher på två dagar. Några av spelarna spelade småskadade och hade därmed svårt att göra sig själva rättvisa.


Lindö FF Svart - Kronängs IF P13 (2-0)


Läget underlättades såklart inte heller av att Lindö tog ledningen tidigt i matchen. En match där Kronäng aldrig lyckades få igång anfallsspelet och målchanserna lyste med sin frånvaro. Motståndet var inte så mycket märkvärdigare än det vi hade stött på tidigare, men de hade en spelare som stod ut och när bollarna tidigt studsade Lindös väg i de avgörande situationerna och Kronäng inte alls orkade komma upp i normal nivå blev det dessvärre uttåg ur turneringen efter en match där vi aldrig var särskilt nära att hota.


Visst kändes det snöpligt då det var ett motstånd vi en normal dag ska alla möjligheter mot. Men med tanke på omständigheterna som har nämnts ska killarna vara stolta över att ha tagit sig till A-slutspelet, vilket alltid är ett bra resultat.


Kronängs IF P14 - Oskarström/Sennan (0-2)


Efter den bristfälliga inställningen i 11-manna-matchen dagen innan fanns det såklart en viss oro inför den avslutande placeringsmatchen i P14-klassen. Men glädjande nog fick vi se ett Kronäng som visade upp sitt rätta jag, bet ihop och visade mycket hjärta i en kompromisslös kämpainsats där samtliga spelare gav sitt allt i en match där killarna definitivt hade gjort sig förtjänta av minst en poäng.


Förutom att den rätta inställningen var tillbaka fick vi även se killarna spela en sevärd fotboll med ett variationsrikt passningsspel och många offensiva löpningar, vilket ledde fram till ett flertal kvitteringschanser. Oskarström/Sennan tog ledningen och hade också fler chanser, men David ”Piggelin” Nylén såg till att hålla spänningen vid liv inför den andra halvleken.


En andra halvlek där det fortsatt fanns ett härligt go och där spelarna verkligen jobbade tillsammans som ett lag. Det var bara ineffektiviteten framför mål som hindrade Kronäng från att lyckas vända matchen där Rami Alhazouri och Oskar Omar var närmast att kvittera. Att Oskarström/Sennan till slut lyckades kontra in ännu ett mål spelade mindre roll då det var skönt att avsluta helgen med en insats som var signifikativ för det här laget.


Stort tack för det killar och stort tack för hela helgen! Ni skötte er exemplariskt allihopa och det var som vanligt både intressant och nervkittlande att se er spela fotboll!


Turneringens…


…Föredöme

Arvid Elmgren Kopp som ständigt manade på sina lagkamrater och med hela sitt kroppsspråk och sin vinnarattityd var den naturlige ledaren såväl på som utanför planen. Härligt Arvid!


…Försvarstrio

Kasper Johnsen, Casper ”Piqué” Swahn och Hannes Andersson som löste mittbacksuppgiften i såväl 11-manna som 9-manna-laget på ett utmärkt sätt, vilket bådar gott inför fortsättningen.


…Mest avslappnande

Simon Ehrman, som inte stressade upp sig i onödan utan lugnt och behärskat bröt motståndarnas anfall för att därefter, utan stress, sätta igång nya genom att spela upp bollen med tanke bakom. Vackert att se Simon!


…Bra start!

Killarna hann inte mer än att sätta sig i matsalen första kvällen innan Marcus Carlsson lyckades välta ut en dricka, vilket resulterade i glada och varma applåder från lagkamraterna.

 

…Tuffing

Wile ”Ter Stegen” Lindqvist som knockades i matchen mot norska Gjøvik-Lyn, men utan minsta tvekan fortsatte matchen och hjälpte sitt lag till segern som innebar avancemang till A-slutspelet.


…Gästspelare

Thure ”den lurige” Sigge och Marwin Skoglund från 05-laget som båda stod för fina insatser och visade att de är redo för 9-manna-spel redan nu.


…Sömnprat

Fredrik Grahn, som pratade i sömnen och undrade följande: ”Var är mätaren?”. Det var en bra fråga, men märkligt nog fick han inget svar.


…Utan tvekan

Alexander Mohammadian, som aldrig tvekade för att gå in i en duellerna och då även med kraft.  

 

…Kunskapsbank

Kasper Johnsen som hade koll på de flesta frågorna under pristävlingen ”Oddekollen” där han som lagkapten ledde sitt lag hela vägen till den så prestigefyllda segern.


…Väska

Hugo ”Hockey-Hugo” Svensson vars väska mer eller mindre var lika stor som honom själv, men säkerligen praktisk. 


…Dubbelt ofattbara

Till att börja med var det svårt att förstå hur David ”Piggelin” Nylén lyckades pallra sig upp klockan 06:00 tre dagar i rad. Med bakgrund av det var det ännu svårare att förstå hur han kunde plocka fram storspelet i målet.


...Förståeliga frustration

Simon "Bagarn" Lindén som inte kunde förstå vad "alla andra" hade att göra i hans säng. Nej, det är inte lätt när det är svårt Simon. 

 

…Lurigaste

Thure Sigge ser inte bara lurig ut. Det är även svårt att läsa vad han ska hitta på när han får kontroll på bollen. Smeknamnet ”den lurige” känns som klippt och skuret för killen som dessutom verkar vara bra på att klättra.


...Mest frågvisa duo

Alex Rosén och Lukas ”Väggen” Gustafsson som ställer många frågor, men ofta relevanta och roliga sådana som får en att behöva tänka efter innan man svarar.


…Svar på tal

När Isak ”the magic left foot” Sångberg belåtet konstaterade att hans kusin inte hade gjort någon assist så långt svarade Gustav ”Överlappskungen” Isaksson direkt med att göra en och ligga bakom det mesta i den nästkommande segermatchen mot Oddevold. Bra försök till psykning Isak. Ännu bättre psyke Gustav. Låt kusinkampen fortsätta!  


…Överläkare

Robert ”Robban” Andersson som hade fullt upp med att behandla alla spelare med skadekänningar och gjorde ett alldeles utmärkt jobb.


…Rätt ska vara rätt

Linus ”Limmet” Söderström som mycket riktigt konstaterade att matcherna spelades i 2 x 20 minuter när Simon Lindén fick för sig att de spelades i 20 x 20 minuter, vilket nog hade blivit lite väl jobbigt?


…Magiska minuter

Det var inte lätt att förstå vad som hände under de fåtal minuter som inleddes med ett nytt stycke fotbollskonst från Isak ”the magic left foot” Sångberg och där Oskar Omar hann med att göra två galet vackra fotbollsmål. Två mål som gjorde en overklig upphämtning mot Grohed/Ljungskile verklig.


…Tårar

Adnan ”GarBale” Mohammad som dessvärre utgick skadad tidigt i turneringen men gjorde ett nytt försök i slutspelsmatchen mot Lindö. Efter att ha åkt på en smäll direkt och tvingats utgå brast det för Adnan som hade hoppas på så mycket mer. Vi lider med dig Adnan, men vi får tänka på att det kommer fler matcher och cuper.


…Urkrafter

Read Alhsri och Rami Alhazouri som aldrig tvekar och alltid går in med hundra procent i varje situation och inte slutar springa förrän de blir trötta och behöver byta.


…Finbesök

David "Puyol" Stolt och Elias Arnesson som dök upp för att vara med under de två avslutande dagarna. 

 

…Chaufför

Annika Johansson, som stod redo med bilen utanför skolan klockan 07:00 varje morgon för att hjälpa till med skjutsen till första matchen så att vi slapp åka flera vändor. Tack för det och sightseeingen så att vi fick se mer av staden som till och med kändes trängre än Borås. 


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer