C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Oddebollen - dag 3: Vi spelade och kämpade oss vidare!
2017-08-08 17:57


Efter en natt med bättre sömn var energin tillbaka trots att lördagens första match mot Oddevold började redan klockan 08:00.


IK Oddevold 2 - Kronängs IF P13 (2-5)


Kronäng tog tag i matchen från start och spelade en tålmodig, passningsorienterad och varierad fotboll som var oerhört trevlig att titta på då anfallen byggdes upp hela vägen från Wile ”Ter Stegen” Lindqvist i målet som ofta var delaktig i uppspelsfasen.  


Att arrangörsklubben tog ledning på en hörna spelade ingen roll. Kronäng drabbades inte av någon panik utan fortsatte på den inslagna vägen med att lugnt och metodiskt spela sig fram till målchanser där Casper ”Piqué” Swahn stod för kvitteringen på en delikat framspelning i djupled från Gustav ”Överlappskungen” Isaksson.


När Gustav ”Överlappskungen” Isaksson kort därpå jobbade tillbaka bollen efter en hörna hittade han in i straffområdet till Thure ”den lurige” Sigge som sulfintade bort sin försvarare och spelade fram Casper ”Piqué” Swahn som kyligt placerade in ledningsmålet.


Isak ”the magic left foot” trixade sig sedan in i straffområdet, fälldes och domaren hade inget annat val än att peka på straffpunkten. Isak lät den magiska vänsterfoten tala när han utan minsta tvivel på sig själv förvaltade straffen på bästa sätt och utökade ledningen.


Nästa mål var vackert och började med ett inkast från vänsterkanten av Simon Ehrman. Isak ”the magic left foot” Sångberg tog emot och spelade i sidled till Gustav ”Överlappskungen” Isaksson som frispelade Casper ”Piqué” Swahn med en härlig passning som skar genom försvaret. Casper fick en lite för lång förstatouch förbi målvakten. Men det blev ändå en utmärkt framspelning till Thure ”den lurige” Sigge som utan problem kunde rulla in bollen i mål bredvid täckande försvarare efter att målvakten blivit överspelad.


Sista målet var även det estetiskt tilltalande när Arvid Elmgren Kopp vann tillbaka bollen centralt, direkt tittade upp och slog djupledsbollen till Thure ”den lurige” Sigge som var löjligt kylig i avslutsmomentet genom att hålla inne med avslutet, finta bort målvakten och placera in bollen i den lilla lucka som fanns kvar vid den första stolpen.


Att Oddevold fick in en reducering var bara av akademisk betydelse när Kronäng tog hem tre sköna poäng efter en spelmässigt lysande insats med en fotboll som var såväl attraktiv som effektiv.


Kronängs IF P14 - Karlstad BK (0-3)


Efter att det hade lossnat spelmässigt mot Oddevold var nästa match på samma spelfält, vilket gjorde att vi för första gången kunde ta det lite lugnt tillsammans i solskenet på Gustafsberg och ladda batterierna. Om första speldagen mest handlade om hastiga transporter mellan olika planer för att hinna till nästa match fick vi nu känna av att vi var på en fotbollsturnering, vilket var en välbehövlig avkoppling för samtliga inbladade och stämningen var på topp.


Kronäng ställdes nu mot ett spelskickligt Karlstad och hamnade omgående under press, men stod upp riktigt bra defensivt i den försa halvleken efter vilken underläget endast var ett mål stort. Problemet var att Kronäng hade svårt att få till något eget anfallsspel, men killarna fortsatte att stå emot bra fram till slutet på matchen när Karlstad till slut kunde få in två bollar till. På det stora hela ändå en fullt godkänd insats där defensiven på nytt satt där den skulle och killarna kämpade tillsammans om ett lag.  


Kronängs IF P13 - FK Gjøvik-Lyn 2 (2-0)


Även nästa match spelades på Gustafsberg och nu skulle vi få se en högdramatisk match där en plats i A-slutspelet stod på spel. Men då krävdes seger mot Gjøvik-Lyn från Norge och det är klart att det märktes att killarna kom från att ha spelat ännu en 11-manna-match mellan matcherna. Det var tyngre ben och spelet flöt inte på samma sätt även om det Kronäng hade bra koll defensivt.


När Gjøvik-Lyn väl skapade en av få målchanser stod Wile ”Ter Stegen” Lindqvist för en modig utrusning och en viktig räddning samtidigt som han fick bollen i huvudet och blev liggandes, vilket såg otäckt ut. Men Wile bet ihop och fullföljde matchen där Kronäng ökade trycket framåt ju längre matchen gick och började därmed skapa målchanser mer frekvent.


Halvvägs in i den andra halvleken kom så äntligen det så efterlängtade ledningsmålet efter att Thure ”den lurige” Sigge tagit sig fram till ett avslut som tvingade målvakten att lämna retur. En retur dit Arvid Elmgren Kopp stormade och med en lång tå hann peta in bollen i mål precis framför händerna på målvakten. Snacka om ett betydelsefullt mål!


Efter målet fanns det inte tunga ben längre. Nu var Kronängspelarna villiga att springa de där extra metrarna för att vinna tillbaka bollen och försvara ledningen. När motståndarna tvingades flytta fram styrkorna fick Kronäng lägen att ställa om och när Casper ”Piqué” Swahn frispelades och kapades tvekade domaren inte en sekund när han plockade fram det röda kortet.


Med en man mer på planen kunde Kronäng definitivt stänga matchen efter en fin individuell prestation från Casper ”Piqué” Swahn och tre nya poäng var ett faktum. Segern var inte lika vacker som den mot Oddevold tidigare samma morgon. Men ibland måste man även kunna jobba sig till nödvändiga segrar och det var precis vad Kronäng lyckades med den här gången.


Tack vare att de övriga resultaten i gruppen senare under dagen gick Kronängs väg, var laget klart för A-slutspel. En stark prestation med tanke på 11-manna-matcherna som hela tiden spelades emellan 9-manna-matcherna och såklart drog en hel del energi.


Våmbs IF - Kronängs IF P14 (8-0)


Efter avancemanget från gruppen i P13-klassen tyckte killarna att det räckte med fotboll för den här dagen. Det hårda matchandet började ta ut sin rätt och även om vi hade ätit lunch emellan fanns det ingen energi kvar att krama ur från det här gänget där var och varannan spelare var lite småskadad.


Det här var enda matchen under hela turneringen när Kronäng vek ner sig och inte orkade stå upp, vilket gjorde att det rann iväg målmässigt. Som ledare skulle man då kunna gorma och skrika om att den här typen av inställning är fullkomlig oacceptabel – vilket den i normala fall är. Men det här var inget normalt fall. Det här var den sista av åtta matcher under två intensiva dagar där många av spelarna hade matchats oerhört hårt. Så även om den här typen av inställning aldrig är acceptabel var det ändå inte särskilt svårt att sätta sig in i spelarnas situation och förstå att det hände i just den här matchen.


Arvid Elmgren Kopp gjorde sitt bästa genom att både med snack och genom hela sitt kroppsspråk på planen mana på sina lagkamrater och ni som gick in och gjorde vad ni kunde den här matchen ska ha en stor eloge. Extra plus också till David ”Piggelin” som på nytt stod för en lysande insats mellan stolparna och genom ett flertal räddningar på öppna lägen såg till att siffrorna inte blev ännu större.


Många misstag under kvällen


Det fanns möjlighet att åka på spelardisco, men då intresset var svalt blev det på nytt en sansad kväll där Arne Hegerfors stod för underhållningen i form av sin DVD fullmatad med fotbollstabbar där det med all tydlighet framgår att spelare som tjänar stora pengar på sin fotboll också kan göra grova misstag som är svåra att förklara. ”Även Zlatan kan missa öppet mål” brukar jag tänka om jag gör något mindre bra. Då känns det alltid lite lättare efteråt.


När tabbarna var slut hade killarna på nytt inga större problem att slockna inför den avslutande dagen på turneringen.


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer