C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Oddebollen - dag 2: Ett nytt fotbollskaos!
2017-08-08 17:16


Vi var många som hade haft svårt att sova under den första natten i klassrummet och efter den gemensamma frukosten var det dags att bege sig till Gustafsberg för starten på en intensiv, fartfylld och händelserik första speldag som skulle få en osannolik avslutning.  

 

Ulvåkers IF - Kronängs IF P13 (0-0)


Det gick att ta på känslan av nervositet som fanns bland spelarna halvtimmen innan den första matchen skulle sparkas igång. Något som spelarna själva framförde och som också märktes ute på planen då Kronäng, trots att laget hade tagit kommandot, hade svårt att få igång spelet och komma till de där riktigt klara målchanserna.


Defensivt hade Kronäng bra koll på sina motståndare matchen igenom och i den andra halvleken skulle det även lossna spelmässigt. Vi fick se prov på ett par riktigt fina anfall och tre mer eller mindre hundraprocentiga målchanser att avgöra skapades, men det ville sig inte riktigt framför mål.


Första jätteläget gick till Adnan ”GarBale” Mohammad efter ett väl avvägt inlägg från Marwin Skoglund och nästa var Simon ”Bagarn” Lindéns efter inlägg från Adnan. I slutsekunderna lirkade Isak ”the magic left foot” fram bollen till Adnan ”GarBale” Mohammad som kom fri, men målvakten stod för en vass reflexräddning och Kronäng fick nöja sig med en poäng efter en till hälften mycket bra premiärmatch som vi vinner nio gånger av tio med vanlig utdelning. Därmed kändes det lite snopet med två tappade poäng även om det fanns mycket positivt att ta med sig till fortsättningen av turneringen.


Kronängs IF P14 - Stenungsunds IF (1-1)


Efter lunch och vila på förläggningen var det dags att bege sig till Thordéngården för den första 11-manna-matchen sedan DM-matchen i våras. Killarna tittade storögt bort mot sina motståndare som såg fysiskt överlägsna ut så till den grad att vi skojade om att några av dem hade kört en egen bil hit.


En tuff uppgift på förhand som blev ännu tuffare när Stenungsund dessutom tog ledningen relativt tidigt i matchen. Men efter att ha varit tillbakapressade i matchinledningen började Kronäng vinna fler dueller och lyckades därmed flytta upp spelet alltmer på offensiv planhalva. Kronäng hade börjat samla ihop till ett kvitteringsmål – ett mål som efter ett par chanser till slut kom till på en hörna.


Arvid Elmgren Kopp slog den utmärkta hörnan som dök ner hos Adnan ”GarBale” Mohammad som avslutade varpå Oskar Omar dök upp på returen vid den bortre stolpen och satte dit ett mål som framkallade så mycket energi hos Kronängsspelarna att man trodde att det utlovade åskovädret hade börjat.


Stärkta av kvitteringsmålet fortsatte Kronäng att trycka på framåt och var närmast segern efter en mycket imponerande laginsats! En insats som visade att det går att spela jämnt även om motståndarnas är fysiskt överlägsna samt att arton 9-manna-matcher under våren har gett resultat för 11-manna-spelet som såg betydligt bättre ut än i våras.


Kronängs IF P13 - Lilla Träslövs FF (0-2)


Det var ett slitet gäng som skulle spela nästa 9-manna-match mot Lilla Träslöv. Det var inte bara att de två tidigare matcherna började kännas i benen. Det handlade även om att det var svårt att ladda om rent mentalt efter den imponerande upphämtningen mot Stenungssund, efter vilken det knappt var en timme till nästa match.  


För även om Kronäng ville och försökte fanns inte den där extra energin som hade behövts mot en defensivt skicklig motståndare. Detta till trots hade Kronäng ett par lägen att kvittera. Närmast var Casper ”Piqué” Swahn, men motståndarnas målvakt stod för ett par imponerande räddningar och det blev därmed förlust mot ett lag vi i normala fall ska ha alla möjligheter att slå.


Grohed/Ljungskile - Kronängs IF P14 (2-2)


Knappa timmen efter slutsignalen mot Lilla Trävlövs var det (tro det eller ej) dags för ännu en 11-manna-match. Nu snackar vi inte bara om ett tufft läge. Nu snackar vi om ett fysiskt och mentalt kraftprov där det handlade om att krama ut den sista mängd energi som fanns kvar efter dagens prövningar.


Motståndarna hade spelat en match tidigare samma dag - vi hade spelat tre. Om uppförsbacken inte var tillräckligt brant blev den det när Grohed/Ljungskile tog ledningen omgående i matchen. Ett läge som hade fått många fotbollslag att vika ner sig och ge upp. Inte minst när Kronäng dessutom hamnade i ett tvåmålsunderläge.


Men de här killarna vägrade tro att matchen var körd. De fortsatte att kämpa på och bet sig på något sätt kvar i matchen för att i den andra halvleken också svara för ännu en sådan osannolik upphämtning som vi sedan tidigare vet att det här kaotiska laget är kapabla till när alla ger allt och hjälper varandra.


Det hela inleddes med ett stycke koncentrerad fotbollsmagi av den högre skolan från Isak ”the magic left foot” Sångberg som chippade med sig bollen över ett flertal motståndare, tog med sig den vidare i fart förbi ytterligare en försvarare och lyfte fram bollen bakom backlinjen till Oskar Omar som tajmade sin löpning på ett utmärkt sätt och iskallt placerade in reduceringsmålet via målvaktens högra stolpe.


Målet var på nytt en energibomb som fick Kronängsspelarna att börja tro på det ”omöjliga”, samtidigt som det gjorde Grohed/Ljungskile (som hade dominerat matchen så långt) rejält skärrade och stirriga. Kronäng fortsatte att blåsa på framåt och till slut kom också kvitteringen efter att Kasper Johnsen bröt ett anfall och lyfte upp bollen till Lukas ”Väggen” Gustafsson vars nickskarv nådde fram till Oskar Omar som på nytt stod för en lysande prestation när han tog sig igenom försvaret och lyfte bollen över målvakten. Bollen var länge i luften och såg ut att vara på väg strax över, men dök ner precis lagom för att hitta nätet och nu fanns det ingen hejd på glädjen hos Kronängsspelarna som var i extas.


Grohed/Ljungskile hade ett par giftiga lägen på slutet, men Kronäng stod emot och klarade därmed, efter en sanslös avslutning, oavgjort mot ett skickligt fotbollslag. Det ska även tilläggas att David ”Piggelin” Nylén stod för ett par räddningar på rena frilägen som inte borde möjliga och därigenom såg till att ge sitt lag chansen till upphämtningen. Vi hade fått vara med om ett nytt fotbollskaos där man efteråt stod där gapandes och undrade vad man precis hade fått vara med om. 


En lugn avslutning på kvällen


Efter att ha avverkat fyra fotbollsmatcher under sju krävande timmar var det inte direkt så att det fanns energi till att bege sig till kusten för att bada (det var inte så att vädret tillät det heller). Det blev istället en lugn kväll där killarna varvade ner och trivdes tillsammans med allt från kuddkrig till att i lugn och ro se på komedin ”Happy Gilmore” som gick hem hos killarna även om det är en film från 90-talet.


När den galne hockeyspelaren Happy Gilmore, med känslorna på utsidan, slutligen hade lyckats besegra golfproffset Shooter McGavin i golf var det dags att sova för att orka med fyra nya fotbollsmatcher dagen efter och just att somna gick av förklarliga skäl lättare för samtliga jämfört med första kvällen. 


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer