C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandared/Sjömarken Grön – Kronängs IF: Variationen mellan långt och kort
2017-06-10 14:50
En bra fredagskväll fotbollsmässigt - inte bara på Idrottsgården i Sjömarken.

VM-kval mellan Sverige och Frankrike på Friends Arena eller seriematch mellan Sandared/Sjömarken och Kronäng på Idrottsgården? Ett enkelt val i min bok. Men det bästa är som vanligt när man inte ens behöver välja, utan kan hinna med båda delarna under en och samma fredagskväll.


Matchen


Kronäng hade svårt att hitta rätt i matchinledningen – såväl offensivt som defensivt. Kanske berodde det på värmen, men det kändes inte riktigt som att vi var med i början och Sandared/Sjömarken kunde ta kommandot och skapa de första lägena. Men David ”Piggelin” Nylén i målet såg, med ett par viktiga ingripanden, till att förhindra ett tidigt underläge.


Med cirka tjugo minuter spelade slog David ”Puyol” Stolt en utmärkt hörna mot den bortre stolpen där Isak ”the magic left foot” Sånberg dök upp och på direktvolley gav Kronäng ledningen i matchen. Ett mycket vackert fotbollsmål – även om det inte kom upp i ”målet-mot-Annelund-klass”.


Målet innebar att Kronäng tog över initiativet och bara minuterna senare fick vi se ett mycket fint fotbollsanfall, med många spelare involverade, som resulterade i nästa mål. Hugo ”Pirlo” Andersson spelade upp bollen till Isak ”the magic left foot” Sångberg, som i sin tur släppte ut bollen till Adnan ”GarBale” Mohammad. Adnan fortsatte anfallet genom att hitta fram i djupled till Read Alhosari som lyckades ta sig förbi två försvarare innan han överlät avslutet till Rami Alhazouri som vackert placerade in målet vid den högra stolpen. Ett härligt spelmål innehållande spelskicklighet, rörelse och effektivitet!


Kronäng fortsatte att spela bra och skapade fler chanser. Även hemmalaget kom till ett par öppna lägen, men David ”Piggelin” Nylén höll undan med ett par vassa räddningar och såg till att Kronäng kunde gå till halvtidsvila i ledning med två måls marginal.


I halvtid pratade vi om att vi gav motståndarna för mycket tid med bollen och att vi skulle försöka gå lite närmare i markeringen och vara lite mer aggressiva.


Även om Kronäng fortsatt hade svårt att komma intill motståndarna skulle laget göra ytterligare ett mål i inledningen av andra halvlek. Ett mål som kom till från en ny välslagen hörna från David ”Puyol” Stolt där Read Alhosari, från nära håll, enkelt kunde sätta dit pannan och utöka ledningen. 


Kort därpå ställde Sandared/Sjömarken om snabbt och dundrade in ett reduceringsmål stenhårt rakt upp i högra krysset. Inte mycket annat att göra än att applådera den typen av mål.


Ställningen stod sig sedan till slutet av matchen när Simon ”Bagarn” Lindén löpte sig fri på en längre djupledsboll (från vem?) och visade stor kyla när han lyfte bollen över den utrusande målvakten och därigenom stängde den här matchen.


Sammanfattning


Sammanfattningsvis var det inte riktigt samma energi och hängivenhet till det defensiva jobbet som vi har vant oss vid när det här gänget spelar fotboll. Misstänker att det var värmen som gjorde det? Det var kvavt ute, så kan förstå det i så fall. Oavsett innebar det att Sandrared/Sjömarken många gånger tilläts anfalla mot en ensam backlinje och därigenom kunde skapa chanser lite väl enkelt. Men backlinjen skötte sig utmärkt matchen igenom och löste många svåra situationer så att mittfältare och anfallare kunde fokusera på det offensiva spelet.


Om vi ska prata om offensiven stod såväl undertecknad som tränarkollega Anders Johnsen och applåderade många gånger när killarna släppte bollen till varandra och sydde ihop ett par kombinationer som var mycket njutbara att titta på. Bra jobbat killar! När ni släpper bollen på det här sättet ser man hur mycket fotboll ni har i er. Vi vet att ni kan spela den här typen av fotboll om ni bara vill och vågar! Som vi har pratat om är det helt okej att slå en felpassning. Det som inte är okej är att inte göra sitt bästa. David ”Piggelin” Nylén i målet hittade också en bra variation mellan att slå långt och rulla ut bollen till ytterbackarna så att vi fick se prov på bra speluppbyggnad.


Som att det här inte räckte fick vi senare samma kväll se hur den svenska fotbollslandslaget höll på att arbeta sig till en stark poäng mot ett av världens bästa landslag. Men efter en maxlöpning från Sebastian Larsson och en rejäl ”Rembrandt” från Tottenham-målvakten Hugo Lloris kunde Ola Toivonen avsluta den här härliga fredagskvällen med att skjuta in nytt hopp om en svensk VM-sommar nästa år.


Matchens…


…Grovjobbare

När ingen annan vill gå in i duellen - går han in i den. Om motståndarna spelar tufft - är han inte rädd för att göra detsamma. Om bollen är på väg att rinna igenom försvaret - är han där med en fot och bryter så att vi kan starta ett nytt anfall. Den typen av defensivt jobb som aldrig syns i statistiken, men som är så oerhört betydelsefullt för ett lag. Ett jobb som Kasper Johnsen gör för det här laget match efter match. Hoppas du är med på hur mycket vi alla uppskattar jobbet du lägger ner Kasper!


…Skalman

Ni som har läst serietidningarna om ”Bamse” känner också till Skalmans mat- och sov-klocka som talade om när det var dags att äta och sova. Den fastande (ej festande) Adnan ”GarBale” Mohammed ville veta när klockan var 18.00. Varför det undrade vi tills han stod han där och kalasade på en bullpåse. Haha, klockrent Adnan!


...Hemjobbare

När många av spelarna verkade påverkade av värmen tog Rami Alhazouri ett stort defensivt ansvar genom att ständigt komma ner och hjälpa backlinjen när motståndarna ställde om. Tack för det Rami!


…Oväntade 1

Det är inte särskilt ofta fotbollsspelare visar tacksamhet när de blir utbytta. Men Hugo ”Pirlo” Andersson, som hade laddat upp lite lätt med ett triathlon före matchen, verkade i ett skede i andra halvlek se det som en skänk från ovan. Om det var hans tur att byta eller inte spelade ingen roll. Allt han lyckades få ur sig var ett ansträngt ”tack Henrik!”. Haha, härligt jobbat Hugo!


…Assistkung

David ”Puyol” Stolt som, förutom ett gediget försvarsjobb, ville ha bollen i uppspelsfasen varifrån han startade ett flertal sevärda anfall. Han agerade dessutom framspelare till två hörnmål och var nära att sätta dit en frispark. Mycket kul att se David!


…Oväntade 2

När Simon ”Bagarn” Lindén satte dit matchens sista mål väntade vi alla på det galna målfirandet – men det kom aldrig. Vad ska hända härnäst? Ska grisar börja flyga? Det spelar ingen roll. Bara du lovar att fira målet nästa gång Simon!


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer