C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BUA-cupen: ”Vi ger oss aldrig!”
2017-02-05 23:00

Vad kan vara bättre än att åka på en inomhuscup i Rångedala över helgen? Kanske att få åka dit med ett gäng fotbollsgrabbar i Kronängs P03/04 som verkligen brinner för fotbollen och är beredda att lägga ner ett stenhårt jobb för att uppnå resultat. Kanske att få åka dit med ett fotbollslag som har lärt sig att resultat inte är allt, utan att inställningen och uppträdandet kommer i första hand – samt att det är roligare att spela fotboll än att klaga på domaren. Kanske att få åka dit tillsammans med engagerade föräldrar som ställer upp och filmar varje minut av en inomhussäsong och gärna pratar fotboll och kommer med synpunkter, tankar och tips emellan matcherna (uppskattas). Kanske att få se avundsjukan i blicken från medresta småsyskon (ofta rena minikopior) som nog gärna hade snörat på sig dojorna och hoppat in om de bara hade fått lov.


Målsättningen inför turneringen handlade om att ta med sig de starka defensiva insatserna från Blåkläder Cup och kombinera ihop det med ett mer rörligt och initiativrikt anfallsspel. En målsättning som Kronäng lyckades uppnå under vissa matcher, medan andra av olika skäl blev mer fokuserade på försvarsspel. Oavsett fick vi se genomgående fina laginsatser där Kronängspelarna offrade sig kompromisslöst för varandra på ett sätt som fick undertecknad att häpna och som gav resultat i form av mycket jämna fotbollsmatcher som många gånger stod och vägde och kunde ha slutat åt vilket håll som helst.

 


Fris/Spar/Spar 2-04 - Kronäng 1 (2-0)


Kronäng hade problem att hitta rätt i den defensiva organisationen och fick därför till en början inte tag i Fristad/Sparsör, som var skickliga individuellt. Efter att ha hamnat i underläge ryckte Kronäng upp sig rejält under andra halvan av matchen och spelade nu en mycket sevärd fotboll som dessutom resulterade i ett flertal öppna målchanser. Då Kronäng hade börjat få ordning på försvarsspelet och inte släppte till något mer bakåt, var det effektiviteten framför mål som hindrade laget från att vända på matchen. Ett resultat som inte speglar matchen som helhet, men ändå en insats som bådade gott inför de kommande matcherna.


Kronäng 1 - Elfsborg 2 (2-0)


Till nästa match var all form av nervositet som bortblåst, försvarsspelet satt från första matchminuten och då kom Kronäng igång på allvar även framåt. Casper ”Piqué” Swahn fartkontrade (är det ens ett ord?) in ledningsmålet och Simon ”I love to jump” Lindén satte spiken i kistan i matchens slutskede – en situation som föregicks av fotbollsmagi av den högre skolan från Gustav Isaksson och framspelning av Simon ”Don´t touch my hair” Ehrman. Vi får inte heller glömma bort David ”Piggelin” Nyléns fundamentalt viktiga räddning vid ställningen 0-0. En fullkomligt lysande insats rakt igenom där killarna gav precis allt för att försvara sin ledning och därigenom uppnådde ett välförtjänt resultat. Så härligt att se killar!

 

Bergdalen 1 - Kronäng 1 (0-0)


I tredje matchen mot Bergdalen blev Kronäng långa stunder rejält tillbakapressade. Men ett snudd på perfekt försvarsspel och en storspelande David ”Piggelin” Nylén i målet gjorde det oerhört svårt för Bergdalen att komma till klara målchanser. Det blev inte lika mycket anfallsspel den här matchen, men de bästa chanserna att avgöra hade Kronäng via två snabba omställningar där Casper ”Piqué” Swahn och Simon ”I love to jump” Lindén var en hårsmån ifrån att avgöra. Nu blev det istället en poäng tack vare en grym kämpainsats där killarna gav precis allt och lite därtill.

 

Kronäng 1 - Borås AIK 1 (1-3)


Kanske var det så att den hårda defensiva arbetsinsatsen mot Bergdalen satt i benen och gjorde att Kronäng inte riktigt var med i början av sista gruppspelsmatchen mot Borås AIK. BAIK tog ganska snabbt ledningen med två måls marginal, men Kronäng vägrade vika ner sig och kom tillbaka in i matchen via Gustav Isakssons fina reduceringsmål med två minuter kvar att spela. Tyvärr hade Kronäng svårt att få tag i bollen de sista minuterna, mot ett mycket tekniskt skickligt motstånd. Det blev därmed aldrig någon kvitteringschans, men killarna ska ändå ha all heder av att de inte gav upp utan fortsatte att stå upp och arbeta sig in i matchen igen.

 Bergdalen 2 – Kronäng 2 (1-0)


Kronäng inledde turneringen med en mycket fin insats mot Bergdalen som hade svårt att skapa chanser mot den tajta defensiven. Bergdalen skapande knappt någon klar målchans på hela matchen, men av de få chanserna resulterade i ett ledningsmål. Kronäng fortsatte att hålla ihop det bakåt och skapade tillräckligt med lägen framåt för att komma tillbaka. Men återigen var det den där så avgörande spetsen framåt som saknades. Trots den knappa förlusten, en lovande start.

 

Kronäng 2 – Byttorps IF (3-0)


Kronäng startade matchen mot Byttorp lugnt och metodiskt i det låga försvarsspelet. Med halva matchen spelad satte vi in en högre press som gav utdelning i form av en omställning där Casper ”Piqué” Swahn friställde Adnan Sheikh Mohammad som kyligt placerade in bollen mellan benen på målvakten.


Därefter lossnade det för Kronäng och när Gustav Isaksson bröt Byttorps uppspel, satte fart i omställningen och serverade Arvid Elmgren Kopp ett öppet läge var det andra målet ett faktum. Gustav Isaksson avslutade den fina insatsen med att sätta dit trean efter en läcker soloprestation och avstämt avslut.


En klockren insats från Kronäng såväl taktiskt som spelmässigt. Nu infann sig även effektiviteten framför mål, vilket såklart var glädjande att se. Extra plus till Gustav Isaksson som läste spelet föredömligt, bröt motståndarnas uppspel och därifrån satte fart på omställningarna och skojade med det mesta som rörde sig.  


Hestrafors 1 – Kronäng 2 (1-0)


I nästa match mot Hestrafors åkte Kronäng på ett tidigt baklängesmål och hade därefter svårt att skapa några riktigt klara kvitteringschanser, även fast det fanns situationer att starta omställningar på. Närmast en kvittering var Adnan med minuten kvar att spela, men målvakten kom ut och klarade situationen. En jämn match mellan två defensivt skickliga lag som tog ut varandra, men där det tidiga målet blev avgörande.


Kronäng 2 – Elfsborg 4 (0-2)


Även i matchen mot Elfsborg hamnade Kronäng i ett tidigt underläge. Därefter ryckte Kronäng upp sig och fick bra träff på Elfsborg defensivt och skapade ett flertal fina omställningslägen. Närmast en kvittering var Arvid Elmgren Kopp efter att ha vunnit bollen högt med två minuter kvar, men skottet gick dessvärre utanför. Istället avgjorde Elfsborg i slutskedet. På det stora hela, en tämligen välbalanserad och gedigen insats där Kronäng hade gjort sig förtjänt av ett oavgjort resultat.

 Brämhult 1 – Kronäng 3 (0-0)


Kronäng inledde matchen strålande och var inte långt ifrån att ta ledningen direkt via ett distansskott från Teo Lagerstedt strax utanför. Nästa läge uppstod efter ett lysande uppspel från David ”Piggelin” Nylén i målet, som hittade fram till Elias Arnesson som sånär lyckades skarva bollen vidare i mål. Simon Lindén och Felix Hultman hade slutligen varsina lägen att avgöra, men dessvärre var det på nytt effektiviteten framför mål som låg emellan Kronäng och en seger. Defensiven fanns det inget att anmärka på. En utmärkt insats från Kronäng som hade bra koll på matchen och borde ha satt pricken över i:et.Kronäng 3 – Hestrafors 2 (0-0)


Det var en avvaktande start från Kronängs sida och det var först när laget tilldömdes två indirekta frisparkar på grund av motståndarnas tillbakaspel till målvakten som det hettade till på allvar. Den första täcktes av försvarare och när David Stolt försökte på nytt och lyckades få bollen i nät dömde domaren bort målet på grund av att bollen inte träffade någon spelare på vägen in i mål.


Även Marcus Carlsson hade ett bra läge efter ett välregisserat anfall som Rami och Felix Hultman låg bakom. Det ska även tilläggas att Hestrafors hade ett par öppna lägen i slutet och kunde ha avgjort matchen, men David ”Piggelin” Nylén hade bestämt sig för att spika igen på nytt och då blev det oavgjort. Rätt snarlik matchbild från föregående mot Brämhult. Försvarsspelet på nytt strålande och tillräckligt med chanser för att vinna skapades.


GSK/MIF 2 – Kronäng 3 (3-0)


Kronäng kom in fel i den tredje matchen och blev straffade omgående. Därefter släppte laget något på handbromsen och gick på offensiven. Vi fick se ett par fina anfall, men istället för en kvittering bjöd Kronäng på ett gratismål och när GSK/MIF tog till vara på en snabb omställning blev uppförsbacken genast brantare. Kronäng ska ha all heder för att de fortsatte att gå för det hela vägen till slutsignalen, men det här var en insats som lämnade en del att önska. Riktigt surt med tanke på att det här var en match Kronäng hade alla förutsättningar att vinna. En rätt svåranalyserad och konstig match.


Kronäng 3 – Elfsborg 6 (0-4)


I den avslutande matchen plockade Kronäng fram de sista krafterna och stod för en ny klanderfri defensiv insats mot ”männen” i Elfsborg som måste ha snittat omkring 1.80 i längd. Då är det inte lätt att stå emot, men killarna lyckades oväntat bra under matchens första halva. Till slut gick det inte att stå emot ett spelskickligt Elfsborg längre, men faktum är att två snabba mål i slutet spädde på resultatet mer än nödvändigt. Oerhört starkt av killarna att lyckas ladda om och stå för en sista arbetsinsats. Extra plus till David Stolt som stod för en brutalt bra defensiv insats mot spelare som var tre gånger så stora som honom själv.Sammanfattning


Sammanfattningsvis var det ett privilegium att få spendera helgen tillsammans med det här underbara gänget som andas fotbollsglädje rakt igenom och trots en del tuffa resultat i jämna matcher höll humöret uppe, fokuserade på rätt saker och verkade ha allmänt trevligt ihop i en vacker gemenskap. Om killarna fortsätter med det här fina uppträdandet kommer det att hända mycket kul framöver kan vi utlova. Det är redan en rolig aktivitet på gång…(mer information senare under veckan).  


Visst hade vi hoppats på ännu mer anfallsspel än vad som blev fallet – även om det här var ett tydligt steg framåt vad gäller offensiven. Visst hade vi gärna vunnit ett par matcher till och gått vidare i turneringen. Men så länge vi har roligt tillsammans och aldrig ger oss kommer vi på ett sätt alltid att stå där som vinnare i det långa loppet.

 


Turneringens…


…Uppladdningsduell

Gustav Isaksson öppnade starkt med att dricka varm choklad. Simon Lindén kontrade med att kalasa på en chipspåse. Även om undertecknad är svag för Estrella Sourcream & Onion är det alltid svårt att snacka bort en lagom stor termos som såg ut att vara specialanpassad för detta ändamål.  


…Nu får det vara nog

Taket i Rångedalahallen var tydligen också för lågt för David Nyléns smak. Dags att de ansvariga tar sitt ansvar. Avgå allihopa!


…Favorit i repris

Det är inte många som klarar av att få till det maginummer som Gustav Isaksson bjöd på mot Elfsborg. Nu har Gustav dessutom gjort det två gånger i matchsituation. Den här gången föranledde det dessutom ett mål. Ja, vad ska man säga?


…Friskis & Svettis nästa?

Den inlevelse och pondus som lagkapten Arvid Elmgren Kopp tog hand om uppvärmningarna med, måste väl ha varit fullt tillräckligt för att kvala in till ett sommarjobb på Friskis & Svettis? Hårbandet finns redan på plats så det är väl bara att anställa grabben?


…Kämpe

Tränarkollega Jonas Lindqvist som blev uppdragen tidigt på söndag morgon och såg (hur ska jag uttrycka mig?) ”löjligt pigg ut” när han satt i omklädningsrummet och käkade banan inför första matchen. Det kallar jag inställning!


…Blick

Casper Swahns när han för ett kort ögonblick trodde att han skulle behöva följa med morföräldrarna till kyrkan istället för att spela cup. Förlåt Casper! Vissa saker går bara inte att skoja om.


…Citat

”Skäll inte på domaren”, Simon Lindén när Hestrafors lagledning diskuterade reglerna kring tillbakaspel efter matchen då domarna hade givit otydliga direktiv. Bra att du har lyssnat och stod upp för domaren Simon, även om du kom lite snett till den här bollen.

 


OBS! Träningsinformation + kakförsäljning


Det har varit en fantastiskt rolig inomhussäsong innehållande både framgång och motgång. Faktum är att det här var sista inomhusturneringen, vilket innebär att vi nu riktar fokus mot utomhusspelet för att förbereda oss inför den kommande säsongen.


Vi påbörjar utomhusträningen nu på onsdag 17:30 (mer information om träningstider kommer senare i veckan). Första halvtimmen kommer bestå av löpträning och följas upp av lite snack i omklädningsrummet och tempospel/spelövningar på konstgräset (så ta med löparskor + fotbollsskor).


På onsdag kommer vi även att börja dela ut lappar för kak/godis-försäljningen som vi har kommit fram till att sätta igång för att samla in pengar till sommarcupen. Hoppas att så många som möjligt kan hjälpa till så att vi kan hitta på fler roliga saker tillsammans.


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer