Intersport

Kinna IF Blå – Kronängs IF (2016-09-03)
2016-09-03 20:33

Efter att ha besegrat Brämhult hemma på Kronäng Arena Konstgräs var det dags att bege sig till Pruhultsplanen för bortamatch mot Kinna. Det var en märklig dag då det inte gick att avgöra om det var sensommar eller höst. Kalla vindar, moln och regn växlades snabbt till värme och sol.

På samma sätt var det en match det svängde om. Efter att ha hamnat i tidigt underläge repade Kronäng nytt mod och gick ikapp till 2-2 innan det var dags för halvtidsvilan. Kronäng hade det mesta av spelet, men när målchanserna som skapades inte utnyttjades blev laget straffat rejält i form av två snabba baklängesmål varefter hemmalaget kunde dra ifrån och till slut stå som segrare.

Fotboll är inte alltid rättvist, vilket var något som Kronäng på ett smärtsamt sätt fick känna av den här matchen som var betydligt jämnare än slutresultatet vittnar om. Faktum är att Kronäng gör en klart bättre insats än senaste matchen när det blev seger. Defensiven där killarna höll uppe ett bra fokus och kämpade tillsammans över hela planen, var det som imponerade allra mest.

Matchens…

…Glädjeämne

Det var underbart att se den inställning och fokusering som samtliga spelare visade upp i försvarsspelet i 50 minuter.

…Surt sa räven

Att vi tappade noggrannheten de avslutande tio minuterna, vilket ledde fram till det missvisande slutresultatet, kändes minst sagt surt efter en i övrigt bra insats med mycket positivt att ta med sig till nästa match.