Intersport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

BUA-cupen: Fem surrealistiska timmar i Rångedala!
2022-12-04 13:26

 

För andra helgen i rad var det dags för BUA-cupen i Rångedala – men den här gången var förutsättningarna helt annorlunda.

 

Kronäng var där som det klart yngsta laget i P08-klassen, där man skulle ställas mot ett och till och med två år äldre killar.

 

En tuff utmaning på förhand – men när man vaknar upp så här dagen efter är det svårt att förstå och sortera ihop allt som hände under fem surrealistiska timmar i Rångedala.

 

ALLT, precis ALLT som gör ungdomsidrotten så viktig och oemotståndlig – ALLT fanns där.

 

Förväntan.

 

Nervositet.

 

Gemenskap.

 

Glädje.

 

Besvikelse.

 

Spänning.

 

Dramatik.

 

Galenskap.

 

Undertecknad har varit på många inomhuscuper i olika sammanhang runtom i landet under de senaste tjugo åren och det här var utan tvekan en av de starkaste upplevelserna.

 

Det är sällan man får uppleva så mycket komprimerat under så kort tid.

 

Det gör något med en – både på gott och ont.

 

Känslan av att ”hände verkligen det där?”.

 

Med en blandning av mod, ödmjukhet, taktisk disciplin och smartness var killarna där och förflyttade gränsen för vad som borde vara möjligt.

 

Det var så de gav sig själva möjligheten att – tillsammans med det där välbehövliga extra flytet i avgörande situationer – ta sig vidare till slutspelet som egentligen var till för de äldre lagen.

 

Det var så de gav sig själva möjligheten att vända upp och ner på allting och avancera hela vägen till final, efter ett straffavgörande i semifinalen som gjorde oss alla som följde dramat flertalet år äldre.

 

Men det var inte silvermedaljen i sig som var det viktigaste denna vanvettiga cupdag där Kronäng höll på att avancera med båda lagen (ett mål ifrån) till ett slutspel där de egentligen inte borde vara.

 

Den minnesbild som har etsat sig fast starkast på näthinnan är den SPONTANA och GEMENSAMMA glädje som uppstod strax efter det högdramatiska straffavgörandet.

 

Om någon skulle fråga undertecknad vad ungdomsidrotten betyder och varför den är så viktig, skulle det räcka med det här klippet som svar:

 

https://youtu.be/SaUQwY0TKhc

 

Tack för det här gåshudsögonblicket killar och för en smått osannolik lördag i Rångedala där samtliga stod för prestationer långt över vad man kan förvänta sig.

 

//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
FILM: Blåkläder Cup!2024-02-16 20:42
FILM: Trettonhelgscupen!2024-02-04 22:09
FILM: Blåkläder Cup!2023-02-19 16:44
FILM: Trettonhelgscupen!2023-02-05 13:05
FILM: Pre Skara Camp!2022-06-14 21:41
Sommaruppehåll?2021-08-11 10:42
 
Sponsorer