C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Disciplin blandat med glädje till fotbollen!
2022-09-19 22:00

 

Det märks att sommarens stora äventyr, i form av Skara Sommarland Cup, har satt djupa avtryck hos grabbarna i Kronängs IF P09/10.

 

De har vid flera tillfällen nämnt att de var där så länge att de kände sig hemma där samt hur mycket de längtar tillbaka och efter att få uppleva något liknande igen, vilket såklart är glädjande att höra på så många sätt.

 

Sedan vi kom tillbaka från Skara har det varit i snitt 20 stycken på träningarna – ett snitt som utan skador och sjukdomar hade varit 25 stycken - minst.

 

De senaste veckorna har det ökat ytterligare och vi har då varit omkring 24 stycken varje träning, vilket är underbart roligt.

 

MEN det är samtidigt en faktor som ställer stora krav på killarnas disciplin – och vad gäller den biten har det hänt MYCKET.

 

Lägg fram nyckeln till förrådet och de går bort och hämtar bollsäckarna (till vilka de allra flesta har lärt sig koden nu 😊).

 

Ställ fram vattenflaskorna utanför omklädningsrummet och de kommer vara fyllda och ute på planen när träningen börjar. (En detalj som sparar mycket tid under träningarna då ingen behöver springa halvvägs hem för att dricka).

 

Som ledare behöver du inte ens be dem – det bara händer av sig självt.

 

Börja bära ut mål från förrådet och det kommer någon springande och frågar om man behöver hjälp.

 

Ge dem avancerade passningsövningar som A-laget har vissa problem att lösa och de går in för det med en imponerande koncentration på varje mottagning och passning, vilket leder till att de lyckas.

 

Ge dem en lagtävling och de går in för den som att det vore Champions League.

 

Be dem plocka in allt material, ställa i ordning målen och förbereda uppställning för det avslutande spelet på träningen och allt är klart på ett par minuter, utan tjafs, vilket gör att de hinner spela desto längre.

 

Ge dem en boll, låt dem spela och du får se en fotboll där man släpper bollen till medspelarna som löper, i stället för att krångla till det och hålla i den för länge själv.

 

Jo, jag vet, killarna har varit helt suveräna ända sedan januari månad – inget nytt där.

 

Men det har varit så iögonfallande den senaste tiden hur mycket de har mognat med tanke på att de tar ett allt större ansvar för helheten och att skapa en positiv träningsmiljö.

 

Våra duktiga junior/A-lagsspelare Adnan, David och Wile har också tagit kliv framåt den senaste tiden och tar nu ett allt större ledaransvar för träningarna, vilket också har bidragit till kvalitativa, utmanande, fysiskt tuffa och roliga träningar.

 

Utöver det får vi fortsatt stöd från Lisbet, Torbjörn och Joachim kring träningar och matcher, vilket också uppskattas väldigt mycket.

 

Sammanfattning:

 

De här unga fotbollsgrabbarna, som håller på att bli stora, är verkligen supercharmiga på alla sätt - och det är lika roligt varje gång de kommer ner till Kronäng Arena och visar att disciplin och glädje till fotbollen definitivt kan höra ihop.

 

//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
FILM: Pre Skara Camp!2022-06-14 21:41
Sommaruppehåll?2021-08-11 10:42
 
Sponsorer