C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Säsongsfirandet 2021: ”Vad ska vi göra i åtta timmar?”
2022-04-11 07:38

 

De hade väntat sedan december månad på att få fira fotbollssäsongen 2021.

 

Under veckan som gått hade det byggts upp spänning och spekulation kring vad som skulle hända.

 

”Vad ska vi göra i åtta timmar – spela vi fotboll?” undrade ”Jamilo” som hade lite svårt att få det hela att gå ihop.

 

Svaret blev att det enda som var säkert var att vi INTE skulle ägna oss åt fotboll. Det gör vi ju alltid annars - och dessutom nästan i överflöd.

 

Efter att ha blickat tillbaka på säsongskrönikan från fotbollsåret 2021, var det dags för pristävlingens första del (den hemliga aktiviteten) och hela gänget tog sig ut till boule-banan.

 

Det var ett par underhållande minuter när det stod 24 stycken grabbar där med ETT ENDA boule-set och tyckte att det verkade rimligt att det var aktiviteten som väntade.

 

Extas.

 

Ja det är nog ordet som bäst beskriver stämningen som uppstod när de fick reda på att boulen bara var en vilseledande manöver och att vi i själva verket skulle i väg på Laserdome.

 

De skrek, hoppade, kramades, dansade, hoppade i ring och började sjunga Kronängssången.

 

Väl inne på Laserdome var frågan ungefär var 30:e sekund ”när börjar det?”

 

Så spända.

 

Så laddade.

 

Så förväntningsfulla.

 

Som små barn på julafton i läget när det ringer på dörren och de förstår vem som är på väg in i rummet.

 

”Snabba byten så hinner ni spela Laserdome längre”.

 

En uppmaning killarna tog på allvar och bytena var i klass med ett blixtsnabbt depåstopp i Formel 1.

 

Efteråt hade de tillgång till alla tänkbara typer av arkadspel i över en timme, och förutom en välbehövlig drickapaus, höll de igång med allt från Mario Kart till Guitar Hero.

 

Väl tillbaka på Kronäng var killarna såklart helt slut?

 

Icke då.

 

I väntan på maten var de givetvis tvungna att stilla sin fotbollsabstinens ett tag borta på C-plan.

 

Maten som serverade var tacos och att den uppskattades märktes med tanke på den härliga aptit som killarna visade upp och efteråt sjöng vi för August som blev tonåring den här dagen.

 

Pristävlingen avgjordes sedan med andra deltävlingen i form av frågesporten ”Alla mot alla utan Filip och Fredrik” (eftersom duon uppskattningsvis tar 200 000 exkl. moms).

 

”Melkero” tyckte att det var ”många konstiga frågor”.

 

Som exempelvis den ifall Drottning Silvia var äldre än Kungen, Eurovision Song Contest, IKEA och fotbolls-EM.

 

Till slut bottnade nog ändå ”Melkero” i att konstiga/udda frågor var något positivt – det kan ju kanske ha att göra med att han var med i det segrande laget, men det är ju svårt att veta.

 

Oavsett var det återigen uppseendeväckande vilken bred bildning de här unga killarna har.

 

Det är vackert att se hur de samarbetar och bidrar med olika kunskaper, vilket skapar en kunskapsbank som är så omfattande att det är svårt att komma med frågor där de är helt borta.

 

Att ingen visste vad ”departures” betydde var kanske inte så konstigt.

 

Men när killen som föddes ute på högerkanten(?), ”Melkera”, briljerade med stavningen på ordet ”believe” gav det ett lugnande besked avseende engelskan.

 

När prisutdelningen var avklarad var det tid för utdelning av de individuella priserna med diverse olika utmärkelser från förra säsongen.

 

Årets ”Överlappskung”, ”Glenn Hysén” och ”Usain Bolt” var väl de utmärkelserna där det var som mest solklart för alla vem som skulle komma fram. Tar ni alla tre på uppstuds?

 

Killarna hyllade varandra på ett så hysteriskt sätt att det nästan blev ”våldsamt” – men på ett positivt sätt då det fanns så mycket positiv energi och glädje i rummet som fylldes av så många skratt.

 

Sammanfattningsvis var det mest positiva med dagen att så många kunde vara med.

 

Hade planerat för ett par sjukdomsbortfall under morgonen – men samtalen kom aldrig, vilket gjorde undertecknad genuint superglad.

 

För det här var killarnas dag.

 

En dag som de har kämpat och slitit ihop till med ett fullkomligt lysande uppträdande och en beundransvärd inställning till det vi håller på med.

 

De har därmed uppfyllt de enda två grundkraven de har på sig och så länge de bara gör det kommer vi att fortsätta ha det såhär trevligt tillsammans med inte alltför långa mellanrum.

 

Det ska även tilläggas att ett säsongsfirande med 24 stycken spralliga grabbar aldrig skulle kunna genomföras på det här sättet utan disciplin.

 

Killarna skötte sig lysande hela dagen och såg ut att trivas så utomordentligt i varandras sällskap att man bara stod där, kände hur tårarna var nära och hoppades att den här dagen aldrig skulle ta slut.

 

En stor bukett med blommor till Lisbet Häggström, Carl-Otto Isaksson, Petri Valkonen och Fredrik Andén som ordnade den delikata tacobuffén samt Torbjörn Ottosson, Erik Aspholmer, Abrahaley Gebru Gebreamlak, Jenny Sakko och Linda Modig som hjälpte till med logistiken.

 

Tack ska ni ha för den fina presentkorgen också – den uppskattas!

 

Framförallt stort TACK till alla grabbarna för att de är så charmigt underbara!

 

Det här är bara början – och så länge killarna bara fortsätter att sköta sin del – väntar ännu mer skoj framöver – det är ett löfte.

 

//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
FILM: Blåkläder Cup!2023-02-19 16:44
FILM: Trettonhelgscupen!2023-02-05 13:05
FILM: Pre Skara Camp!2022-06-14 21:41
Sommaruppehåll?2021-08-11 10:42
 
Sponsorer