C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Träningslägret i Nittorp dag 2: Var vi redan på Öckerö och spelade Ö-bollen?
2021-08-15 22:43

 

Under fredagsmorgonen hade samtliga landat i Nittorp rent mentalt och då var fotbollssuget tillbaka på allvar – något som killarna klargjorde med all önskvärd tydlighet i ”Nittorps League” (en miniturnering som utgjorde den första delen av dagens pristävling - där de hade blivit indelade i tre lag).

 

"Jaha, en liten skojturnering", tänker ni säkert.

 

Ni kunde inte ha mer fel.

 

Killarna gick in så mycket för denna turnering att det kändes som att det redan var sommaren 2022 och att vi var på plats på Öckerö i Göteborgs skärgård och spelade Ö-bollen.

 

Att den här vistelsen bara var en liten "uppvärmning" inför vad som komma skall nästa sommar (hoppas vi!) verkade de inte bry sig särskilt mycket om med tanke på den intensitet och kvalité vi fick se under matcherna som spelades. 

 

Ett uppfräschande bad, en god lunch och två nya underhållande presskonferenser senare, fortsatte pristävlingen i form av en straffturnering som även den kändes på allvar, men som ändå blev lite mer på skoj när den andra omgången även innehöll ett antal varv runt en stolpe innan straffen skulle slås.

 

Extra plus till Sixten i målet som aldrig gav upp (trots att strafftävlingen blev utdragen) och stod på ungefär 5676 stycken straffar. Åtminstone kändes det så :). 

 

Därefter fanns det en del tid över för att ”chilla” som killarna ju uttrycker det.

 

Futsal i inomhushallen, kurragömma eller att helt enkelt bara kolla på Youtube-klipp (eller dylikt) i sängarna var ett par av de sysselsättningar som killarna ägnade sig åt.

 

Senare på kvällen, i den avslutande delen av pristävlingen (”Oba Oba Martins”), fick killarna i uppgift att tolka och på valfritt sätt framföra Yaya/Kolo Touré-sången samt Nationalteaterns version av ”Vi cyklar runt i världen”.

 

Juryn bestående av Petri, Daniel och undertecknad bedömde inte på något sätt kvalitén på utförandet, utan lade all vikt på modet och viljan att göra något tillsammans som en grupp.

 

En utmaning som killarna klarade med bravur och faktum är att känslorna de förmedlade var så pass starka att Daniel på riktigt blev orolig över vart killarna (han trodde sig ha lärt känna) hade tagit vägen.

 

Ja, killarna släppte verkligen loss fullständigt och bjöd på en underhållning som gjorde en både rädd och glad samtidigt. En häftig avslutning på en ny händelserik dag med mycket innehåll.

 

//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
FILM: Pre Skara Camp!2022-06-14 21:41
Sommaruppehåll?2021-08-11 10:42
 
Sponsorer