C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Både varmt och kallt i ”tisha-vädret” på Kronäng!
2021-02-28 16:22


Som vår oefterhärmlige kompis Leo ”Citatmaskinen” Gustafsson så väl uttryckte det, var det ”tisha-väder” på Kronäng den här helgen.  


För er som kan er matematik innebar det: 


Spelsugna fotbollsgrabbar + soligt väder + helg = tvåtimmarspass under både lördagen och söndagen med fokus på 7-manna-spel.  


Att det för tillfället inte är tillåtet att spela träningsmatcher är ingenting vi kan påverka.  


Det vi kan påverka är att låta det här fotbollsgänget – som under hela hösten/vintern har gjort det så bra i spelet på mindre ytor – åtminstone spela fotboll så matchlikt som möjligt när tillfälle ges.  


Det märktes tydligt att killarna uppskattade upplägget och det var även inspirerande för oss ledare att se dem lösa mer matchlika situationer på ett moget sätt.  


Med stolthet konstateras att vi (förhoppningsvis) har lyckats ta oss igenom den tuffaste vädermässiga perioden under året och tränat fotboll utomhus - utan uppehåll - under hela vintern. Starkt!


Som ni kunde se i den senaste filmen som publicerades på lagets Youtube-kanal (Kronängs IF P09-10), har killarna bara kört på - trots emellanåt genomusla förutsättningar.


https://www.youtube.com/watch?v=gSqlFhJA_yw&t=10s 


Har man tränat fotboll i kyla under lång tid, har man även gjort sig förtjänt av något kallt när det väl blir varmt, som man brukar säga. 


Eller som Sixten ”Arsenal” Rosén Aronsson uttryckte det, var belöningen även någon form av tröst, med tanke på att de frustrerande nog tvingas vänta ännu längre på matcherna. 


Men det kommer att bli matcher.  


Det kommer att bli mängder med matcher.  


Bara inte just nu. 


Att se ungdomar göra det bästa av situationen på det här sättet är inspirerande och en fullmatad fotbollshelg på Kronäng i ”tisha-väder” gör det ännu enklare att följa deras goda exempel. 


Tack ska ni ha grabbar, vi ledare är mycket nöjda med er allihop (och vi längtar också efter att få se er spela matcher)!  


                                                      *** 


Under helgen lyckades killarna tillsammans komma fram till att Karim Benzema var fotbollsspelaren vi sökte efter i poängsspelet och samlade därigenom ihop ytterligare fem poäng.  


Aktuell ställning i poängspelet: 40 av 50 poäng. 

 

                                                      ***  


I dagarna har även Linda och Joachim Modigh haft vänligheten att sätta bollen i rullning vad gäller kakförsäljningen (tack!) som är till för att samla in kapital till sommarturneringen Ö-bollen. Mer information kommer kring detta längre fram.   


                                                       *** 


Under de senaste veckorna har vi glädjande nog fått två nya fotbollskompisar i form av Kawa Maho och Hussein Almughanni, som redan verkar passa in som handen i handsken i det här gänget.  


Varmt välkomna till Kronäng Kawa och Hussein! 

 

//Henrik Johansson 


Nyhetsarkiv
FILM: Blåkläder Cup!2023-02-19 16:44
FILM: Trettonhelgscupen!2023-02-05 13:05
FILM: Pre Skara Camp!2022-06-14 21:41
Sommaruppehåll?2021-08-11 10:42
 
Sponsorer