SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Kansli

Tel: 0738 - 10 05 18

Mail: info@kronangsif.se
Cupansvariga
Daniel Ung
Tel: 0733 - 65 67 49

Thomas Pettersson
Tel: 0703 - 16 25 65
Spelschema klart
2024-03-25 16:39

Nu finns spelschemat publicerat på vår cup-sida! Följ denna länk: cupen.nu och klicka in er på korrekt division och lag.

 

Cupen.nu kommer under turneringen uppdateras med liveresultat så att man enkelt kan följa sitt eller sina favoritlag under helgen! 

 

Vi kommer under cupen också att ta en hel del kort runt arenan och i matchsituationer. Om det är något lag som inte vill vara med på kort som kan komma att publiceras på vår hemsida, skicka ett mail till info@kronangsif.se med denna information.

 

Vi återkommer med mer praktisk information runt cupen när vi närmar oss!

Kronäng Arena Cup 2024 är fullt!
2024-03-12 08:06

Efter ett hårt tryck på anmälningarna har vi kommit upp i maximalt antal lag som vi kan ta emot på årets Kronäng Arena Cup! Ni som vill ha plats men ännu inte anmält er kan sättas upp på reservlistan. Registrera ert intresse här!

7 mot 7 fullt!
2024-02-28 09:37

Det har varit ett hårt tryck på anmälningarna senaste veckan! Riktigt kul!! Men det innebär också att spelform 7 mot 7 nu är fulltecknad. 

Om ni ändå är sugna på att delta, lägg in en anmälan så sätter vi upp er på reservlistan. 

 

Spelform 5 mot 5 har vi fortfarande en hel del platser kvar!

Anmälan Kronäng Arena Cup 2024 är öppen!
2023-12-07 17:36

Nu är anmälan till Kronäng Arena Cup 2024 öppen! Turnering går av stapeln 20-21 april. Se till att anmäla er tidigt för att säkra en plats. Anmäl era lag HÄR!

Kronäng Arena Cup 2023: En äkta kärlek till fotbollen!
2023-04-26 07:08

 

Tänk dig att du spelar fotboll och att du gör en snygg dribbling.

 

Kanske lyckas du med just den där finten du har sett Neymar göra på TV och som du har tränat på i många timmar där ute på tomten – kanske med två äppelträd som målstolpar.

 

För en kort stund känner du dig inte bara som Neymar.

 

Du ÄR Neymar.

 

Du känner att du kan göra vad som helst.

 

Du har tagit dig förbi flera motståndare.

 

Du tar sats för att avsluta showen med ett skott i mål.

 

Du känner dig lycklig.

 

Men plötsligt bryts förtrollningen:

 

”Nej, inte åt det hållet!”.

 

Det är din tränare som ropar.

 

”Attans, motståndarnas mål var visst åt andra hållet”.

 

”Varför ska det här alltid hända just mig?”

 

”Och ska det verkligen behöva vara så petnoga?”

 

”Mål som mål liksom”.

 

Ja, när de allra yngsta fotbollsspelarna spelar 5 mot 5 är det lite som att de befinner sig i en magisk värld.

 

En värld där allt är möjligt och där det bokstavligt talat kan hända lite vad som helst.

 

”Ta inte bollen av varandra”.

 

”Ni är i samma lag”.

 

”Fel håll”.  

 

Ett par inte alltför ovanliga tillrop med en kombination av panik, upprymdhet och värme i rösten hos engagerade ledare som på något sätt lyckas styra upp kaoset som råder – åtminstone så till den grad att det blir fotbollsmatcher av det hela – underhållande sådana dessutom.

 

Spelarna vill så mycket.

 

De kan så mycket.

 

Mycket går så fel.

 

Mycket blir så rätt.

 

De blir så besvikna när de inte lyckas.

 

De blir så lyckliga när de lyckas.

 

De får lära sig att hantera motgångar tillsammans med sina kompisar.

 

De får vara med och uppnå något tillsammans med sina kompisar.

 

Känsloexplosioner åt båda håll, som många fick uppleva under den gångna helgen när Kronäng Arena Cup gästades av fler lag än någonsin tidigare.

 

Under lördagen var vi många som höll på att uttrycka frasen ”för varmt” – men hejdade oss då det bara var att vara tacksam och njuta.

 

Regnskuren under söndagsförmiddagen störde funktionärer och publik lite grann – men kunde inte förhindra en ny succéturnering då spelarna i vanlig ordning inte märkte någon skillnad.  

 

De var fullt upptagna med att ägna sig åt det bästa de vet.

 

I powerballaden ”I Want To Know What Love Is” letade Foreigner efter svaret på en fråga som kanske aldrig kommer att få något svar.

 

Om man nu skulle förenkla frågan något och fundera över vad äkta kärlek till fotboll är för något – kan en helg med Kronäng Arena Cup leda dig på rätt väg mot svaret.

 

                                                      ***

 

Stort TACK till spelare, ledare och publik samt till alla grymma funktionärer som gjorde ännu en mycket lyckad upplaga av Kronäng Arena Cup möjlig.

 

Extra tack till våra 09-grabbar Jamil, Erik och Noel som intervjuade deltagarna och därmed lade grunden till filmen som ni hittar i länktipset ovan.

 

Välkomna tillbaka nästa år. 

 

//Henrik Johansson

Spelschema klart
2023-03-27 08:19

Nu finns spelschemat publicerat på vår cup-sida. Följ denna länk: https://cupen.nu/KAC2023/teams och klicka in er på korrekt division och lag.

 

Cupen.nu kommer under turneringen uppdateras med liveresultat så att man enkelt kan följa sitt eller sina favoritlag! 

Vi kommer under helgen också att ta en hel del kort runt arenan och matchsituationer. Om det är något lag som inte vill vara med på kort som kan komma att publiceras på vår hemsida, skicka ett mail till info@kronangsif.se med denna information.

Vi återkommer med mer praktisk information runt cupen när vi närmar oss!

Kronäng Arena Cup fullt!
2023-03-13 08:51

Efter ett hårt tryck på anmälningarna har vi kommit upp i vårt satta maxtak på 130 lag! Ni som vill ha plats men ännu inte anmält er kan sättas upp på reservlistan. Registrera ert intresse här!

Anmälan Kronäng Arena Cup 2023 är öppen!
2022-12-01 14:37

Nu är anmälan för Kronäng Arena Cup 2023 öppen! Turneringen går av stapeln 22-23 april. Se till att anmäla er tidigt för att säkra en plats. Anmälan sker på www.kronangsif.se

KRÖNIKA: ”Pappa, kommer det att vara så här varje träning nu, att vi spelar mot andra lag?”
2022-05-05 21:56

Fler bilder (+6) >>

 

Många kan nog skriva under på att de senaste två åren har varit en tid när det ovanliga har blivit det vanliga och det onormala har blivit det normala.

 

En ungdomsturnering i fotboll, som tidigare hade varit en självklarhet, kändes plötsligt som en utopi. 

 

Saker som hade varit enkla, var nu komplicerade och att unga fotbollsspelare två år i rad gick miste om att få spela sommarcup kändes orättvist.

 

Tänk på all glädje och gemenskap de har gått miste om och det gör ont i hjärtat.

 

Visst, Kronäng Arena Cup kunde spelas redan i höstas.

 

Men att pandemin fortfarande pågick i kombination med att regnet föll under stora delar av helgen, innebar att det ändå inte kändes på riktigt.

 

När Kronäng Arena Cup 2022 spelades 23–24 april var ALLT på riktigt.

 

För de äldre lagen i turneringen är Kronäng Arena Cup en utmärkt sista förberedelse inför den kommande säsongen.

 

Många duktiga lag som verkligen vill försöka SPELA FOTBOLL bjöd på underhållande matcher.

 

Men de får ursäkta.

 

För det som är grejen med den här turneringen är att de allra yngsta får möjlighet att spela sina allra första fotbollsmatcher i livet.

 

Att få sätta på sig en matchtröja och spela mot andra lag för första gången.

 

Kan det bli större än så?

 

”Pappa, kommer det att vara så här varje träning nu, att vi spelar mot andra lag?” undrade William 8 år i Kronängs IF P2014.

 

”Kommer vi alltid att förlora alla matcher med så här mycket?” undrade en annan liten fotbollsgrabb i samma lag efter att första matchen var färdigspelad.

 

Som mest var det åtta (!) fotbollsmatcher igång samtidigt under söndagen, vilket samtidigt innebar att det var mer folk på Kronäng Arena än någonsin tidigare.

 

Att gå runt där bland planerna är en ständig påminnelse om hur vacker ungdomsidrotten kan vara och hur mycket den betyder för så många.

 

Ett av de yngre lagen hade svårt att veta hur de skulle göra en avspark i sin första match.

 

När de väl lyckades genomföra detta kritiska moment för att starta matchen satt alla samman i en stor klump med bollen i mitten.

 

Men redan efter ett par minuter lyfte de blicken och började passa bollen till varandra.

 

Plötsligt small det till med ett riktigt kanonskott och nätet fladdrade till.

 

Domaren blåste för mål och den totala euforin infann sig.

 

Spelarna var så glada att de inte vet visste vart de skulle ta vägen eller hur de skulle fira och snubblade - men det kändes inte.

 

Därefter tackades det för matchen med en väl inövad ramsa och man kunde se i deras ögon hur mycket de redan såg fram emot nästa match.

 

Det här var bara ett kort skeende i en av alla fotbollsmatcher som spelades på Kronäng Arena under en mycket lyckad fotbollshelg.

 

Spelare, ledare, småsyskon, äldre syskon, föräldrar, mor- och farföräldrar, kompisar – alla var välkomna - och alla var där.

 

Saker vi tidigare hade tagit för givet, så som en ungdomsturnering i fotboll, uppskattas desto mer nu, vilket märktes hos samtliga besökare som såg ut att trivas.

 

Som vi alla behövde det här.

 

Och visst blir man glad i hela själen när det blir uppenbart hur många ungdomar som ägnar sig åt en så vettig sysselsättning som fotboll och hur många engagerade ledare det finns som håller igång det hela?

 

Vilket viktigt arbete ni gör allihop. 

 

Ja, Kronäng Arena Cup blev återigen ett mycket väl genomfört arrangemang som aldrig hade varit möjligt om inte hela föreningen (STORT TACK alla spelare, ledare och föräldrar!) hade engagerat sig och visat vilken styrka och potential som Kronängs IF besitter.

 

STORT TACK givetvis också till alla deltagare och besökare – hoppas vi ses igen!

 

//Henrik Johansson

Att tänka på regler 7mot7
2022-04-12 08:33

 

 

Retreatlinje 

Vid inspark/målvaktsutkast eller när målvakten fångar och har kontroll över bollen i spelet måste motspelarna springa tillbaka och vara bakom retreatlinjen tills bollen är i spel. 

Du som ledare/tränare hjälper domare att de verkligen gör det och säga åt spelare som glömmer bort att ställa sig bakom retreatlinjen. Målvakten får sätta igång spelet snabbt innan alla motspelare har hunnit bakom retreatlinjen. En spelare som försöker hinna upp bakom retreatlinjen men inte gör det för att målvakten sätter igång spelet behöver inte ta hänsyn till. Däremot en spelare som glömmer bort att springa upp måste du påminna.

Inkast 

I spel 7 mot 7 börjar inkast användas i stället för sidlinjespark. Den som gör inkastet ska

  • vara vänd mot spelplanen
  • ha båda fötterna på eller utanför sidlinjen
  • kasta bollen med båda händerna och släppa bollen ovanför huvudet.

Om en spelare utför inkastet på fel sätt ska du blåsa av spelet, förklara för spelaren vad som var fel och visa hur hen ska göra. Låt sedan spelaren kasta igen. Inkastet kan tas om hur många gånger som helst, men blir fel flera gånger kan laget låta någon annan att kasta. Ledarna får sedan prata med spelaren och träna på inkast. 

 

Direkt frispark 

I spel 7 mot 7 börjar direkt frispark användas. men indirekt frispark är

  • en målvakt med händerna plockar upp en boll som har sparkats av en medspelare

(OBS! om detta händer så kommer föreningsdomarna i Kronängs IF blåsa av o tillrättavisa målvakten om regeln men kommer inte bestraffa detta med en indirekt frispark på grund av att regeln kan vara nytt för spelarna från att komma från spelform 5 mot 5)

 

  • en spelare kastar ett inkast eller slår en frispark/hörnspark/straffspark till sig själv
  • ett lag gör ett felaktigt byte. 

 

När du dömer indirekt frispark ska du markera detta genom att hålla handen rakt upp i luften. Skillnaden mellan en indirekt frispark och en direkt frispark är att en indirekt frispark inte får slås direkt i motståndarlagets mål, utan att den rör någon annan spelare. Om en spelare slår en indirekt frispark direkt i mål ska du döma inspark/målvaktsutkast. 

 

Inspark/målvaktsutkast 

inspark/målvaktsutkast när hela bollen har passerat mållinjen på marken eller i luften efter det att den sist har rört vid en spelare i det anfallande laget. Detta gäller när det inte har blivit mål. 

Spelet sätts i gång genom att målvakten rullar eller kastar ut bollen. Målvakten får även lägga ner bollen till sig själv och slå en passning med fötterna. Tänk också att målvakten Ej får göra utsparkar

 

Hörnspark 

hörnspark när hela bollen har passerat över mållinjen på marken eller i luften efter det att den har rört vid en spelare i det försvarande laget. Detta gäller när det inte har blivit mål.  

Mål kan göras direkt från hörnspark. Bollen ska ligga still, och en spelare i det anfallande laget ska sparka bollen. 

 

Underläge med mer än fyra mål 

Vid underläge med fyra mål eller fler får laget som ligger under spela med sex spelare tills ställningen är lika. 

 

Regel 12 

Grundregeln är att varning och utvisning inte ska användas för domare utan detta ansvar är från ledare/tränare i det laget, men som domare kan u använda detta om man anser att det behövs. Ledarna tar ett stort ansvar. Som domare kommer prata med ledarna före matchen och komma överens om att alla ska bidra till bra stämning och bra förutsättningar. 

Domare ska alltid i första hand prata med den spelare som har gjort ett regelbrott som kan leda till varning eller utvisning. Ledarna ska byta ut spelaren för att kunna prata med hen i lugn och ro. Spelaren får då även en möjlighet att förklara sitt beteende och en stund att hämta sig från situationen. 

Om varken spelaren eller ledarna tar vara på denna möjlighet så har domare rätt att dela ut en varning eller visa ut spelaren. En utvisad spelare får ersättas med en ny spelare. 

 

Att tänka på regler 5mot5
2022-04-12 08:06



Domar Regler 5mot5        

                       

Regel 12 - Ojuste spel och olämpligt uppträdande 

Varning och utvisning används inte. Om en spelare beter sig olämpligt får hen byta med en annan spelare. Här måste obs! ledarna ta ett stort ansvar. Som domare ska du prata med ledarna före matchen och komma överens om att alla ska bidra till bra stämning och bra förutsättningar. 

 

Målvaktsutkast 

Om bollen passerar över mållinjen men inte går in i målet och bollen sist vidrörde en spelare i det anfallande laget dömer du målvaktsutkast. Spelet sätts igång genom att målvakten rullar ut bollen. Målvakten får även rulla eller lägga ner bollen till sig själv och slå en passning på marken. 

Bollen är i spel när den lämnat målvaktens händer.  

 

Hörnspark 

En spelare slår hörnsparken från hörnet där långlinjen och kortlinjen möts genom att passa bollen efter marken. Spelaren får inte göra mål direkt från hörnspark. Om det händer går hörnsparken om. 

 

Straffspark/straffområde 

Det finns inget straffområde, och därför kan du inte döma straffspark.  

Målvakten får ta bollen med händerna i närheten av målet. 

 

Frispark 

Vid frispark startar spelet genom att en spelare passar bollen på marken. Spelaren får inte skjuta direkt i mål. Om det händer går frisparken om. Vid frispark får Spelaren driva bollen framåt men måste passa bollen för att mål får göras

 

Sidlinjespark istället för inkast

Spel 5 mot 5 kan spelas med och utan sarg. Om bollen passerar sidlinjen eller går över sargen ska du inte döma inkast. I stället startar spelet med en sidlinjespark där bollen passerade sidlinjen. En spelare sätter igång spelet genom att sparka eller driva bollen (på samma sätt som vid frispark). 

 

Retreatlinje 

När målvakten har bollen under kontroll i sina händer backar motståndarna till sin egen planhalva. Mittlinjen fungerar då som en så kallad retreatlinje. 

 

Underläge med mer än fyra mål 

Vid underläge med fyra mål eller fler får laget som ligger under spela med sex spelare tills ställningen är lika. 


mvh
Micke Gul
Kronängs IF

Spelschema 2022
2022-04-09 09:41

Nu är vi klara med spelschemat för årets upplaga av Kronäng Arena Cup! Det finns som vanligt publicerat på vår cup-sida. Följ denna länk: https://cupen.nu/KAC2022/teams och klicka in er på korrekt division och lag.

 

Cupen.nu kommer under turneringen uppdateras med liveresultat så att man enkelt kan följa sitt eller sina favoritlag. 
Kronäng Arena Cup 2022 Fullt
2022-03-29 08:46

Hej

 

Kronäng Arena Cup för 2022 Fullt 

Vi har 128st lag anmälda

 

Man kan anmäla lag men då kommer man vara 

på en reserv lista  

 

mvh

Kronängs IF

Spelschema 2021
2021-09-23 23:08

Nu finns spelschemat publicerat på vår cup-sida. Följ denna länk: https://cupen.nu/KAC2021/teams och klicka in er på korrekt division och lag.

 

Cupen.nu kommer under turneringen uppdateras med liveresultat så att man enkelt kan följa sitt eller sina favoritlag. 
 
Speldagar 2021
2021-09-16 18:36

Nu börjar det äntligen närma sig Kronäng Arena Cup 2021!

Anmälan är stängd och vi har hela 106 lag anmälda.

 

Speldagar är spikade enligt nedan:

Lördag 2/10: Pojkar div 9-13
Söndag 3/10: Flickor div 6-10 + pojkar div 15
Kronäng Arena Cup - Nytt speldatum
2021-03-22 13:20

Med anledning av Covid-19 har vi idag beslutat att skjuta upp årets upplaga av Kronäng Arena Cup till hösten. Istället för att bli en bra start på utomhussäsongen får årets cup istället fungera som en fin avslutning på densamma.

 

Nytt speldatum är satt till 2-3 oktober. 

Kronäng Arena Cup - nytt speldatum
2020-04-02 22:57
Med anledning av Covid-19 har vi idag beslutat att skjuta upp årets upplaga av Kronäng Arena Cup till hösten. Istället för att bli en bra start på utomhussäsongen får årets cup istället fungera som en fin avslutning på densamma.

Nytt speldatum är satt till 17-18 oktober. 
Status Kronäng Arena Cup
2020-03-30 14:57
I skrivande stund är inget beslut taget om att skjuta årets cup på framtiden med hänsyn till Covid-19. Vi är i dialog Folkhälsomyndigheten och kommer att fatta ett definitivt beslut under innevarande vecka. 
Anmälan Kronäng Arena Cup 2020 är öppen!
2019-11-17 23:17
Nu är anmälan för Kronäng Arena Cup 2020 öppen! Turnering går av stapeln 25-26 april. Se till att anmäla er tidigt för att säkra en plats. Anmälan sker på www.kronangsif.se
Välkomna till årets upplaga av Kronäng Arena Cup
2019-04-25 22:46
Nu är det bara timmar kvar till årets upplaga av Kronäng Arena Cup! 115 lag spelar 230 matcher under två intensiva dagar. Vi hoppas att vädergudarna är med oss även i år så att vi kan genomföra alla de kringaktiviteter som vi planerat för.

Som tidigare år rekommenderar vi de lokala lagen att komma ombytta till arenan, det kommer bli trångt i omklädningsrummen. Vi ser naturligtvis gärna också att ni alla i största möjliga mån samåker till arenan.

Ni har väl inte missat att ni kan följa cupen med spelschema och liveresultat på https://cupen.nu/KAC2019

Nedan ser ni en 360-vy över arenaområdet där ni enkelt ser var de olika planerna befinner sig. Klicka och dra i bilden för att rotera!

Varmt välkomna till oss i Kronäng!
Spelschema klart
2019-04-14 22:00
Nu har vi färdigställt årets spelschema! Ni hittar det på denna sida: https://cupen.nu/KAC2019

Välj "Schema" och klicka på ert lag i den division ni anmält er till. 
Alternativt kan ni klicka i menyn längst upp till höger och välja alternativet "Lag". Leta upp ert lag i korrekt division för att se när era matcher spelas. 

Cupen.nu kommer under turneringen uppdateras med liveresultat så att man enkelt kan följa sitt eller sina favoritlag. 


Anmälan stängd
2019-04-07 19:29
Vi stänger nu anmälan för 2019 års cup. Totalt har 114 lag anmält sig! Spelschema presenteras under veckan här på hemsidan.
Speldagar 2019
2019-03-28 16:58
Speldagar är spikade enligt följande:
Lördag 27/4: Pojkar div 11-14
Söndag 28/4: Flickor div 6-9 + pojkar div 9-10
Anmälan Kronäng Arena Cup 2019 är öppen
2018-11-17 12:08
Nu är anmälan för Kronäng Arena Cup 2019 öppen! Turnering går av stapeln 27-28 april. Se till att anmäla er tidigt för att säkra en plats. Anmäl sker på www.kronangsif.se
KRÖNIKA: Kronäng Arena Cup – mer än bara fotboll
2018-04-28 20:00


Fotbollsfesten kunde börja


Klockan började närma sig halv åtta när jag vandrade runt på Kronäng Arena i solskenet under lördagsmorgonen. Målen var på plats, planerna var uppmärkta, extravästarna hängde på stängslet och matchbollarna låg än så länge stilla och orörda där i gräset.


Det var lugnet före stormen och allt som behövdes för att starta upp en fotbollsturnering fanns där på planen – allt förutom spelare, ledare, funktionärer och publik. 


När klockan tickade upp mot åtta stod lagen uppställda för att invänta den traditionsenliga avsparkssignalen som dånade över hela Kronäng Arena och förkunnade att fotbollsfesten nu var igång.


Ljudet man inte kan få nog av


Det dröjde inte mer än ett par minuter - sedan kom ljudet. Det där ljudet som får hammaren, städet och stigbygeln att dansa tango där inne i örat. Det där ljudet som man aldrig riktigt kan få nog av för att det är så ljuvligt. Det där ljudet som väcker så många vackra minnen till liv. Måljublet.  


Hastigt vände man sig om och fick se hur ett gäng unga fotbollsspelare omfamnade varandra i en eufori skapad av äkta glädje och stolthet över att ha lyckats med något tillsammans som ett lag. Motståndarlagets dystra, deppiga blickar var som bortblåsta bara minuterna senare när de fick fira tillsammans och uppleva samma obeskrivliga känsla.


En sen kväll i Milano


Visst var det häftigt att se de svenska glädjetårarna i Milano efter att Janne Anderssons landslag, mot alla odds, hade lyckats kvalificera sig till sommarens VM-slutspel i Ryssland? Det fullkomligt bara brast för spelare som Andreas Granqvist och Sebastian Larsson – det fanns liksom ingen möjlighet eller anledning att hålla tillbaka känslorna.


En ungdomsturnering i fotboll skulle kunna liknas vid en sen kväll i Milano när man har stått för en bragd (något alla, utan han som börjar på Z, håller med om att det är) genom att lyckas slå ut Italien. Det finns inget filter. Allt bara sker spontant med kärleken till sporten fotboll och gemenskapen som den drivande energikällan.


Mer än bara fotboll


Det som, förutom den rena fotbollsglädjen, utmärkte Kronäng Arena Cup var att den handlade om mer än att två lag skulle sparka boll mot varann. Det viktiga är ju egentligen inte vad man gör, utan att man gör det tillsammans och har roligt.


Och det är klart - om det finns möjlighet att skjuta prick med fotboll på en darttavla, kasta basketboll, spela street-fotboll eller hoppa runt och gömma sig i en hoppborg - blir resultatet på planen inte lika avgörande för hur deltagarna upplever cupdagen. 


De medresta syskonen hade på så vis också alltid full aktivitet och behövde inte tjata på sina föräldrar om när de, utifrån deras perspektiv, evighetslånga matcherna var slut så att de kunde få åka hem och spela TV-spel. 


Det var en varm, avslappnad och familjär stämning som spreds över Kronäng Arena den här helgen. Att vädergudarna hade vänligheten att ordna soligt väder åt besökarna, som kunde fika eller äta korv och hamburgare i lugn och ro utan vinterklädsel, hjälpte naturligtvis till.


En känsla av stolthet


Efter att ha befunnit sig i ”Kronäng Arena Cup-bubblan” under två fantastiska fotbollsdagar gick det inte att känna något annat än stolthet över det svartvita klubbmärket på bröstet.


Alla kan inte göra allt. Men alla kan göra något. Och det var häftigt att se hur hela klubben gick samman som en stark enande kraft och bidrog till årets succéupplaga av Kronäng Arena Cup som bjöd på underhållande och känslofylld fotboll – men mycket annat också.

                                                         

Stort tack till alla spelare, ledare, funktionärer och andra besökare som hjälptes åt att göra den här turneringen så trivsam. Den här filmen är till er och visar vad ni var med och skapade under den här sköna fotbollshelgen tack vare ert fina uppträdande och engagemang. Hoppas vi ses nästa år igen!


//Henrik Johansson

Fantastisk första dag
2018-04-21 21:43

Fler bilder (+7) >>
Vilken otroligt härlig första dag vi haft på Kronäng Arena! Fint väder, goda hamburgare, glada miner och framförallt en massa fina fotbollsmatcher! 
Fotograf Anna Sigge har dokuemterat några av dagens händelser, håll tillgodo! 
Vi arrangörer tackar för idag och laddar för en lika fantastisk dag imorgon! 

Imorgon smäller det!!
2018-04-20 09:57
Härligt att våren äntligen anlänt!! Vad passar bättre än att tillbringa helgen på Kronäng Arena med en massa fotbollsmatcher?
Som vi tidigare meddelat rekommenderar vi de lokala lagen att komma ombytta till arenan, det kommer bli trångt i omklädningsrummen. Vi ser naturligtvis gärna också att ni alla i största möjliga mån samåker till arenan.

Varmt välkomna till oss i Kronäng!
Snart är det dags!
2018-04-16 22:45
Ja, snart är det dags för årets upplaga av Kronäng Arena Cup! Det kommer bli två dagar fyllda med fotboll och mycket annat roligt! Förutom 230 fotbollsmatcher kommer vi bland annat erbjuda:
- Aktivitetsfält med hoppborgar, hinderbana, fotbollspiltavla och mycket annat roligt från Bullseye
- Besök av spelare från Elfsborg som skriver autografer
- Streetfotbollsplan för spontanfotboll från Sports for you
- Emil Jylhänlahti som trixar och trollbinder publiken med sina fotbollskonster
- Tävlingar med fina priser 
- Servering med hamburgare, korv, kaffe, hembakat och allt som hör en fotbollsturnering till!

Vi hälsar alla spelare, ledare och publik välkomna till Kronäng Arena!
Då det kommer bli väldigt många besökare under dessa två dagar ber vi er att i största möjliga mån samåka till arenan. För att minska trängseln i omklädningsrummen ser vi gärna att lokala lag byter om på hemmaplan.

Nedan ser ni en 360-översikt över arenan! Klicka först på "Close this popup" och dra sedan i bilden för att bland annat se var de olika planerna är placerade och var det finns möjlighet till parkering.

Återigen, varmt välkomna till oss i Kronäng!
Spelschema klart
2018-04-09 22:47
Nu är spelschemat klart och publicerat på hemsidan! Vi har nöjet att meddela att samtliga lag som låg på reservlistan har fått plats.
Spelschemat hittar ni i menyn till vänster.
Nästan fullt!
2018-03-21 08:24
Nu har vi nästan 100 lag anmälda! Fantastiskt! 
Dessvärre börjar vi också närma oss maximalt antal lag som vi kan ta emot. De platser vi har kvar reserverar vi tillsvidare för tjejlag. Detta innebär att de pojklag som anmäler sig framöver hamnar på reservlista. Vilka lag som kommer med från reservlistan meddelas 1 april.

Ni som har tjejlag och som ännu inte anmält er, anmäl er omgående för att säkra en plats!

Rekord tidig anmälan!
2018-01-30 15:52

Nu är det nästan 50 st lag anmälda, vilket är rekord tidigt.


Så passa på att anmäla ert lag, innan det är försent.

Preliminära speldagar
2018-01-08 21:37
Anmälningarna strömmar in till cupen! Passa på att anmäla era lag så att ni säkrar en plats. 

Preliminära speldagar är enligt följande:
Lördag 21/4: Pojkar div 11-14
Söndag 22/4: Flickor div 6-9 + pojkar div 9-10
Anmälan för 2018 öppen!
2017-12-06 23:34
Nu är anmälan för Kronäng Arena Cup 2018 öppen! Se till att anmäla er tidigt för att säkra en plats. 
Vinnare!
2017-04-23 22:04
Oj, vad tiden gick fort i helgen! Helt plötsligt är årets upplaga av Kronäng Arena Cup över! Vi har hunnit med 194 matcher och mycket, mycket annat under två hektiska dagar. Tack alla spelare, ledare, domare och övriga funktionärer för att ni var med och lyste upp Kronäng Arena i helgen.

Då vi inte har någon slutsegrare lottar vi istället ut vinster bland de deltagande lagen. I år har följande vinnare dragits:
Åsaka Sportklubb - Pojkar div 9
Alingsås KIK - Flickor div 8
Gånghester/Målsryd - Flickor div 9
Gerdsken - Pojkar div 14
Rydboholms SK - Pojkar div 12
Brämhults IK Svart - Pojkar div 12

Grattis! Ni har alla vunnit ett presentkort på 2.000 kr Umbro-utrustning från Team Sportia i Borås. Kontakta Micke på kansliet för uthämtning av era priser.

Vi hade även ett par väldigt populära individuella tävlingar, prickskytte och tricksning. Nedan ser ni vinnarna för respektive dag:

Lördag
Prickskytte: Filip, Annelunds IF
Tricksning: Kasper

Söndag
Prickskytte tjejer: Emma Petersmo, Rydboholms SK
Prickskytte killar: Erik Zettergren, Sparsörs AIK
Tricksning tjejer: Vanessa Lopez, Kronängs IF
Tricksning killar: Matti Zawilski, IF Elfsborg

Stort Grattis! Ni har alla vunnit ett presentkort på 500 kr Umbro-utrustning från Team Sportia i Borås. Kontakta Micke på kansliet för uthämtning av era priser.

 

Full fart på arenan!
2017-04-22 12:18
Äntligen är Kronäng Arena Cup igång! Fullt ös både på och utanför plan!! På bilden ovan ser ni Elsborgsspelarna David Olsson, Adam Lundqvist, Rasmus Rosenqvist och Simon Lundevall spela streetfotboll!
Sent avhopp!
2017-04-21 12:33

Vi saknar ett lag i pojkar div 10 på söndag förmiddag. Finns det något lag som ni vet kan ta den platsen?


Hör av er omgående!


Daniel/Thomas 073-3656749/070-3162565

Snart dags...
2017-04-20 07:37

Nu börjar Kronäng Arena Cup närma sig! Prognoserna pekar på härligt vårväder vilket vi är väldigt tacksamma för. 


Förutom väldigt många spännande matcher (ca 200 st...) kommer det arrangeras diverse kringarrangemang. Det kommer bl.a. finnas:

  • Streetfotbollsplan där killarna och tjejerna kan spela småmatcher mellan sina riktiga matcher
  • Prickskyttetävling med pris för bästa resultat per dag
  • Trickstävling med pris för bästa resultat per dag


Vi kommer under helgen även få besök av ett antal Elfsborgsspelare! Förhoppningsvis kan ”morgondagens” stjärnor få lite bra tips på vägen av spelare som lyckats ta sig hela vägen till Allsvenskan…


Naturligtvis kommer det finnas möjlighet att köpa förtäring! Våra spelare i damlaget kommer grilla de godaste hamburgarna och våra tjejer (med föräldrar) i F14 gräddar våfflor! Korv, smörgås, frukt, godis, dricka och kaffe har vi självklart också bunkrat upp med...


Vi vill också passa på att uppmana er alla att i största möjliga mån samåka till arenan. Det kommer bli väldigt många besökare under dessa två dagar och det vore bra om vi kunde minimera antalet bilar.


Vi ser gärna också att lokala lag byter om på hemmaplan då även omklädningsrum kommer vara en trång resurs.


Till sist, VARMT VÄLKOMA till Kronäng Arena!


Uppdaterat spelschema
2017-04-12 17:10
Vi har uppdaterat spelschemat! Förändringar har skett i flickor div 9 och pojkar div 10.
Spelschema klart!
2017-04-10 14:15
Nu finns spelschemat publicerat! Läs mer här. Finns även som pdf:er under Dokument.
Två återbud
2017-04-05 21:55
Vi har fått två tidiga återbud. Detta innebär att vi har en plats ledig i pojkar div 13 på lördag och en plats i pojkar div 11 på söndag. Finns intresse? Meddela oss senast söndag 9/4.
Anmälan stängd
2017-04-03 15:53
Anmälan är nu stängd! Med några eftersläntare de sista dagarna har vi fått ihop 95 anmälda lag! Helt fantastiskt!! Det kommer bli två dagar fullspäckade med matcher och andra roliga aktiviteter.

Lottningen kommer publiceras här på hemsidan senast 10/4.
Pojkar div 9-14 FULLT!
2017-03-31 10:11
Nu har vi stängt anmälan för alla pojklag. Vi kommer ta emot några anmälningar som vi lägger på reservlistan, i övrigt hänvisar vi till nästa års träningsturnering.
Speldagar
2017-03-29 10:47
Följande speldagar gäller för Kronäng Arena Cup 2017:

Lördag 22/4
Pojkar div 12-14

Söndag 23/4
Pojkar div 9-11
Flickor div 6-9
Anmälan öppen!
2016-12-01 15:10
Anmälan är nu öppen för Kronäng Arena Cup 2017.
Välkomna med er anmälan!
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Kronängs IF startsida, 28/02 09:37 
Kronängs IF startsida, 22/02 14:02 
Kronängs IF startsida, 20/02 22:39 
 
Sponsorer