Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Kronängs IF:s P03/04-lag
Kronängs P03/04-lag är ett gäng härliga, charmiga fotbollsgrabbar som drivs av en glädje och kompromisslös kärlek till fotbollen, vilket gör att det aldrig blir ointressant eller intetsägande att följa de här starka karaktärerna. Ett ständigt pågående kaos, som växlar mellan att vara kontrollerat och okontrollerat, är en passande beskrivning av det här laget - så om ni vill ha lugn och ro får ni följa några andra istället. 
Från och med säsongen 2017 har P03 och P04 gått samman till en än mer slagkraftig grupp på omkring 25 stycken aktiva spelare. En grupp där många av killarna har spelat ihop sedan de var 5-6 år gamla, samtidigt som det har anslutit både nya och nygamla spelare genom åren.
De två punkter vi ser som de absolut viktigaste byggstenarna för en stabil grund är: 
1. Ett korrekt uppträdande mot såväl varandra, motståndare som domare, alldeles oavsett om det står 3-0 eller 0-3 på resultattavlan. 
2. Att vi kämpar och gör vårt absolut bästa i alla lägen. 
Så länge dessa båda grundläggande krav uppfylls finns det inga gränser för hur mycket roligt vi kommer att kunna hitta på tillsammans. För så länge vi har skoj ihop kommer vi aldrig att kunna förlora i det långa loppet. Under tiden är det såklart jättetrevligt om vi vinner fotbollsmatcher, spelar bra fotboll och ser en positiv utveckling hos killarna såväl på som utanför planen. 
Tack vare flertalet hjälpsamma föräldrar har vi en hel del filmat material som publiceras i form av filmer på lagets egen Youtube-kanal där man kan ta del av äkta fotbollsglädje, fotbollsgodis och en hel del annat smått och gott. 
Vi har även infört ett poängspel där killarna tävlar tillsammans som ett lag - precis som under matcherna - och under träningarna har möjlighet att tjäna ihop den mängden poäng som krävs för ett fint gemensamt pris. Första poängspelet ledde fram till en trevlig bowlingkväll och det andra har redan påbörjats. Återstår att se vart det leder oss. 
Vi försöker åka på så många cuper som möjligt under inomhussäsongen och siktar även på att kunna åka på en sommarturnering varje år - som i somras då vi åkte till Uddevalla och spelade Oddebollen. Det långsiktiga målet är att åka på Gothia Cup om ett par år - då det är en sprakande fotbollsfest som alla fotbollsspelare borde få uppleva. 
Vi som har förmånen att träna, coacha och framförallt lära känna de här fina killarna är Robert Andersson och Henrik Johansson. Om ni har några frågor, tankar, funderingar eller glada tillrop är det bara att höra av sig. 
VM-bubblan #9: Nu ska det avgöras!
2018-07-13 15:30


Det är nu dags att ta reda på om Frankrike ska bli världsmästare för första gången sedan hemma-VM 1998. Eller om det ska bli Kroatien som överraskande nog, som debutanter, tog hem bronsmedaljen i samma VM-turnering, efter att ha åkt ut i semifinalen mot just Frankrike.


Om nu lilla Kroatien, med ett invånarantal hälften så stort som Sveriges, skulle ta hem det här VM-guldet vore det en av de största skrällarna i fotbollshistorien.


Grekland vann EM 2004. Leicester vann Premier League 2015/2016. Om Kroatien blir världsmästare är det helt klart i paritet med det – om inte en ännu större sensation med tanke på landets storlek i sammanhanget och att VM är det största som går att vinna inom fotbollen.


                                                        ***


Visst har man väl varit på väg ut ur VM-bubblan ett tag vid det här laget i och med att det inte är lika matchtätt i slutet av ett mästerskap som i början. Men det är med visst vemod jag konstaterar att det här är den nionde och sista delen av pristävlingen som har pågått under hela turneringen och som nu också ska till att avgöras.  


Jättekul att så många har velat vara med!


OBS! Det går att svara fram till 15.55 imorgon (lördag) när Belgien och England gör upp om bronsmedaljen i tredjeprismatchen.


150 poäng står på spel, så det finns fortfarande alla möjligheter.


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScx91QdeIj0Pmuu6P9bfYmf9oiH7NxpYH_ZsKQu2qcL0qCqcQ/viewform?c=0&w=1


Aktuell ställning i VM-bubblan!


Eva Sångberg

490

Hannes Andersson

451

Arvid Elmgren Kopp

444

David Stolt

437

Casper Swahn

416

Morgan Tidstål

371

Read Alhrsi

338

Adnan Sheikh Mohammad

265

Rami Alhazouri

262

Teo Lagerstedt

242

Robban Andersson

193

Isak Sångberg

179

Mia Isaksson

166

Wile Lindqvist

107

Jonathan Tidstål

105

Stefan Olsson

52

Elias Arnesson

50

Carl Ekdahl

7

 

Lycka till!


// Henrik Johansson

VM-bubblan #8: De mest avgörande ögonblicken återstår
2018-07-09 14:00

Visst kändes det lite som att VM dog när det stod klart att Sverige och Brasilien fick åka hem efter kvartsfinalerna.  


Sverige för att det inte gick att låta bli att drömma om en medaljmatch och Brasilien för att de är det landslag som tveklöst har uppnått den högsta högstanivån såhär långt, men som tack vare en klantig första halvlek rent taktiskt, ett par tveksamma domslut och ineffektivitet framför mål fick lämna turneringen.


Även om det känns svårt att VM närmar sig slutet, innebär det samtidigt att vi har de allra mest avgörande ögonblicken framför oss. Om pressen har varit hög tidigare, stegras den nu ytterligare när minsta misstag kan innebära en missad chans till att få spela VM-final. En chans som kanske kommer igen – eller så gör den inte det.


Kommer Harry Kane att föra England till nationens första VM-guld sedan 1966?


Kommer Luka Modric se till att Kroatien överträffar sitt VM-brons från 1998?


Har Kylian Mbappé ytterligare en växel att lägga i för att hjälpa Frankrike till deras första VM-guld sedan 1998 när han själv föddes?


Kommer Eden Hazard & Co att utnyttja detta gyllene läge att föra Belgien till nationens allra första VM-guld?


Den närmsta veckan kommer vi få svar på frågorna när ett såhär långt mycket underhållande fotbolls-VM i Ryssland ska få fram en världsmästare.


                                                    ***


Vi fortsätter med den åttonde deltävlingen av VM-bubblan där det nu är oerhört jämnt bakom Eva ”Kakgeneralen” Sångberg som har dragit iväg i toppen.


140 poäng står på spel i denna omgång som går att svara på fram till 19.55 imorgon (tisdag) när Frankrike och Belgien möts i den första semifinalen.


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_NjbHS0ZiYGW-rHjq_YJK24CAhi8mlSGVm5LTgph5eB6sRw/viewform?c=0&w=1


Aktuell poängställning i VM-bubblan


Eva Sångberg

406

Hannes Andersson

367

Arvid Elmgren Kopp

356

Casper Swahn

352

David Stolt

329

Morgan Tidstål

307

Read Alhrsi

262

Teo Lagerstedt

242

Rami Alhazouri

214

Adnan Sheikh Mohammad

209

Isak Sångberg

179

Mia Isaksson

166

Robban Andersson

121

Wile Lindqvist

107

Jonathan Tidstål

105

Stefan Olsson

52

Elias Arnesson

50

Carl Ekdahl

7

 

Lycka till allihopa!


                                                    ***


Vad gäller Laxacupen i Halmstad inleds turneringen torsdagen den 26 juli. 


Återkommer med mer information när spelschemat är satt den 14 juli och vi vet vilka matchtider som gäller. 


//Henrik Johansson

VM-bubblan #7: Ett VM väcker fotbollsintressen till liv
2018-07-05 14:21


De första idolerna


När jag som 11-åring satte mig tillrätta i den bruna skinnsoffan för att följa mitt första fotbolls-VM hade jag ingen aning om vad det skulle innebära eller vad som väntade. Fotboll hade jag spelat sedan fem år tillbaka, men det var VM i Frankrike 1998 som fick fotbollsintresset att explodera.


Från att ha haft noll koll på fotbollsvärlden fick jag mina första idoler i form av den kraftfulle brasilianaren Rivaldo, den fotbollssmarte (flygrädde) holländaren Dennis Bergkamp och det 18-åriga engelska underbarnet Michael Owen, som stod för det stora genombrottet i mästerskapet – inte minst tack vare sitt klassiska solomål mot Argentina.


Nya klassiker och genombrott


Åttondelsfinalen mellan England och Argentina 1998 var den typen av klassiker där alla som såg den minns vart man befann sig vid just det tillfället. I mitt fall var det på en camping i Mora i ett TV-rum fyllt med engelsmän.


När matchen var som mest dramatisk avbröts sändningen som skulle fortsätta i SVT 2. Engelsmännen höll på att jämna den lilla stugan med marken, innan jag som enda svensk i rummet enkelt kunde lösa problemet genom att växla kanal – något som minst sagt gjorde mig till mest populär och hyllad i rummet.


Frankrikes åttondelsfinal mot Argentina i det pågående världsmästerskapet i Ryssland är en ny klassiker som vi kommer minnas för lång tid framöver. Inte bara för dramatiken och de sju vackra målen – utan även på grund av att 19-årige Kylian Mbappé stod för ett genombrott likt det Michael Owen stod för 1998 - samma år som Mbappé föddes.


Drömmar skapas och förverkligas


På samma sätt som att jag sprang runt på Mjörnvallen i Alingsås och var Michael Owen, kommer mängder med unga fotbollsspelare över hela världen nu att ha fått sin första fotbollsidol, låtsas vara Kylian Mbappé och börja drömma om att själva en gång få spela på fotbollens allra största scen.


Ett fotbolls-VM är så mycket mer än bara ett fotbolls-VM. Det är inte bara spännande och högdramatiska fotbollsmatcher innehållande världens allra bästa spelare. Det är inte bara vackra och betydelsefulla mål. Det är inte bara publikfesten där fansen skapar häftig stämning på och utanför arenorna. Det är inte bara känslorna som infinner sig när vi slits mellan hopp och förtvivlan. 


Framförallt är fotbolls-VM en skådeplats för hela världen där drömmar blir till verklighet och där nya drömmar skapas.


”Jag drömmer inte, jag jobbar”


Sveriges förbundskapten Janne Andersson har vid upprepade tillfällen framfört orden ”Jag drömmer inte, jag jobbar” och även om landslagets framgångar säkert hänger ihop med just detta, går det inte att överskatta betydelsen av en svensk framgång i ett stort mästerskap.


Bara att Sverige är med i VM skapar en känsla av samhörighet i landet. Vart man än befinner sig, om det så är på macken, det lilla fiket eller i mataffären, är samtalsämnet hur det ska gå för Sverige i nästa match. 


Även Britt-Marie på 60 år med en egen hårsalong, som i vanliga fall aldrig skulle titta på en fotbollsmatch, bryr sig och man kan se hur svenska fans badar i fontäner eller kör runt med bilen och tutar för att Sverige har gått till kvartsfinal i ett fotbolls-VM för första gången på 24 år.


Fotbollsintressen väcks till liv


Men framförallt väcks nya fotbollsintressen till liv. Unga tjejer och killar börjar spela fotboll. Tjejer och killar som ger sig ut på gräset och försöker skjuta frisparkar som Cristiano Ronaldo. Som försöker sätta straffsparkar som Harry Kane. Som försöker kasta sig för att rädda bollar som Robin Olsen. Som försöker avsluta i bortre nätmaskan som Edinson Cavani. Som försöker nicka in hörnor som Yerry Mina. Som försöker dribbla sig förbi sina motståndare med finess som Neymar. Som försöker rycka ifrån sina motståndare med mopedfart som Kylian Mbappé.


Och som kanske en dag står där och sjunger den svenska nationalsången för att sedan gå ut och ge sitt allt för den blågula väggen på arenan och den tredjedel av landets befolkning som har tagit plats hemma i TV-sofforna.  


                                                     ***


Vi kör vidare med den sjunde deltävlingen av pristävlingen VM-bubblan som nu gäller kvartsfinalerna.


OBS! Det går att svara fram till 15.55 imorgon (fredag) när Uruguay och Frankrike möts i den första kvartsfinalen.


Det finns 188 poäng att tävla om i denna omgång så se till att svara i tid.


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8ETiRK5Z-CBccOMCo0vqb98Vh9IX1lbecWs75CnxX4UhszA/viewform?c=0&w=1

 

Aktuell poängställning i VM-bubblan


Eva Sångberg

310

Hannes Andersson

271

Arvid Elmgren Kopp

262

Casper Swahn

254

Morgan Tidstål

235

David Stolt

227

Read Alhrsi

198

Isak Sångberg

179

Teo Lagerstedt

138

Rami Alhazouri

134

Wile Lindqvist

107

Adnan Sheikh Mohammad

101

Mia Isaksson

72

Stefan Olsson

52

Elias Arnesson

50

Robban Andersson

39

Carl Ekdahl

7

Jonathan Tidstål

7

 

Det här är långt ifrån över – så kört hårt!


//Henrik Johansson 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Kronängs IF startsida, 22/06 12:48 
Kronängs IF startsida, 14/06 13:51 
Kronängs IF startsida, 13/06 00:14 
Kronängs IF startsida, 04/06 15:28 
Kronängs IF startsida, 14/05 11:15