Välkommen till Kronängs IF:s P03/04-lag
Kronängs P03/04-lag är ett gäng härliga, charmiga fotbollsgrabbar som drivs av en glädje och kompromisslös kärlek till fotbollen, vilket gör att det aldrig blir ointressant eller intetsägande att följa de här starka karaktärerna. Ett ständigt pågående kaos, som växlar mellan att vara kontrollerat och okontrollerat, är en passande beskrivning av det här laget - så om ni vill ha lugn och ro får ni följa några andra istället. 
Från och  med den här säsongen har P03 och P04 alltså gått samman till en än mer slagkraftig grupp på omkring 25 stycken aktiva spelare. En grupp där många av killarna har spelat ihop sedan de var 5-6 år gamla, samtidigt som det har anslutit både nya och nygamla spelare genom åren.
Det två punkter vi ser som de absolut viktigaste byggstenarna för en stabil grund är: 
1. Ett korrekt uppträdande mot såväl varandra, motståndare som domare, alldeles oavsett om det står 3-0 eller 0-3 på resultattavlan. 
2. Att vi kämpar och gör vårt absolut bästa i alla lägen. 
Så länge dessa båda grundläggande krav uppfylls finns det inga gränser för hur mycket roligt vi kommer att kunna hitta på tillsammans. För så länge vi har skoj ihop kommer vi aldrig att kunna förlora i det långa loppet. Under tiden är det såklart jättetrevligt om vi vinner fotbollsmatcher, spelar bra fotboll och ser en positiv utveckling hos killarna såväl på som utanför planen. 
Tack vare flertalet hjälpsamma föräldrar har vi en hel del filmat material som publiceras i form av filmer på lagets egen Youtube-kanal där man kan ta del av äkta fotbollsglädje, fotbollsgodis och en hel del annat smått och gott. 
Vi har även infört ett poängspel där killarna tävlar tillsammans som ett lag - precis som under matcherna - och under träningarna har möjlighet att tjäna ihop den mängden poäng som krävs för ett fint gemensamt pris. Första poängspelet ledde fram till en trevlig bowlingkväll och det andra har redan påbörjats. Återstår att se vart det leder oss. 
Vi försöker åka på så många cuper som möjligt under inomhussäsongen och siktar även på att kunna åka på en sommarturnering varje år - som i år då vi ska åka till Uddevalla och spela Oddebollen. Det långsiktiga målet är att åka på Gothia Cup om ett par år - då det är en sprakande fotbollsfest som alla fotbollsspelare borde få uppleva. 
Vi som har förmånen att träna, coacha och framförallt lära känna de här fina killarna är Jörgen Lagerstedt, Jonas Lindqvist, Robert Andersson och Henrik Johansson. Om ni har några frågor, tankar, funderingar eller glada tillrop är det bara att höra av sig. 
Snöbollskrig, glädje & galenskap!
2017-11-20 21:18


Jag kan inte minnas att jag någonsin har skrattat så mycket under ett träningspass som när sjutton fotbollskillar, som uppenbarligen inte är rädda för lite kyla, halkade runt i det vita snötäcket som klädde planerna på Kronäng Arena den kalla novemberkvällen.


Till en början var det såklart svårt för ett gäng spralliga, energifyllda och lekfulla grabbar att låta bli de där vita bollarna gjorda av snö. Men till slut var alla överens om att vi var på plats för att spela fotboll – och då bröt galenskapen lös på allvar.


På grund av den kalla årstiden är fokuset under utomhusträningarna att hålla igång och fysträna genom att spela så mycket fotboll som möjligt i högt tempo. 


Även om det började bli fysiskt påfrestande efter ett tag visade killarna upp en härlig vilja och energi under tempospelet, som innehöll mängder med märkliga och roliga situationer. 


Vi ledare hade enormt roligt och njöt till fullo av att följa kaoset från sidlinjen och det märktes tydligt att killarna trivdes och hade skoj tillsammans där ute i snön, vilket alltid är det viktigaste.


Tack ska ni ha allihopa för en annorlunda och underhållande träning innehållandes en medryckande positiv energi! Ni är sjukt roliga killar!


OBS!

Till helgen är det dags för cupspel i form av såväl BUA-cupen (lördag) som DM (söndag). Spelschemat samt vilka som spelar i respektive lag kommer att skickas ut efter onsdagens träning.


//Henrik Johansson

Filmerna mot F/S/B och Norrby!
2017-11-08 20:39
Har ni accepterat att vintern är på väg och glömt av vad som hände i somras?

Inga problem. Filmerna från matcherna mot Fristad/Sparsör/Borgstena och Norrby, som vi tittade på gemensamt efter dagens träning, finns nu publicerade på Youtube-kanalen. 

Två minnesvärda matcher fast på olika sätt. Matchen mot F/S/B innehöll en av de märkligaste fotbollshalvlekarna jag har skådat. Att den slutade 0-0 är och förblir ett mysterium - men killarna fortsatte att köra på och till slut kom också utdelningen. Det var dessutom inte långt ifrån att vi fick se ett "Kurre-Hamrin-mål". 

Norrby-matchen var säsongens allra bästa LAGINSATS! Har aldrig sett de här killarna springa så många meter och offra sig så kompromisslöst för varandra som den soliga septemberförmiddagen på Kronäng Arena. Ett vackert minne och ett bra exempel på vad man kan uppnå som fotbollslag när man spelar TILLSAMMANS som ett LAG.

//Henrik Johansson
Höstlovsfotbollen: Ett helande Kronängskaos kastade ankar!
2017-11-01 19:19


Hur kan man bättre tillbringa höstlovet än att samlas i Boråshallen och spela fotboll?


Från att vi alla samlades klockan nio blev det ett intensivt matchande när killarna, indelade i de tre lagen ”Henkes Queenhealers”, ”Kronängskaoset” och ”Robbans P-ankare”, sparkade igång inomhussäsongen på allvar.


Fokuspunkten för dagen var det nya försvarsspelet, som går ut på att försvara tillsammans som ett LAG och täcka upp för varandra. Killarna har fått känna på det under ett par inomhusträningar. Men då det här var första gången i matchsituation var det imponerande att se hur samtliga spelare förstod sina roller och klarade sin defensiva uppgift med bravur.


Det var tydligt att killarna, i takt med att de såg hur den tajta defensiven skapade stora bekymmer för motståndarna, blev allt säkrare på hur de skulle agera. Det var mestadels med skott utifrån som motståndarna skapade sina chanser och då fanns Wile ”Ter Stegen” Lindqvist och David ”Piggelin” Nylén där som stabila sista utposter. Mycket starkt jobbat allihopa!


Nu när vi har sett att det finns en defensiv grund att stå på som fungerar bra mot tufft motstånd, kommer vi under de kommande veckorna istället att rikta fokus mot anfallsspelet för att på så vis även bli säkrare på hur vi ska agera när vi vinner tillbaka bollen samt i det uppställda spelet.


Dagens…


…Snabbtänkta x 2

Först öppnade Simon ”Rabona” Ehrman målskyttet i matchen mot Allstars på en snabb inspark från kanten av Adnan ”GarBale” Mohammad.


Lite senare stod Gustav ”Överlappskungen” Isaksson för en identisk framspelning till Oskar ”Ankara” Omar som kvitterade sent mot MansNotHot.


…Slutdramatik

Trots att det inte blev så mycket anfallsspel den här gången kunde det här gänget som vanligt inte låta bli att bjuda på dramatik.


Mer eller mindre hela hallen var på väg in på plan för att följa Arvid Elmgren Kopps straff med största intresse. En straff som skulle bli matchens sista spark med ställningen 0-0. Trots all uppståndelse runtomkring lyckades Arvid behålla kylan och distinkt skjuta Kronäng till segern mot MansNotHot.


Denna dramatik blev, tillsammans med samtliga spelares hängivenhet till försvarsspelet, de bestående intrycken från en ny trevlig fotbollsdag tillsammans med det här härliga gänget.


Inomhussäsongen har börjat. Spännande fortsättning följer…


//Henrik Johansson

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Kronängs IF startsida, 08/11 17:39 
Kronängs IF startsida, 25/10 14:52 
Kronängs IF startsida, 23/10 13:33 
Kronängs IF startsida, 27/09 18:34 
Kronängs IF startsida, 20/09 23:28