Välkommen till Kronängs IF:s P03/04-lag
Kronängs P03/04-lag är ett gäng härliga, charmiga fotbollsgrabbar som drivs av en glädje och kompromisslös kärlek till fotbollen, vilket gör att det aldrig blir ointressant eller intetsägande att följa de här starka karaktärerna. Ett ständigt pågående kaos, som växlar mellan att vara kontrollerat och okontrollerat, är en passande beskrivning av det här laget - så om ni vill ha lugn och ro får ni följa några andra istället. 
Från och  med den här säsongen har P03 och P04 alltså gått samman till en än mer slagkraftig grupp på omkring 25 stycken aktiva spelare. En grupp där många av killarna har spelat ihop sedan de var 5-6 år gamla, samtidigt som det har anslutit både nya och nygamla spelare genom åren.
Det två punkter vi ser som de absolut viktigaste byggstenarna för en stabil grund är: 
1. Ett korrekt uppträdande mot såväl varandra, motståndare som domare, alldeles oavsett om det står 3-0 eller 0-3 på resultattavlan. 
2. Att vi kämpar och gör vårt absolut bästa i alla lägen. 
Så länge dessa båda grundläggande krav uppfylls finns det inga gränser för hur mycket roligt vi kommer att kunna hitta på tillsammans. För så länge vi har skoj ihop kommer vi aldrig att kunna förlora i det långa loppet. Under tiden är det såklart jättetrevligt om vi vinner fotbollsmatcher, spelar bra fotboll och ser en positiv utveckling hos killarna såväl på som utanför planen. 
Tack vare flertalet hjälpsamma föräldrar har vi en hel del filmat material som publiceras i form av filmer på lagets egen Youtube-kanal där man kan ta del av äkta fotbollsglädje, fotbollsgodis och en hel del annat smått och gott. 
Vi har även infört ett poängspel där killarna tävlar tillsammans som ett lag - precis som under matcherna - och under träningarna har möjlighet att tjäna ihop den mängden poäng som krävs för ett fint gemensamt pris. Första poängspelet ledde fram till en trevlig bowlingkväll och det andra har redan påbörjats. Återstår att se vart det leder oss. 
Vi försöker åka på så många cuper som möjligt under inomhussäsongen och siktar även på att kunna åka på en sommarturnering varje år - som i år då vi ska åka till Uddevalla och spela Oddebollen. Det långsiktiga målet är att åka på Gothia Cup om ett par år - då det är en sprakande fotbollsfest som alla fotbollsspelare borde få uppleva. 
Vi som har förmånen att träna, coacha och framförallt lära känna de här fina killarna är Jörgen Lagerstedt, Jonas Lindqvist, Anders Johnsen och Henrik Johansson. Om ni har några frågor, tankar, funderingar eller glada tillrop är det bara att höra av sig. 
FILM: Oddebollen 2017
2017-08-17 19:44

Tack vare vårt förstklassiga filmteam i form av Oskar, Read, Rami och Adnan finns nu filmen från Oddebollen publicerad på Youtube-kanalen. 

I filmen visar Casper "Piqué" Swahn bland annat hur man ska agera som försvarare när en motståndare är felvänd och på väg ut mot sidlinjen. 

Men vi får även se Oskar Omars debut som utsänd reporter på plats, vilket genererade utmärkta intervjuer, med helt rätt frågor, efter matchen mot Ulvåker. Spelarna verkade dessutom vara hyfsat mediatränade redan - även om det såklart alltid kan bli bättre. 

Hur som helst var det fantastiskt roligt att få spendera helgen i Uddevalla med det här störtsköna gänget som aldrig får nog av att spela fotboll. 

//Henrik
Brämhults IK Svart – Kronängs IF: Det finns alltid en längre förklaring
2017-08-13 18:03
En tuff match på Brämhults IP.


Vad kan vara bättre än att spela en fotbollsmatch mot Brämhult under helgen? Jo, förstås att spela två fotbollsmatcher mot Brämhult under helgen. Efter den fina insatsen hemma på Kronäng Arena under fredagskvällen, var det under söndagsförmiddagen dags för en ny match. 


En het drabbning på förhand som tog fart ordentligt i den andra halvleken som var, händelserik, kusligt spännande och känslosam på ett sätt som gjorde det svårt att behålla fokus på rätt saker.  


Matchen


Domaren hann knappt blåsa igång matchen förrän Adnan ”GarBale” Mohammad utnyttjade ett misslyckat uppspel från hemmalaget på bästa sätt genom att ge sitt lag ledningen. Det var du värd Adnan, efter att ha missat en hel del fotboll på grund av ryggproblemen!  


Det tidiga målet till trots hade Kronäng svårt komma igång i en krampaktig och försiktig inledning där Brämhult relativt snabbt kunde kvittera efter att Kronäng inte hade varit tillräckligt noggranna i det defensiva jobbet.


Kronäng hade ett par chanser som mycket väl kunde ha resulterat - men som vi pratade om i halvlek gjorde vi det onödigt svårt för oss själva. Lite mer enkelhet och noggrannhet efterlystes inför den andra halvleken där killarna helt klart höjde sig och pressade tillbaka sina motståndare rejält.


Nu fanns energin där igen och målchanserna avlöste varandra, men Kronäng hade inte de berömda marginalerna på sin sida den här gången. Något som fyra (!) ribbträffar och ett eller två stolpskott vittnar om.


När målet till slut kom var det på en fast situation i form av en välslagen hörna från Hannes Andersson som Adnan ”GarBale” Mohammad mötte med pannan och tvingade målvakten till en retur där Gustav ”Överlappskungen” Isaksson dök upp och, utan att ställa några frågor, såg till att Kronäng återtog ledningen.


Brämhult, som mestadels hotade med snabba omställningar, skulle dock komma tillbaka ytterligare en gång, efter en omtalad situation vi återkommer till, som ledde fram till matchens sista mål och därmed ett oavgjort resultat.


Sammanfattning


Precis som i fredagens match väntade Kronäng lite för länge med att slå på samtliga motorer. Det var en första halvlek där tålamodet saknades och där snarare stress och frustration präglade spelet. I halvtid kom vi överens om att inte krångla till det i onödan och då fick vi se ett Kronäng som visade upp den där härliga kämparandan vi vet att det här laget besitter när de väl ha bestämt sig.  


För det var genom hårt slit och beslutsamhet som Kronäng fick tag i matchen och skapade tillräckligt med chanser för att vinna den med ett par bollar. Att Brämhult lyckades få in en kvittering, efter att Kronäng hade haft ett flertal träffar i virket, svider såklart och att målet dessutom borde ha dömts bort strör givetvis ytterligare salt i såret.


Men även om en blind lucia hade kunnat se att det var offside i samband med kvitteringsmålet finns det ingen anledning att fokusera på det vi inte kan påverka. På samma sätt som att vi inte kan påverka om det blir regn eller solsken under matchen.


Jag kan förstå att ni reagerade killar. Det hade varit mer förvånande och oroande om ni inte hade gjort det. Att det väcker starka känslor betyder ju faktiskt att ni bryr er och vill något med er fotboll. Men med det sagt vill jag vara tydlig med att det aldrig håller i längden att skylla resultat på domaren. Varför det tänker ni? Jo, för att det alltid finns en längre förklaring till att en fotbollsmatch slutar som den gör. En förklaring som har med lagets egna prestation att göra.


Om vi exempelvis hade spelat med samma beslutsamhet och varit lite mer på tå redan från start eller om två av bollarna som tog i virket hade gått i mål. Då hade domslutet inte spelat någon roll. Därmed är det viktigt att lägga fokus på rätt saker dvs. själva fotbollen - som vi själva har möjlighet att påverka.


Vi ska också ha respekt och visa förståelse för att unga domare, som inte kan ha dömt många 9-manna-matcher tidigare, har en tuff uppgift ute på plan och såklart kan begå misstag, vilket bara är mänskligt. Ni som själva har testat på att döma vet att det är svårare när man är den som håller i pipan och ska fatta besluten.


Ibland har man flyt och har domsluten med sig och ibland har man de emot sig. Det är bara att tugga i sig det, gå vidare och fundera på vad i den egna prestationen man kan göra bättre till nästa match.   


Matchens…


…Outtröttlige?

Casper ”Piqué” Swahn, som var precis överallt den här matchen och till och med erkände sig tröttare än någonsin tidigare efteråt. Så ska de vara Casper!


…Nöjdaste

Read Alhsri, som minst sagt såg belåten ut när han fick bära kaptensbindeln. En uppgift som han skötte med den äran. Bra Read!


…Bortastöd

Återigen var det roligt att se hur flera av killarna som inte spelade matchen följde med till Brämhult för att stötta laget, liksom ett flertal föräldrar. Något som skapar en trevlig stämning under och runt omkring matcherna.


//Henrik Johansson

Kronängs IF – Brämhults IK Vitsvart: Ett steg tillbaka, kan innebära ett steg framåt
2017-08-12 11:25
När solen gick i moln kom Kronäng igång.

Efter den lyckade helgen i Uddevalla, där samtliga killar skötte sig galant, var det under fredagskvällen inte bara dags för Premier League-premiären. Det var också kvällen då Kronäng tog klivet in i seriespelet igen när Brämhult stod för motståndet på Kronäng Arena. Trots att killarna totalt spelade tio matcher förra helgen och det har varit en del skavanker här och där fanns det där härliga suget efter att spela fotboll fortfarande där i en sevärd fotbollsmatch.


Matchen


Vädret var inledningsvis kanske mer lämpat för att bada än för att spela fotboll. Värmen var påtaglig och påverkade spelarna som hade svårt att få igång fötterna till en början. Det var först efter den korta, men välbehövliga, vattenpausen när solen (lyckligtvis för spelarnas skull) gick i moln, som Kronäng kom igång på allvar och då hettade det till framför mål istället.


Rami Alhazouri och Simon ”Bagarn” Lindén arbetade, i en tilltrasslad situation i straffområdet, fram bollen till Isak ”the magic left foot” Sångberg som med ett läckert och avstämt avslut gav sitt lag ledningen.


Kronäng spelade nu en lugn och metodisk fotboll som ledde fram till fler chanser, men det var först i inledningen av den andra halvleken det skulle rassla till i nätet på nytt. Read Alhsri pressade motståndarnas backlinje högt och vann bollen som han dundrade in i mål, vilket innebär en utökad ledning.

 

Men den här matchen var inte slut på något sätt då Brämhult, efter ett par chanser som David "Piggelin" Nylén i målet klarade, reducerade genom ett slumpartat mål. Som tur var för Kronäng dröjde det inte länge förrän Isak ”the magic left foot” Sångberg med ett briljant inlägg från vänsterkanten, hittade in till Casper ”Piqué” Swahn som hann dit med en tå precis före målvakten och därmed kunde sätta dit bollen i öppet mål och utöka ledningen på nytt.

 

Brämhult fick visserligen in ytterligare ett reduceringsmål på slutet, men det blev mer av akademisk betydelse då domaren minuten senare blåste av matchen.

 

Sammanfattning


Inför matchen pratade vi om vikten av att inte alltid ha så bråttom framåt, utan istället vända tillbaka när möjlighet finns för att på så vis vila med bollen och hinna flytta upp laget. Direktiv som killarna verkligen tog till sig på ett utmärkt sätt, då vi fick se ett Kronäng som uppträdde med ett helt annat lugn i passningsspelet jämfört med vad vi har sett tidigare.


Att det fungerade så pass bra som det gjorde hade också att göra med sättet som killarna kommunicerade, och därmed hjälpte varandra, på ute på planen. Ett flertal gånger fick vi se smarta lösningar på trängda situationer där vi spelade upp bollen och höll den inom laget istället för att rensa och behöva jobba tillbaka den igen. Härligt!


På det stora hela en jämn match mellan två lag som ville, försökte och kunde spela fotboll. Visst tappade Kronäng lite fokus i slutet, vilket hade kunnat bli kostsamt. Men det är inget vi behöver fokusera på nu efter en match som var njutbar att titta på och där vi fick lära oss att ett steg tillbaka ibland kan innebära ett steg framåt.


Matchens…


…Fräckaste

Casper "Piqué" Swahn som, från sin mittbacksposition, tog två offensiva initiativ där han lyckades ta sig hela vägen fram till avslutsläge för att avlossa två bra skott.


Varför är det så smart av mittbackar att göra på det sättet? Helt enkelt eftersom det sällan eller aldrig är någon som markerar en mittback. Kliver man då fram kommer man kunna driva bollen fritt tills någon tvingas gå på och då blir en lagkamrat automatiskt fri. Ausgezeichnet! (som man säger i Tyskland).


…Den som väntar på något gott

Kusinduon Isak ”the magic left foot” Sångberg och Gustav ”Överlappskungen” Isaksson som släppte bollen ofta och enkelt, istället för att ständigt söka den svåra och avgörande passningen, vilket gav ett helt annat lugn och flyt i spelet. Sehr gut gemacht! (som man säger i Tyskland).


…Färglek

Först plockade vi fram röda västar till gästerna från Brämhult. Men den färgen hade domaren på sin tröja. De gröna fungerade inte heller då David ”Piggelin” Nylén konstaterade att de krockade med hans målvaktströja. Spela i en blå tröja var inget alternativ för David som såg till att rota fram ett par blåa västar istället. Gut gekämpft, David! (som man säger i Tyskland).


//Henrik Johansson