Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Kronängs IF:s P03/04-lag
Kronängs P03/04-lag är ett gäng härliga, charmiga fotbollsgrabbar som drivs av en glädje och kompromisslös kärlek till fotbollen, vilket gör att det aldrig blir ointressant eller intetsägande att följa de här starka karaktärerna. Ett ständigt pågående kaos, som växlar mellan att vara kontrollerat och okontrollerat, är en passande beskrivning av det här laget - så om ni vill ha lugn och ro får ni följa några andra istället. 
Från och med säsongen 2017 har P03 och P04 gått samman till en än mer slagkraftig grupp på omkring 25 stycken aktiva spelare. En grupp där många av killarna har spelat ihop sedan de var 5-6 år gamla, samtidigt som det har anslutit både nya och nygamla spelare genom åren.
De två punkter vi ser som de absolut viktigaste byggstenarna för en stabil grund är: 
1. Ett korrekt uppträdande mot såväl varandra, motståndare som domare, alldeles oavsett om det står 3-0 eller 0-3 på resultattavlan. 
2. Att vi kämpar och gör vårt absolut bästa i alla lägen. 
Så länge dessa båda grundläggande krav uppfylls finns det inga gränser för hur mycket roligt vi kommer att kunna hitta på tillsammans. För så länge vi har skoj ihop kommer vi aldrig att kunna förlora i det långa loppet. Under tiden är det såklart jättetrevligt om vi vinner fotbollsmatcher, spelar bra fotboll och ser en positiv utveckling hos killarna såväl på som utanför planen. 
Tack vare flertalet hjälpsamma föräldrar har vi en hel del filmat material som publiceras i form av filmer på lagets egen Youtube-kanal där man kan ta del av äkta fotbollsglädje, fotbollsgodis och en hel del annat smått och gott. 
Vi har även infört ett poängspel där killarna tävlar tillsammans som ett lag - precis som under matcherna - och under träningarna har möjlighet att tjäna ihop den mängden poäng som krävs för ett fint gemensamt pris. Första poängspelet ledde fram till en trevlig bowlingkväll och det andra har redan påbörjats. Återstår att se vart det leder oss. 
Vi försöker åka på så många cuper som möjligt under inomhussäsongen och siktar även på att kunna åka på en sommarturnering varje år - som i somras då vi åkte till Uddevalla och spelade Oddebollen. Det långsiktiga målet är att åka på Gothia Cup om ett par år - då det är en sprakande fotbollsfest som alla fotbollsspelare borde få uppleva. 
Vi som har förmånen att träna, coacha och framförallt lära känna de här fina killarna är Robert Andersson och Henrik Johansson. Om ni har några frågor, tankar, funderingar eller glada tillrop är det bara att höra av sig. 
Den äkta fotbollsglädjen vinner alltid till slut!
2018-10-15 22:48


Efter att under söndagen ha varit med om en av mina allra mest negativa fotbollsupplevelser alla kategorier, i form av slutscenerna som utspelades i Somali-matchen, var det uppenbarligen ingen psykolog som behövdes.


Det räckte med att åka ner till Kronäng Arena och mötas av 30 stycken (nytt träningsrekord igen!) fotbollssugna ungdomar för att snabbt förstå och känna kärleken till fotbollssporten igen.  


Eftersom alla i vanlig ordning ploppade upp från lite olika håll och kanter, vid olika tidpunkter, var det några förvirrade minuter för oss ledare som hade fullt upp med att räkna ut hur många killarna var och hur vi skulle få igång dem på bästa sätt.  


Men det var värt det. Som det var värt det.


Det dröjde inte många minuter innan man fick höra det där välsignade ljudet.


Fotbollsglädje.


Den engelska kvadraten framkallade precis som vanligt många glada skratt och lite lätt smågnabb på lagom nivå då de här grabbarna är noga med regler – i just den enskilda situationen - så länge de gynnar dem själva.


Att inte behöva vara laget som jagar är en trigger som verkligen får igång de här killarna som snubblar, tar sig upp, bumpar in i varandra, kastar sig efter bollar som är på väg ut och många gånger släpper bollen snabbt till varandra på få tillslag – vilket är själva syftet med övningen.


Efter att ha stått och skrattat så man nästan gråter under en halvtimme med det här komiska gänget som borde få en egen TV-serie, är det som att det tråkiga som hände dagen innan bara tjugotalet meter därifrån, aldrig har inträffat.


Tack ska ha ni ha killar för att ni ännu en gång visade att det går alldeles utmärkt att kombinera glädje och lekfullhet med fokus och intensitet under en fotbollsträning – och därmed samtidigt skickade ut en påminnelse om hur äkta fotbollsglädje i längden alltid kommer att besegra de negativa krafterna.


//Henrik Johansson

Kronängs IF – Somali FF: Skönt att ni bara är 15 år killar
2018-10-15 22:35


Visst kändes det på förhand som att det skulle kunna bli lite hur som helst när Somali FF skulle gästa Kronäng Arena. Detta med tanke på det senaste mötet lagen emellan som svängde hejvilt fram och tillbaka ett par gånger i en ohälsosamt spännande fotbollsmatch på Ryda i somras.


Och det skulle bli en märklig tillika bisarr söndagseftermiddag.


Det hela inleddes med att Somali endast hade sju spelade på plats när matchen skulle börja.


Detta på grund av otur med bilar som hade slutat att fungera, vilket innebar att lagledaren fick åka flera omgångar fram och tillbaka genom Borås för att få dit sina spelare.


En kvart efter utsatt matchtid hade Somali åtminstone fått ihop till tolv spelade och domaren kunde blåsa igång en fotbollsmatch som skulle förvåna oss på mer än ett sätt.


Matchen


Kronäng var inte riktigt med de inledande minuterna, men tog därefter tag i spelet och var laget som skapade de första målchanserna.


Utdelningen kom också relativt tidigt när lagkapten Arvid Elmgren ”Jason Puncheon” Kopp blev fälld i straffområdet, efter en bra anfallssekvens, och var lika kylig som vanligt från straffpunkten när det är matchsituation.


Under träningar har Arvid betydligt svårare att hitta rätt från elvameterspunkten. Kanske beror det på att det här lagets självklare ledare tycker det är viktigare att sätta en straff för sitt lag än att vinna en dricka i en fånig strafftävling? Jag vet inte, men lite konstigt är det väl ändå?


Kronäng tappade initiativet under andra halvan av den första halvleken, vilket Somali utnyttjade till att vända på det hela med två snabba mål under de sista minuterna före halvtidsvilan.


Hemmalaget hade sedan inte nog med energi för att komma tillbaka under en andra halvlek där Somali utan några större problem kunde kontra in ett par mål och därmed stänga matchen.


Sammanfattning


Det blev såklart lite annorlunda förberedelser för killarna som var uppvärmda och klara till matchstart, men därefter fick vänta en rätt lång stund och värma upp på nytt, på grund av motståndarnas logistikproblem.


Efter de inledande minuterna såg Kronäng dock inte alls särskilt störda ut av situationen då de satte ordentlig fart på den här tillställningen och skapade ett flertal vassa lägen framåt både före och efter ledningsmålet.


Känslan var att Kronäng hade ett klart grepp om den här matchen och borde ha lett den med ett par mål i halvtid. Men för ovanlighetens skull kunde det här laget inte plocka fram sitt kanske starkaste vapen gentemot motståndarna – det vill säga kämpaglöden, vägran att vika ner sig och övertron på att allt är möjligt, oavsett hur orealistiskt läget än ser ut att vara.  


Nej, det gick inte riktigt att känna igen det här fotbollslaget den här eftermiddagen. Det var som att den där energin, som vi har blivit så bortskämda med hela säsongen, helt enkelt inte fanns där.


Jag har ohyggligt svårt att tro att det berodde på att viljan saknades och konstaterar istället att vi alla kan ha dagar när vi inte presterar lika bra som andra, utan att det finns någon särskild anledning att peka på.


Men den här eftermiddagen stannade dessvärre inte vid en insats där nog de flesta av killarna kände att de hade en bra bit kvar till sin normala nivå, vilket såklart gav utslag på lagets prestation som helhet.


Det absolut mest deprimerande var såklart att matchen fick avbrytas på grund av det handgemäng som utbröt under slutminuterna.


Har tyvärr tvingats bevittna liknande händelser tidigare under Gothia Cup där exempelvis IFK Göteborgs 17-åringar för ett par år sedan blev jagade från Heden hela vägen till polishuset i centrala Göteborg. En händelse som kablades ut i direktsänd TV på Viasat Sport.


Ingen bra reklamfilm för fotbollssporten direkt och när vi lämnade Kronäng Arena den här kvällen var det med en blandning av chock och skam i kroppen.


Skämdes som en åsna över att ens ha varit en del av en sådan tragik på en fotbollsplan att jag inte kunde möta publikens blickar på vägen ut.


Den enda form av tröst som fanns att tillgå i det läget var att det här inte var vår sista fotbollsmatch – utan att det finns så många kvar att uppleva. Mängder med fotbollsmatcher där 99 procent inte kommer att sluta såhär.


Tänk om man hade varit en 35-årig mittback med ryggproblem som hade kämpat sig igenom sin sista säsong på seniornivå och fått avsluta på det här negativa sättet. Det hade varit ett bittert slut.


Känns därmed skönt att de här underbara Kronängkillarna bara är 15 år gamla och har många härliga fotbollsdagar framför sig – något som de skulle bevisa redan dagen därpå.


//Henrik Johansson

Kronängs IF – Alingsås IF FF: ”Off-pitch” – men fartfyllt, vackert och effektivt!
2018-10-13 18:33


Såhär borde alla fredagskvällar alltid vara.


Det finns såklart en underhållningsfaktor i att se Idol-juryns ansiktsuttryck när deras favoriter sjunger surt eller höra dem beskriva en fotbollsspelare från Västra Frölunda som ”ett kommunalråd på firmafest” när han försöker dansa på scen för första gången någonsin. 


Men vad är det mot att bege sig ner till Kronäng Arena en mörk och sommarljummen oktoberkväll som inte bara lystes upp av elljusen, utan även av glöden i ögonen hos fotbollssugna tonårsgrabbar?


Matchen


Kronäng fick en pangstart på matchen när Dek ”Kryckan” Ibrahim och Casper ”Piqué” Swahn pressade högt, vilket ledde fram till ett friläge för sistnämnde som var säkerheten själv när han placerade in ledningsmålet.


Hemmalaget hade svårt att hitta lugnet i spelet, men som det gick undan framåt.


Lagkapten Arvid Elmgren ”Jason Puncheon” Kopp hittade in med bollen bakom motståndarbacklinjen, vilket utnyttjades på bästa sätt av Dek ”Kryckan” Ibrahim som med fart tog sig in till vänster i straffområdet och osjälviskt spelade bollen i sidled till en helt fristående Casper ”Piqué” Swahn som utökade ledningen.


Minuterna före halvtid fick vi se en ny fin djupledsboll, den här gången på högerkanten. Casper ”Piqué” Swahn var först på den, bröt in till höger i straffområdet och försökte bjuda tillbaka genom att söka Dek ”Kryckan” Ibrahim. Försvararen hann emellan men bollen gick, för bortalagets del, ändå olyckligt i mål.


I halvtid pratade vi om att försöka spela mer tålmodigt i den andra halvleken, men det skulle visa sig vara lättare sagt än gjort och vi fick se ytterligare ett par vackra mål.


Dek ”Kryckan” Ibrahim såg Casper ”Piqué” Swahns vältajmade löpning (inte ens nära offside den gången) och skickade fram en delikat djupledsboll på vilken Casper hann först och, efter att ha passerat den utrusande målvakten, kunde fullborda sitt hattrick.


Ännu vackrare skulle det bli när Gustav ”Överlappskungen” Isaksson upptäckte att målvakten stod långt ut och, från långt avstånd, lyfte in ett mål som var precis lika briljant utfört som det han gjorde mot Elfsborg på Ryda i somras.


Dek ”Kryckan” Ibrahim fick i slutminuten, efter många försök och en hel del marginaler emot de senaste veckorna, äntligen sätta dit bollen i nät på en välslagen hörna från David ”Puyol” Stolt och satte därmed punkt för den här varma oktoberaftonen.


Sammanfattning


Kronäng lyckades inte hitta samma lugn, tålamod och variation i anfallsspelet som vi har sett de senaste matcherna. Men energinivån hos killarna var det definitivt ingenting fel på.


Det fanns ytor att anfalla på bakom motståndarnas backlinje, vilket Kronäng utnyttjade med ett fartfyllt, kraftfullt, beslutsamt och effektivt djupledsspel.


Ja, det gick verkligen undan och många gånger var det längs kanterna Kronäng tog sig framåt. Därefter fylldes det på med löpningar in i straffområdet vilket, tack vare en helt annan ackuratess i avslutsmomenten, ledde fram till ett par mycket vackra spelmål.


Defensivt fanns det knappt något att anmärka på. Trots en del ovana positioner såg killarna till att göra det trångt centralt och vara noggranna med att falla av när motståndarna kom rättvända med boll, vilket innebar att Alingsås knappt hittade in med en enda boll bakom Kronängs backlinje på hela matchen.


Om Alingsås ville anfalla fick det vara längs kanterna, vilket bortalaget visserligen gjorde riktigt bra genom att överbelasta med hjälp av överlappslöpningar och skapa numerära överlägen. 


Men Kronäng såg till att få bort såväl inspelen från kanterna som de fasta situationerna och kändes defensivt solida matchen igenom då samtliga spelare var med och bidrog till försvarsspelet.


Så om man tillåter sig att vara Idol-jurymedlemmen Anders Bagge för en liten stund, skulle helhetsomdömet bli att det var lite ”off-pitch” överlag med tanke på det spelmässiga, men att känslorna av hunger som förmedlades den här kvällen, i kombination med de vackra målen, vägde upp det hela till en klart godkänd insats och en ny häftig fotbollskväll tillsammans.  


Matchens…


…”Nice try”

Gustav ”Överlappskungen” Isaksson nickskarvade bollen till en motståndarförsvarare som olyckligt passade bollen i eget mål. Gustav konstaterade ändå att: ”jag gjorde två mål”, när han gick av planen.


Bra försök Gustav, men den lätta går vi inte på. Fast kanske är beredd att ge dig rätt i slutändan ändå med tanke på att det vackra skottet från långt håll borde ha varit värt två mål.


…”To good to be true”

Matchens allra vackraste fotbollsanfall var det som vänsterback Ali Abdirahman satte igång genom att först väggspela ett par gånger med Dek ”Kryckan” Ibrahim och gå förbi ett par försvarare innan han hittade in till Casper ”Piqué” Swahn i straffområdet. Casper spelade sedan i sin tur vidare till Arvid Elmgren ”Jason Puncheon” Kopp som fick iväg ett rappt och välplacerat avslut som tog i stolpen och ut. 


Varför fick inte detta utsökta fotbollsgodis resultera i ett mål? Hade det varit för snyggt helt enkelt eller vad var problemet?


…Spelarbetyg

Även om det fanns mer att önska spelmässigt som lag, framförallt i anfallsspelet, stod ändå killarna för fina insatser den här kvällen. 


Wile ”Ter Stegen” Lindqvist (+++++)

Stod inte bara för ett par imponerande reflexräddningar utan agerade även säkert vid ett flertal höjdbollar från inlägg och skott från distans. Grym kul att se Wile!


Hannes ”Google” Andersson (+++++)

Uppträdde i vanlig ordning habilt bakåt, men var även många gånger involverad i anfallsspelet – både via de lite längre bollarna, men även genom att transportera bollen framåt och fullfölja med offensiva löpningar.


Hugo ”Pirlo” Andersson (+++++)

Fick sent besked om att hoppa in som mittback för blott andra gången den här säsongen, men agerade med så mycket självklarhet och pondus att man kunde tro att det var den tjugoandra gången. Förlorade inte en närkamp, fattade många korrekta beslut och var, liksom sin mittbackskollega, inte sen att ge sig av på offensiva äventyr när det var läge.


Alexander ”Boom” Mohammadian (+++++)

Såg till att ligga tätt på sina motståndare, inte låta dem vända upp och kunde på så vis många gånger bryta deras anfallsförsök och starta nya anfall.


Thure ”den lurige” Sigge (+++++)

Fick testa på en ovan position (högerback), men löste uppgiften med bravur genom att behålla lugnet och avvakta istället för att rusa rakt på med risk att gå bort sig. Fuskade heller aldrig i hemjobbet, vilket bland annat innebar en bollvist som ledde fram till att Kronäng kunde ställa om och göra mål framåt.


Ali Abdirahman (+++++)

En minst sagt offensiv vänsterback som alltid är svårpasserad tack vare sin snabbhet och som dessutom var den som drev upp matchens häftigaste fotbollsanfall, som helt klart var värt ett bättre öde.


David ”Puyol” Stolt  (+++++)

Vågade och orkade, trots knäproblem, fylla på framåt med offensiva löpningar och erbjuda alternativ i anfallsspelet. Bidrog dessutom med kvalité till de fasta situationerna med sin känsliga högerfot.


Gustav ”Överlappskungen” Isaksson (+++++)

Bjöd på ett par tekniska nummer med sin mjuka bollbehandling och var dessutom ihärdig i närkampsspelet på ett sätt som var härligt att se. Stod ju dessutom för matchens delikatess i form av det vackra målet.


Arvid Elmgren ”Jason Puncheon” Kopp (+++++)

Var uppskruvad till max och visade vägen i duellspelet och presspelet med en inneboende vägran att bjuda motståndarna på något. Använde dessutom sitt fina tillslag till att slå de vägvinnande djupledsbollarna, som anfallarna sedan förvaltade.


Isak ”the magic left foot” Sångberg (+++++)

Var i vanlig ordning hal som en ål och ställde många frågor till motståndarna som hade svårt att komma åt honom med schyssta medel. Såg med sin fina teknik till att Kronäng kunde hålla i bollen emellanåt och flytta upp laget.


Marwin Skoglund (+++++)

Hittade efter ett tag rätt positionsmässigt (i sin första 11-manna-match på centralt mittfält) och var med ett hårt jobb med och bidrog i försvarsspelet. Tog sedan för sig mer och mer och var mer delaktig i anfallsspelet ju längre matchen gick genom att släppa bollen enkelt. Bra jobbat Marwin!


Dek ”Kryckan” Ibrahim (+++++)

Var glödhet i det offensiva spelet och agerade, trots målhungern, osjälviskt i många situationer. Två jättefina framspelningar och ett mål måste väl till och med Dek vara nöjd med, eller?


Ahmad Zeidan (+++++)

Jobbade hårt på de längre bollarna som slogs längst kanterna och såg antingen till att Kronäng kunde behålla bollen eller tvinga motståndarna att slå ut den över sidlinjen. Tog ett större defensivt ansvar än tidigare.


Simon ”Bagarn” Lindén (+++++)

Hela tiden beredd på att löpa i djupled och var inblandad i en jättefin vägvinnande kombination på få tillslag längs kanten som ledde fram till en bra målchans. Kunde sånär hitta nätet när läget dök upp under den andra halvleken.


Casper ”Piqué” Swahn (+++++)

Löpte betydligt smartare den här kvällen, undvek därmed offsideavblåsningarna och var distinkt, beslutsam och kylig när lägena väl dök upp. Härligt att se Casper!


Tack för underhållningen grabbar!


//Henrik Johansson

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Kronängs IF startsida, 17/09 09:22 
Kronängs IF startsida, 25/08 20:52 
Kronängs IF startsida, 21/08 10:51 
Kronängs IF startsida, 07/08 14:23